Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 60

Θέμα: MamaΔΕΣ Vs Moto

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ngelos

Re: ναταν τα νιατα δυο φορες.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από gs 500 f
    Αγορι μου σου ευχομαι παντα ορθιος και να προσεχεις τους μαλακες στο δρομο!!!!!!
    Καταρχάς πολλά μπράβο,μακάρι να είναι όλοι οι γονείς σαν εσένα και...δόξα το Θεό που και οι δικοί μου ήταν σε αυτό σχεδόν τέλειοι...

Γενήθηκα μέσα στις μοτοσυκλέτες,λόγο επαγγέλματος του πατέρα,οπότε δεν θα μπορούσα υποθέτω να πάρω άλλον δρόμο...Στα οκτώ μου είχα ένα Pw50 το οποίο μπορούσα να οδηγώ μόνο στην αυλή του σπιτιού μου και μόνο όταν κάποιος από τους δύο ήταν σπίτι.

Στα 16 μου λέω:"Πατέρα,έχω μαζέψει κάποια λεφτά,θέλω να πάρω ένα παπάκι..."
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:"Όσο ζω εγώ μηχανάκι από το δικό μου μαγαζί δεν παίρνεις...Να πας αλλού να το πάρεις και μετά να το φέρεις να το κάψω."

Μετά από 6 μήνες μου είχα ένα Glx και η μάνα μου φρόντισε για κράνος κ μουφάν,τα οποία και πάντα φόραγα και φοράω...

Στα 17+ μου αποφασίζω με κάποια λεφτά που είχα στην άκρη να πάρω ένα Dt125r.
    Ο πατέρας μου ξύνησε:"Να σου πω να μην κάνεις μαλακίες",μου είχε πει,"και εγώ στην ηλικία σου έκανα...Τουλάχιστον να φοράς πάντα κράνος και όχι βλακίες στον δρόμο..."
    Η μάνα μου ήθελε να ξεφορτωθώ "το σαράβαλο",όπως αναφερόταν στο Glx ,και χωρίς να έχει και άδικο, οπότε μάλλον με βοήθησε...

Και συνεχίζοταν...

Με μάθαν όσα χρειαζόμουν για να γίνω ο οδηγός που είμαι και τους ευχαριστώ...
    Το μόνο μείον ήταν ότι ούτε ήταν,ούτε και θα είναι μάλλον ποτέ άνετοι στο να μαθαίνουν πως δεν χρησιμοποιώ τη μοτοσυκλέτα μόνο για να πηγαίνω στη δουλεία μου...Αλλά τους κατανοώ απόλυτα...

Συγνώμη αν σας κούρασε η ιστορία μου...Νομίζω πως είναι σημαντικό όλοι οι γονείς να συνηδητοποιήσουν κάτι,όσο δύσκολο και αν είναι:
    Βάλτε τα παιδιά σας από μικρά στον χώρο (αργά η γρήγορα θα προσπαθήσουν να μπούν είτε το θέλετε είτε όχι).Και φέρτε τα σε επαφή με το χώμα...Θα γίνουν πολύ καλύτεροι οδηγοί και θα ξεδίνουν εκεί που πρέπει και όχι στον δρόμο.χωρίς κίνδυνο για αυτούς ή τους γύρω τους.

Αααα.
    Δεν συμφωνώ με το να έρθουν εμπρός απροόπτου...
    Σίγουρα στην αρχή θα ξυνίσουν και θα είναι κάθετοι και σίγουρα κάποια στιγμή θα υπάρξουν και καυγάδες...Απλά να το αφήνεται για λίγο να ηρεμίσει και την επόμενη φορά που θα επανέρχεστε θα είναι περισσότερο έτοιμοι για μια σωστή συζήτηση...
    Όταν θέλησα να πάρω μεγάλη μοτοσυκλέτα ήταν κάθετοι.Απλά είπα:
    "Είναι δική μου απόφαση.Δεν σας ζητάω έγκριση,απλά σας πληροφορώ ότι θα το κάνω γιατί έτσι κρίνω πως είναι σωστό να γίνεται".

Υγείες παίδες
    και πάντα όρθιοι...

Na san dihghthw k egw thn istoria m mias ap emena jekinhse ayth h koybenta!!!

Exthes loipon phra sta xeria m to neo BMW F800R kai to emfanisa stoys goneis m..
    Katagomai apo eparxia se mia perioxh me polloys asxetoys mparmpades poy to diplwma toys hrthe sthn porta toys kyriolektika.. tespa
    Odhgw apo ta 10, jekinhsa me ena mikro chapi yamaha 50cc. Sta 15 m odhghsa ena XT 600 YAMAHA enos filoys kai ayto 3fores. Sta 16 phra ena FX 125 SUZUKI xwris th sygkatathesh ths manas m kryfa mia mera poy eleipe ta kanonisa me ton patera m kai ton mparmpa poy to poylage kathws den ebgaine jana sthn agora,me oikonomies poy mazeya otan doyleya sth doyleia twn goniwn m.
    Sta 19 odhgoysa ena XT 660 pali apo filo k meta ena fazer600. Mhn ta polylogw h kapsoyra m htan kai einai mia mhxanh dikh moy!!!!!
    Etsi twra sta 25 k me dikh moy epixeirhsh pleon apofasisa na parw thn BMW, oi diafwnies polles. Phga th pariggila th deytera 14/12 toys to anakoinwsa alla kaneis ap toys 2 den to pisteye!!!
    Xthes poy hrthe thn ebala sto ypogeio kathws pinakides ap to neo etos ktl ktl kai toys to anakoinwsa... O pateras to phre xalara me tis sxetikes symboyles ayth poy me tip den mporei na to anexthei einai h mana m!!!! Poy apo exthes exei kapnisei 2 paketa (poy den kapnize 6 tsigara hmerhsios) exei ponokefaloys kai mia moyrh san na me phgainoyn gia sfaggh!!!
    Prospathw na mai hremos bebaia th koykla moy katebainw k th blepw mazi k olon to swsto ejoplismo poy apo to kalokairi poy to apofasisa arxisa na ton fortonomai!!!
    Den jerw pote tha stamathsei na ferete etsi h mana moy san thlimmenh xaraygh pantws egw ekana ayto poy eniwtha tosa xronia!!!
    Eyxomai se oloys panta orthioi kai kalotajidoi....

Y.G Neotera entos ebdomados

Παλαιό μέλος Το avatar του/της akis_1
    Eμενα παντα μου ελεγαν οχι αλλα κουμαντο στα δικα μου λευτα δεν παιζει...που να δειτε τα μουτρα τους οταν εσκασα το πρωτο 1000αρι που πηρα........
    When the unnamed feeling
    It comes alive
    Then the unnamed feeling
    Takes me away

Παλαιό μέλος

τα παιδια ξερουν

τα παιδια ξερουν τους γονεις τους και τους [εκμεταλευομαστε]κανουμαι οτι εμεις θελουμαι αφου γνωριζουμαι τι αντιδραση θα εχουν και μεχρι που μας παιρνει.....και ερχετε η στιγμη που γινομαστε μπαμπαδες και χαιρομαστε[ισως κρυφα μεσα μας]που μας κανουν οτι εμεις καναμε στους δικους μας!!!!
    λεβεντες μου υπαρχει μια παροιμια που λεει οτι εκανες- θα παθεις, και θυμισου τα δικα σου-συχωρα τα παιδια σου!
    ασχετο ισως αυτο που θα πω.......παιδακι 12 ετων μουχε καρφοθει να παρω αεροβολο και μια και δουλευα το καλοκαιρι μελιγαλα μερια στην συγκομιδη ντοματας ειχα τα χρηματα νατο αγορασω..οι δικοι μου οπως παντα αρνητικοι!ελα ομως που τους ηξερα....χα χα χα!
    καλαματα πρωι πρωι με το τρενο και επιστροφη με το βραδυνο και το αεροβολο παραμασχαλα.με βλεπη ο πατερας μου,αγριευει θα στο σπασω στο κεφαλι...που να πλησιασω,ολο το βραδυ στις πορτοκαλιες και βαραγα σπουργιτια και τσιχλες.ξημερωματα παω για υπνο με την συνδρομη της μητερας για να μην φαω το ξυλο..κοντα μεσημερακι που ξυπνησα βλεπω το πατερα μου να το εχει παρει και να κυνηγα σπουργιτια που ερχοσαντε στην κληματαρια...μου λεει χμ σαν καλο να ειναι βγηκε και ο μεζες!!!!!!!!!ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!
    καλαματιανος

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm

Re: ναταν τα νιατα δυο φορες.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από gs 500 f
    Αγορι μου σου ευχομαι παντα ορθιος και να προσεχεις τους μαλακες στο δρομο!!!!!!
    + 1000

ΟΜΩΣ,

εκτός από τους μαλάκες στο δρόμο πρέπει ΠΡΩΤΑ να προσέχουμε να ΜΗΝ κάνουμε μαλακίες εμείς οι ίδιοι.

Γιατί, όταν σκεφτόμαστε ΜΟΝΟ τον άλλο, ξεχνάμε να σκεφτούμε τον ΕΑΥΤΟ μας.

Ας φροντίσουμε λοιπόν πρώτα εμείς οι ΙΔΙΟΙ να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί.
    Εξάλλου, αν εμείς βελτιωθούμε σιγά σιγά θα εκλείψουν οι ... μαλάκες στο δρόμο (που άλλωστε τις περισσότερες φορές είμαστε εμείς οι ίδιοι ... ειδομένοι από τα μάτια των άλλων).

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ και ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ

Η μαμα μου η καλιη,
    καθαριζει με Rollιie.

Τα καλύτερα έρχονται Το avatar του/της christostr
    Ο δικός μου ο γιος με έβλεπε χρόνια με τις μηχανές, ταξίδια κλπ.
    Κάποια στιγμή μου ζήτησε παπί και αφού ζήτησα λίγο χρόνο να το χωνέψω, του χάρισα ένα Eliminator 250 που είχε ένας φίλος (παπί δεν ήθελα με τίποτα). Αγωνιώ, αλλά δεν μπορώ να του στερήσω κάτι που δικαιούται, τη στιγμή μάλιστα που έχει σπίτι και δεύτερο κράνος για τους συνεπιβάτες!!!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ανεβάζει κανέναν στη μηχανή χωρίς κράνος.
    Να είσαι πάντα όρθιος αγόρι μου να απολαμβάνεις τη ζωή σου. Σ' αγαπώ... παρακολουθώ διακριτικά από μακριά και σε χαίρομαι
    Φεύγω... πάω ταξίδι να επισκευτώ τον εαυτό μου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από christostr
    (παπί δεν ήθελα με τίποτα)
    Γειά σου ρε Χρηστάρα...

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    - Θα πάω άυριο να παραγγείλω μηχανάκι...
    - Από μένα δεν έχει δραχμή...δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι σου έδωσα έστω και μια δραχμή για να πας να σκοτωθείς...
    -Το ξέρω, δεν θέλω λεφτά, τα μαζεψα μόνος μου, απλά σας το λέω για να το ξέρετε...

Κάπως έτσι αγόρασα το πρώτο μου μηχανάκι (astrea 100cc) εν έτη 1994...

Το 95 στον Ερυθρό, μετά από τροχαίο και χειρουργείο για ανάταξη έσω σφυρού με 2 βίδες..., η μανα μου μου είπε την ώρα που ήμουν στο κρεβάτι, ζαβλακωμένος ακόμα από την νάρκωση, ότι ήρθε η ώρα να το δώσω και να μην ξανακαβαλήσω, "το μηχανάκι είναι άγορασμένο με δικά μου φράγκα και οτι θέλω το κάνω μόνο εγώ...του βάζω φωτιά και το καίω άμα λάχει...εσείς τίποτα..." έιπα σε έντονο ύφος και έπεσα ξερός για ύπνο ξανά για κανα πεντάλεπτο χωρίς να ακούσω την απάντηση...
    Ξανακαβάλησα για να πηγαίνω για τις φυσικοθεραπείες... Από τότε μέχρι σήμερα βελτιώθηκα σαν μοτοσυκλετιστής και σαν άνθρωπος και οι φόβοι των δικών μου περιορίστηκαν αλλά δεν εξαληφθηκαν εντελώς και ουτε πρόκειται...είναι λογικό άλλωστε...
    Άντε και καλή τύχη μάγκες
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Παλαιό μέλος
    Εμένα η ιστορία ξεκινά κάπως διαφορετικά. Το 1991 (11 χρονών) σκάει τηλ απ την ασφάλεια και μας λένε οτι βρήκαν ένα piaggio garelli (μονόγκαζο 2χρονο, τελικής 40km/h με πετάλ για να το βοηθάω στις ανηφόρες) με τα χαρτιά του σαν καινούργιο. Το είχαν κλέψει απ τη μάνα μου πριν 15 περίπου χρόνια και βρέθηκε (η μάνα μου όταν βρέθηκε ούτε καν ισοροπία δε κάθησε να κάνει πάνω του). Ε ήρθε σπίτι. Ευτυχώς έμενα στην επαρχία και λίγο λίγο το έπαιρνα. Δε τους φαινόταν οτι οδηγούσα δίτροχο..μεγαλώνοντας (1 χρόνο) άρχισα να ζητάω κάτι καλύτερο (στο σχολείο 1km μακρυά, με περνούσαν ακόμα και τα ποδήλατα γτ μηχανάκια άλλα δεν υπήρχαν σε τέτοιες ηλικίες) ανένδοτοι και οι 2 να δώσουν δραχμή. Ο πατέρας μου είχε ένα χρέπι παπί παρατημένο χρόνια (η γκρίνια μου δε παλευόταν) και μια μέρα μου είπε έλα θα σου δώσω το παπί θες να το πάμε πρώτα συνεργείο ή να το φέρω σπίτι και αν μπορέσεις εσύ να το φτιάξεις το πήρες?Αλλά δε το ξαναπάω στο συνεργείο. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα συνεργείο σήμαινε "ξεφορτώσου μας και σε κανα 2 χρόνια θα το χει έτοιμο η θα σου πω οτι δε φτιάχνεται", σπίτι σήμαινε "σιγά μη το φτιάξεις κωλόπαιδο..τα @@ μας θα πάρεις". Διαλέγω το 2ο και στα 12 αρχίζω να έχω την 1η μου επαφή με μηχανολογικά. 1 μέρα πάνω στο παπί (κάτι ντίζες κάτι λαιμοί απο προσπάθεια να κλέψουν το καρμπυρατέρ διορθώθηκαν με βίδες κτλ απ το gareli) και καθώς οι γονείς μου πίνουν τον απογευματινό τους καφέ, τους φωνάζω για την 1η δοκιμή. Χαμογελαστός ο father αγχωμένη η mother μην πάρει μπρος..έρχονται να δουν ένα χάλι μαύρο σημαζεμένο όμως. 1η μανιβελιά τπτ..χχαχχαχα o father, 2η μανιβελιά παίρνει μπρος και φεύγω καπάκια κουνώντας το χέρι για την 1η βόλτα. Δε ξέρω τι συνέβει μεταξύ τους μετά..απο τότε κλασικά όμως ακούω το πρόσεχε πρόσεχε..άλλαξα αρκετά μηχανάκια πάντα με την γκρίνια ενώ στα 16 μου υπέγραψαν και οι 2 για το δίπλωμα όπου μου αγόρασαν και ένα honda jazz (τσόπερ 50ρι). Ένα φάουλ έκαναν ίσως γιατί ήταν άλλες εποχές. Δε μου έμαθαν/είπαν τπτ ποτέ για κράνος/εξοπλισμό παρόλες τις γκρίνιες και τις κλήσεις που πλήρωσαν γι αυτό. Ευτυχώς μου έκατσε καλά και έμαθα μόνος. Στα παιδιά μου εγώ (αγόρια-κορίτσια) με το καλό όταν κάνω, θα τα βάλω απο τόσο μικρά και πιο νωρίς αν μπορώ στα κόλπα ενημερωμένα για τον εξοπλισμό, τους κινδύνους, την οδηγική παιδεία :-)

19 χρόνια μετά, σήμερα ακόμα ακούω "πούλα το..αφού έχεις τ αμάξι, θα μας πεθάνεις και άλλα πολλά" :-) Η απάντηση μου είναι "δεν βγήκε το επόμενο μοντέλο ακόμα" ή "δεν οδηγώ τ αμάξι και είμαι καλά"
    To YAMAHA XP500 ABS καλό αλλά έγινε ένα μ ένα αγροτικό..

Αρχικά δημιουργήθηκε από sf1n4k1
    μας λένε οτι βρήκαν ένα piaggio garelli (μονόγκαζο 2χρονο, τελικής 40km/h με πετάλ για να το βοηθάω στις ανηφόρες)
    Α ρε Θάνο γκαζιάρη...Φωτιά στην άσφαλτο το Piaggio...:rotflmao:

Φιλαράκι πήρε v-strom 650,

το άφησε έξω απο το σπίτι.

Τους το έδειξε.

Και μετά απο μία εβδομάδα το πούλησαν

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! Καλά ρε φίλε πως του το πούλησαν??? Δεν ήταν στο όνομα του φίλου η μηχανή?? Μάλλον δεν είχε καθόλου λόγο ο φίλος στην οικογένεια του...

Προφανώς.

Απλά όλα όσα λέμε και θέλουμε δεν είναι πάντα αποτελεσματικά...
    Υπάρχουν και οι αποτυχημένες προσπάθειες...

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. bike vs moto pt2, Η κόντρα συνεχίστηκε
    από venitof στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2009, 20:49
  2. MOTO 1996 vs MOTO 2008!!!!
    από castor στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 11/01/2009, 23:52
  3. Bikenet vs Moto
    από Boxer στο forum Off topic