1ον. κλείσιμο βιβλίων.Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
επειδη βλεπω οτι εχεις αναγκη απο σοβαροτητα.
μαλλον θα πρεπει να εχεις υποψιν το κλεισιμο των βιβλιων για το οποιο δεν βλεπω κανενας δημοσιος υπαλληλος να παραπονεθηκε ασε που εχω την υποψια οτι ουτε ξερετε ποσα πληρωνει ενα μαγαζι στο κλεισιμο.
αλλα μηπως δεν ειναι κλεψια να εχουμε τοσους δημοσιους υπαλληλους να παιρνουν μισθους και να καθονται? μηπως δεν ειναι κλεψια μια γυναικα δημοσιος υπαλληλος να καθεται μετα απο εγκυμοσυνη τον τριπλασιο χρονο απο μια στον ιδιωτικο τομεα
μηπως δεν ειναι κλεψια να παιρνει εφαπαξ ενα 60 ο δημοσιος υπαλληλος και ο ιδιωτικος να παιρνει τα @@ του.?
μηπως δεν ειναι κλεψια να παιρνουν 6000 μισθο οι διευθυντες του οσε?
μηπως δεν ειναι κλεψια να ειναι μεσα στα κεπ 5 ασχετα παιδακια που δεν μπορουν να με εξυπηρετησουν
?
μηπως δεν ειναι κλεψια ο αδερφος μου στον στρατο να παιρνει 3000 στο κοσεβο τον μηνα?
μηπως δεν ειναι κλεψια που οι αστυνομικοι μπορουν να παρουν συνταξη στα 23+2 του στρατου?
μηπως δεν ειναι κλεψια να πληρωνουν οι καφετεριες 30000+ τον χρονο στον δημο και μαζι μ'αυτα να ξαναπληρωνουν δημοτικα τελη σε καθε λογαριασμο που τους ερχεται?
για οσους ανησυχουν για τις αποδειξεις η εφορια προβλεψε καθε δυο χρονια κοψεις δεν κοψεις να ερχεται και να σου ζηταει ενα 10000 για να μην ερθει να σου κανει ελενχο. οποτε μην αγχωνεστε μια χαρα μας γαμανε.
αυτοι που βγαζουν λεφτα πλεον στην ελλαδα δεν ειναι οι ιδιωτες μικρων επιχηρησεων αλλα οι εχοντες το ακινητο. αυτοι καθαριζουν 5000 το μηνα ενοικιο χωρις να σηκωνονται απο το κρεβατι.
εχω 20 τετραγωνικα μαγαζι και ειμαι ευτυχισμενος που πληρωνω 2000
![]()
ΔΕΝ ήταν υποχρεωτικό, γιατί δεν το αρνήθηκαν να πάνε σε τακτικό έλεγχο όπως τόσα χρόνια πριν και να το κλείσουν νόμιμα? Μήπως επειδή 99% θα βρούν διαφορές?
2ον. Μιλάμε για μισθωτούς Vs εμπόρους, ο παλιός πόλεμος μεταξύ "λαμόγιων και κηφήνων" είναι άλλη συζήτηση. Το θέμα μας είναι όμως τα οικονομικά των εμπορικών, δεν έχω καμία πρόθεση-διάθεση να τα συμψηφίσω με το ανέκδοτο του δημόσιου τομέα, είναι άλλη συζήτηση και ευχαρίστως να την ανοίξουμε, αλλά σε διαφορετικό θέμα.
3ον. Το θέμα του ΦΠΑ οπως και να έχει είναι κλοπή, γιατί είναι δανεικά χρήματα απο τον καταναλωτή που ΠΡΕΠΕΙ να πάνε στο κράτος.
4ον.Το χειρότερο όμως, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί, είναι τα ακίνητα και θα κάνει πολύ καλά να τους κόψει τον κώλο με φόρους. Ε9 και έλεγχος υπεράκτιων εταιρειών. Δεν μπορεί να υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ακίνητα και να μην δηλώνουν εισοδήματα απο ενοίκια οι ιδιοκτήτες. Ας το ελέγξουν απο το Ε5 των ενοικιαστών όπου αναφέρουν τον ιδιοκτήτη. Διασταύρωση στοιχείων και χτύπημα στο κεφάλι...
Πέρα απο την λιανική και το εμπόριο και τα καταστήματα, όπου μπορεί να ελεγχθεί κάθε επιχείρηση σε μεγάλο βαθμό, απο τις αγορές της. Είναι τα παροχής υπηρεσιών. Γιατροί, εργολάβοι, τεχνίτες κλπ. Εκεί όπου χάνετε η έννοια των αγορών-πωλήσεων εξαφανίζετε και κάθε έννοια ελέγχου βάση στοιχείων-δηλώσεων κλπ. Μόνο με επιτόπου έλεγχο μπορεί να ελέγξεις και να κόψεις πρόστιμα. Οπότε μονόδρομος η φορολόγηση μέσω του πόθεν έσχες, φορολόγηση δηλαδή στον τρόπο ζωής και όχι στα οικονομικά στοιχεία, δλδ σε ακίνητα, καταθέσεις, οχήματα, έξοδα καρτών κλπ.