Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 75

Θέμα: μετατροπη καρμπ σε injection.

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    δεν με προσβαλεις!ισα ισα εχω δει οτι γραφεις και σεβομ απολυτα την γνωμη σου.αλλα αν θελεις να με βοηθησεις μπορεις να μου αιτιολογισεις αυτο που ειπες...?
    ξερω αρκετα για την δομη και την λειτουργια των κινητηρων εσωτερικης καυσης και οχι μονο σιγουρα οχι ολα αλλα μπορω να καταλαβω αρκετα.(λιγο με την αγγλικη ορολογια και την ωρθωγραφοια εχω ενα θεμα)
    την ερωτηση μου για την μετατροπη την εκανα κυριως για να εμπλουτισω τις γνωσεις μου και να μοιραστω τον προβληματισμο μου με αλλους που ισως μερικοι μπορει να εχουν προβληματιστει παλαιοτερα,μερικοι προκειται προβληματιστουν στο μελλον και μερικοι ισως να μην προβληματιστηκαν-ουν ποτε για κατι τετοιο γιατι γνωριζουν το λογο που γινεται η οχι η συγκεκριμενη μετατροπη.την δικια τους γνωμη ηθελα να ακουσω κυριως.με αιτιολογηση φυσικα αλλιως δεν κερδιζει κανεις τιποτα
    παντως καταλαβα αυτα.
    1 γινεται
    2 δεν αξιζει (χωρις να υπολογιζω αν αυτο ειναι σκοπος ζωης για καποιον)
    3 ο λογος που περιοριζονται οι πιθανοτητες επιτυχιας δεν οφειλεται στο οικονομικο επιπεδο αλλα στο κατα ποσον ειναι ικανος και καταρτησμενος ο μετατροπεας...(ενταξει θελει και λιγο "χαρτι" αλλα και χρονο)
    4 ειμαι μικρος ακομα
    5 ΠΙΣΤΕΥΩ οτι ανηκω στο 1% των "μηχανοβιων" που εχουν σκεφτει κατι τετοιο αρα δεν υπαρχει σχετικη ζητηση αρα δεν υπαρχει μεγαλη υποστηριξη απο φορουμ,βιβλια,σελιδες,κτλ(στην ελλαδα τουλαχιστον) αν κανενας δεν αλλαζε ας πουμε την εξατμιση του πχ θα επρεπε αυτοι οι λιγοι που θελησαν να την αλλαξουν να εχουν πολλες γνωσεις για να το κανουν σωστα.δεν θα υπηρχαν εταιριες γι'αυτο τον σκοπο και αν υπηρχαν τα προιοντα τους θα ειχαν απαγορευτικη τιμη για τους περισοτερους...σωστα??

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    υπάρχουν και ηλεκτρονικές άγραφες aftermarket προγραμματιζόμενες
    Hλεκτρονική υπάρχει η Αθηνών.

Το σύστημα ψεκασμού ελέγχεται από τον ΕΓΚΕΦΑΛΟ ψεκασμού.

:o :o

You BETA believe...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Hλεκτρονική υπάρχει η Αθηνών.

Το σύστημα ψεκασμού ελέγχεται από τον ΕΓΚΕΦΑΛΟ ψεκασμού.

:o :o
    και το αβάνς απο την ηλεκτρονική.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της electronics
    φιλε μου γινονται τα παντα και με αψογη λειτουργια... οτι θες δες εδω http://kmselectron.wordpress.com

Αρχικά δημιουργήθηκε από dkirkos
    χμμ.. ρωταει αν μπορει να παρει εναν ψεκασμο απο ενα χψ οχημα, να το βαλει πανω στο δικο του (δεν μας ενδιαφερει πως, καπως) και να δουλεψει.. ε;
    αν ειναι αυτο η απαντηση ειναι ΟΧΙ..

(αν μελετισεις τις φωτο απο το site που εστειλα, θα εβλεπες ποση δουλεια θελει, γιαυτο και ζητανε 2000.- με 3000.- για μια μετατροπη σε ψεκασμο)
    ειναι πολυ δυσκολο να βαλεις εναν ψεκασμο απο αλλον κινητηρα στον δικο σου.. καλη η σκεψη σου με τον κυβισμο ανα κυλινδρο αλλα κουβαλαει πισω του ενα μαρτυριο!!καταρχην δεν θα ταιριαζει η σειρα ψεκασμου κατα δευτερον οι απαιτησεις της αναφλεξης! ο καθε κινητηρας ειδικα μοτοσυκλετας, εχει περιεργες απαιτησεις σε καυσιμο ανα στροφες και φορτιο και ας εχουμε ιδιο κυβισμο σε συγκριση... το μονο που θα καταφερεις ετσι ειναι να εχεις ενα συνολο που θα δουλευει σε συγκεκριμενο φασμα στροφων και μονο και θα ειναι απολιτιστο σιγουρα.. αρα ξεχνα το..η λυση ειναι ενας αγραφος εγκεφαλος μοτοσυκλετας ο οποιος θα προγαμματιστει συμφωνα με τις απαιτησεις του κινητηρα σου και ολα θα ειναι τελεια απο το πρωτο ξεκινημα εως τις απαιτησεις φορτιου..

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Το αβανς στο Bros ελέγχεται απο την ηλεκτρονική ανάφλεξη και οχι μηχανικά όπως έγραψες, γι αυτό σου είπε ο Στέφανος οτι υπάρχουν ηλεκτρονικές αγραφες.
    Με μια τέτοια μπορείς να βαλεις άλλες παραμέτρους απο την εργοστασιακή που έχεις.

Μηχανικά συστήματα ρύθμισης αβανς δεν χρησιμοποιούνται πλέον, αλλά στο παρελθόν ζούσαν και βασίλευαν και στις μοτοσυκλέτες και στα αυτοκίνητα. Ηταν συστήματα καθαρά μηχανικά (φυγοκεντρικα) η πνευματικά με πνεύμονα και υποπίεση απο την εισαγωγή.
    Αυτα στην πράξη μετάβαλαν το αβανς ευθέως ανάλογα με την αυξηση των στροφών, κατι που δεν ηταν και το ιδανικό....

Παντως το καλύτερο αν θέλεις να κερδίσεις κάτι, είναι να βάλεις 2 FCR και μετα τι να κλ@σουν οι ψεκασμοί
    όχι στο μοντέλο που έχει το παλικάρι..(1988) στο BROS PGM του '89 (με τις χρυσές ζάντες) ναι... στο παλιότερο ήταν στανταρ...το BROSάκι είχε TPS από το 1989.... όταν κάτι Γιαμαχα ακόμα παλεύουν με αυτό...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
    ναι.νομιζω οτι εχω δει που σε αγωνιστικα τα μετατρεπουν απο ψεκαστα σε καρμπυρατερατα...

εγω στο on line manual καταλαβα οτι ειναι μηχανικο ο αβανς
    http://www.hawkworks.net/manual/16.h...gnition-timing
    τωρα,η ηλεκρονικη ειναι το "spark unit"?
    http://www.hawkworks.net/manual/imag...-img01-med.jpg
    Ααααχχχχχ....αμ εγώ τι να πω; που παραλίγο να πάρω βόλτα κάποτε στα Μέγαρα ένα "ταπεινό" BROSάκι ανεβασμένο στα 700+cc με μπιέλες Carillo αλλαγμένους εκκεντροφόρους και ...2 FCR ? άλλο να στο λένε κι άλλο να το ακούς...το εργαλείο βρυχόταν σε κάθε άνοιγμα...κρίμα που ο φίλος έπεσε στο 2ο γύρο έσπασε η μανέτα του φρένου και δε το χαρήκαμε...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

λοιπον λοιπον...
    καταλαβα αυτο για το φορτιο.καταλαβα αυτο για....πως να το πω μοιρες στον στροφαλο...σε ποιες μοιρες θα ανεβοκατεβαινουν τα πιστονια,με ποιον ρυθμο....?
    εμενα ας πουμε ειναι 52 μοιρες V αλλα εχει και ενα ofset στον στροφαλοφορο....δεν θυμαμε ποσο.παντος νομιζω η εκτωνοση γινεται με διαφορα 127 μοιρες αρα αν βαλω συστημα απο ενα μοτερ με στροφαλο 180 μοιρες θα ειναι αστα να πανε...
    απορια...τι ειναι το tps?
    ο αισθητηρας ανοιγματος της πεταλουδας.το δικο μου παντος δεν εχει τετοιο πραγμα....τα fcr δεν αποτελουν για μενα βελτιωση(ισως να κανω και λαθος)
    αλλα δεν ειναι "φιληκα" προς τον χρηστη.
    δεν ειναι οικονομικα
    και σιγουρα ειναι πανακριβα
    ειναι βελτιωση μονο για χρηση σε αγωνες..

Αρχικά δημιουργήθηκε από electronics
    φιλε μου γινονται τα παντα και με αψογη λειτουργια... οτι θες δες εδω http://kmselectron.wordpress.com
    Είδα και έπαθα να βάλω αμορτισεράκια στο vitara ρε μάστορα, τι την ήθελες την τουρμπίνα τώρα

ακομα και ο αριθμος βαλβιδων δεν θα ειναι προβλημα?αλλαζει η ποσοτητα μειγματος που χρησημοποιειται για την πληρωση αναλογα με την ταχυτητα εισαγωγης.αναλογα και σε ποιες στροφες.αν το συστημα ειναι σχεδιασμενο για εναν τετραβαλβιδο κινητηρα που "αναπνεει" ποιο καλα σε πολλες στροφες θα δημιουργει προβλημα στο 3βαλβιδο.σωστα?

λοιπον λοιπον...
    καταλαβα αυτο για το φορτιο.καταλαβα αυτο για....πως να το πω μοιρες στον στροφαλο...σε ποιες μοιρες θα ανεβοκατεβαινουν τα πιστονια,με ποιον ρυθμο....?
    εμενα ας πουμε ειναι 52 μοιρες V αλλα εχει και ενα ofset στον στροφαλοφορο....δεν θυμαμε ποσο.παντος νομιζω η εκτωνοση γινεται με διαφορα 127 μοιρες αρα αν βαλω συστημα απο ενα μοτερ με στροφαλο 180 μοιρες θα ειναι αστα να πανε...
    απορια...τι ειναι το tps?
    ο αισθητηρας ανοιγματος της πεταλουδας.το δικο μου παντος δεν εχει τετοιο πραγμα....τα fcr δεν αποτελουν για μενα βελτιωση(ισως να κανω και λαθος)
    αλλα δεν ειναι "φιληκα" προς τον χρηστη.
    δεν ειναι οικονομικα
    και σιγουρα ειναι πανακριβα
    ειναι βελτιωση μονο για χρηση σε αγωνες..
    Λάθος εντύπωση έχεις για τα καρμπυρατέρ.
    Ενα καλύτερο καρμπυρατέρ σαν το FCR εφόσον είναι σωστά ρυθμισμένο είναι πιό οικονομικό (γιατί ακριβώς είναι πιό ρυθμίσιμο και μπορεί να τεριάξει στις απαιτήσεις του κινητήρα σου για καύσιμο πιό σωστά) Απο ένα μαμά που θα αλλάξεις ένα ζιγκλέρ και 2 θέσεις την βελόνα και τέρμα.
    Για τον ίδιο λόγο είναι και πιό οδηγήσιμο το μηχανάκι και πιό φιλικό.

για να το λες....
    αλλα και παλι ειναι πολυ ακριβα.
    τωρα θα μου πεις η μετατροπη σε ψεκαστο ειναι μαλλον πιο ακριβη υποθεση...

tps= throtle position sensor

για να το λες....
    αλλα και παλι ειναι πολυ ακριβα.
    τωρα θα μου πεις η μετατροπη σε ψεκαστο ειναι μαλλον πιο ακριβη υποθεση...
    υπαρχει ενας αγραφος εγκεφαλος kms καυσιμου σχεδον καινουριος με το software στα 350 ευρω.
    υπαρχει επισης μπεκιερα και μπεκ που με καποιες τροποποιησεις θα τοποθετηθουν στο μοτερ σου..
    χρειαζεσαι ομως και αντλια καυσιμου.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι θα κάνει το κάρμπ σε μεγάλο υψόμετρο;
    από SF στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 28/08/2012, 18:09
  2. Μετατροπή Multistrada σε HyperMotard
    από valam στο forum Ducati
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2007, 12:17
  3. Μετατροπή Wga84 σε ΕΓΣΑ