Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 95

Θέμα: Μετά απο μεγάλη βόλτα..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Μετά απο μεγάλη βόλτα..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Morton
    Συνδέοντας το και με το παράδειγμα του μένου η φασολάδα που λες έιναι ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ, εγώ μιλούσα για το μάτι.
    Μη μου πεις ότι και το μάτι ανεβάζει θερμοκρασία :rotflmao:
    Η φασολάδα στο παράδειγμά μου βράζει χωρίς καπάκι.Το πιστολάκι σημαδεύει τη φασολάδα.

Τα μεταλλικά μέρη του μοτέρ εφάπτονται μεταξύ τους.Αποκλείεται να κρυώνει το ένα και να ζεσταινεται το άλλο.Μπορούν να ζεσταίνονται-κρυώνουν με διαφορετικούς ρυθμούς,σύμφωνοι.Αλλά να ζεσταίνεται το χιτώνιο και να κρυώνει το καπάκι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ξέχασέ το.
    Φίλε διάβασε θερμοδυναμική αν θες να καταλάβεις κάποια πράγματα.Αν και πιο απλά παραδείγματα απ'αυτά που σου λέμε...
    Αν πάλι δεν καταλαβαίνεις no problem.Εγώ πχ μουσική είμαι παντελώς άχρηστος,ούτε καραμούζα δεν ξέρω να φυσάω.

undefined μέλος Το avatar του/της Morton

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Μετά απο μεγάλη βόλτα..

Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    ...Αποκλείεται να κρυώνει το ένα και να ζεσταινεται το άλλο.Μπορούν να ζεσταίνονται-κρυώνουν με διαφορετικούς ρυθμούς,σύμφωνοι.Αλλά να ζεσταίνεται το χιτώνιο και να κρυώνει το καπάκι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ξέχασέ το.
    ...
    Μια χαρά γίνεται...όταν κλείσεις το μάτι συνεχίζει να μεταφέρεται θερμότητα από το μάτι (εσωτερικό κινητήρα) στη φασολάδα και κατά συνέπεια να κρυώνει ενώ η φασολάδα (ΚΑΠΑΚΙ κινητηρα) ζεσταίνεται (καθώς απορροφά θερμότητα από το μάτι)
    ☠☠☠

συνεχιζετε βλεπω... απιστευτο...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Μετά απο μεγάλη βόλτα..

Μια χαρά γίνεται...όταν κλείσεις το μάτι συνεχίζει να μεταφέρεται θερμότητα από το μάτι (εσωτερικό κινητήρα) στη φασολάδα και κατά συνέπεια να κρυώνει ενώ η φασολάδα (ΚΑΠΑΚΙ κινητηρα) ζεσταίνεται (καθώς απορροφά θερμότητα από το μάτι)
    O-XI. To μοτέρ είναι η ΦΑΣΟΛΑΔΑ.To μάτι είναι η πηγή θερμότητας που αντιστοιχεί στη θερμότητα λόγω τριβής επειδή έχουμε παλινδρομήσεις κινούμενων μερών.
    Σου το έγραψα
    "να ζεσταίνεται το χιτώνιο και να κρυώνει το καπάκι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ξέχασέ το."
    Πρόσεχε το ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και καλό διάβασμα.
    over and out

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    συνεχιζετε βλεπω... απιστευτο...
    Πέταξες το καρότο και κάθεσε και γελάς

εξήγα τι εννοούσες γιατι δεν συνεννούμαστε εδώ πέρα
    ☠☠☠

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Μετά απο μεγάλη βόλτα..

Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    O-XI. To μοτέρ είναι η ΦΑΣΟΛΑΔΑ.
    Όταν φτάσετε στην στην διαδικασία μετατροπής του φασολιού από στερεό σε αέριο, πατήστε την αναφορά σε διαχειριστή να στείλω το thread.....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Πέταξες το καρότο και κάθεσε και γελάς

εξήγα τι εννοούσες γιατι δεν συνεννούμαστε εδώ πέρα
    ημουν απολυτως σαφης...σβηνοντας αμεσως μετα απο σκισιμο τα μεταλλα του κινητηρα θα ανεβασουν θερμοκρασια...

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    ημουν απολυτως σαφης...σβηνοντας αμεσως μετα απο σκισιμο τα μεταλλα του κινητηρα θα ανεβασουν θερμοκρασια...
    Αυτό ρωτάω από την αρχή και άκρη δεν έχω βγάλει.

Μπορείς σε παρακαλώ αν έχεις την ευγενή καλοσύνη να εξηγήσεις γιατί θα συμβεί αυτό;
    ☠☠☠

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos
    Παραιτούμαι....

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Aντώνη,
    σβήνοντας -είτε από σκίσιμο είτε όχι- ΠΑΝΤΑ το μοτέρ ανεβάζει θερμοκρασία μερικούς βαθμούς και μετά μειώνεται μέχρι να εξισορροπηθεί με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της T.R.E
    Αυτό ρωτάω από την αρχή και άκρη δεν έχω βγάλει.

Μπορείς σε παρακαλώ αν έχεις την ευγενή καλοσύνη να εξηγήσεις γιατί θα συμβεί αυτό;

Λοιπόν,πήγαινε μια βόλτα με τα πόδια χαλαρά,σταμάτα αμέσως... Νο πρόμπλεμ. Τώρα τρέξε όσο πιο δυνατά μπορέις,στο 100 % των δυνατοτήτων σου και ξαφνικά σταμάτα αμέσως... Πρόμπλεμ,το κεφάλι σου θα γίνει μωβ απ'την θερμοκρασία που θα ανεβάσεις... Γιατί?

Θεώρησε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι όπως ένα κρύο μοτέρ όταν δεν κάνει τίποτα και απλά κάθεται,και ανεβάζει θερμοκρασία μόνο όταν κινείται...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    Aντώνη,
    σβήνοντας -είτε από σκίσιμο είτε όχι- ΠΑΝΤΑ το μοτέρ ανεβάζει θερμοκρασία μερικούς βαθμούς και μετά μειώνεται μέχρι να εξισορροπηθεί με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου...
    γιατι ρε φιλε μου παιρνεις το γλυκο απο το στομα?ε? γιατι?:rotflmao:

Και επειδή θέλεις και ανάλυση με τεχνικούς όρους... Ο υγρόψυκτος κινητήρας ανεβάζει θερμοκρασία η οποία αποβάλλεται από το ψυκτικό υγρό και απ'το λάδι... Την ώρα λοιπόν που εσύ πας τέρμα γκάζι,το ψυκτικό υγρό και το λάδι μεταφέρουν θερμικά φορτία από το μοτέρ προς το ψυγείο νερού και λαδιού αντίστοιχα,όταν λοιπόν εσύ σβήσεις το μοτέρ,αυτά τα θερμικά φορτία "μένουν" μέσα στο μοτέρ,γι'αυτό ανεβάζει και θερμοκρασία το μοτέρ ακόμα και σβηστό...ΌΣΟ μεγαλύτερο το σκίσιμο πιο πριν,τόσο μεγαλύτερα τα θερμικά φορτία...

Περίπου...

Μήπως εγώ δεν εκφράζομαι με σαφήνεια...

πάμε μια τελευταία

ποια έιναι η ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ που ανεβάζει την θερμοκρασία του κινητήρα ενώ αυτός έχει σβήσει;
    ☠☠☠

ποια έιναι η ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ που ανεβάζει την θερμοκρασία του κινητήρα ενώ αυτός έχει σβήσει;

Τα ΘΕΡΜΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ που κουβαλάνε το λάδι και το ψυκτικό υγρό,... Σου κάνει αυτό? Τώρα αν σου πει κάποιος και για συσσωρευμένη θερμότητα στα μέταλλα,μάλλον δίκιο θα έχει και αυτός...

Δεν είμαι μηχανολόγος,προσπαθώ απλά να σου δώσω μια πιθανή εξήγηση...Και το πιθανό είναι να κάνω λάθος...

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. cbr 600 rr 2008 περιεργο ρελαντι μετα απο βολτα
    από MAKIS-RR στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2012, 21:30
  2. πρώτη βόλτα μετα απο 5 μήνες
    από road spirit στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 05/07/2007, 12:31
  3. Μια βολτα μετα απο καιρο πρεπει να ειναι καλη
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 13:21
  4. Καλιμερα μετα απο πολυ καιρο!!!
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 12:55
  5. Έετσι θα ειμαστε μετα απο 50 χρονια!!!
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2003, 19:36

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF