Φιλε μου και εγω με 4χ4 προσπαθησα να παω φετος εκει πανω αλλα τις προηγουμενες μερες εριχνε καρεκλες εκει περα και ο δρομος απο τη μερια των θεοδοριανων ηταν χαλια.Ειχα φαει και πολυ πικρα την προηγουμενη μερα προσπαθοντας να αλλαξω κομματιασμενο λαστιχο υπο καταρακτωδη βροχη με αστραπες να πεφτουν τριγυρω με τον γρυλο να γλυστραει κοντα σε μια βουνοκορφη πανω απο του μελισσουργους και διπλα σε μαντρι οπου παραμονευε συμμορια
ελληνικων ποιμενικων οπου ο αρχηγος τους ειχε συφυλιαστει απο την πρωτη φορα που περασα
(με κυνηγουσε 500μ προσπαθοντας να δαγκωσει τη ροδα απο το sportage).Οποτε μετα απο αυτα δεν ειχα ψυχη να παω μεχρι πανω.Αυτα στις 15 αυγουστου.Μετα ειπα να ξαναπαω το σεπτεμβρη αλλα γαμηθηκε να βρεχει καθε σαββατοκυριακο.αν μπορεσω φετος.σκοπος να παω με την κορη μου και να μεινουμε το βραδυ εκει πανω στη διπλανη βουνοκορφη το αγκαθι (2392μ) να πιασουμε τα αστερια.απο τον αυχαινα που περασες κατω απο το καταφιδι φευγει δρομος παραλληλα με την κορυφογραμμη και περναει κατω απο το αγκαθι στα 2350 + -.
Ευχαριστω για τις φοτο , μουφτιαξες το βραδυ.![]()
![]()
![]()
Η εκδρομή ήταν οικογενειακή και έγινε τον ΙΟΥΛ 2008, εξ' ου και το 4Χ4 (Land Cruiser).Αρχικά δημιουργήθηκε από vulcan
Φιλε μου και εγω με 4χ4 προσπαθησα να παω φετος εκει πανω αλλα τις προηγουμενες μερες εριχνε καρεκλες εκει περα και ο δρομος απο τη μερια των θεοδοριανων ηταν χαλια.Ειχα φαει και πολυ πικρα την προηγουμενη μερα προσπαθοντας να αλλαξω κομματιασμενο λαστιχο υπο καταρακτωδη βροχη με αστραπες να πεφτουν τριγυρω με τον γρυλο να γλυστραει κοντα σε μια βουνοκορφη πανω απο του μελισσουργους και διπλα σε μαντρι οπου παραμονευε συμμορια
ελληνικων ποιμενικων οπου ο αρχηγος τους ειχε συφυλιαστει απο την πρωτη φορα που περασα
(με κυνηγουσε 500μ προσπαθοντας να δαγκωσει τη ροδα απο το sportage).Οποτε μετα απο αυτα δεν ειχα ψυχη να παω μεχρι πανω.Αυτα στις 15 αυγουστου.Μετα ειπα να ξαναπαω το σεπτεμβρη αλλα γαμηθηκε να βρεχει καθε σαββατοκυριακο.αν μπορεσω φετος.σκοπος να παω με την κορη μου και να μεινουμε το βραδυ εκει πανω στη διπλανη βουνοκορφη το αγκαθι (2392μ) να πιασουμε τα αστερια.απο τον αυχαινα που περασες κατω απο το καταφιδι φευγει δρομος παραλληλα με την κορυφογραμμη και περναει κατω απο το αγκαθι στα 2350 + -.
Ευχαριστω για τις φοτο , μουφτιαξες το βραδυ.![]()
![]()
![]()
Από ότι με ενημέρωσαν από το δασικό χωριό Κέδρος στον Καταρράκτη, συνήθως τον καθαρίζουν με αφορμή το πανηγύρι του πρ. Ηλία στις 20 Ιουλίου. Αν είσαι τυχερός και δεν ανοίξουν οι ουρανοί, μπορεί να τον πετύχεις εκβραχισμένο. Πάντως και εγώ όταν ανέβηκα, είχε ήδη πεσίματα κοτρωνιών και χασίματα, που περνούσες οριακά, λόγω πρόσφατης καταιγίδας. Από την ανατολική μεριά των Θεοδώριανων, είναι πιο σταθερό το έδαφος, αλλά με "αεροπορικές κλίσεις" ανηφοριών.
Τον "καρόδρομο" πάνω στον αυχένα που αναφέρεις , τον ακολούθησα (τότε) για καμμιά 800 m και είχε πεσμένα βράχια, "σάρες" και χορτάρια και μετά γίνεται μονοπάτι για enduro. Το συμπέρασμα είναι να μην εμπιστεύεσαι τυφλά διάφορες πηγές ( Τοponavigator 4, Google,κλπ), γιατί η προσβασιμότητα τέτοιων δρόμων εξαρτάται απόλυτα από τις καιρικές και μορφολογικές συνθήκες, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Αφού αναφέρεις και τους Μελισσουργούς, από εκεί ξεκινά μια ακόμα πολύ αξιόλογη και πανέμορφη διαδρομή των Τζουμέρκων. Την έκανα πριν 7 χρόνια με ΚΤΜ 450 EXC και είναι η διαδρομή Θεοδώριανα-Μελισσουργοί ή το αντίστροφο. Έχει από όλα, φλαταδούρες, χαλασμένους καρόδρομους, off road περάσματα, κλπ αλλά μάλλον είναι μόνο για ελαφριές enduro...![]()
Δεν εχεις και αδικο για google κτλ.Αν δεν δεις απο κοντα η δεν σου πει καποιος που το κανε προσφτατα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος.Την εχω παθει ουκ ολιγες φορες.Και τα τελευταια χρονια παλι καλα που υπαρχουν και και καλοι χαρτες.Οσο για την διαδρομη θεωδοριανα μελισσουργοι την ειχε κανει ενας φιλος μου πριν απο 20+ χρονακια.Ακομα εχει να το λεει.
Αν τα καταφερω φετος θα ποσταρω φοτο.Πρωι με καλη ορατοτητα απο καταφιδι βλεπεις μεχρι
ολυμπο.![]()
![]()
![]()
Τέλειο.
Το Chopper με το ψυγείο τι είναι
Ωραία τα bikes
gate 7
red or dead
Καλά, μάλλον θα πρέπει να τριγυρνάμε στα ίδια μέρη!!!![]()
Εδώ θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για Πληκάτι, Αετομηλίτσα, μονοπάτι για κορυφή Γράμμου ( 2.520 m ), που αρχίζει ως "χωματόδρομος" ( στην αριστερή πλευρά της φωτό σου):
http://www.moto.gr/forums/showthread...5&pagenumber=2
![]()
![]()
![]()
![]()
Ωραια, χθες προσπαθησα να κανω την διαδρομη απο Γοτιστα-Κραψη αλλα...Μια μεγαλη κατολισθηση διελυσε το περασμα καi αναγκαστηκα να κατεβω στο ποταμι και απο εκει στον Δρισκο και μετα λογω ελλειψης χρονου Αρτα και κατω. Προλαβα και εβγαλα μια φωτο στην Κραψη ομως...
http://img63.imageshack.us/img63/2550/101pym.jpg
![]()
![]()
![]()
παλια απο εκει επαιζε ενα κομματι χωμα.το καναν ασφαλτο?
το καλοκαιρι θα προσπαθησω απο περιστερι για συρρακο πισω απο την βερλιγκα.
![]()
![]()
![]()
Ήμουν στη (Μικρή) Γότιστα όλες αυτές τις μέρες και ζήλευα που δεν είχα μαζί μου τη moto. Είχα βέβαια τα πιτσιρίκια μου μαζί και χαρήκαμε τις ομορφιές της περιοχής με το αυτοκίνητο...Αρχικά δημιουργήθηκε από Giannis FJ
Ωραια, χθες προσπαθησα να κανω την διαδρομη απο Γοτιστα-Κραψη αλλα...Μια μεγαλη κατολισθηση διελυσε το περασμα καi αναγκαστηκα να κατεβω στο ποταμι και απο εκει στον Δρισκο και μετα λογω ελλειψης χρονου Αρτα και κατω. Προλαβα και εβγαλα μια φωτο στην Κραψη ομως...
http://img63.imageshack.us/img63/2550/101pym.jpg
Ο δρόμος Κράψη - Ανατολική - Παλαιοχώρι (Συράκου) έχει ασφαλτοστρωθεί;
Ρίξε κανα πμ αν θές παρέαΑρχικά δημιουργήθηκε από vulcan
το καλοκαιρι θα προσπαθησω απο περιστερι για συρρακο πισω απο την βερλιγκα.
![]()
![]()
![]()
...να κάνουμε και διατριβή στον Ελληνικό Ποιμενικό![]()