Όπως είπε και ο ορκωτός, δεν θα δουλεύει. Κάτι τέτοιο και αν πρέπει να αλλάζεται συζητάμε...Αρχικά δημιουργήθηκε από maron
diladi ayto den doulevei?
tha vgalei provlima?
Όπως είπε και ο ορκωτός, δεν θα δουλεύει. Κάτι τέτοιο και αν πρέπει να αλλάζεται συζητάμε...Αρχικά δημιουργήθηκε από maron
tha vgalei provlima?
sorry mastores
nomiza oti milagame gia volan elafromata kai kati tetoio.............
mallon kati asxeto postara
http://www.yoshimura-rd.com/t-kit_in...generator.aspx
![]()
KAFROS
www.myspace.com/maronsrad
Και καλά...για μοτέρ CRF που είναι η φυσική εξέλιξη ενός κομμένου στα δύο μοτέρ από Transalp/Bros/Africa το καταλαβαίνω οτι το σηκώνει ρε αδελφέ και ανάλογα την χρήση που θα κάνεις βάζεις και το αντίστοιχο....Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Κάτι τέτοιο
Να βγάζει για ΚΤΜ και λοιπά παρτάλια ??? :rotflmao::rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Οι ταλαντωσεις των κινουμενων μερων που παλινδρομουν, θελουν εκκεντρα βαριδια για να αποσβεσθουν (μερικως, διοτι εξ'ολοκληρου ποτε δεν αποσβενονται). Απο την αλλη, η μαζα του βολαν υπαρχει για να ομαλοποιησει την ασυνεχεια της λειτουργιας στις χαμηλες στροφες. Θεωρητικα τα δυο ειναι ανεξαρτητα (αποψεις Βυρωνα, Σαπιλα κλπ).
στους οποιους κραδασμους.
Κατ αρχήν ποτέ δεν είπα οτι 'Απο την αλλη, η μαζα του βολαν υπαρχει για να ομαλοποιησει την ασυνεχεια της λειτουργιας στις χαμηλες στροφες. Θεωρητικα τα δυο ειναι ανεξαρτητα (αποψεις Βυρωνα, Σαπιλα κλπ).'
Αυτό που είπα είναι οτι αυτός είναι ο αρχικός σκοπός ύπαρξης του βολάν, δεν σημαίνει όμως οτι δεν χρησιμοποιείται και για την ζυγοστάθμιση του στροφάλου.
Κατ αρχήν να πω οτι υπάρχουν κινητήρες με 'internal balancing' όπου ο στροφαλοφόρος άξονας με τις μπιέλλες και τα πιστόνια είναι ζυγοσταθμισμένος με τα αντίβαρά του. Σε αυτην την περίπτωση ο ρόλος του βολάν είναι να αποθηκεύει ενέργεια και μόνον.
Φυσικά αν αντικατασταθεί με αλλο, ελαφρύτερο η βαρύτερο, το οποίο όμως εχει κάποια εκκεντρότητα, μας δημιουργεί πρόβλημα.
Το πιο συνηθισμένο πάντως είναι να χρησιμοποιείται και το βολάν σαν βοηθός στα αντίβαρα, μια και είναι εύκολη λύση. Πολλες φορές χρησιμοποιούνται και βαρίδια σε βολάν αυτοκινήτων, παρόμοια περίπτωση είναι.
Και στα αντίβαρα του στροφάλου ανοίγονται τρύπες για να ελαφρώσουν η και για να βαρύνουν (αφού γεμιστουν με βαρύτερο μέταλλο).
Φυσικά δεν είναι σπάνιο να δείς και τις δύο μεθόδους σε εναν κινητήρα.
Αν προσέξατε παραπάνω είπα οτι όλοι έχουν δίκιο, κι εχουν, όπως έχουν και άδικο.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Κατ αρχήν ποτέ δεν είπα οτι 'Απο την αλλη, η μαζα του βολαν υπαρχει για να ομαλοποιησει την ασυνεχεια της λειτουργιας στις χαμηλες στροφες. Θεωρητικα τα δυο ειναι ανεξαρτητα (αποψεις Βυρωνα, Σαπιλα κλπ).'
Αυτό που είπα είναι οτι αυτός είναι ο αρχικός σκοπός ύπαρξης του βολάν, δεν σημαίνει όμως οτι δεν χρησιμοποιείται και για την ζυγοστάθμιση του στροφάλου.
Κατ αρχήν να πω οτι υπάρχουν κινητήρες με 'internal balancing' όπου ο στροφαλοφόρος άξονας με τις μπιέλλες και τα πιστόνια είναι ζυγοσταθμισμένος με τα αντίβαρά του. Σε αυτην την περίπτωση ο ρόλος του βολάν είναι να αποθηκεύει ενέργεια και μόνον.
Φυσικά αν αντικατασταθεί με αλλο, ελαφρύτερο η βαρύτερο, το οποίο όμως εχει κάποια εκκεντρότητα, μας δημιουργεί πρόβλημα.
Το πιο συνηθισμένο πάντως είναι να χρησιμοποιείται και το βολάν σαν βοηθός στα αντίβαρα, μια και είναι εύκολη λύση. Πολλες φορές χρησιμοποιούνται και βαρίδια σε βολάν αυτοκινήτων, παρόμοια περίπτωση είναι.
Και στα αντίβαρα του στροφάλου ανοίγονται τρύπες για να ελαφρώσουν η και για να βαρύνουν (αφού γεμιστουν με βαρύτερο μέταλλο).
Φυσικά δεν είναι σπάνιο να δείς και τις δύο μεθόδους σε εναν κινητήρα.
Αν προσέξατε παραπάνω είπα οτι όλοι έχουν δίκιο, κι εχουν, όπως έχουν και άδικο.![]()
Δεχτον! Δεν ειμαι γνωστος για την προσοχη μου ετσι κι αλλιως!
Μια και ομως ειμαι γνωστος γα την εφεση μου στη θεωρητικολογια, νομιζω οτι αυτο που λες ως 'internal balancing' ειναι αδυνατο διοτι δεν γινεται ποτε να αντισταθμισεις παλινδρομικη κινηση με περιστροφικη. Η παλινδρομικη κινηση εξασκει δυναμεις αδρανειας σε μια διευθυνση (πανω κατω), ενω η περιστροφικη εισαγει φυγοκεντρες δυναμεις σε ενα αξονα. Με αλλα λογια, τα αντιβαρα στο στροφαλο αντισταθμιζουν την κινηση τοων πιστονιων μονο σε δυο αντιδιαμετρικες θεσεις. Οπουδηποτε αλλου εισαγουν και εγκαρσιες ταλαντωσεις. Εξ'ου και η καινοτομια του αντικραδασμικου συστηματος του F800.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Μην ψαρώνουμε με την διαφήμησηΑρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Εξ'ου και η καινοτομια του αντικραδασμικου συστηματος του F800.![]()
Η ψευτομπιέλλα του F800 δεν είναι καινοτομία.
Τέτοιο σύστημα είχε το πανγρήγορο Ducati Supermono πριν 15 χρόνια.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Από γειτονικό forum (ducatisti) βρήκα αυτό: Crankshaft Balance Factors
Καλή μελέτη
@ byr0n: λίγα για το Brosάκι ε!![]()
@ reinmeister: άμα, λέω εγώ τώρα, άμα τύχει και δεν βρίσκεις Bros για το στοίχημα ρε παιδί μου έχε με υπόψη σου. Μια διευκρίνηση μόνο: tuono είναι αυτό που θα πατάω μετά μέχρι τα 240; Γιατί 'ντάξει και να μου φύγει ένα μηχανάκι δεν με πολυ-πειράζει, μπορώ να ζήσω και με αυτό.![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από maron
tha vgalei provlima?
Yoshimura Magneto Cover, Inner Generator, Yoshimura metal re-usable gasket, Yoshimura Rectifier. Yoshimura part number for the kit (minus magneto cover) is 407-585-1001. Magneto cover part number is A-D7110-351. Gasket part number is A-D7110-483.
![]()
Εγώ πάντως που τον ρώτησα,μου είπε ότι δεν χρειάζεται ζύγισμα ο στρόφαλος...![]()
Ορθόν ρε TRE. Στη αρχική φωτό που μπήκε φαινόταν σαν πρες παπιέ.Αρχικά δημιουργήθηκε από T.R.E
Αν προσέξεις καλά δίπλα απ'το στάτορα υπάρχει και ό ρότορας...
Δες μια φωτογραφία με το στοκ βολάν του Κ7 και το Yoshi...![]()
Ενα παρόμοιο universal kit βγάζει και ο Durbahn αλλά σε σχέση με αυτό που βάλατε, είναι γκαμούτσα![]()
![]()
αυτο πιστευω να βοηθησει
http://www.pumaracing.co.uk/flywheel.htm
Πες του το για να παιρνουμε σειρα.Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Πες μου οτι μιλάς για το srx σε παρακαλώ...μόνο αυτό![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Ναι το ξέρω και του Durbahn,αλλά το Yoshimura είναι bolt-on ( έχει και 3.000 ? όμως)...Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Ορθόν ρε TRE. Στη αρχική φωτό που μπήκε φαινόταν σαν πρες παπιέ.![]()
Ενα παρόμοιο universal kit βγάζει και ο Durbahn αλλά σε σχέση με αυτό που βάλατε, είναι γκαμούτσα![]()
![]()
![]()