Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 85

Θέμα: 200 euros κληση

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Κάτι που είναι σίγουρο!!!!

Η μέτρηση πρέπει να γίνει για την διαπίστωση της εκπομπής θορύβου. Το μηχάνημα εκτυπώνει ταινία με την οποία βεβαιώνεται ότι είναι πάνω από τα όρια που αναγράφεται στην άδεια του οχήματος.

Ακόμα κι αν την έχεις υπογράψει μπορείς να κάνεις ένσταση γιατί δεν υπάρχει το συγκεκριμένο χαρτί. Η ταινία αυτή γράφει ημερομηνία και ώρα οπότε δεν έχει νόημα να σε ελέγξουν κάποια άλλη στιγμή. Άν γίνει έλεγχος και είσαι εκτός θα πρέπει να σου βεβαιώσουν άλλη παράβαση.

Αυτά βέβαια είναι τα τυπικά! Το κακό είναι πως με την ένσταση μπορεί να χάσεις το δικαίωμα των 10 ημερών και αν ο διοικητής που ελέγχει τις ενστάσεις είναι κανάς κολλημένος να μην την κάνει δεκτή!!!!!

Τώρα κάνε ό,τι νομίζεις!!!!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alfa156
    Ρε παιδια..εχετε παραλειψει κατι νομιζω..
    υπαρχουν 2 ειδων παραβασεις για θορυβο,η μια θελει οντως μηχανημα για να εξακριβωθει,η αλλη ομως μπορει να σε γραψει ο αστυνομος χωρις μηχανημα γιατι στην κληση δεν γραφει υπερβαση θορυβου κλπ..γραφει οτι συνεληφθη να οδηγει μηχανακι χωρις σιγαστηρα,σε αυτη την κληση λοιπον δεν χρειαζεται να εχει οργανο για να σε μετρησει..για ψαξτετο λιγο..
    οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alfa156
    και να συμπηρωσω στην μαιρα αυτο που ειπε παραπνω,οτι τα ντεσιμπελομετρα που εχουν οι αστυνομοι ΔΕΝ εκτυπωνουν χαρτι..σου βαζει το μαρκουτσι κοντα στην εξατμιση και σε μετραει κανονικα οπως τα ρανταρ ταχυτητας...χαρτι βγαζουν μονο τα αλκοολομετρα ...
    οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται

δεν το πουλαω το ζετακι Το avatar του/της veletzas
    την πρωτη μερα που πηρα το χρακι, με σταματησε ζητας, το χρ ξεταποτο, βγαζει μπλοκακι κτλ, εγω κρανος μπουφαν γαντακι κτλ? βλεπει το χαρτι απο το κεπ κ την ημερομηνια, κ ανοιγει μλποκ,
    του λεω "πλακα μου κανεις ετσι?"με τα πολλα βγαζει μια αντζεντα προσωπικο αρχειο κ με γραφει εκει μου το δειχνει κιολας, μαζι με αλλα χρ στο "χ" μου λεει την επομενη φορα, θα ανοιγω το τεφτερι κ αν σε δω μεσα την πηρες
    απο μεσα μου ειπα ελεος ρε, η κορυφαια ατακα των 90'ς κ ισως 80ς "μην σε ξαναπετυχω"
    γινεται πραξη......
    πηγα στην τροχαια κ τους ειπα οτι ειμαι σιγουρος οτι η εξατμηση μου δεν ξεπερνα το οριο, κ θελω να με μετρησουν κ να εχω χαρτι που να το λεει για να μην εχω προβλημα,κ μου ειπαν να παω σε ιδιωτικο κτεο
    πηγα στην πατησιων στο υψος του π.αρεως, που υπηρχε λεει τα παλια τα χρονια μια υπηρεσια εκει που σε μετρουσαν αλλα τζιφος
    αυτα...
    panta vromikoi panta laspomenoi

Νέο μέλος
    Καλά κούλουμα παίδες..

Λοιπόν λόγω της δουλειάς μου (δεν είμαι μπάτσος!!!) Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για τη διαδικασία της ηχομέτρησης.

Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω ένα αυτοκίνητο για παράδειγμα (γιατί τα αυτοκίνητα ως επί τον πλείστων έχουν κοινό ύψος εξάτμισης)

Προϋποθέσεις:

Μεγάλη σημασία έχει ο τόπος που θα γίνει η ηχομέτρηση δλδ δεν θα γίνει σωστή ηχομέτρηση εάν υπάρχει τοίχος μάντρα κλπ σε απόσταση αρκετών μέτρων, με λίγα λόγια καθαρό πεδίο!! Και οπωσδήποτε να μην υπάρχουν άλλοι παράγοντες που να επηρεάζουν τη μέτρηση όπως διερχόμενα οχήματα.

(και τώρα στο ζουμί)

1. Ο κινητήρας δουλεύει στο 3/4 των max στροφών
    2. Το dbμετρο τοποθετείται 20 cm από το έδαφος, 50 cm από την εξάτμιση και με γωνία 45 μοιρών (είτε δεξιά είτε αριστερά)

και όσο αναφορά τα όρια δεν μπορεί το παπί να κάνει τον ίδιο θόρυβο με φορτηγό οπότε για κάθε κατηγορία υπάρχουν διαφορετικά όρια! Τα οποία όμως δεν έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Δυστυχώς δεν θυμάμαι πόσο έχει η κάθε κατηγορία!

Επίσης το dbμετρο έχει διάφορες λειτουργίες όπως σε τι συνθήκες μετράει (έχει συνθήκες περιβάλλοντος και εργαστηριακές συνθήκες) Με λίγα λόγια ότι θέλουν μπορούν να μετρήσουν μπορεί να βγάλει εκτός ορίων ακόμα και εργοστασιακή εξάτμιση!!! Το θέμα είναι πόσα καλά εκπαιδευμένος είναι ο χρήστης του στο να κάνει μια σωστή μέτρηση!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsuman
    1. Ο κινητήρας δουλεύει στο 3/4 των max στροφών
    Δε νομίζω.Εμένα λέει στο πλαίσιο 85db στις 4500rpm.To 4500 δεν είναι ούτε το μισό των max στροφών.

Αρχικά δημιουργήθηκε από alfa156
    υπαρχουν 2 ειδων παραβασεις για θορυβο,η μια θελει οντως μηχανημα για να εξακριβωθει,η αλλη ομως μπορει να σε γραψει ο αστυνομος χωρις μηχανημα γιατι στην κληση δεν γραφει υπερβαση θορυβου κλπ..γραφει οτι συνεληφθη να οδηγει μηχανακι χωρις σιγαστηρα,σε αυτη την κληση λοιπον δεν χρειαζεται να εχει οργανο για να σε μετρησει..για ψαξτετο λιγο..

Και πού ξέρει αν έχει σιγαστήρα? Ο μόνος τρόπος για να το ανακαλύψει είναι με μηχάνημα αφού πχ. η πρώην μηχανή μου δεν είχε κάποιο καπάκι στο τέλος εργοστασιακά!!!!

Δεν υπάρχει άρθρο που να αναφέρει για σιγαστήρα! Υπερβολικό θόρυβο κόβουν!

Αρχικά δημιουργήθηκε από alfa156
    α δεν γραφει οτι συνελφθη ....... γραφει εγω ο ταδε κατελαβα τον ανωτερω να ... μπλα μπλα μπλα

β δεν ξερω να υπαρχει νομος που να λεει για οδηγηση χωρις σιγαστηρα .... τι ειναι σιγαστηρας ?

καποιος να μου δωσει τον νομικο ορισμο της λεξης σιγαστηρας και τις τεχνικες προδιαγραφες ενος σιγαστηρα ...... για μενα αυτα ειναι μπουρδες των ασχετων αστυνομικων και φταιμε εμεις οι ιδιοι οι μοτοσυκλετιστες διοτι
    α. δεν οργανωνομαστε σε λεσχες μοτοσυκλετας
    β. οσοι οργανωνομαστε το κανουμε για χαβαλε
    γ. δεν ασκουμε ποτε ελεγχο σε αυτους που εκλεγουμε στις λεσχες
    δ. δεν καταγγελουμε ποτε στις λεσχες τα πραγματικα προβληματα μας

για πειτε μου παληκαρια μου ...... ποτε μια λεσχη μοτοσυκλετιστων εκανε αναφορα προς τον εισαγγελεα που να αναφερει τετοια παρανομη συμπεριφορα απο αστυνομικους ? ΠΟΤΕ

Αρχικά δημιουργήθηκε από katana750
    α δεν γραφει οτι συνελφθη ....... γραφει εγω ο ταδε κατελαβα τον ανωτερω να ... μπλα μπλα μπλα

β δεν ξερω να υπαρχει νομος που να λεει για οδηγηση χωρις σιγαστηρα .... τι ειναι σιγαστηρας ?

καποιος να μου δωσει τον νομικο ορισμο της λεξης σιγαστηρας και τις τεχνικες προδιαγραφες ενος σιγαστηρα ...... για μενα αυτα ειναι μπουρδες των ασχετων αστυνομικων και φταιμε εμεις οι ιδιοι οι μοτοσυκλετιστες διοτι

για πειτε μου παληκαρια μου ...... ποτε μια λεσχη μοτοσυκλετιστων εκανε αναφορα προς τον εισαγγελεα που να αναφερει τετοια παρανομη συμπεριφορα απο αστυνομικους ? ΠΟΤΕ

α. Οι λέσχες έχουν καταντήσει σαν τα κόμματα
    β. όσοι είναι μέσα για σβαρό λόγο δεν ακούγονται ποτέ
    γ. Μα φυσικά αφού όλα γίνονται με κάποιο όφελος
    δ. Γιατί μας ακούει ποτέ κανείς???

Το πρόβλημα είναι πως δεν φροντίζουμε να ανοίξουμε έναν ρημάδι κοκ που τα λέει όλα μέσα. Και τις παραβάσεις και τα πρόστιμα!!!!

Εμείς γιατί δεν διαβάζουμε ώστε να είμαστε πληροφορημένοι???

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    α. Οι λέσχες έχουν καταντήσει σαν τα κόμματα
    β. όσοι είναι μέσα για σβαρό λόγο δεν ακούγονται ποτέ
    γ. Μα φυσικά αφού όλα γίνονται με κάποιο όφελος
    δ. Γιατί μας ακούει ποτέ κανείς???

Το πρόβλημα είναι πως δεν φροντίζουμε να ανοίξουμε έναν ρημάδι κοκ που τα λέει όλα μέσα. Και τις παραβάσεις και τα πρόστιμα!!!!

Εμείς γιατί δεν διαβάζουμε ώστε να είμαστε πληροφορημένοι???

εχουμε γνωστους που μας τα λενε....

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    εχουμε γνωστους που μας τα λενε....

Εσένα μη σε δω!!!!

Μας έστησες χτες!!!!

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    Δε νομίζω.Εμένα λέει στο πλαίσιο 85db στις 4500rpm.To 4500 δεν είναι ούτε το μισό των max στροφών.

Δεν αμφιβάλω για το τι γράφει στο πλαίσιο της μηχανής σου αλλά είμαι σίγουρος για τη διαδικασία ηχομέτρησης.

Και επειδή δε ξέρω ποιας μηχανής είσαι κάτοχος το πλαίσιο πιθανόν να το φοράει και με άλλο κινητήρα οπότε άλλη στάθμη θορύβου

Τέλος πάντων σε λίγο καιρό που θα περνάνε και τα μοτό από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) θα μας λυθούν σε όλους οι απορίες..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από katana750

Να οργανοθούμε για να διεκδικήσουμε τι?
    Δεν έχω ακούσει ποτέ να γράφουνε κάποιον με μαμά εξάτμηση.
    Και εμένα 2-3 φορές που με γράψανε δίκιο είχαν.
    Και μην λέτε αστεία για μετρήσεις γιατί εφόσον δεν περάσεις σου πέρνουν την άδεια μέχρι να περάσεις, εάν περάσεις ποτέ.

Παλαιό μέλος

μέτρηση 650GS

Αν έχετε BMW 650Gs, να τους βάλετε να μετρήσουν τη "ψεύτικη" εξάτμιση.....η οποία έχει επιδόσεις ήχου ενός οικιακού μίξερ για φραπέ.....:rotflmao:
    Cash, Ass or Grass, nobody rides me for free

Νέο μέλος
    Ήμαρτον που λέει και ο άλλος ρε παιδιά ... διαβάζω τέσσερις σελίδες post και κανένας δεν λέει το αυτονόητο ... Το μηχανάκι έκανε θόρυβο (αντικειμενικά μιλώντας) ? Γιατί αν έκανε κακώς το έγραψαν ... Έπρεπε να του ρίξουν ένα μπιτόνι βενζίνη και να το κάψουν εκεί μπροστά ...
    ΕΛΕΟΣ πια με όλα τα μηχανάκια με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εξατμίσεις , χωμένες και λασπωμένες πινακίδες στο φτερό πίσω από τη ρόδα, μικροσκοπικά φλας ή καθόλου, χωρίς καθρέφτες ...
    Τι φταίω να με αναστατώνει όταν κάθομαι σπίτι μου ή όταν πίνω τον καφέ μου ο ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ με την εξάτμιση ?... τι φταίω να κινδυνεύω από τον τύπο ο οποίος δεν έχει φλας ή καθρέφτες ? .... τι φταίω να "ψάχνω" τον τύπο που δεν έχει πινακίδα σωστά στο μηχανάκι του ?....
    Ούτε ο νομοθέτης είναι χαζός που βάζει προδιαγραφές σε κάθε όχημα, ούτε ο κατασκευαστής που επίσης παράγει με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές .... και στο κάτω-κάτω αυτοί είναι πιο έξυπνοι από όλους τους άλλους οι οποίοι είναι νομότυποι ? ...
    κάθεστε όλοι σας και δίνεται συμβουλές πως να γλιτώσει τα 200? ... τόσα και άλλα τόσα να πληρώσει για να μάθει να σέβεται τους συνανθρώπους του ....

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF