Σελίδα 4 από 11 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 152

Θέμα: Προς κ. Παπακων/νου & κα Κατσέλη

Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
    επειδη βλεπω οτι εχεις αναγκη απο σοβαροτητα.
    μαλλον θα πρεπει να εχεις υποψιν το κλεισιμο των βιβλιων για το οποιο δεν βλεπω κανενας δημοσιος υπαλληλος να παραπονεθηκε ασε που εχω την υποψια οτι ουτε ξερετε ποσα πληρωνει ενα μαγαζι στο κλεισιμο.

αλλα μηπως δεν ειναι κλεψια να εχουμε τοσους δημοσιους υπαλληλους να παιρνουν μισθους και να καθονται? μηπως δεν ειναι κλεψια μια γυναικα δημοσιος υπαλληλος να καθεται μετα απο εγκυμοσυνη τον τριπλασιο χρονο απο μια στον ιδιωτικο τομεα

μηπως δεν ειναι κλεψια να παιρνει εφαπαξ ενα 60 ο δημοσιος υπαλληλος και ο ιδιωτικος να παιρνει τα @@ του.?

μηπως δεν ειναι κλεψια να παιρνουν 6000 μισθο οι διευθυντες του οσε?
    μηπως δεν ειναι κλεψια να ειναι μεσα στα κεπ 5 ασχετα παιδακια που δεν μπορουν να με εξυπηρετησουν
    ?
    μηπως δεν ειναι κλεψια ο αδερφος μου στον στρατο να παιρνει 3000 στο κοσεβο τον μηνα?

μηπως δεν ειναι κλεψια που οι αστυνομικοι μπορουν να παρουν συνταξη στα 23+2 του στρατου?

μηπως δεν ειναι κλεψια να πληρωνουν οι καφετεριες 30000+ τον χρονο στον δημο και μαζι μ'αυτα να ξαναπληρωνουν δημοτικα τελη σε καθε λογαριασμο που τους ερχεται?

για οσους ανησυχουν για τις αποδειξεις η εφορια προβλεψε καθε δυο χρονια κοψεις δεν κοψεις να ερχεται και να σου ζηταει ενα 10000 για να μην ερθει να σου κανει ελενχο. οποτε μην αγχωνεστε μια χαρα μας γαμανε.

αυτοι που βγαζουν λεφτα πλεον στην ελλαδα δεν ειναι οι ιδιωτες μικρων επιχηρησεων αλλα οι εχοντες το ακινητο. αυτοι καθαριζουν 5000 το μηνα ενοικιο χωρις να σηκωνονται απο το κρεβατι.
    εχω 20 τετραγωνικα μαγαζι και ειμαι ευτυχισμενος που πληρωνω 2000
    1ον. κλείσιμο βιβλίων.
    ΔΕΝ ήταν υποχρεωτικό, γιατί δεν το αρνήθηκαν να πάνε σε τακτικό έλεγχο όπως τόσα χρόνια πριν και να το κλείσουν νόμιμα? Μήπως επειδή 99% θα βρούν διαφορές?

2ον. Μιλάμε για μισθωτούς Vs εμπόρους, ο παλιός πόλεμος μεταξύ "λαμόγιων και κηφήνων" είναι άλλη συζήτηση. Το θέμα μας είναι όμως τα οικονομικά των εμπορικών, δεν έχω καμία πρόθεση-διάθεση να τα συμψηφίσω με το ανέκδοτο του δημόσιου τομέα, είναι άλλη συζήτηση και ευχαρίστως να την ανοίξουμε, αλλά σε διαφορετικό θέμα.

3ον. Το θέμα του ΦΠΑ οπως και να έχει είναι κλοπή, γιατί είναι δανεικά χρήματα απο τον καταναλωτή που ΠΡΕΠΕΙ να πάνε στο κράτος.

4ον.Το χειρότερο όμως, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί, είναι τα ακίνητα και θα κάνει πολύ καλά να τους κόψει τον κώλο με φόρους. Ε9 και έλεγχος υπεράκτιων εταιρειών. Δεν μπορεί να υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ακίνητα και να μην δηλώνουν εισοδήματα απο ενοίκια οι ιδιοκτήτες. Ας το ελέγξουν απο το Ε5 των ενοικιαστών όπου αναφέρουν τον ιδιοκτήτη. Διασταύρωση στοιχείων και χτύπημα στο κεφάλι...
    Πέρα απο την λιανική και το εμπόριο και τα καταστήματα, όπου μπορεί να ελεγχθεί κάθε επιχείρηση σε μεγάλο βαθμό, απο τις αγορές της. Είναι τα παροχής υπηρεσιών. Γιατροί, εργολάβοι, τεχνίτες κλπ. Εκεί όπου χάνετε η έννοια των αγορών-πωλήσεων εξαφανίζετε και κάθε έννοια ελέγχου βάση στοιχείων-δηλώσεων κλπ. Μόνο με επιτόπου έλεγχο μπορεί να ελέγξεις και να κόψεις πρόστιμα. Οπότε μονόδρομος η φορολόγηση μέσω του πόθεν έσχες, φορολόγηση δηλαδή στον τρόπο ζωής και όχι στα οικονομικά στοιχεία, δλδ σε ακίνητα, καταθέσεις, οχήματα, έξοδα καρτών κλπ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kokos08
    εχω 20 τετραγωνικα μαγαζι και ειμαι ευτυχισμενος που πληρωνω 2000
    Ξεχασες το εμπορικο επιμελητηριο καθε χρονο,το ΦΠΑ καθε τριμηνο,τα ρευματα,τα τηλεφωνα,την χασουρα αν χαλασει καποιο μηχανημα,το πεσιμο απο κανενα λησταρχο που μπορει να σου αδειασει το μαγαζι σε 1 λεπτο κι εσυ να τρεχεις για δανεια για να ξαναγεμισεις το μαγαζι,ξεχασες επισης αυτους που σου χρωστανε με την λογικη του "θα στα φερω αυριο,εμενα φοβασαι?" και εξαφανιζονται εντελως...μην καθησω να θυμηθω κι αλλα..ηδη φουντωσα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harvester
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kokos08
    Ξεχασες το εμπορικο επιμελητηριο καθε χρονο,το ΦΠΑ καθε τριμηνο,τα ρευματα,τα τηλεφωνα,την χασουρα αν χαλασει καποιο μηχανημα,το πεσιμο απο κανενα λησταρχο που μπορει να σου αδειασει το μαγαζι σε 1 λεπτο κι εσυ να τρεχεις για δανεια για να ξαναγεμισεις το μαγαζι,ξεχασες επισης αυτους που σου χρωστανε με την λογικη του "θα στα φερω αυριο,εμενα φοβασαι?" και εξαφανιζονται εντελως...μην καθησω να θυμηθω κι αλλα..ηδη φουντωσα...
    δεν τα ξεχναω καθολου γιατι τα ζω καθε μερα.

350 ευρω σε ρευμα πληρωνω, οι εταιριες πλεον με τα μηχανηματα σου κανουν την μαγκια να κανεις συμβολαιο ετησιο υποστηριξης(αν δεν κανεις σου φουσκωνουν τα ανταλλακτικα) βαλε 1500 εκει
    καλα απο χρωστουμενα σε κανουν να νιωθεις και γυφτος που τα ζητας
    και φυσικα η λεξη 8ωρο και πενθημερο στον μικροεπαγγελατια ειναι για γελια

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    1ον. κλείσιμο βιβλίων.
    ΔΕΝ ήταν υποχρεωτικό, γιατί δεν το αρνήθηκαν να πάνε σε τακτικό έλεγχο όπως τόσα χρόνια πριν και να το κλείσουν νόμιμα? Μήπως επειδή 99% θα βρούν διαφορές?

πλακα κανεις
    ξερεις οτι μπορουν να ζητησουν τιμολογιο για τον μολυβι που γραφεις?
    ξερεις οτι πρεπει να κλισεις το μαγαζι σου για οσο χρειαστει μεχρι να τελιωσουν τον ελενχο?
    σκεψου σε 20 τετραγωνικα να εχω απο το πρωι μεχρι το βραδυ τρεις ανθρωπους να μου ζητανε τιμολογια για 10000 ειδη που εχω και που πρεπει να μετρησω μπροστα τους.
    +οσο πελατες μπαινουν θα με παιρναν για κελφτη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    αφου ειναι τοσο χαλια ρε παιδια γιατι δεν τα κλεινετε?

ακουω μια διαρκη μουρμουρα απο εμπορους και καταστηματαρχες αλλα δεν βλεπω να γινονται κλεισιματα...

καθε χρονο τετοια εποχη τα ιδια...
    "δεν υπαρχει κινηση στην αγορα"
    "ο κοσμος δεν ψωνιζει. βγαινει μονο βολτα και χαζευει"
    "πολυ δυσκολα τα πραγματα"

:a16: :a16: :a16: :a16:

αφου μπαινετε και μεσα ή βγαζετε ενα απλο μεροκαματο (οπως ισχυριζεστε) γιατι δεν τα κλεινετε τα καταστηματα σας??

πηγαιντε να γινετε delivery boys,να βγαζετε το ιδιο μεροκαματο και να μην εχετε και αγχος....

Μην γκρινιαζετε ρε....Παλι καλα που εχουμε και αυτα που εχουμε να λετε....

Αυτη την στιγμη αμα ξαπλωσεις ολους τους ανεργους της χωρας στην ευθεια,με μεσο ορο υψους το 1.75,θα πρεπει να κανεις 1,286.25 χιλιομετρα για να φτασεις στο τελος.....Αθηνα-Θεσ/κη-Αθηνα-Λαμια και εχεις και ρεστα.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

ακουω μια διαρκη μουρμουρα απο εμπορους και καταστηματαρχες αλλα δεν βλεπω να γινονται κλεισιματα...

καθε χρονο τετοια εποχη τα ιδια...
    "δεν υπαρχει κινηση στην αγορα"
    "ο κοσμος δεν ψωνιζει. βγαινει μονο βολτα και χαζευει"
    "πολυ δυσκολα τα πραγματα"

:a16: :a16: :a16: :a16:

αφου μπαινετε και μεσα ή βγαζετε ενα απλο μεροκαματο (οπως ισχυριζεστε) γιατι δεν τα κλεινετε τα καταστηματα σας??

πηγαιντε να γινετε delivery boys,να βγαζετε το ιδιο μεροκαματο και να μην εχετε και αγχος....
    νομιζεις ειναι τοσο απλο να το κλισεις
    πρωτον για να το ανοιξεις εχεις παρει σιγουρα δανειο που δεν γινεται να το αποσβεσεις δουλευοντας ντελιβερι
    δευτερον εχεις συμβολαιο με τον ιδιοκτητη που σημαινει οτι για να φυγεις πρεπει να του δωσεις στο χερι οσο λεει ο νομος
    και αν εχεις φρανσαιζ πρεπει να πληρωσεις και τον αρχηγο
    και βαλε και το κλεισιμο βιβλιων μιλαμε πρεπει να δουλεψεις delivery τρεις ζωες για να καθαρισεις.

αν λοιπον ενα μαγαζι σου δινει κερδος 7000 τον μηνα με παγια εξοδα 6500. οπως καταλαβαινεις βαζεις τα 500 στην τσεπη και κανεις την παπια γιατι 6500 δεν βγαζεις ουτε με 10 δουλειες την μερα να κανεις για να ξεπληρωσεις
    απλα παιρνεις τον ρισκο και το ανοιγεις για να μην ψαχνεις μια ζωη για δουλεια.
    αν πετυχεις ζεις αξιοπρεπως αν αποτυχεις λες οτι προσπαθησες
    απλα δεν ειναι παντα προβλεψιμο αν ολα πανε καλα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

Αυτη ειναι μια πολυ καλη ερωτηση...αλλα απο την στιγμη που μπαινεις σε ενα τετοιο τρυπακι δυσκολα βγαινεις μετα...για πολλους λογους!
    Παντος ειναι αληθεια οτι τα μαγαζια δεν βγαζουν τα λεφτα που νομιζετε. Αν δεν το ζησεις δεν θα το δεις ποτε...Ειπα πιο πανω οτι κι εγω πριν ανοιξω μαγαζι τα ιδια ελεγα,επεσα απο τα συννεφα ομως...

Αυτη ειναι μια πολυ καλη ερωτηση...αλλα απο την στιγμη που μπαινεις σε ενα τετοιο τρυπακι δυσκολα βγαινεις μετα...για πολλους λογους!
    Παντος ειναι αληθεια οτι τα μαγαζια δεν βγαζουν τα λεφτα που νομιζετε. Αν δεν το ζησεις δεν θα το δεις ποτε...Ειπα πιο πανω οτι κι εγω πριν ανοιξω μαγαζι τα ιδια ελεγα,επεσα απο τα συννεφα ομως...
    μια απο τα ιδια για να μην πω το αγχος που δεν παλευεται με τιποτα

πλακα κανεις
    ξερεις οτι μπορουν να ζητησουν τιμολογιο για τον μολυβι που γραφεις?
    ξερεις οτι πρεπει να κλισεις το μαγαζι σου για οσο χρειαστει μεχρι να τελιωσουν τον ελενχο?
    σκεψου σε 20 τετραγωνικα να εχω απο το πρωι μεχρι το βραδυ τρεις ανθρωπους να μου ζητανε τιμολογια για 10000 ειδη που εχω και που πρεπει να μετρησω μπροστα τους.
    +οσο πελατες μπαινουν θα με παιρναν για κελφτη
    και αυτή είναι η έννοια του τακτικού ελέγχου.

ή περαιώνεις και ηρεμείς ή έρχονται για έλεγχο.

Εκτός και αν δεν θέλεις καθόλου έλεγχο....

αν λοιπον ενα μαγαζι σου δινει κερδος 7000 τον μηνα με παγια εξοδα 6500. οπως καταλαβαινεις βαζεις τα 500 στην τσεπη και κανεις την παπια
    Eλα ρε συ,εσυ βαζεις και 500 στην τσεπη,εσυ πρεπει να κλεβεις πολυ! Στειλε πμ το κολπο γιατι εγω ουτε τοσα δεν βαζω!

Eλα ρε συ,εσυ βαζεις και 500 στην τσεπη,εσυ πρεπει να κλεβεις πολυ! Στειλε πμ το κολπο γιατι εγω ουτε τοσα δεν βαζω!
    απλα δεν εχω γυναικα

απλα δεν εχω γυναικα
    Tι μαλ@@ας ειμαι!!!

μια απο τα ιδια για να μην πω το αγχος που δεν παλευεται με τιποτα

Αγχος???? Αρχισα τους γιατρους,εβγαλα τριχοφαγο,εχω νευρα ολη μερα,το βραδυ βλεπω εφιαλτες,ασε... τελικα ολοι τα ιδια συμπτωματα εχουμε ε? Δεν ειμαι ο μονος,ωραια,πηρα θαρρος τωρα!!! GO ON!

Κανείς δεν είπε ότι βγάζουν τρελά λεφτά, την παρανομία καυτηριάζουμε.
    Η απόκρυψη εσόδων και η μη έκδοση απόδειξης(να βάζεις το 19% τηας αξίας στην τσέπη σου ΠΕΡΑΝ του καθαρού κέρδους) είναι παράνομη. Τελεία και παύλα.

Τώρα αν δεν βγαίνουν τα μαγαζιά. Παιδιά συγνώμη αλλά υπάρχουν κάποια πολύ καλά εργαλεία που λέγονται business plan και σας βοηθάνε να καταλάβετε κατά πόσο βιώσιμο είναι ένα κατάστημα.

Απο εκεί και πέρα, κανείς δεν σας λέει ότι θα έχετε πάντα κέρδη. Αυτή είναι η διαφορά με τους μισθωτούς.
    Το ρίσκο... Δεν παίρνεις 700 κάθε μήνα βρέξει χιονίσει, αλλά αν πας καλά μπορεί να βγάζεις 2.000 το μήνα, αν όχι μπορείς να μπεις μέσα. Το ρίσκο το περιορίζεις μόνος σου με τις αποφάσεις σου και τις επιλογές σου...

Και απο την άλλη, δεν μπορεί να ανοίγεις μαγαζάκι, καφετέρια κλπ και να αλλάζεις την "ποιότητα" ζωής σου με αγορές... Χωρίς να προβλέψεις τις δυσκολίες. Πως να το κάνουμε ρε παιδιά, δεν ανοίγεις καφέ ορθάδικο και να παίρνεις σε ένα μήνα την Ζ3 ή την Busa.... Δεν σου φταίει κανείς τότε...

Σελίδα 4 από 11 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προς κατόχους DRZ ( το νου σας!!! )
    από Χωμάτινος στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2007, 11:13
  2. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 22:55
  3. παρακληση προς τους admin
    από CHRISTINE στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2003, 19:05
  4. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF