Για άλλη μια φορά τα σέβη μου στον μάγο.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Για θέρμανση και κουζίνα λοιπόν , γκάζι.
![]()
![]()
Για άλλη μια φορά τα σέβη μου στον μάγο.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
βάλε ανεμιστήρες οροφής και θα με θυμηθείς![]()
αυτα ειναι κολπα αμερικανικα ...http://www.solarroofvent.com/
Accipere quam facere praestat injuriam
Άρα δεν μιλάμε για κάτι το οποίο μπορεί να το κάνει ο καθένας. Μιλάμε για κάτι που πορεί να το κάνει κάποιος που ζεί στο βουνό και έχει αποφασίσει ότι κάποιες συσκευές δεν θα τις χρησιμοποιεί.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Το φορτίο αποθηκεύεται όλο... δεν έχει σύνδεση με ΔΕΗ.
Air condition στο βουνό;;; τι να το κάνω;;;; Α και υπόψη οτι το περισσότερο ρεύμα στο τρώει... όσο και αν δεν το ξέρατε.. οχι τόσο ο θερμοσίφωνας (καιει και αυτός βέβαια αρκετά) αλλά η κουζίνα!!! Είναι απίστευτο το τι ρεύμα τραβάει ειδικά αν έχετε ενα-δυο μάτια αναμένα.
Για λάμπες, μόνο οικονομίας.
Όλα τα άλλα είναι κανονικά.
Εχετλαίος.. panel μπαίνουν στην ταράτσα ή στην σκεπή. Το πρόβλημα είναι στις πολυκατοικίες βέβαια που οι χώροι είναι ελάχιστοι. Ακόμα και έτσι όμως μπορεί να μπεί για κοινόχρηστα και αντίστοιχη κατανάλωση, αλλά και στην δική σου βεράντα (μιλάμε για 1-2 μικρά panel έτσι; ) που αν μη τι άλλο θα καλύπτουν ενα 10-20% της κατανάλωσης σου.. κέρδος είναι και αυτό.
Gandalf
Με λίγα λόγια για το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων του Λεκανοπεδίου είναι αδύνατο, να είναι αυτόνομοι από τη ΔΕΗ όπως είσαι εσύ.
Όσο για την οικολογική πλευρά του ζητήματος, εφόσον χρησιμοποιείς και γκάζι ή πετρέλαιο το ίδιο και το αυτό είναι με το να χρησιμποιείς ΔΕΗ. Επίσης οι μπαταρίες είναι μεγάλο ζήτημα που θα καταλήξουν εφόσον πάψουν να λειτουργούν.
Η δική μου αποψη. Ο καθένας μας θα πρέπει να περιορίσει τις ανάγκες στου σε ηλεκτρισμό, να αποφεύγει τις σπατάλες. Από κει και πέρα αν μπορεί χρησιμοποιώντας ένα πάνελ για να καλύπτει μέρος των αναγκών του ( όπως ηλεκτροφωτισμό και μικρων ηλ. απαιτήσεων συσκευές) καλό είναι και βοηθάει.
Όμως η εκμετάλλευση των φυσικών πηγών ενέργειας και η απεξάρτηση από το πετρέλαιο, τους γαιάνθρακες και τα πυρινικά, είναι εφικτή μόνο σε επίπεδο κράτους και όχι των πολιτών.
Η πεποίθηση ότι θα παράγουμε ρευμα στα σπίτια μας και θα το πουλάμε κι όλας είναι όνειρα θερινής νυκτός.
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
Δεν υπάρχει συσκευή που να μην χρησιμοποιώ. Που είπα οτι δεν χρησιμοποιώ κάτι; Το air condition δεν μου χρειάζεται λόγω περιβάλλοντος για αυτό δεν το έχω. Οχι οτι δεν μπορώ.super_toto said:
Μιλάμε για κάτι που πορεί να το κάνει κάποιος που ζεί στο βουνό και έχει αποφασίσει ότι κάποιες συσκευές δεν θα τις χρησιμοποιεί.
Τώρα για την χρήση σε αστικό περιβάλλον, δεν έχεις και άδικο... αλλά δεν χρειάζεται ολική απαλοιφή της ιδέας.
Τώρα άλλο λάθος σου είναι πως το ίδιο είναι πετρέλαιο και γκάζι... ΕΕΕΕ.;;;;;;.... καινούρια επιστήμη είναι αυτό;
Ποιά είναι τα κατάλοιπα ρύππων γκαζιού σε σχέση με πετρέλαιο ξέρεις; Μήπως το κόστος εξόρυξης;... μήπως την συντήρηση λέβητα του ενός σε σύγκριση με το άλλο; Μήπως ενίστασαι απλά για να ενίστασαι;
Και συνεχίζεις μάλιστα παρακάτω και λες...
ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ... 5 ..5 ..5 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ.. σε θέματα ρεύματος. Η μόνη μου εξάρτηση έχει να κάνει με το γκάζι που είναι σε δεξαμενή και οχι ΔΕΠΑ αλλά και στο νερό που έτσι και αλλιώς αν είχα και αντλιοστάσιο κτλ.. θα έκανα το δικό μου κράτος ύστερα!!!Όμως η εκμετάλλευση των φυσικών πηγών ενέργειας και η απεξάρτηση από το πετρέλαιο, τους γαιάνθρακες και τα πυρινικά, είναι εφικτή μόνο σε επίπεδο κράτους και όχι των πολιτών.![]()
![]()
![]()
![]()
Σαφώς τώρα και θέλει χώρο .. σαφώς και κοστίζει (κάτι όμως που έχει απόσβεση). Αλλά το οτι δεν μπορείς να το κάνεις δεν ισχύει. Για αυτό και αναφέρω , όπως το είπες και εσύ , οτι σε αστικό περιβάλλον με 1-2 panel μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση αρκετά.
Γιατί πρέπει λοιπόν να τα περιμένουμε όλα απο το κράτος;.. και δη το Ελληνικό που σίγουρα πιο πολύ θα μας δυσκολέψει και λιγότερο θα βοηθήσει; Αν μπορεί κάποιος να το κάνει , ας το κάνει. Το όφελος δικό του θα είναι. Ακόμα και αν δεν το πουλάει πίσω στην ΔΕΗ.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Φέεεεταααα,Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Δεν υπάρχει συσκευή που να μην χρησιμοποιώ. Που είπα οτι δεν χρησιμοποιώ κάτι; Το air condition δεν μου χρειάζεται λόγω περιβάλλοντος για αυτό δεν το έχω. Οχι οτι δεν μπορώ.
Τώρα για την χρήση σε αστικό περιβάλλον, δεν έχεις και άδικο... αλλά δεν χρειάζεται ολική απαλοιφή της ιδέας.
Τώρα άλλο λάθος σου είναι πως το ίδιο είναι πετρέλαιο και γκάζι... ΕΕΕΕ.;;;;;;.... καινούρια επιστήμη είναι αυτό;
Ποιά είναι τα κατάλοιπα ρύππων γκαζιού σε σχέση με πετρέλαιο ξέρεις; Μήπως το κόστος εξόρυξης;... μήπως την συντήρηση λέβητα του ενός σε σύγκριση με το άλλο; Μήπως ενίστασαι απλά για να ενίστασαι;
Και συνεχίζεις μάλιστα παρακάτω και λες...
ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ... 5 ..5 ..5 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ.. σε θέματα ρεύματος. Η μόνη μου εξάρτηση έχει να κάνει με το γκάζι που είναι σε δεξαμενή και οχι ΔΕΠΑ αλλά και στο νερό που έτσι και αλλιώς αν είχα και αντλιοστάσιο κτλ.. θα έκανα το δικό μου κράτος ύστερα!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Σαφώς τώρα και θέλει χώρο .. σαφώς και κοστίζει (κάτι όμως που έχει απόσβεση). Αλλά το οτι δεν μπορείς να το κάνεις δεν ισχύει. Για αυτό και αναφέρω , όπως το είπες και εσύ , οτι σε αστικό περιβάλλον με 1-2 panel μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση αρκετά.
Γιατί πρέπει λοιπόν να τα περιμένουμε όλα απο το κράτος;.. και δη το Ελληνικό που σίγουρα πιο πολύ θα μας δυσκολέψει και λιγότερο θα βοηθήσει; Αν μπορεί κάποιος να το κάνει , ας το κάνει. Το όφελος δικό του θα είναι. Ακόμα και αν δεν το πουλάει πίσω στην ΔΕΗ.
Gandalf
Κάτσε ρε μάγε, δηλαδή την παραγωγή γκαζιού δεν την λαμβάνεις υπ όψη? Δεν έχει κόστος για το περιβάλλον δεν έχει οικονομικό κόστος, δεν έχει κόστος μεταφοράς? Μόνο την κατανάλωση σκέφτεσαι?
Από κει και πέρα το ότι εσύ είσαι αυτόνομος σου εξήγησα ότι είναι θέμα συνθηκών, τις οποίες εσύ διαθέτεις αλλά το 95% των ανθρώπων δεν τις διαθέτει. Δεν γνωρίζω ποιά είναι η δική σου περίπτωση και πόσο ανάγκη έχεις τις συσκευές. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής σου, τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν αυτόνομα στο σπίτι σου, το πόσο χρόνο αυτοί οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι και πολλά άλλα.
Για να πείς ότι εσύ αντιπροσωπεύεις τον μέσο όρο, θα πρέπει να είσαι μια τουλάχιστον τετραμελής οικογένεια που ζει στην πόλη, σε πολυκατοικία.
Δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, αλλά η ενεργειακή πολιτική είναι θέμα κράτους πως να το κάνουμε. Για αυτό το λόγο υπάρχει το κράτος. Δεν μπορεί να επιφορτιστεί ο πολίτης με αυτό το βάρος. Υπάρχει κάτι που λέγεται οικονομία κλίμακας. Άλλο να παράγεις μία μονάδα για ένα άτομο και άλλο 1000 μονάδες για 1000 άτομα. Στη δεύτερη περίπτωση θα χρειαστείς λιγότερους πόρους.
Νομίζω οτι αυτο σου είπα και πιο πάνω... πολύ λιγότερο κόστος μεταφοράς, πολύ λιγότερα έξοδα για εξορύξεις και αποθηκεύσεις κτλ. Επιπρόσθετα η κατανάλωση του δεν αφήνει κατάλοιπα στο περιβάλλον. Ανακυκλώσιμη ενέργεια δεν είναι σίγουρα, αλλά αν μη τι άλλο έχει μηδαμινές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Σε πρόσθεση της πρόσθεσης όλων αυτών τώρα, έχεις και την καλύτερη απόδοση της ενέργειας αυτής συν το χαμηλότερο κόστος για την τσέπη μας. Τι σχέσει μπορεί να έχει με το πετρέλαιο σαν υλικό καύσης - απόδοσης ενέργειας;Κάτσε ρε μάγε, δηλαδή την παραγωγή γκαζιού δεν την λαμβάνεις υπ όψη? Δεν έχει κόστος για το περιβάλλον δεν έχει οικονομικό κόστος, δεν έχει κόστος μεταφοράς? Μόνο την κατανάλωση σκέφτεσαι?
Επίσης δεν είπα οτι ειμαι ο μέσος όρος... αλλά έχοντας στο μυαλό οτι είμαι απλός ιδιώτης και τηρουμένων των συνθηκών στον χώρο μου κατόρθωσα και έγινα αυτόνομος, θεωρητικά μια πολυκατοικία θα μπορούσε ...
1. Να διαγράψει το κόστος κοινόχρηστου ρεύματος με κεντρικό panel. Υπάρχει και κρατικός σχεδιασμός-επιδότηση για αυτό.Υπάρχουν δεκάδες πολυκατοικίες (περιφερειακά του κέντρου) που έχουν χώρους να διαθέσουν για μια μικρή εγκατάσταση 15-20m2 αν είδες το link δίνουν περίπου 3,5kwh ... ενα δυάρι διαμέρισμα πλήρως αυτόνομο λέμε τώρα. Ή ξεχνάμε κοινόχρηστα.
2. Ο κάθε ιδιώτης να μπορεί να έχει μια μείωση του κόστους ενέργειας για αυτόν έστω και ενα 10% με ενα απλό panel στην βεράντα-ταράτσα του. Το πως μπορεί να τοποθετηθεί αν ψάξεις στο web μπορείς να βρείς χιλιάδες σχετικές εικόνες.
3. Το σκεπτικό δεν είναι να γίνουν όλοι επειχηρηματίες που θα πουλάνε πίσω ρεύμα. Βλέπεις αμέσως ο Ελληναράς αυτό σκέφτηκε. Να κονομήσει εύκολα. Το σκεπτικό είναι να μειώσει τόσο το κόστος καταναλώσης , όσο και αυτό της παραγωγής αλλά και μαζί με αυτό , τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Αυτά βέβαια πάνε συνδιαστικά... να μειώσεις την κατανάλωση ρεύματος παραγωγής απο κάρβουνο-λιγνίτη , να αλλάξεις λυχνίες με οικονομίας, να απαγκιστρωθείς όσο μπορείς απο το πετρέλαιο ... να αλλάξεις συνήθειες και να κλείνεις ίσως διακόπτες σε χώρους που δεν είσαι αλλά απλά τους έχεις αναμένους για γούστο κοκ...
Βλέπεις το οικονομικό εδώ οτι πάει χέρι-χέρι με το οικολογικό. Και εδώ οτι και να σου κάνει το κράτος, όσες εγκαταστάσεις και αν κάνει, αν ο βλαχο-Έλληνας δεν μπεί στην νοοτροπία και στην συνείδηση οτι πρέπει να δραστηριοποιηθεί και ο ίδιος , στο θέμα αυτό και να αλλάξει συνήθειες , τότε δεν υπάρχει λύση. Όλα θα φταίνε και δεν θα ικανοποιούν/επαρκούν.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
υπαρχουν τα thin film panels που ειναι ευκαμπτα κ μπορεις να χρισιμοποιησεις οπου θες (συνηθως παιζουν σε σκαφη) μπορεις να τα τοθετησεις οπου θελεις οπως θελεις, στο μπαλκονι στη τεντ ή στην απλωστρα για τα ρουχα(!!) αρκει να μη μενεις στον πρωτο οροφο!
ομως γιατι να μη πουλας στη δεη για 0,45 κ να αγοραζεις απο αυτη με 0,8?
Dorsoduro 750 & Norton 16H
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου για το γκάζι. Μηδαμινές επιπτώσεις στο περιβάλλον δεν έχει οπως λες. Σου ξαναλέω ότι λαμβάνεις υπ όψη σου μόνο την κατανάλωση. Η παραγωγή του δεν είναι φιλική προς το περιβάλλον, το αντίθετο. Σίγουρα είναι προτιμότερο από το πετρέλαιο δεν το συζητάμε αυτο.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Νομίζω οτι αυτο σου είπα και πιο πάνω... πολύ λιγότερο κόστος μεταφοράς, πολύ λιγότερα έξοδα για εξορύξεις και αποθηκεύσεις κτλ. Επιπρόσθετα η κατανάλωση του δεν αφήνει κατάλοιπα στο περιβάλλον. Ανακυκλώσιμη ενέργεια δεν είναι σίγουρα, αλλά αν μη τι άλλο έχει μηδαμινές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Σε πρόσθεση της πρόσθεσης όλων αυτών τώρα, έχεις και την καλύτερη απόδοση της ενέργειας αυτής συν το χαμηλότερο κόστος για την τσέπη μας. Τι σχέσει μπορεί να έχει με το πετρέλαιο σαν υλικό καύσης - απόδοσης ενέργειας;
Επίσης δεν είπα οτι ειμαι ο μέσος όρος... αλλά έχοντας στο μυαλό οτι είμαι απλός ιδιώτης και τηρουμένων των συνθηκών στον χώρο μου κατόρθωσα και έγινα αυτόνομος, θεωρητικά μια πολυκατοικία θα μπορούσε ...
1. Να διαγράψει το κόστος κοινόχρηστου ρεύματος με κεντρικό panel. Υπάρχει και κρατικός σχεδιασμός-επιδότηση για αυτό.Υπάρχουν δεκάδες πολυκατοικίες (περιφερειακά του κέντρου) που έχουν χώρους να διαθέσουν για μια μικρή εγκατάσταση 15-20m2 αν είδες το link δίνουν περίπου 3,5kwh ... ενα δυάρι διαμέρισμα πλήρως αυτόνομο λέμε τώρα. Ή ξεχνάμε κοινόχρηστα.
2. Ο κάθε ιδιώτης να μπορεί να έχει μια μείωση του κόστους ενέργειας για αυτόν έστω και ενα 10% με ενα απλό panel στην βεράντα-ταράτσα του. Το πως μπορεί να τοποθετηθεί αν ψάξεις στο web μπορείς να βρείς χιλιάδες σχετικές εικόνες.
3. Το σκεπτικό δεν είναι να γίνουν όλοι επειχηρηματίες που θα πουλάνε πίσω ρεύμα. Βλέπεις αμέσως ο Ελληναράς αυτό σκέφτηκε. Να κονομήσει εύκολα. Το σκεπτικό είναι να μειώσει τόσο το κόστος καταναλώσης , όσο και αυτό της παραγωγής αλλά και μαζί με αυτό , τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Αυτά βέβαια πάνε συνδιαστικά... να μειώσεις την κατανάλωση ρεύματος παραγωγής απο κάρβουνο-λιγνίτη , να αλλάξεις λυχνίες με οικονομίας, να απαγκιστρωθείς όσο μπορείς απο το πετρέλαιο ... να αλλάξεις συνήθειες και να κλείνεις ίσως διακόπτες σε χώρους που δεν είσαι αλλά απλά τους έχεις αναμένους για γούστο κοκ...
Βλέπεις το οικονομικό εδώ οτι πάει χέρι-χέρι με το οικολογικό. Και εδώ οτι και να σου κάνει το κράτος, όσες εγκαταστάσεις και αν κάνει, αν ο βλαχο-Έλληνας δεν μπεί στην νοοτροπία και στην συνείδηση οτι πρέπει να δραστηριοποιηθεί και ο ίδιος , στο θέμα αυτό και να αλλάξει συνήθειες , τότε δεν υπάρχει λύση. Όλα θα φταίνε και δεν θα ικανοποιούν/επαρκούν.
Gandalf
Με τα υπόλοιπα που λες θα συμφωνήσω πλήρως.
Ανάποδα τα νούμερα, έχει κάνει λάθος προφανώς Βύρωνα.
Το ελβενιζελ ξέρει καλά το κόλπο. Χρόνια τώρα.
σωστα ειναι τα νουμερα, απλα ξεχασα ενα ψηφειο
η δεη αγοραζει απο παραγωγους 0,45
ενω πουλαει στα νοικοκυρια 0,07
Εχεις δικιοΑρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
...... Εδώ αδερφέ σε ενα νησί πήγαν να το κάνουν αυτόνομο σε ενέργεια (αν θυμάμαι καλά την Μήλο) και ξεσηκωθήκαν διότι λέει θα χαλάει την "αισθητική" τους.!!!!!:hypnotize
![]()
Έτσι συνεχίζουν και πληρώνουν ΔΕΗ και την μόλυνση των λιγνιτοεργοστασίων.
....Gandalf
ετσι ειναι η Μηλος ηταν .....
Tσου! 0,1520€+ΦΠΑ την kwh προκειμένου για τριφασικό.Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
ενω πουλαει στα νοικοκυρια 0,07
0,14002€+ΦΠΑ την kwh προκειμένου για μονοφασικό.
Τουλάχιστον αυτά πλερώνουμε στην Κρήτη.
Για την υπόλοιπη χώρα δε γνωρίζω την τιμολογιακή πολιτική που ενδεχομένως να διαφέρει. Παίζει κάτι τέτοιο; Είχα ακούσει για ενιαίο τιμολόγιο αλλά δεν μπορώ τώρα να το επιβεβαιώσω.
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
εστω κ 0,15 να ειναιΑρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Tσου! 0,1520€+ΦΠΑ την kwh προκειμένου για τριφασικό.
0,14002€+ΦΠΑ την kwh προκειμένου για μονοφασικό.
Τουλάχιστον αυτά πλερώνουμε στην Κρήτη.
Για την υπόλοιπη χώρα δε γνωρίζω την τιμολογιακή πολιτική που ενδεχομένως να διαφέρει. Παίζει κάτι τέτοιο; Είχα ακούσει για ενιαίο τιμολόγιο αλλά δεν μπορώ τώρα να το επιβεβαιώσω.
σε σχεση με το 0,45......ειναι καλα!
Καμία αντίρρηση φυσικά.Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
εστω κ 0,15 να ειναι
σε σχεση με το 0,45......ειναι καλα!![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)