Σελίδα 4 από 12 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 174

Θέμα: Δημος Αθηναιων....ο γελειος...!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Δημος Αθηναιων....ο γελειος...!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
    Oι μόνοι που φταίνε είναι οι Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ ( ή όπως λέγονταν τότε) από τον Β.Π.Π. έως τον σεισμό του '99.
    Οι εργολάβοι λογικό δεν είναι να εκμεταλλευτούν στο maximum το δικαίωμα που τους δίνει το κράτος ( συντελεστής δόμησης =85016 και βάλε)?Κυνήγησαν το μέγιστο δυνατό κέρδος που θα μπορούσαν να αποκομίσουν γιατί απλά μπορούσαν ,αδιαφορώντας για το αισθητικό και το περιβαλλοντικό αποτέλεσμα. Και καλά έκαναν στην τελική. Το κράτος και μόνο το κράτος οδήγησε την Αθήνα στην σημερινή της κατάσταση...δυστυχώς

Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτό....

Κάποτε ο Μαμιδάκης έφτιαξε κάτι δεξαμενές και στην περιοχή τότε κυκλοφορούσαν μονο τσακάλια κι αλεπούδες....

Μετά άρχισαν να χτίζουν κάτι παράγκες στην γύρω περιοχή (από φτωχούς και μεροκαματιάρηδες) οι οποίες μετεξελίχθηκαν σε πολυκατοικίες..... και μετά άρχισαν να φωνάζουν οι κάτοικοι αυτών να φύγουν οι δεξαμενές.....

Το "κράτος" έκανε τις παράγκες πολυκατοικίες (δλδ τα έπιασε κάποιος σε κάποια κρατική υπηρεσία από ΠΟΛΙΤΗ) και τώρα φωνάζουμε ότι υπάρχουν δεξαμενές δίπλα στα σπίτια....

Ε είναι τουλάχιστον αστείο το όλο σκηνικό.....

Οι εργολάβοι δεν έπιασαν κανένα να του βάλουν το όπλο στο κεφάλι να δώσει το σπιτι του αντιπαροχή μάστορα, ούτε απείλησαν τον κόσμο που τ' αγόρασε.....

Είπα φταίνε ΚΑΙ οι κάτοικοι (και σαφώς και το ΥΠΕΧΩΔΕ)
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της costas106
    Κάποιες φωτογραφίες:
    http://kipzzzeli.blogspot.com/2009/01/260109.html

Ενα πάρκινγκ είπε να φτιάξει ο κακομοίρης Δήμαρχος για τη φουκαριάρα τη μάνα του που μένει στη Πατησίων και δε βρίσκει να παρκάρει....

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Έμενα κι εγώ εκεί (κ θυμάμαι το λουναπαρκ κωλογερε sniper :rotflmao: )

Τα όντως παλιά δέντρα (πεύκα) είναι (ήταν) λίγα. Τα υπόλοιπα είναι πόες που φυτεύτηκαν μετά. Σε μια κλασσική περίπτωση ανακολουθίας, ο ενας δήμαρχος ακύρωνε το έργο του προηγούμενου. Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, ο χώρος είχε δεσμευθεί για παρκινγκ απο το 1998 επι Αβραμόπουλου, τότε μάλιστα έγιναν διάφοροι καυγάδες και κατοικοι διαμόρφωσαν μόνοι τους το χώρο ωστε να μη γίνει το πάρκινγκ (Ελλάδα... )

Η περιοχή κάποτε ήταν παράδεισος, μέχρι που πλάκωσαν όλοι οι επαρχιώτες το ΄50 και το '60 (σαν τους γονείς μου) και όλες οι μονοκατοικίες με τους κηπους και τα μποστάνια έγιναν πολυκατοικίες.

Δε θέλετε να σας πω τα ρεκόρ παρκαρίσματος εκεί, 1+ ώρα βόλτες στα στενά. Ενα βράδυ το κοντέρ εγραψε περιπου 9 χλμ στο ψάξιμο. Αρκετές φορές κατέβαινα και έριχνα ένα κατούρημα ψάχνοντας.

Μιλάμε για απόλυτη παράνοια

(ενα βράδυ δε με πήρε ο ύπνος κι επεσα σ' ενα παρκαρισμένο αυτοκίνητο )

Είχα σταματήσει να καλώ φίλους στο σπίτι, ειδικά καθημερινές γιατι βλαστημουσαν :rotflmao:

Δε λέω οτι θα λύσει το πρόβλημα ενα παρκινγκ των 50 θέσεων, αλλά θα βοηθήσει καπως.

Iosif, δεν ξέρω ποσο καιρό έχεις να πας στον Πευκώνα των Αγ. Αναργύρων αλλά δεν είναι έτσι όπως τα λες.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Δημος Αθηναιων....ο γελειος...!

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Σωστά.... θα μπορούσε να φτιάξει ένα πάρκινγκ για τους κατοίκους της Πλ. Αμερικής στην Μαλακάσα

'Η θα μπορούσε με τα δημοτικά τέλη που κανένας μας δεν θέλει να πληρώσει κι όλοι φωνάζουμε να αγοράσει το δίπλα τετράγωνο, να κατεδαφίσει τις πολυκατοικίες και να το φτιάξει εκεί αλλά μετά θα φωνάζαμε για τους καημένους τους ενοίκους που αντι για την αγοραία εισπράξανε την αντικειμενική αξία..... κι άλλες τέτοιες ιστορίες γι αγρίους....

Αν είναι να μιλάμε σοβαρά, διαφορετικά να αρχίσουμε να λέμε ότι να 'ναι....

Και ναι, ΚΑΙ οι κάτοικοι φταίνε..... αν δεν αγοράζανε σπίτια στις πρώτες οικοδομές, δεν δίνανε αντιπαροχή τα σπίτια τους, δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το χάλι η περιοχή.....

Αλλά μάθαμε να φταίνε πάντα οι άλλοι και το "κράτος"
    Άλλα λόγια να αγαπιώμαστε.
    Τα περι μαλακάσας δεν τα σχολιαζω είναι από μόνα τους μια χαρά.

Αυτός είναι ο τρόπος που γίνονται τα πάρκινγκ σε όλες πόλεις του κόσμου. Σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν θα κατέστρεφαν ένα πάρκο (ακομα και στην κατάσταση αυτή) για να φτιάξουν ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ πάρκινγκ. Ο ιδιώτης ας έβαζε φράγκα να αγόραζε μόνος του και όχι να του παραχωρηθεί δημόσια έκταση. Ακόμα και στα Τιρανα διάβασα πρόσφατα ότι κατεδάφησαν 200 κτίρια για να αναπνεύσει το κέντρο. Αλλά εμείς εδώ όχι. Να δώσουμε δουλεια στον κουμπάρο μας. Να του δώσουμε δημόσια περιουσία να εκμεταλλεύεται. Ωραία λογική. Μου αρέσει που θέλεις να μιλήσουμε και σοβαρά.

Όσο για τις αντιπαροχές, πάλι δουλειά του κράτους είναι να βάζει σε ένα πλαίσιο την δόμηση. Αυτό ελειπε τωρα να κατηγορήσουμε τον κάθε φουκαρά που βρήκε ευκαιρία να αποκτήσει ένα καινούριο διαμέρισμα απο την τρώγλη που είχε. Δηλαδή εσύ αν σου έλεγαν να ανταλάξεις το σπίτι που μένεις με ένα καλυτερο χωρίς να πληρώσεις μία θα έλεγες όχι? Πλάκα μου κάνεις?
    Το κράτος πρέπει να βάζει φρένο σε τέτοιες περιπτώσεις.

....
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Η περιοχή κάποτε ήταν παράδεισος, μέχρι που πλάκωσαν όλοι οι επαρχιώτες το ΄50 και το '60 (σαν τους γονείς μου) και όλες οι μονοκατοικίες με τους κηπους και τα μποστάνια έγιναν πολυκατοικίες.
    Διόρθωσις: '69 - '73...τότε ανοικοδομήθηκε κατά το μεγαλλίτερο ποσοστό η υπέροχη αυτή πόλη μας...
    Και η χαριστική βολή έδόθη -λίγο αργότερα- από εθνοπατέρα Καραμανλέα...(κάλυψη/κτίσιμο των περισσότερων ποταμών των Αθηνών)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Έμενα κι εγώ εκεί (κ θυμάμαι το λουναπαρκ κωλογερε sniper :rotflmao: )
    ..................

Δε λέω οτι θα λύσει το πρόβλημα ενα παρκινγκ των 50 θέσεων, αλλά θα βοηθήσει καπως.

..................
    Κι εγω εκει γεννήθηκα και μεγαλωσα όπως ξέρεις.... και το θυμαμαι κι εγω το λουναπαρκ.

Το θεμα είναι ότι η περιοχή όπως λες κι εσύ έχει τεράστιο πρόβλημα, παρα πολλά αυτοκίνητα και σίγουρα δεν θα λυθεί με ένα μικρό κιόλας πάρκιν. Ηδη στην περιοχή έχουν χτιστει τα τελευταία χρόνια μεγάλα ιδιωτικά (π.χ τερμα λευκωσίας) και δεν νομίζω ότι άλλαξε η κατασταση.

Και σίγουρα είναι ένα θεμα το να ξηλώνεις δέντρα σε μια περιοχή που πάσχει απο έλλειψη πρασίνου.

Για μενα τίθεται και θέμα εμπιστοσύνης... εδώ κοτζαμ ομόνοια που ξηλώσανε για το μετρό και λέγανε ότι θα βάλουν δέντρα, ρυακια, γέφυρες κατεληξε ένα πράγμα με πλακάκι μπάνιου... στην Κυπρου και Πατησίων θα κωλόσουνε...

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο δήμος είχε άδεια από την αρμόδια επιτροπή της Νομαρχίας και το Δασαρχείο να κόψει 12 δέντρα στο παρκάκι με σκοπό να κατασκευαστεί εκεί υπόγειο πάρκινγκ 180 θέσεων. Ωστόσο, όπως λένε οι κάτοικοι, τα συνεργεία του δήμου έκοψαν πάνω από 50 δέντρα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των περιοίκων.

Αν ισχύει αυτό τότε όντως είναι γελοίοι οι τύποι

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    Αν ισχύει αυτό τότε όντως είναι γελοίοι οι τύποι

δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι πήγαν στις 6:00 το πρωί

Οι κάτοικοι της περιοχής φταίνε που αγόρασαν το 1960 - 1970 τα διαμερίσματα στην περιοχή.
    Όχι, δεν φταίει το αντίστοιχο ΥΠΕΧΩΔΕ για τους συντελεστές δόμησης και την ανυπαρξία πρόβλεψης υποχρεωτικού πάρκιν. Όχι δεν φταίνε οι πολεοδόμοι ανά τις δεκαετίας που τα αρπάζουν κατά την έκδοση της άδειας και όλα τα υπόγεια, σοφίτες, κλιμακοστάσια, ακάλυπτοι έχουν γίνει διαμερίσματα για να στοιβάξουν τότε τους χωριάτες που ερχόντουσαν με τα ΚΤΕΛ και τώρα τους μετανάστες που έρχονται από παντού.
    Όχι βέβαια, δεν φταίει η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλα αυτά τα διαμερίσματα.
    Σιγά μη φταίει ο δήμος που εκδίδει άδειες για καταστήματα σε ισόγεια πολυκατοικιών επί της Πατησίων π.χ. ενώ στα σχέδια του κατασκευαστή (που έχει καταθέσει στην πολεοδομία που λέγαμε πριν) είναι χώροι κοινόχρηστοι και και και και

Α ναι φταίνε και οι ιδιοκτήτες που έδωσαν τη μονοκατοικιούλα τους για να πάρουν δυο διαμερίσματα να βολέψουν τα παιδιά τους και τις ανάγκες τους.

Χέσε μας ρε ........

Νταλάρα ήθελα να πω

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav

Α ναι φταίνε και οι ιδιοκτήτες που έδωσαν τη μονοκατοικιούλα τους για να πάρουν δυο διαμερίσματα να βολέψουν τα παιδιά τους και τις ανάγκες τους.
    Πράγματι, φταίνε και αυτοί!

Μπαλαλάικα Το avatar του/της miraze
    Για το συγκεκριμένο θέμα δυστυχώς δεν μπορώ να έχω γνώμη καθώς πρέπει να ξέρει κάποιος όλες τις πτυχές ενός προβλήματος.

Αυτό που μου έκανε άσχημη εντύπωση είναι η επιστημονική διατύπωση και ένα "στήλ" αποφασίζουμε και διατάζουμε του αντιδημάρχου στο ράδιο
    http://www.skai.gr/master_avod.php?id=57318

Αυτό ομώς που μπορώ να πώ με το επαρχιακό μου μυαλό (αν και έζησα αρκετό καιρό στην εν λόγω περιοχή) είναι...............

Γιατί σε αυτή τη χώρα πρέπει ότι γίνεται να γίνεται για τα αυτοκίνητα..............

Και φυσικά δεν αναφέρομαι στο να γίνει κάτι για τις μοτοσυκλέτες...αλλά...γιατί δεν γίνεται κάτι ουσιαστικό για τους πεζούς και τα ποδήλατα;

Φυσικά θα μου πούν μερικοί, κάτσε ρε Γιάννη, κάτσε να παρκάρω το αμάξι μου, και μετά βλεπουμε γιατα άλλα.

Κύριοι, 50 θέσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, νοοτροποιίες δυστυχώς πρέπει να αλλάξουμε και με τη λογική μου έχουμε όλοι μας....λίγο χλωμό το βλέπω
    Αυτό το μονοπάτι που να οδηγεί

Φταίνε φίλε μου στο ποσοστό που τους αναλογεί. Συμφωνώ.

Το ποιος έδωσε συντελεστή δόμησης 3,6 για να μπορεί ο μεγαλοεργολάβος να δίνει 3-4 διαμερίσματα αντιπαροχή και να δελεάζει τον κοσμάκη να φύγει από τη μονοκατοικία του, δεν μας απασχολεί?

Αντιγράφω από τον filippos650 "Για μενα τίθεται και θέμα εμπιστοσύνης... εδώ κοτζαμ ομόνοια που ξηλώσανε για το μετρό και λέγανε ότι θα βάλουν δέντρα, ρυακια, γέφυρες κατεληξε ένα πράγμα με πλακάκι μπάνιου... στην Κυπρου και Πατησίων θα κωλόσουνε..."

Για αυτό αντιδρούν οι κάτοικοι. Όχι για τις 150 θέσεις πάρκιν που είναι μεν κάτι, αλλά αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό του συγκοινωνιακού προβλήματος της περιοχής. Τώρα τουλάχιστον βγάζουν και κανένα κόπρο βόλτα στο παρκάκι. Μετά θα έχουν το κιόσκι του φύλακα και τη μπάρα στα μούτρα.

Σελίδα 4 από 12 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Δήμος Βουλιαγμένης
    από Specialized στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 124
    Τελευταίο μήνυμα: 26/08/2010, 10:18
  2. Noμιμα parking μοτο στο Δημο Αθηναιων
    από Operater στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2009, 19:10
  3. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2008, 16:48