Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 60

Θέμα: Αναβάτης στα 30;

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    παιδιά τσάμπα τσακώνεστε..

Το πρώτο έχει ψηλό κέντρο βάρους και ζυγίζει κάτω απο 160 κιλά συνήθως (enduro < 600cc)
    Το δεύτερο συνήθως είναι μεταξύ 180-220 κιλά με χαμηλό κέντρο βάρους (street-naked < 600cc)

H διαφροά των κιλών δυσκολεύει πολύ την ισορροπία ενώ είναι σταθερά χωρίς κίνηση.

Επίσης το σήκωμα μηχανής όσο και αν φαίνεται περιέργο ευννοεί τις μηχανές με ψηλό κέντρο βάρους και έχει να κάνει κυρίως με το υπομόχλιο (το σώμα μας) που δίνει την πίεση για να το σηκώσει.

Εμπειρικά.. δοκιμάστε να σηκώσετε ενα οριζοντιωμένο μηχανάκι SS/Naked και δοκιμάστε να σηκώσετε ενα enduro/on-off . Θα δείτε οτι είναι πολύ πιο εύκολο να σηκωθεί το δεύτερο σε σχέση με το πρώτο.

Προσθέστε τώρα το μικρότερο βάρος σε σύγκριση με το μεγαλύτερο ενός SS και έχετε την εξίσωση.

Αν θέλετε ακόμα απλούστερο παράδειγμα σκεφτείτε πάγκο γυμναστηρίου. Εχετε μπάρα με 40 κιλά να πέφτουν απο ψηλά για την επανάληψη. Στην ανύψωση της τώρα, θα έχετε νιώσει οτι το τελείωμα είναι σχεδόν πάντα ευκολότερο απο την αρχική ανύψωση που ο μύς είναι υπό μέγιστη σύσπαση. Έτσι ακριβώς λοιπόν όταν έχεις μια μηχανή με υψηλότερο κέντρο βάρους και αρκετά ελαφρύτερη είναι πολύ πιο εύκολο για εναν υπό έκταση μύωνα να κρατήσει όρθιο το βάρος της.

Όπως και είναι πολύ δυσκολότερο για ενα μύωνα υπό μέγιστη κλίση και σύσπαση (θέση οδήγησης σε street naked) να κρατήσει όρθια την μηχανή με μεγαλύτερο βάρος έχοντας μάλιστα και μικρότερη απόσταση να διανύσει μέχρι να πέσει.

Και τώρα νιανια....απλουστευμένο.

Μηχανή enduro πάει να πέσει και κάθεσαι επάνω της. Το πόδι είναι σε τέτοια θέση που ευνοεί το γρήγορο σήκωμα σώματος και τέντωμα του ποδιού έτσι ώστε να κρατήσει αντίσταση.

Μηχανή street/naked πάει να πέσει και κάθεσαι πάνω της. Το πόδι και το σώμα είναι σε θέση "ς" όπου είναι κατά πολύ δυσκολότερο να σηκωθείς να τεντώσεις πόδι ακριβώς κάτω απο την μηχανή και να στηρίξεις μάλιστα και ενα μεγαλύτερο βάρος.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Μηχανακια εχουν περασει αρκετα απο τα χερια μου.Ποτε ομως το ιδιο μοντελο.Τωρα εχω το τριτο στη σειρα srx.Εχουμε και λεμε.
    Απο τη στιγμη που σου εκανε κλικ με την πρωτη ματια ειμαστε οκ.Αυτα τα μηχανακια ειναι σαν τον ερωτα,δεν εχουν μετρο.Η αγαπας με τρελα η καθολου.
    Στα πρακτικα τωρα.Η συντηρηση του γινεται κατα 95% απο σενα.Λαδια,φιλτρο λαδιου,μπουζι,τακακια γινονται απο τα χερακια σου αν ασχοληθεις λιγο.Αφηνουμε στο μαστορα να μας κανει βαλβιδουλες.Αρα η συντηρηση του μονο μπελας δεν ειναι και μεγαλο εξοδο.
    Το υψος του ειναι οτι πρεπει για σενα.Το ιδιο και το βαρος του.Νομιζω οτι ειναι γυρω στα 145 κιλα,αρα τοχεις.
    Ιδιοτροπο δεν ειναι ιδιαιτερα.Πεταει λιγο κωλο στις στροφες(τις κλειστες εντος πολεως εννοω)και σου σκαει και καμμια αναποδη μεχρι να μαθεις να το βαζεις μπροστα.
    Τα φρενα του ειναι μια χαρα,ταξιδακι με 120-140 το εχεις,κρατηματα πολυ καλα για την ηλικια του και την κατασκευη του.
    Κινητηρας σκυλι μαυρο,δοκιμασμενο οσο λιγα μηχανακια(βλεπε ΧΤ).
    Τιμη αγορας χαμηλη εως γελοια.Ειχα βρει ενα 400 με 600 ευρω αλλα εφυγε την ιδια μερα.
    Αρνητικα.
    Μολις περασει ο ερωτας ερχεται ο γαμος. Δλδ μολις ξεψαρωσεις και θελεις παραπανω γκαζι η μακρινα ταξιδια κλπ δεν θα μπορεις να το πουλησεις.
    Κραδασμοι.Πολλοι ομως και σε ταξιδι πιανεσαι.Πουλ μουρ.Δεν εχει απ αυτο.Δεν θα πας στο Μπουρναζι με το srx για να πουλησεις μουρη.Το πολυ πολυ να ακουσεις κανενα "τι χρεπι ειναι αυτο?"
    Αυτα τα "ολιγα" απο μενα.Καλη επιτυχια στην αναζητηση σου.Αν μπορω να σε βοηθησω σε κατι πολυ ευχαριστως.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

undefined μέλος Το avatar του/της Morton
    Εκείνο το οποίο παίζει ρόλο στην πραγματικότητα είναι ο λογος του ύψους του κέντρου βάρους προς το ύψος του τιμονιού.
    Όσο μεγαλύτερος είναι ο παραπάνω λόγος τόσο περισσότερη δύναμη θέλει.
    ☠☠☠

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Το υψος του ειναι οτι πρεπει για σενα.Το ιδιο και το βαρος του.Νομιζω οτι ειναι γυρω στα 145 κιλα,αρα τοχεις.
    Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι το θέμα έχει πάει για χόρτα με ανούσιες συγκρίσεις, το γεγονός είναι ότι ένας φυσιολογικός άνδρας δεν έχει πρόβλημα να συνηθίσει μηχανάκια της τάξης των 180-200 κιλών.
    Τα οδηγάμε παίδες τα μηχανάκια. Δεν κάνουμε σετάκια των 10 στον πάγκο....Όπως είπε και κάποιο παιδί στην αρχή, ουκ ολίγες κοπέλλες οδηγούν μεγάλες μοτοσυκλέτες χωρίς πρόβλημα.

Τα 145 κιλά του srx δεν υπάρχουν ούτε στην πιο ζωηρή φαντασία. Το 600 πλήρες υγρών είναι 176 κιλά γεμάτο. Αφαιρέστε το βάρος ενός δισκόφρενου και ενός ψυγείου λαδιού και έχετε το βάρος του 400. Τα κιλά αυτά είναι πραγματικά μιας και το δικό μου με ένα σκασμό αλλαγμένα πράγματα με άλλα ελαφρύτερα, αφαίρεση των περιττών και άλλη εξάτμιση ήταν 158 κιλά με το ντεπόζιτο σχεδόν γεμάτο.

Για την ερώτηση τι να πάρεις, αποφάσισε σύμφωνα με όσα διάβασες. Ένα 250άρι street ή εντουράκι είναι ιδανικό για αρχάριο. Δεν θα έπαιρνα srx αν ήμουν αρχάριος για τον μοναδικό λόγο ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρείς και να μην είναι κουρέλι. Το τίποτα των 400-600-800? μπορεί να πολλαπλασιαστεί πολυυυυύ εύκολα με τις αναπόφευκτες επισκέψεις στα συνεργεία.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Εχω μπει τώρα στο τριπ κανονικά... αυτά κάνουν οι συναναστροφές στα φόρουμ...
    Το Srx 400 μου άρεσε γιατί φαινόταν χαμηλό και μου αρέσει ο στρόγγυλος προβολέας μπροστά και το τελείωμα πίσω που κατεβαίνει. Επίσης η κοντή εξάτμιση.

Πέραν των αισθητικών και λοιπών κριτηρίων το χαμηλό κόστος αγοράς παίζει ρόλο μόνο αν είναι πραγματικό. Δηλαδή το να δώσω 800 ευρώ για την αγορά και μετά άλλα 800 στο καπάκι για επισκευές δεν είναι χαμηλό κόστος. Από την άλλη δε θέλω να αγοράσω κάτι καινούριο ειδικά σαν αρχάριος αλλα...

Σήμερα οδήγησα σε αυτοκινητόδρομο, επαρχιακό δίκτυο και στην πόλη... Ό,τι μηχανάκι περνούσε ή περνούσα από κοντά του εξεταζόταν οπτικά μεν εξονυχιστικά δε... Σε κάποια φάση στον αυτοκινητόδρομο ακολουθούσα μια από τις travel bikes τις μεγάλες δεν ξέρω αν ηταν varadero, ήμουν από πίσω. Είχε πάνω 2 άτομα και τους ακολουθούσα παρατηρώντας την οδήγηση. Στον κατηφορικό δρόμο για την πόλη που έχει αρκετές στροφές οδηγούσα το αυτοκίνητο μεν αλλά προσπαθούσα να να σκεφτώ αν ήμουν πάνω στη μηχανή ποια θέση θα είχα στο δρόμο, τι κλίση κτλ...

Το θέμα του βάρους με απασχολεί γιατί στο υποτιθέμενο σενάριο σύμφωνα με το οποίο πέφτει η μηχανή θα πρέπει να μπορείς να τη σηκώσεις. Ίσως με έχει επηρεάσει που δεν μπόρεσα να κρατήσω όρθιο το on/off της kawasaki...

Κάνοντας αναζήτηση για καινούρια μου άρεσε [url=http://www.bikez.com/motorcycles/derbi_mulhacen_125_2009.php]αυτό/url]. Είναι το 125αρι Mulhacen της Derbi.
    Στεγνό 110 κιλά στο βάρος, η θέση στα 75 εκατοστά με 20 άλογα.
    Ίσως τα 125 φαίνονται λίγα αλλά σκεφτείτε ότι δεν έχω οδηγήσει ουτε καν πάπια, lead, σκούτερ ή καν μοτοποδήλατο.
    Το κακό με το derbi είναι η τιμή και ότι αμφιβάλλω αν θα έχει μεταπωλητική αξία μεγάλη. Επίσης πιστεύω ότι οταν θα χρειαστείς να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα με το YBR 125 της yamaha θα τη βρεις τη λύση εδώ μέσα ή αν έχεις ένα cbf 250 honda... με το derbi χλωμό το βρίσκω μιας και δεν είναι γνωστή ή τουλάχιστον δημοφιλής μάρκα.
    Αλλά μιλάω πολύ θεωρητικά... αν δεν τα δεις από κοντά να ανεβεις να τα κάνεις μια βόλτα κτλ δεν μπορείς να ξέρεις.

Ένα από τα αντικείμενα που έχω αγοράσει και αγαπώ πολύ είναι η φωτογραφική μου μηχανή. Αυτό που έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος της όταν αντιπαρατέθηκε με άλλες 2 ήταν το πόσο καλά κάθισε στο χέρι μου. Νομίζω και με τη μοτοσυκλέτα πρέπει να παίζει και αυτό ρόλο, το ποσο καλά σου κάθεται ή πόσο καλά κάθεσαι εσύ σε αυτήν...

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι το θέμα έχει πάει για χόρτα με ανούσιες συγκρίσεις, το γεγονός είναι ότι ένας φυσιολογικός άνδρας δεν έχει πρόβλημα να συνηθίσει μηχανάκια της τάξης των 180-200 κιλών.
    Τα οδηγάμε παίδες τα μηχανάκια. Δεν κάνουμε σετάκια των 10 στον πάγκο....Όπως είπε και κάποιο παιδί στην αρχή, ουκ ολίγες κοπέλλες οδηγούν μεγάλες μοτοσυκλέτες χωρίς πρόβλημα.

Τα 145 κιλά του srx δεν υπάρχουν ούτε στην πιο ζωηρή φαντασία. Το 600 πλήρες υγρών είναι 176 κιλά γεμάτο. Αφαιρέστε το βάρος ενός δισκόφρενου και ενός ψυγείου λαδιού και έχετε το βάρος του 400. Τα κιλά αυτά είναι πραγματικά μιας και το δικό μου με ένα σκασμό αλλαγμένα πράγματα με άλλα ελαφρύτερα, αφαίρεση των περιττών και άλλη εξάτμιση ήταν 158 κιλά με το ντεπόζιτο σχεδόν γεμάτο.

Για την ερώτηση τι να πάρεις, αποφάσισε σύμφωνα με όσα διάβασες. Ένα 250άρι street ή εντουράκι είναι ιδανικό για αρχάριο. Δεν θα έπαιρνα srx αν ήμουν αρχάριος για τον μοναδικό λόγο ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρείς και να μην είναι κουρέλι. Το τίποτα των 400-600-800? μπορεί να πολλαπλασιαστεί πολυυυυύ εύκολα με τις αναπόφευκτες επισκέψεις στα συνεργεία.

Στο νετ βλεπω οτι στεγνο ειναι 147 κιλα.Αρα με λαδια και βεζινες παει 165 (χοντρικα παντα).Ενα παρταλι srx κανει 500 ευρω.Αν δωσεις ενα χιλιαρικο ακομα το φτιαχνεις μια χαρα.Συνολο 1500 ευρω.Δεν νομιζω οτι συγκρινεται με ενα καινουριο 250αρι.
    Ποσες φορες εχεις παει συνεργειο για σοβαρη ζημια με το srx ρε Βυρωνα?Εμενα τα δυο πρωτα δεν μου εβγαλαν τιποτα παντως.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.........

Αύτό πού έχει καβαλήσει ό καθένας μας νομίζει ότι είναι τό καλύτερο.
    Έτσι δέν τόν βοηθάμε τόν άνθρωπο νά έπιλέξει.
    Μέχρι νά άποκτήσουν τρίτη ρόδα τά μηχανάκια σάν κάτι Πιάτζιο έντελώς γελοία,
    ΠΑΝΤΑ.........
    τά πιό εύκολοδήγητα ,τά πιό φιλικά,καί αύτά πού θά συγχωρούν τά λάθη
    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΝΤΟΥΡΑΚΙΑ....ON OFF.....ή όπως άλλιώς τά λέτε...!!!

Μετά τά παπιά λοιπόν ,αύτά θάναι γιά πολλά χρόνια άκόμα τά καλύτερα μηχανάκια
    γιά νά μπεί κάποιος στόν κόσμο τής μοτοσυκλέττας.
    Καί τά 125 κυβικά είναι ότι καλύτερο.
    Τώρα άν δέν τού φτάνουν,άν τό ένα ,άν τό άλλο.......ή κουβέντα πάει άλλού.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ..........μιά καί έχεις τριανταρίσει καί άπό μυαλό είσαι νορμάλ,
    τότε χτύπα ένα 125άρι έντουροειδές,on off,όπως τά λένε τώρα.....
    καί νάσαι σίγουρος ότι............
    ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΣΟΥ ΒΟΛΤΑ........
    πού είναι καί τό ζητούμενο γιά σένα άπ'ότι κατάλαβα,
    καί πολύ λιγότερο θά σέ άπασχολούν οί όδηγικές σου ίκανότητες.
    Αύτά τά μηχανάκια είναι ότι καλύτερο γιά τήν περίπτωση σου,.........
    θέση όδήγησης,όδική συμπεριφορά μοτό, κ.λ.π....κ.λ.π....

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Στο νετ βλεπω οτι στεγνο ειναι 147 κιλα.Αρα με λαδια και βεζινες παει 165 (χοντρικα παντα).Ενα παρταλι srx κανει 500 ευρω.Αν δωσεις ενα χιλιαρικο ακομα το φτιαχνεις μια χαρα.Συνολο 1500 ευρω.Δεν νομιζω οτι συγκρινεται με ενα καινουριο 250αρι.
    Ποσες φορες εχεις παει συνεργειο για σοβαρη ζημια με το srx ρε Βυρωνα?Εμενα τα δυο πρωτα δεν μου εβγαλαν τιποτα παντως.
    Και εγώ στο net το είδα το 176 και έχοντας δει και με τα μάτια μου το 160 θεωρώ οτι είναι μάλλον αληθινό.
    Δεν είπα οτι βγάζει ζημιές. Είπα ότι τα περισσότερα είναι κουρέλια. Και αν είναι να δώσει 1500 για μηχανάκι 20ετίας και βάλε, δε λέει φίλε....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Ένα από τα αντικείμενα που έχω αγοράσει και αγαπώ πολύ είναι η φωτογραφική μου μηχανή. Αυτό που έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος της όταν αντιπαρατέθηκε με άλλες 2 ήταν το πόσο καλά κάθισε στο χέρι μου. Νομίζω και με τη μοτοσυκλέτα πρέπει να παίζει και αυτό ρόλο, το ποσο καλά σου κάθεται ή πόσο καλά κάθεσαι εσύ σε αυτήν...
    Αυτό είναι και το μόνο που ισχύει κανονικά. Αν κουμπώσεις και σου αρέσει μια μηχανή , οτι και να λέμε εμείς, πάει περίπατο.

Μια παρατήρηση μόνο.... απο την στιγμή που θα βγάλεις δίπλωμα Α καλύτερα να ξεκινήσεις με 250-400cc μιας και τα μικρότερα ναι μεν είναι σχολείο αλλά θα σε κουράσουν πολύ γρήγορα.

Όσο για τον δρόμο, κλίσεις κτλ... μην αγχώνεσαι.. τα περισσότερα θα σου βγούν αυτόματα και διά εμπειρίας. Αν μάλιστα πας και σε κάποιο track day/safe school τόσο το καλύτερο.

Α... καλύτερη εποχή για αγορά μηχανής είναι πάντα Φθινόπωρο-Χειμώνας καθώς τότε δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη ζήτηση και μπορείς να βρείς ευκαιρίες και με ίσως καλύτερες τιμές (πάνω κάτω -5% )

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n

Δεν είπα οτι βγάζει ζημιές. Είπα ότι τα περισσότερα είναι κουρέλια. Και αν είναι να δώσει 1500 για μηχανάκι 20ετίας και βάλε, δε λέει φίλε....
    Οκ δε λενε τα 1500.Ξεχνας ομως δυο πραγματα.Οτι του αρεσει σαν μηχανακι κι οτι ειναι η πρωτη μηχανη με την οποια θα μαθει,θα πεσει κλπ.Αν το δεις απ αυτη τη μερια λοιπον νομιζω οτι τον συμφερει να παρει ενα παληο και να το κρατησει δυο χρονια μεχρι να καταληξει καπου.

φριτέζα 600 Το avatar του/της akaposto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από karneadis

Ίσως τα 125 φαίνονται λίγα αλλά σκεφτείτε ότι δεν έχω οδηγήσει ουτε καν πάπια, lead, σκούτερ ή καν μοτοποδήλατο.
    Βρες μια σχολή που θα σου κάνει μάθημα (τρίχες μάθημα,αλλά τέλος πάντων) σε μια κανονική μηχανή,κανένα bandit,cb ή bross.

Πες ότι μάθεις να οδηγείς στο cb.Ε,μετά δεν μπορείς να οδηγήσεις την πάπια.Οτι και να καβαλήσεις,δεν σημαίνει ότι τα έμαθες όλα.Καθε μηχανάκι θα χρειστεί το χρόνο του για να "κουμπώσεις".

Δες εκεί,στην σχολή,αν την παλεύεις με τέτοιες μοτοσυκλέτες.Take your time.
    Μπορεί να σου φανεί περίεργο,αλλά απο την στιγμή που ξέρεις ισορροπία η "κανονική" μηχανή δεν είναι δυσκολότερη απο παπάκι.
    Το αντίθετο.Το παπί ισορροπεί δυσκολότερα απο μια μοτοσυκλέτα.
    Κάνε τα μαθήματα και τότε πιστεύω θα καταλάβεις ότι το γκάζι δεν αποτελεί αιτία φόβου.

Οτι μηχανή και να πάρεις,απο γκάζι δεν θα πέσεις.Ενστικτο αυτοσυντήρησης.Μέχρι να ξεψαρώσεις,είτε οδηγείς 125, είτε 600 με τα ίδια χιλιόμετρα θα πας
    Αντίθετα το σίγουρο είναι,ακόμα και όταν ξεπάρεις,ότι τα φρένα σε ξαπλώνουν πολύ πιο εύκολα απο το γκάζι.
    Με την υπόθεση ότι δεν είσαι φυσικό ταλέντο,με το που βάλεις στο μάτι την καλή σου και γίνει η μεταβίβαση,φεύγεις καρφί να κανονίσεις να μπεις στο μάθημα του 0300riding.Γιατι δίπλωμα μπορεί να πήρες,αλλά πρέπει να μάθεις και να οδηγείς.

Επίσης το βράδυ...Το μόνο που βολεύει βράδυ είναι να μπεις σε κάποιο παρκιν και να κάνεις εξάσκηση.Κατά τα άλλα στον δρόμο,αφενός χάνεις την περιφερειακή σου όραση,εφετέρου όταν κινήσαι σε μία στροφή,τα φώτα σου θα "κοιτάνε" ελαφρώς προς το εξωτερικό της στροφής.
    Βάλε τώρα ότι αυτά που έχεις βάλει στο μάτι,δεν είναι και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας,τα φανάρια τους μάλλον με καντήλια θα σου φαίνονται.

Τέλος,πάρε ότι σου κάνει "κούκου".Μην πάρεις κάποιο μηχανάκι που δεν το γουστάρεις ή δεν το νιώθεις καλά,μόνο και μόνο επειδή άκουσες ότι είναι καλό για αρχάριους.
    και στο έχω πεί,αφού είσαι καλό παιδί ,γιατί λες μαλακίες;

Ευχαριστώ πολύ τόσο για τις συμβουλές όσο και για την ενθάρρυνση.
    Αυτό που ειπώθηκε για το φρένο ισχύει και στα αυτοκίνητα. Ορισμένα αν όχι πολλά ατυχήματα θα είχαν αποφευχθει αν αποφευγόταν το φρενάρισμα πανικού. Εγώ όπως έχω προαναφέρει το έχω σώσει το αυτοκίνητο στο βρεγμένο σε στροφή με κλίση επειδή χρησιμοποίησα φρένο-γκάζι. Αν το πόδι είχε μείνει κολλημένο στο φρένο, το αυτοκίνητο θα γινόταν ένα με το στηθαίο.

Όταν πάρω το δίπλωμα θα προσπαθήσω να βρω κάποιο trackday ή σεμινάριο που να γίνεται στις Σέρρες.

Παλαιό μέλος
    φίλε τρεις ψιλο-σοβαρές σούπες έχω φάει, οι δύο από μπλοκάρισμα μπροστινού

όταν πάρεις μοτό εξασκήσου στο φρενάρισμα οπωσδήποτε

και το δεύτερο μηχανάκι σου να έχει ΑΒΣ

Νομίζω το μικρόβιο είτε υπήρχε -επωαζόταν τόσα χρόνια και επειδή το έφεραν οι συγκυρίες έκανε το μεγάλο μπαμ- είτε το κόλλησα πρόσφατα.
    Είμαι μέσα στο αυτοκίνητο αλλά το μυαλό είναι πάνω σε μηχανή.
    Σήμερα συνάντησα μέσα στην πόλη ένα YBR 125 με καρμπιρατέρ. Ανοίγω παράθυρο επιτόπου και αρχίζω να ρωτάω λεπτομέρειες κτλ.
    Τα λάστιχα μου φάνηκαν πολύ λεπτά αλλά 125αρι είναι. Το ρώτησα αν το έχει οδηγήσει σε αυτοκινητόδρομο και μου απαντάει ο αναβάτης "από τη Βέροια έρχομαι", περίπου 200 χιλιόμετρα δρόμο δηλαδή...
    Δεν είχα δει από κοντά YBR 125 και είδα ότι δεν είναι ψηλό.
    Σκέφτομαι λοιπόν ότι σαν πρώτη μηχανή το 125 ειδικά στα 100 κιλά περίπου είναι ό,τι πρέπει για μένα. Από την άλλη σκέφτομαι μήπως τα 250 είναι η πιο έξυπνη επιλογή, γιατί μετά σου μένει μια μηχανή πιο μεγάλη που ναι μεν τη χρησιμοποιείς για βόλτες αλλά βγαίνεις στον ανοιχτό δρόμο πιο άνετα από ό,τι με το 125αρι...
    Το λέω αυτό γιατί οι διαδρομές για τις οποίες τη θέλω τη μηχανή είναι για προορισμούς κοντά στην πόλη μεν αλλά κυρίως έξω από αυτήν όπου χρησιμοποιείς επαρχιακό δίκτυο αλλά και αυτοκινητόδρομο...
    Πάντως σε αρχικό επίπεδο σκέφτομαι για μεταχειρισμένο αν και είμαι εναντίον γενικώς.
    Επίσης διάβασα ότι καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσεις μαθήματα είναι το φθινόπωρο, μπορείς να πετύχεις καλύτερες τιμές, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να περιμένω μέχρι τον Οκτώβριο... εκτός κι αν η διαφορά στην τιμή είναι όντως μεγάλη. Αλλά δεν το νομίζω σε επαρχιακή πόλη να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά.

Φίλε μου, η YBR125 είναι μιά πολύ καλή μηχανή, ιδανική για αρχάριους.
    Όμορφη (στα δικά μου γούστα), οικονομική, με μεγάλη αυτονομία (12 λίτρα), ελαφριά, και έχει και συμπλέκτη για να τον συνηθίσεις.

Αν σου αρέσει πάρτη, μάθε τη καλά, κράτα τη όσο σε βολεύει και πούλησέ την όταν αισθανθείς ότι χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Το κυριότερο που θα μάθεις με αυτή είναι η οδηγική συμπεριφορά, ανεκτίμητο μάθημα που θα μείνει ότι μηχανή κι αν πάρεις μετά.

Θα σου πρότεινα κι εγώ μια μεταχειρισμένη για αρχή, μετά βλέπεις και πράττεις!
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 23/01/2010, 07:45
  2. Δέλεαρ 30/10/2006 ? ....στα καπάκια..
    από Giorgos19 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 112
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2006, 11:04
  3. Παγκοσμιο supermoto στα Μεγαρα 30/10
    από manos426f στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2005, 15:24
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2003, 08:37
  5. Πολλα μπραβο στα παιδια που
    από YZF-R1 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1