Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 73

Θέμα: ΝΕΑ Naked Kai ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ

Νέο μέλος
    Παιδια σας ευχαριστώ για τα post. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να απαντήσει κανείς γιατί η ερώτηση που έκανα ειναι κοινή και πίστευα οτι θα βαριέσται να απαντήσετε σε ακόμα έναν άπειρο που ψαχνεται για μηχανή.

Από εκεί και πέρα:

1ον: Το γκάζι και στο αμάξι μπορεί να σε σκοτώσει, όχι το ίδιο εύκολα, αλλά μπορεί.

2ον: Επειδή είχα εμπειρία από τράκο δικού μου προσώπου με μηχανάκι, το φοβάμαι πολύ και γι'αυτό πιστεύω ότι θα είμαι αρκετά προσεκτικός και θα σέβομαι και το γκάζι και τη ζωή μου.

3ον: Αν και θα ήθελα πολύ μια triumph με τα καλά και κακά που αυτό συνεπάγεται, είναι πολύ γρήγορη για μένα,όπως και το Z750 και η Monster και πιθανώς το FZ6, τουλάχιστον για τώρα.

4ον: Αποφάσισα να συμβιβαστώ, τουλάχιστον για την 1η μου μηχανή, και έτσι θα πάρω κάτι με πιο λίγα άλογα και όσο το δυνατόν πιο εύκολο στην οδήγηση και ας μη με τρελαίνει η εμφάνισή του ή οι επιδόσεις του.

Έτσι είμαι ανάμεσα στα εξής δύο:

Yamaha XJ6 και

Suzuki Gladius.

Είναι και οι δύο εύκολες μηχανές και αρκετά φιλικές (τουλάχιστον έτσι λένε τα άρθρα στο internet και μερικοί από εσας).

Το XJ6 έχει προτεινόμενη τιμή τα 6500 χωρίς ΑΒS και έχει έρθει στην Ελλάδα

Το Gladius περίπου 6800 (μόλις μίλησα με suzuki), αν και στα site το περίμεναν γυρω στα 5000 και έρχεται Ελλάδα τον Μάιο.

'Ολες οι παρατηρήσεις, συμβουλές και σκέψεις είναι ευπρόσδεκτες!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Απο suzuki δες και το gsr... Πολλα καλα και ασφαλη χιλιομετρα να εχεις και παντα ορθιος..
    Quod me nutrit... me destruit.....

Παλαιό μέλος
    φίλε μου δεν αποτελεί συμβιβασμό να "πέσεις" στο xj6 ή στο gladius, ΚΑΙ αυτά είναι πολύ δυνατά και μεγάλα για πρώτο βήμα, μιλάμε για 78 και 70 αλογα αντίστοιχα αν δεν κάνω λάθος

επιτέλους, αν τα μηχανάκια των 30-40 ίππων ΔΕΝ είναι κατάλληλα για ΑΡΧΑΡΙΟ, για ποιόν είναι κατάλλληλα; για τη γιαγιά του αρχάριου;

(κι όποιος περίμενε το gladius στα 5,000Ε είναι αφελής)

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nperp
    Η χρήση που θα της κάνω είναι κυρίως στην Αθήνα και στο νησί μου, για μετακίνηση και βόλτες.

kawasaki er-6n (το νεο 2009 μοντελο ειναι αυτο στη φωτο)

ευκολο, ροπατο, οικονομικο, ελαφρυ, χαμηλο(ακομα και αν εισαι 1,70 θα πατας και τις δυο πατουσες ολοκληρες κατω=αισθηση ασφαλειας)

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	big_kawasaki_er6n_2009_06.jpg 
Προβολές:	275 
Μέγεθος:	91,9 KB 
ID:	161590

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
    φίλε μου δεν αποτελεί συμβιβασμό να "πέσεις" στο xj6 ή στο gladius, ΚΑΙ αυτά είναι πολύ δυνατά και μεγάλα για πρώτο βήμα, μιλάμε για 78 και 70 αλογα αντίστοιχα αν δεν κάνω λάθος

επιτέλους, αν τα μηχανάκια των 30-40 ίππων ΔΕΝ είναι κατάλληλα για ΑΡΧΑΡΙΟ, για ποιόν είναι κατάλλληλα; για τη γιαγιά του αρχάριου;

(κι όποιος περίμενε το gladius στα 5,000Ε είναι αφελής)
    Επειδή το περίμενα ότι θα παρεξηγηθώ έγραψα οτι ο συμβιβασμός είναι για την εμφάνιση και τις επιδόσεις όχι για τις επιδόσεις μόνο. Και επειδή δεν με θεωρώ άξιο ακόμα για μια street triple, γι' αυτό και έκοψα όλες τις μηχανές που είχα υπόψιν μου στην αρχή ( με επηρέασες αρκετά).

Ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι αποδεκτές. Και γω το πίστευα οτι με το να ξεκινήσεις με ένα παπάκι είναι ό,τι καλύτερο, αλλά από συζητήσεις που είχα με φίλους που ασχολούνται με τη μηχανή πάνω από 20 χρόνια, συνειδητοποίησα ότι το παπί και η μικρή μηχανή, δεν σε προετοιμάζει για να συνεχίσεις στη μεγαλύτερη μηχανή, γιατί πολύ απλά είναι τελείως διαφορετικό πράγμα! Το μόνο που μένει ίδιο είναι η ισορροπία.

Τέλος σε παρακαλώ πες μου ποια μηχανή θα μου πρότεινες??

Παλαιό μέλος

Ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι αποδεκτές. Και γω το πίστευα οτι με το να ξεκινήσεις με ένα παπάκι είναι ό,τι καλύτερο, αλλά από συζητήσεις που είχα με φίλους που ασχολούνται με τη μηχανή πάνω από 20 χρόνια, συνειδητοποίησα ότι το παπί και η μικρή μηχανή, δεν σε προετοιμάζει για να συνεχίσεις στη μεγαλύτερη μηχανή, γιατί πολύ απλά είναι τελείως διαφορετικό πράγμα! Το μόνο που μένει ίδιο είναι η ισορροπία.
    από το παπί ως το gladius, υπάρχουν αρκετά βήματα και δεκάδες επιλογές όμως...

εγώ ξεκίνησα με super4 το οποίο με κάλυψε για ΕΞΙ χρόνια, και το οποίο απαίτησε ΟΛΗ την προσοχή μου τους πρώτους 6-12 μήνες για να το ελέγξω (και είχα και δύο μικρές πτώσεις πάνω στον πρώτο μήνα)

Νέο μέλος
    από το παπί ως το gladius, υπάρχουν αρκετά βήματα και δεκάδες επιλογές όμως...

εγώ ξεκίνησα με super4 το οποίο με κάλυψε για ΕΞΙ χρόνια, και το οποίο απαίτησε ΟΛΗ την προσοχή μου τους πρώτους 6-12 μήνες για να το ελέγξω (και είχα και δύο μικρές πτώσεις πάνω στον πρώτο μήνα)
    και από το gladius στο TDM 900 πάλι άλλα τόσα βήματα και επιλογές υπάρχουν. Δεν διαφωνούμε σε αυτό! το ξέρω οτι θα χρειαστεί μεγ'αλη προσοχή αλλά ακόμα και με GLX να ξεκινούσα την ίδια προσοχή και σεβασμό χρειάζεται!! Η μηχανή στην Ελλάδα είναι επικίνδυνο sport για διάφορους λόγους.

Να υποθέσω οτι μου προτείνεις και μένα να ξεκινήσω με ένα super4 ?

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67

Να υποθέσω οτι μου προτείνεις και μένα να ξεκινήσω με ένα super4 ?
    Δεν ξέρω τι σου προτείνει, εγώ πάντως λέω πως το CB500 είναι υπέραρκετο. Άσε που δε σκορτσάρει με την καμία (όπως άλλωστε και το 600) και μπορεί να σε μάθει πάρα πολλά.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Παλαιό μέλος
    ta super4 ψιλοσπανίζουν πλέον και είναι και ταλαιπωρημένα τα περισσότερα

υπάρχουν όμως

kle250 (και αρκετά άλλα σ' αυτό το στυλ)
    cbf250
    ybr250

...ως και ninja 250 αν προσβλέπεις σε supersport σε λίγα χρόνια

θα έλεγα και cb500, er5 αλλά πλέον αν είναι έτσι παίρνεις αυτά που έχεις ήδη βάλει στη λίστα

Fun times! :) Το avatar του/της QSpec
    Από τα 2 στα οποία έχεις καταλήξει εγώ θα έλεγα το Gladius λόγω μοτέρ (γιατί από εμφάνιση... ) , πιστεύω οτι θα ευχαριστηθείς το δικύλινδρο περισσότερο από το τετρακύλινδρο.

Και από τα 2 πάντως θα προτιμούσα το er6-n. Και φυσικά να επιμείνω στο MT-03 το οποίο θεωρώ και το ιδανικότερο για πρώτη μηχανή (45 άλογα, 170 κιλά, ροπές χαμηλά, yamaha).
    Bigger Bikers Bounce Better
    Fun times!

Παλαιό μέλος
    τα δικύλινδρα ροπιάζουν από τις 2.000 στροφές και συνεπώς με μια κατά λάθος απότομη γκαζιά, πάπαλα

τα 4Κ μπορείς να τα κρατήσεις κάτω από τις 5.000 στροφές όπου συμπεριφέρονται πολύ ήπια και προβλέψιμα

(για τον ίδιο πάντα κυβισμό)

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    τα δικύλινδρα ροπιάζουν από τις 2.000 στροφές και συνεπώς με μια κατά λάθος απότομη γκαζιά, πάπαλα

τα 4Κ μπορείς να τα κρατήσεις κάτω από τις 5.000 στροφές όπου συμπεριφέρονται πολύ ήπια και προβλέψιμα

ναι αλλά τα 4κ στις χαμηλές είναι συνήθως ψόφια. Κάτι που ανάλογα με τη μηχανή μπορεί να φοβίσει τον πρωτόπειρο μέσα στην κίνηση που δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις συνεχώς με υψηλές στροφές.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Fun times! :) Το avatar του/της QSpec

Δεν διαφωνώ, πιστεύω όμως οτι καλύτερα να κάνεις τα "παιχνιδάκια" σου με τις ροπές χαμηλά, αρα και με μικρότερες ταχύτητες, παρά στις 9 και 10 χιλιάδες. Και ειδικά για μέσα στην πόλη που είπε πως θα κινείται.

Βέβαια υπάρχει πάντα και η περίπτωση που αναφέρεις αλλά είναι θέμα προτιμήσεων φαντάζομαι.

Επίσης τα δικύλινδρα (ή μονοκύλινδρο) τείνουν να είναι πιο "ευέλικτα" (συγκρίνω Ζ750 με er6-n και MT-03 στο μυαλό μου)
    Bigger Bikers Bounce Better
    Fun times!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
    Δεν διαφωνώ, πιστεύω όμως οτι καλύτερα να κάνεις τα "παιχνιδάκια" σου με τις ροπές χαμηλά, αρα και με μικρότερες ταχύτητες, παρά στις 9 και 10 χιλιάδες. Και ειδικά για μέσα στην πόλη που είπε πως θα κινείται.
    συμφωνώ απόλυτα αλλά αυτά ισχύουν για έμπειρο αναβάτη

τώρα πώς γίνεται να συμφωνώ αλλά και τα τρία μηχανάκια που έχουν περάσει από τα χέρια μου να είναι 4Κ είναι άλλη ιστορία

Το xj6 για 4κ εχει υπεραρκετή ροπή και οποιος δεν το πιστεύει ας το κάνει ενα test ride (στη ροπη του χαμηλα ειναι που δουλεψαν τα κεφαλια της yamaha γιαυτο το μοντέλο).

Κανε υπομονή nperp η έκθεση κοντά είναι να τα δεις και θα αποφασίσεις!!
    Ούτε χιλιοστό μη κάνεις χωρίς το ΚΡΑΝΟΣ σου!!

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2012, 11:06
  2. Νέα από africa twin club
    από afrotwin στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2004, 13:29
  3. νεα kawasaki (clopyright απο διπλανο forum)
    από idi στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2004, 13:51
  4. αποκληστηκα νεα απο παπαρατσι χριστο R1..
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 13/08/2004, 19:55
  5. ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κο ΖΑΝ
    από VAL-MPARIERINO στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2004, 19:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας