Σελίδα 4 από 10 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 139

Θέμα: Μια ζωη τα ιδια....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Δεν είναι τίποτα φοβερό,αλλά άσε να την πει ο ίδιος,δεν τη θυμάμαι καλά.
    Α σορρυ είπες παπ και νομιζα τον Παπανικολάου . Ακυρο .
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Α σορρυ είπες παπ και νομιζα τον Παπανικολάου . Ακυρο .
    Ωραίο αυτό!!!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Vangelis 64

+10000...!

Επιτέλους, ενας υγιής σκεπτόμενος...!
    Also fart in trams...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DarKeGo
    Vangelis 64

+10000...!

Υγιώς σκεπτόμενος θέλεις να πεις.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Δεν βλέπω κανέναν ρεαλισμό στην αποστροφή πολλών(πολλών όμως)για τη λαϊκή μας μουσική,να σού λένε δηλαδή κλαψομούνη τον Καζαντζίδη αλλά ταυτόχρονα να εκστασιάζονται από τη μαγκιά-λεβεντιά-ευαισθησία τού σκλάβου,που συνέθετε μπλουζ μαζεύοντας βαμβάκι.
    Δεν το λέω απαξιωτικά το τελευταίο,έτσι;

Για τα υπόλοιπα νομίζω πως σε κάλυψα μόλις πριν.
    δήθεν,θαρρώ πως το λένε αυτό που περιγράφεις και δε με βρίσκει καθόλου αντίθετο.
    Κάποιους το βόλεμα στον καναπέ τους έκανε να ξεχάσουν πολλά.

πριν που εγραψα για ρεαλισμό,είχα κατά νου κυρίως την απλή αποδοχή ότι στην Ελλάδα του σήμερα,ο Ελληνας του σήμερα,πιο πολύ για παράσιτο κάνει παρά για μέγας απόγονος του Χ σπουδαίου προγόνου μας.

Δε θεωρώ πως το να παραδεχόμαστε (και να κριτικάρουμε φουλ,μια και το έθεσες ως ζήτημα σύγκρισης με άλλες χώρες) τα στραβά μας,μας μειώνει το στάτους.
    ίσα ίσα που αν μας έκοβε και λίγο,μετά την παρατήρηση/κριτική θα περνούσαμε στη διόρθωση.

όσο για την προτροπή του φίλου απο τον κόσμο των τεχνών,να πάρουμε το κουβαδάκι μας και να πάμε σ'αλλη παραλία,έχω να πω και ποιοι θα μείνουν πίσω φίλε για να δοκιμάσουν να φέρουν μια αλλαγή προς το καλύτερο??
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Vangelis 64

+10000...!

Υπάρχουν και χειρώτερα.:rotflmao: :rotflmao:
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros

και οι υπόλοιποι?
    μούργα στον πάτο του βαρελιού?
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    em... λοιπόν...

Το κείμενο είναι όντως προερχόμενο απο 2 χιλιετίες περίπου πριν... Αρκετή σημασία παίζει και ποιος το έγραφε σε ποιόν..

παραθέτω πλήρες... (α.. και όποιος θέλει το κείμενο ΠΛΗΡΕΣ, το έχω στο blog μου στο http://pigadi-tis-skepsis.blogspot.c...post_7488.html )

Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα αλληλογραφίας του Ρωμαίου συγκλητικού Μενένιου Άπιου , στον φίλο του Ατίλιο Νάβιο , ο οποίος τον διαδέχεται στην διακυβέρνηση της Αχαίας και τον συμβουλεύει για το πώς μπορεί να χειριστεί τους Έλληνες.
    Οι πάπυροι βρέθηκαν στην τοποθεσία Οξύρρυγχος , εξ ου και το όνομα του τίτλου.

Το Ελληνικό στοιχείο ήδη στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ήταν περίπου 700 χρόνια κάτω απο Ρωμαϊκή κατοχή!!!! Το διπλάσιο δηλαδή σε σχέση με τον Τούρκικο ζυγό που όλοι γνωρίζουμε τι κατάλοιπα έχει αφήσει στην Ελλάδα και το εθνικό στοιχείο.

Ένας λαός δηλαδή που υποδουλωμένος έπρεπε να μηχανευθεί αρκετά πράγματα για να επιβιώσει απέναντι στους αφέντες του απο το ποτάμι του Τίβερη. Οι παραπάνω συνομιλήτες είναι Ρωμαίοι Έπαρχοι & συγκλητικοί(νυν και τέως). Η απαξίωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για αυτούς όσον αφορά το Ελληνικο στοιχείο σε επιστολές και δημόσια, ενώ ταυτόχρονα όμως δέχονται άκριτα την Ελληνική παιδεία απο Φιλόσοφους και ανθρώπους της Τέχνης και Πολιτικής.

Τι θέλω να πω;... μην παίρνετε αυτολεξί τι αναφέρει η επιστολή. Όμως δεν παύει να είναι μια καλή πηγή ιστορικών απόψεων και δεδομένων καθώς σίγουρα δεν είναι 100% φανταστική σαν επιστολή. Ούτε μπορούμε να την διαβάσουμε επιλεκτικά μόνο ώς προς τα καλά αναφερόμενα στην Ελληνική φυλή (όπως είχε γίνει μετά απο προσμίξεις Μήδων , Ρωμαίων, Καρχηδόνιων, και άλλων φυλών, μετά την αποδυνάμωση της ισχύς της Μακεδονίας και Σπάρτης).

Δεν μπορούμε δηλαδή να μην συγκρίνουμε την ιδιοσυγκρασία μας, στο να ερμηνεύουμε κατά το δοκούν νόμους , έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας. Αυτό ακόμα και με ιστορικά δεδομένα , είναι αποδείξιμο απο τότε, όταν οι μαθητές του Σωκράτη , τον προέτρεπαν να το σκάσει ενώ εκείνος ανέφερε πως οι νομοι είναι νόμοι γιατί είναι αποδεκτοί και τηρήσιμοι απο όλους. (βλ. Απολογία - Πλάτωνας).

Ποιά η διαφορά λοιπόν του σήμερα με το τότε;... Για μένα και μόνο για μένα , το οτι κανείς δεν κοιτάει πρώτα να αναπτύξει τον δικό του κόσμο και παιδεία και περιμένει άλλους να το κάνουν για αυτόν. Να θυσιάσεις δηλαδή κόπο, χρόνο σε αυτό και να μην γκρινιάζεις γιατί δεν το κάνουν άλλοι για σένα.

Να αποκτήσουμε ικανή κριτική, για να πλησιάσουμε τους λίγους διακριτούς Αρχαίους Έλληνες και να μην επαφιόμαστε στο οτι έτσι ήταν και τότε , οπότε ... γιατί αγχωνόμαστε; Εκεί είναι και η παγίδα της επιστολής αν θέλετε...

Μέσα απο τις γραμμές αυτό που λέει είναι ........Διαχειρίσου τους , Ατίλιο Νάβιο, όπως πρώην ξεπεσμένους αυτοκράτορες που είναι. Δώστους κάτι να ασχολούνται και να τρώγονται για τα ψίχουλα μηχανευόμενοι ποταπούς σκοπούς, ενώ μπορούν να μεγαλουργήσουν , κάτι που δεν θέλουμε εμείς που έχουμε την εξουσία και την δύναμη......

Διαβάστε το κείμενο παιδιά.. και σκεφτείτε το, οχι με το μάτι της αντίδρασης αλλά με το πονηρό μάτι που διακρίνει τους σκοπούς ενός "Συγκλητικού εν δυνάμει" που θέλει υποταγμένους και δούλους.

Θέλει σκέψη παιδιά... μιλάμε για διπλωματικό κείμενο. Διαβάστε το όλο, πριν εκφράσετε σοβαρή γνώμη.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσετε να με διαβάσετε εδώ και να ανεχτείτε την φλυαρολογία μου.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Ενα σημαντικο τμημα του πληθυσμου της γης θα αναγνωρισει συντομα ,αν δεν το εχει κανει ηδη, οτι η ανθρωποτητα ειναι τωρα αντιμετωπη με μια αναποφευκτη επιλογη:να εξελιχθει ή να πεθανει.

Ενα μικρο ακομα αλλα ταχυτατα αυξανομενο ποσοστο της ανθρωποτητας βιωνει μεσα του την διαλυση των παλιων εγωικων νοητικων προτυπων και την εμφανιση μιας νεας διαστασεις της συνειδητοτητας.

Αυτο που αναδυεται τωρα δεν ειναι ενα νεο συστημα πεποιθησεων, μια νεα θρησκεια,πνευματικη ιδεολογια ή μυθολογια.

Φτανουμε στο τελος οχι μονο των μυθολογιων,αλλα και των ιδεολογιων και των συστηματων πεποιθησεων.Η αλλαγη πηγαινει βαθυτερα απο το περιεχομενο του νου σου,βαθυτερα απο της σκεψεις σου.

Στην πραγματικοτητα, στον πυρηνα της νεας συνειδητοτητας βρισκεται η υπερβαση της σκεψης, η νεοανακαλυφθεισα ικανοτητα εξυψωσης πανω απο την σκεψη,της συνειδητοποιησησς μιας διαστασης μεσα σου που ειναι απειρως μεγαλυτερη απο την σκεψη.

Τοτε δεν αντλεις πια την ταυτοτητα σου,την αισθηση του ποιος εισαι,απο το ατερμονο ρευμα της σκεψης σου,που στην παλια συνειδητοτητα,θεωρεις οτι ειναι ο εαυτος σου.Τι λυτρωση να συνειδητοποιω οτι η <η φωνη μεσα στο κεφαλι μου> δεν ειναι αυτος που ειμαι.
    Ποιος ειμαι λοιπον?

Εκεινος που το βλεπει αυτο.Η επιγνωση που υπαρχει πριν απο τη σκεψη,ο χωρος μεσα στον οποιο η σκεψη-ή το συναισθημα ή η αισθητιαριακη αντιληψη λαμβανει χωρα-συμβαινει.

Το Εγω δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απ'αυτο:ταυτιση με τη μορφη,που κυριως σημαινει σκεπτομορφες.Αν το κακο εχει καποια πραγματοκοτητα-και εχει μια σχετικη,οχι απολυτη,πραγματικοτητα-αυτος ειναι επισης ο ορισμος του:πληρης ταυτιση με τη μορφη-υλικες μορφης,σκεπτομορφες,συναισθηματικες μορφες.

Αυτο εχει ως αποτελεσμα ολοκληρωτικη ελλειψη επιγνωσης της συνδεσεις μου με το ολον,της εγγενους μου με καθε <αλλο>, καθως και με την Πηγη.Αυτη η ληθη ειναι προπατορικο αμαρτημα,οδυνη,πλανη.Οταν αυτη η πλανη της αισθησης του απολυτου χωρισμου αποτελει υποβαθρο και διεπει ο,το σκεφτομαι ,λεω,κανω,τι ειδους κοσμο δημιουργω?

Για να βρεις την απαντηση σ'αυτο,παρατηρησε πως σχετιζονται μεταξυ τους οι ανθρωποι,διαβασε ιστορικα βιβλια ή παρακολουθησε της ειδησεις στη τηλεοραση αποψε.

Αν οι δομες του ανθρωπινου νου παραμεινουν αμεταβλητες, θα καταληγουμε παντα να αναδημιουργουμε τον ιδιο κοσμο,τα ιδια δεινα,την ιδια δυσλειτουργια.

Πηγη: Για μια νεα ζωη.Eckhart Tolle.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    zephyr1.. το βαθαίνεις πολύ και δεν ξέρω αν θα θέλουν όλοι να συμμετέχουν...

Στην δική μου σκέψη για να φτάσεις στο νέο επιπεδο της συλλογικής συνείδησης, το πρώτο στάδιο είναι το πολύ απλό και φοβερά γεμάτο απο νόημα ...

"γνώθις αυτόν"

Αλλά με την έννοια του δοκιμίου που παραθέτεις συν εκείνο που λέει και οδηγεί... "ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού μου". Πως όμως μαθαίνεις και κρίνεις καλύτερα τον εαυτό σου; Εντός ή εκτός αυτού; Και πόσο ικανός είσαι για να το κάνεις και απο τις δύο θέσεις;

Βάζουμε δύσκολα όμως, ξεφεύγουμε μακράν απο το θέμα, σίγουρα είναι θέμα που πάρα πολλούς τους αφήνει αδιάφορους, καθώς απαιτεί κόπο και χρόνο. Εκτός όμως όλων αυτών , είναι μια κατάσταση δίχως τέλος όπως και η εξέλιξη που υπάρχει στην πρώτη πρόταση του κειμένου σου. Εξελίσσεσαι συνέχεια ή μένεις στάσιμος και πεθαίνεις... ψυχικά αρχικά .. σωματικά μετά.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ακου μεταπολεμικα χαλια...αντι να μας δωσουν τη μιση Αλβανια...
    Να την κανουμε τι?
    Να ερθουν δηλαδη και οι υπολοιποι Αλβανοι στην Αθηνα να γινουμε 7(!) εκκατομυρια ετσι για να γουσταρουμε

ΥΓ. Και το τοκυο ελληνικο ειναι :a5:
    money cant buy me love !!!

...ενα θα σου πώ φίλε, ειμασταν με τουσ νικητές και ειμασταν οι μόνοι που δεν νίκησαν...

... κι αυτο γιατι το λες?
    ...για μαγγια μηπως!

Το μεγαλείο της Ελλαδας το ξέρει όλος ο κόσμος δε χρειάζεται ν αποδείξω κάτι επειδή εσύ τα ισοπεδώνεις όλα για να πεις κάτι και καλά...

... της ΑΡΧΑΙΑΣ ελλαδας...

Πέρα από το συγκεκριμένο δημοσίευμα,που θέλει πολλή ανάλυση,για πείτε μου κάτι ρε παιδιά και ειδικά όσοι έχετε ζήσει ή ζείτε στο εξωτερικό....

Υπάρχει άλλος λαός που να στρέφεται τόσο πολύ ενάντια στην ιστορία,τη μουσική και γενικά το ποιόν του;
    Υπαρχει αλλος λαος που να εχει ΚΑΤΣΕΙ τοσο πολυ πανω στην ιστορια κτλ των ΑΡΧΑΙΩΝ προγονων του και νομιζοντας οτι εχει κανει το χρεος του προς την Ιστορια, να εχει καταντησει να μην εχει ΚΑΜΙΑ σχεση αντιστοιχα με τους προγονους του?

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    posts for posting....

αν διαβάσετε τους Οξυρύγχειους πάπυρους θα σταματάγατε τα πόστ...από ντροπή...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Σελίδα 4 από 10 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. μια απο τα ιδια
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2010, 12:56
  2. παμε μια απ τα ιδια
    από tai στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2009, 11:50
  3. μια απο τα ιδια
    από fethry στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 22/10/2006, 09:36
  4. Transalp: Μια απ'τα ίδια για το 2006 ?
    από micmic στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 02/09/2005, 15:16

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ