Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 74

Θέμα: Λάδια

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Πάντως κοιτώντας το ελληνικό manual στην ενότητα 3-3 λέει: χρησιμοποιήστε γνήσια λιπαντικά Suzuki . Αντίθετα το αγγλικό manual λέει: Suzuki recommends the use of SAE τάδε χωρίς να κάνει αναφορές σε "γνήσια λιπαντικά Suzuki" που όλοι ξέρουμε ότι είναι motul τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Θα ήθελα πολύ πάντως να μάθω αν θα βρουν πάτημα σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί δικά του λάδια τα οποία όμως πληρούν πλήρως τις σωστές προδιαγραφές JASO και API και το σωστό ιξώδες, να μην τον καλύψουν σε περίπτωση που πάθει βλάβη για κάποιον άσχετο λόγο το μοτέρ του ενώ έχει εγγύηση.
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Vamael
    Παιδιά μην τρελαινόμαστε με τα λάδια. Ελάχιστες εταιρίες πετρελαίων παράγουν τα δικά τους λάδια. 2-3 εργοστάσια μόνο φτιάχνουν και δίνουν σε όλους.
    Εφ' όσον χρησιμοποιούμε το ιξώδες που ορίζει ο κατασκευαστής δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Το γνωρίζω καλά λόγο δουλειάς, ναυτιλία, όπου τα λιπαντικά παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή ενός μηχανήματος λόγο αλμύρας.

Γεια χαρά συμφορουμίτες! Περι ελαιολάδου ο λόγος.

Έφτασα αισίως στα 1000 χλμ, βλέπω με το ματάκι του λαδιού, τι να δω? Μαυρίλα. Σκούρο τέτοιο
    Φυσιολογικό ή μαύρισε από το κακό του?

Θα πάω άμεσα για το πρώτο σέρβις και ψάχνομαι γενικά. Πήρα έναν εξουσιοδοτημένο και μου πε περίπου 75? για ημισυνθετικό και 90κάτι για full συνθετικό. Να τα δώσω έχω, ποιος δεν έχει άλλωστε 90?? Το θέμα είναι το πιασοκωλίασμα, δεν μου αρέσει. Απότι έχω διαβάσει εδώ κάτι για 78? ακούω για ημισυνθετικά..άρα πάνω κάτω τόσο πάει.

Το σημαντικό ερώτημα είναι. Full συνθετικό ή ημί?? Το μηχανάκι το χρησιμοποιώ
    40% πόλη(ανηφόρες, κατηφόρες, σταμάτα-ξεκίνα μωτ 40km/h)
    50% επαρχιακούς(στροφιλίκια, ευθείες μτ 90km/h)
    10% ταξίδια (εγνατίες, εθνικές οδοί μωτ 130 km/h)
    όπως βλέπετε δεν τρέχω
    Για σκίσιμο ούτε λόγος, πολύ στρωτή οδήγηση 4000 - 5500 στροφές συνήθως χωρίς ξεσπάσματα (στρώτιμο άλλωστε..). Ο μηχανικός μου είπε για full συνθετικό αλλά έχω τις αμφιβολίες μου. Από την άλλη, ακόμη και αν δεν το χρειάζομαι δεν είναι "ποιοτικότερο" λάδι άρα καλύτερη λειτουργία μοτέρος-σασμάνος?

Η μέχρι τώρα άποψη που έχω αποκτήσει είναι λάδι "καλοκαιρινό" 10-50 δηλαδή, Ιούνιος-Σεπτέμβριος μετά το αλλάζω, ο ληστής σκοπεύει να καταπιεί αρκετά χλμ το καλοκαιράκι.

Η suzuki βάζει μόνο Motul? Δηλαδή αν πω στον μάστορα ότι θέλω πχ castrol ξέρω γω, δεν? Θέλω κάτι δοκιμασμένο γιατί οι ταχύτητες κυρίως ακούγονται λίγο και κυρίως από 1η-2α και όταν ζεσταθεί ακρετά η μηχανή κάνει λίγο θόρυβο παραπάνω + τρίξιμο.(όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά σε σχέη με "κρύα" η μηχανεί ακούγεται λίγο περισσότερο "ζεστή".
    Αν έχετε βάλει κανα καλό λάδι που μείνατε ευχαριστημένοι, πείτε όσο προλαβαίνω να βάλω αυτό.(δεν έχω πολλά χλμ περιθώριο να το καθυστερήσω)

Α! 650SA k8 υγρόψυκτο έχω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peter86
    να βάλεις torco ημισυνθετικά!!!!
    δ υπάρχει λόγος για την μηχανή μας να βάλεις συνθετικα!!!ίσως και να τα κάψεις....
    ιδίως και με το τρόπο που οδήγεις....

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gazer
    Γεια χαρά συμφορουμίτες! Περι ελαιολάδου ο λόγος.

Έφτασα αισίως στα 1000 χλμ, βλέπω με το ματάκι του λαδιού, τι να δω? Μαυρίλα. Σκούρο τέτοιο
    Φυσιολογικό ή μαύρισε από το κακό του?

Θα πάω άμεσα για το πρώτο σέρβις και ψάχνομαι γενικά. Πήρα έναν εξουσιοδοτημένο και μου πε περίπου 75? για ημισυνθετικό και 90κάτι για full συνθετικό. Να τα δώσω έχω, ποιος δεν έχει άλλωστε 90?? Το θέμα είναι το πιασοκωλίασμα, δεν μου αρέσει. Απότι έχω διαβάσει εδώ κάτι για 78? ακούω για ημισυνθετικά..άρα πάνω κάτω τόσο πάει.

Το σημαντικό ερώτημα είναι. Full συνθετικό ή ημί?? Το μηχανάκι το χρησιμοποιώ
    40% πόλη(ανηφόρες, κατηφόρες, σταμάτα-ξεκίνα μωτ 40km/h)
    50% επαρχιακούς(στροφιλίκια, ευθείες μτ 90km/h)
    10% ταξίδια (εγνατίες, εθνικές οδοί μωτ 130 km/h)
    όπως βλέπετε δεν τρέχω
    Για σκίσιμο ούτε λόγος, πολύ στρωτή οδήγηση 4000 - 5500 στροφές συνήθως χωρίς ξεσπάσματα (στρώτιμο άλλωστε..). Ο μηχανικός μου είπε για full συνθετικό αλλά έχω τις αμφιβολίες μου. Από την άλλη, ακόμη και αν δεν το χρειάζομαι δεν είναι "ποιοτικότερο" λάδι άρα καλύτερη λειτουργία μοτέρος-σασμάνος?

Η μέχρι τώρα άποψη που έχω αποκτήσει είναι λάδι "καλοκαιρινό" 10-50 δηλαδή, Ιούνιος-Σεπτέμβριος μετά το αλλάζω, ο ληστής σκοπεύει να καταπιεί αρκετά χλμ το καλοκαιράκι.

Η suzuki βάζει μόνο Motul? Δηλαδή αν πω στον μάστορα ότι θέλω πχ castrol ξέρω γω, δεν? Θέλω κάτι δοκιμασμένο γιατί οι ταχύτητες κυρίως ακούγονται λίγο και κυρίως από 1η-2α και όταν ζεσταθεί ακρετά η μηχανή κάνει λίγο θόρυβο παραπάνω + τρίξιμο.(όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά σε σχέη με "κρύα" η μηχανεί ακούγεται λίγο περισσότερο "ζεστή".
    Αν έχετε βάλει κανα καλό λάδι που μείνατε ευχαριστημένοι, πείτε όσο προλαβαίνω να βάλω αυτό.(δεν έχω πολλά χλμ περιθώριο να το καθυστερήσω)

Α! 650SA k8 υγρόψυκτο έχω.
    Σε αυτό το μηχανάκι με τη χρήση που κάνεις και από ότι βλέπω έχουμε σχεδόν το ίδιο προφίλ χρήσης, ΔΕΝ χρειάζεσαι full συνθετικά. Το bandit θα κοπανάει ότι λάδι και να βάλεις λογικά ειδικά τώρα που είναι και καινούριο. Εγώ προτίμησα Castrol 15-50 και το κοπάνημα δεν σταμάτησε. Το μοτέρ όμως άνοιγε εντελώς διαφορετικά, ήταν πολύ ποιο απελευθερωμένο με το που άλλαξα λάδια. Είμαι ευχαριστημένος από castrol. Καλό θα είναι να μείνεις με το 15-50. Δε χρειάζεσαι κάτι άλλο στην Ελλάδα με τις θερμοκρασίες που έχει. Έτσι κι αλλιώς κάτω από -10 δύσκολα θα δεις.
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Παλαιό μέλος Το avatar του/της akisjg

Έφτασα αισίως στα 1000 χλμ, βλέπω με το ματάκι του λαδιού, τι να δω? Μαυρίλα. Σκούρο Φυσιολογικό ή μαύρισε από το κακό του?

Full συνθετικό ή ημί??
    Κατ' αρχήν το λαδάκι π΄ρεπει να μαυρίζει γιατί αυτό σημαίνει πως λειτουργούν οι απορρυπαντικές του ιδιότητες.

Τώρα για το ερώτημά σου, όπως έχω πει και πιο πάνω με το motul που βάζει η Suzuki δεν έχω μείνει ευχαριστημένος καθότι μόλις άλλαξα σε Castrol (full syn. 10w-50) το κιβώτιο ησύχασε (σχετικά) αλλά οι στροφές του moteur ανεβαίνουν πιο ομαλά.
    H διαφορά του syn με το full syn έγκειται στο ότι το λάδι δεν έχει μέσα του αρυκτέλαιο που μαζί με τη λίπανση έχει και άλλες ιδιότητες που δεν χειάζεται ο κινητήρας. Για να μην μακρυγο΄ρούμε το full syn είναι καλύτερο, απλά δεν χρειάζεται πάντα. π.χ. στις δικές μας μηχανές δεν νομίζω πως χρειάζεται, τώρα γιατί έβαλα εγώ; ......... ......... ......... ούτε τα κοσμήματα χρειάζονται στις γυναίκες.

Το πήγα σήμερα, έγινε αλλαγή λαδιών και αλλαγή φίλτρου.-

Έβαλα το ημισυνθετικό της motul γιατί κατάλαβα ότι το full είναι υπερβολή για ένα τέτοιο μηχανακι, άλλωστε διάβασα και το κουτάκι του λαδιού έλεγε "για supersport και racing μοτοσυκλέτες"... και αναλογιζόμενος την χρήση που την κάνω αλλά και αφού διάβασα τα σχόλια των akisjg, Ingenius, peter86 κατέληξα χωρίς δεύτερη σκέψη σε ημι. motul (suzuki) 15w50.

Στα 6000 αλλαγή πάλι...

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Το πήγα σήμερα, έγινε αλλαγή λαδιών και αλλαγή φίλτρου.-

Έβαλα το ημισυνθετικό της motul γιατί κατάλαβα ότι το full είναι υπερβολή για ένα τέτοιο μηχανακι, άλλωστε διάβασα και το κουτάκι του λαδιού έλεγε "για supersport και racing μοτοσυκλέτες"... και αναλογιζόμενος την χρήση που την κάνω αλλά και αφού διάβασα τα σχόλια των akisjg, Ingenius, peter86 κατέληξα χωρίς δεύτερη σκέψη σε ημι. motul (suzuki) 15w50.

Στα 6000 αλλαγή πάλι...
    Eγω με το αεροελαιοψυκτο αλλαζω καθε 4,000.
    Τωρα ο καθενας αλλαζει οποτε νομιζει αυτος καλυτερα(4,000ή6,000)
    προσέχουμε για να έχουμε!...

Αρχικά δημιουργήθηκε από pektis
    Εφόσον ο κατασκευαστής λέει στα 6000 δεν βλέπω λόγο να το πάω στα 4000. Εκτός και αν δω ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά.
    Με αυτή τη λογική γιατί να μην το πάω στα 3000; ή κάθε 1000;
    Υπερβάλλοντας θέλω να σου δείξω τι ενοώ.
    Για να μην μείνουμε με 1 τρίχα στο κεφάλι, ας ακολουθούμε αυτό που λέει ο κατασκευαστής και αν δούμε κάποια δυσλειτουργία το πάμε νωρίτερα. Η μηχανή αυτή αντέχει δεν χρειάζεται και τόση φροντίδα.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από pektis
    κι εγω ετσι κανω μεχρι στιγμης
    θεωρω οτι ειναι πολλα τα 6000 που λεει ο
    κατασκευαστης οπως π.χ δεν εχω καμια
    ορεξη να κοιταω βαλβιδες και να μου ανοιγουν το καπακι
    καθε 24000χλμ!:smilea:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικe 77
    κι εγω ετσι κανω μεχρι στιγμης
    θεωρω οτι ειναι πολλα τα 6000 που λεει ο
    κατασκευαστης οπως π.χ δεν εχω καμια
    ορεξη να κοιταω βαλβιδες και να μου ανοιγουν το καπακι
    καθε 24000χλμ!:smilea:
    Ε ναι Μιχάλη, άνοιξέ το μιά και καλή όταν θα είναι για αλλαγή πιστόνι/ρεκτιφιέ... Πάτε καλά ωρέ παλικάρια; Το θέμα είναι απλό, αν αλλάζεις λάδια πιο συχνά από τις 6000 δεν κάνεις κακό παρά μόνο στην τσέπη σου. Αν κάνεις βάρβαρη χρήση, ίσως και να είναι καλό (εννοώ πίστα/φαναρομαχίες) αν και το δικό μου κάθε 6000 τα άλλαζα ότι καφρίλα και να του έκανα και δεν είπε κιχ. Εσύ οδηγείς και ιδιαίτερα ήρεμα κιόλας, οπότε στα 6000 είσαι μιά χαρά.
    Αν δεν κάνεις όμως τις βαλβίδες όταν λέει η μαμά Suzuki είσαι απλά ανόητος... Πετάς λεφτά σε λάδια που και να τα αργήσεις λίγο σιγά τα λάχανα και υπάρχει θέμα τσιγκουνιάς με το πιο σημαντικό; Μήπως έχετε μπλέξει λίγο τις προτεραιότητες;

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
    Ε ναι Μιχάλη, άνοιξέ το μιά και καλή όταν θα είναι για αλλαγή πιστόνι/ρεκτιφιέ... Πάτε καλά ωρέ παλικάρια; Το θέμα είναι απλό, αν αλλάζεις λάδια πιο συχνά από τις 6000 δεν κάνεις κακό παρά μόνο στην τσέπη σου. Αν κάνεις βάρβαρη χρήση, ίσως και να είναι καλό (εννοώ πίστα/φαναρομαχίες) αν και το δικό μου κάθε 6000 τα άλλαζα ότι καφρίλα και να του έκανα και δεν είπε κιχ. Εσύ οδηγείς και ιδιαίτερα ήρεμα κιόλας, οπότε στα 6000 είσαι μιά χαρά.
    Αν δεν κάνεις όμως τις βαλβίδες όταν λέει η μαμά Suzuki είσαι απλά ανόητος... Πετάς λεφτά σε λάδια που και να τα αργήσεις λίγο σιγά τα λάχανα και υπάρχει θέμα τσιγκουνιάς με το πιο σημαντικό; Μήπως έχετε μπλέξει λίγο τις προτεραιότητες;
    ενταξει για τα λαδια μπορει και να εχεις δικιο!
    Βαλβιδες ομως γιατι πρεπει να τις κοιτας καθε τρεις και λιγο?
    Ασε που δεν εισαι και σιγουρος αν θα χρειαστει ρυθμιση σε 24000
    και νομιζω δεν ειναι και ευκολη δουλεια πως το ξερεις οτι θα τις ρυθμισουν σωστα?
    γιατι να τα παιρνει το εξουσιοδοτημενο?
    εκει κι αν ποναει η τσεπη σου!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικe 77
    Βαλβιδες ομως γιατι πρεπει να τις κοιτας καθε τρεις και λιγο?
    OK να στο θέσω με οικονομικούς όρους:

24000 χιλιόμετρα. 4 αλλαγές λαδιών και 2 φίλτρων. Ας πούμε... 4*60=240 ευρώ. Και ένα 20ρικο φίλτρα, 260.
    Και άλλα 200 να σου χρεώσουν τις βαλβίδες, 460 ευρώ.

24000 χιλιόμετρα "προσεκτικού" οδηγού που αλλάζει κάθε 3000 λάδια;
    8*60=480 ευρώ. και 4 φίλτρα (κάθε δεύτερη αλλαγή λαδιών), 520...
    Και δεν κάνει και βαλβίδες γιατί "δεν χρειάζονται".

Κουίζ: Ποιός έχει καλύτερα συντηρημένη μοτοσικλέτα; Ποιός έχει και 60 ευρώ στην τσέπη για μπύρες;

Πέρα από την πλάκα, επειδή είναι thread για λάδια και ξεφεύγουμε...

Ο μέσος οδηγός που κάνει 10000-12000 χιλιάδες το χρόνο μέσα στο λεκανοπέδιο κυρίως, έχει μαζέψει περισσότερες ώρες λειτουργίας από εμένα πχ που κάνω 20000 το χρόνο κυρίως σε Εθνική/Αττική οδό. Και θα ανοίξει την κεφαλή μιά φορά στη διετία... Δεν είναι "κάθε τρεις και λίγο" αυτό. Δεν είναι χαζοί από τη Suzuki... Και ειδικά η πρώτη ρύθμιση που έχει όλες τις ανοχές της "πρώτης χρήσης" πιστεύω ότι είναι η πιο καίρια.

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Ρε παιδια μην λεμε τα ιδια και τα ιδια....
    Το Κ7 ειναι στις 24,000 για ρυθμιση βαλβιδων και το Κ4-Κ5 στις 12,000...
    Αυτα δινει ο κατασκευαστης,αυτα κανουμε...
    Τωρα αν το παρατησεις,θα σε παρατησει και αυτο με τη σειρα του!
    προσέχουμε για να έχουμε!...

καλά χιλιόμετρα
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
    Σε αυτό το μηχανάκι με τη χρήση που κάνεις και από ότι βλέπω έχουμε σχεδόν το ίδιο προφίλ χρήσης, ΔΕΝ χρειάζεσαι full συνθετικά. Το bandit θα κοπανάει ότι λάδι και να βάλεις λογικά ειδικά τώρα που είναι και καινούριο. Εγώ προτίμησα Castrol 15-50 και το κοπάνημα δεν σταμάτησε. Το μοτέρ όμως άνοιγε εντελώς διαφορετικά, ήταν πολύ ποιο απελευθερωμένο με το που άλλαξα λάδια. Είμαι ευχαριστημένος από castrol. Καλό θα είναι να μείνεις με το 15-50. Δε χρειάζεσαι κάτι άλλο στην Ελλάδα με τις θερμοκρασίες που έχει. Έτσι κι αλλιώς κάτω από -10 δύσκολα θα δεις.
    η λύση ειναι η εξής: TORCO SR-15W40 1 LT Δοκιμάστε τα και τα λέμε
    Καλά χιλιόμετρα
    Tasos Suzuki GSF650SA K8

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Λάδια...
    από Electra στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 16/08/2009, 17:07
  2. Κιβωτιο!η Εγω Η Τα Λαδια!!!!
    από maikz750madness στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 5