![]()
![]()
![]()
![]()
μπραβο παιδια.... κουκλες ειναι ολες!!!
Σήμερα φορέσαμε τα καινούργια μας ελατήρια. Δεν περίμενα και τρελή βοήθεια από τα ρεμάλια τους συμφορουμίτες (λόγω τύπου μηχανής κυρίως) και προχώρησα με ότι βρήκα στο νετ.
Κατ αρχήν, η hagon δίνει 7,5 λάδι για το μηχανάκι, και η haynes 10-20 στο μανουάλι. Προτίμησα το πρώτο, και βλέπουμε.
Το μηχανάκι σηκώθηκε πολύ. Αλλαξε τελείως θέση οδήγησής και αναγκάστηκα (δεν με χάλασε κιόλας) να αλλάξω θέση τιμόνι-μανέτες (και επί τη ευκαιρία ρύθμισα καθρέφτες μετά από σχεδόν 3 μήνες που το έχω....). Η πρώτη εντύπωση ήταν "μαλακά γαμώτο*μαλακία επιλογή το λάδι". Αλλά τελικά είναι σούπερ. Ανεση και τρελή προοδευτικότητα. Αλλαξε τελειως αίσθηση το μηχανάκι. Το κακό είναι ότι μπορώ ξανά να χρησιμοποιήσω το μπρστινό φρένο, οπότε αυριο πάμε για λάστιχα και ότι πρέπει να ψαχτώ με τα πίσω αμορτισέρ....
Για άλλη μια φορά θα ήθελα να συγχαρώ τον μηχανικό που έβαζε χέρι στο μηχανάκι. Ολα λάσκα. Τα λάδια στο πιρούνι αδειάζουν απο μία ψιλή βίδα philips σε καθε καλάμι, και οι δύο με καβαλημένα κεφάλια. Αντικαταστάθηκαν απο ανοξείδωτες που έτυχε να υπάρχουν στην εργαλειοθήκη (τόσο περίεργες ήταν) Το λάδι που βγήκε από τα καλάμια (χωρίς καμία διαροή) ήταν περίπου 100-150 cc λιγότερο από αυτο που έπρεπε κλπ κλπ κλπ Το κάγκελο που είχε στραβώσει πολύ στο πέσιμο (κα δεν είναι κάτι που μπορεί να λασκάρει από μόνο του) αν ήταν σφιγμένο αμφιβάλω αν θα είχε πάρει. (Το συγκεκριμένο επισκευαστηκε δια της γνωστής μεθόδου - ματσόλα και τα μυαλά στα κάγκελα)
Και φυσικά το όλο κατσαβίδιασμα είχε και τις γνωστες ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες. Για αυτό είμαι εδώ και γράφω, χαλαρωμένος, αντί να είμαι σε κανένα καταγώγιο περιστοιχισμένος απο ανώριμα θηλυκά.....![]()
![]()
![]()
![]()
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
Μπράβο ρε φίλε![]()
Κι εγώ έχω απωθημένο ένα Fzx 750 αλλά δεν το έχω τολμήσει. Άλλωστε δεν πιάνουν και τα χέρια μου...
Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...
Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
----------------------> τίποτα!!
σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο