Έγραψα: "Γι’αυτό και ψάχνω για να κάνω (αν τελικά κάνω ) τους λιγότερους συμβιβασμούς, στους τομείς που θεωρώ λιγότερο σημαντικούς."
Έγραψα: "Γι’αυτό και ψάχνω για να κάνω (αν τελικά κάνω ) τους λιγότερους συμβιβασμούς, στους τομείς που θεωρώ λιγότερο σημαντικούς."
Γι'αυτό και ίσως να είναι ο πρώτος μου συμβιβασμός...Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
α) δεν βγαίνουν πια μηχανές με καμπυρατερ διότι δεν περνάνε προδιαγραφές ρύπων
Άσχετα με το καρμπυρατέρ θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον άλλο ένα συμβιβασμό είτε σε κυβικά είτε σε ιπποδύναμη είτε σε απόσταση από έδαφος.
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή και μην περιμένεις να υπάρξει.
Τα πιο κοντινά σε αυτό που θέλεις είναι:
ΚΤΜ 950 Adventure
+ : Ψηλή, δυνατή, καλοστημένη, με καρμπυρατέρ
- : 950cc, KTM
KTM 990 Adventure
+ : Ψηλή, δυνατή, καλοστημένη
- : 990cc, KTM, με ψεκασμό
BMW 1150/1200
+ : Ψηλή, σχετικά δυνατή, καλοστημένη
- : 1150/1200cc, BMW, με ψεκασμό
Africa 750 XRV
+ : Ψηλή, με καρμπυρατέρ, 750cc
- : 60Hp, παλιό μοντέλο, ζάντες με σαμπρέλα
Aprilia Dorsoduro
+ : Πολύ δυνατή 90+Hp, καλοστημένη, 750cc
- : Χαμηλή απόσταση από το έδαφος
Aprilia Dorsoduro
+ : Δυνατή 85Hp, καλοστημένη
- : 800cc, όχι ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση από το έδαφος
Tiger 955 ή Tiger 1050
Είναι κάπου ανάμεσα στα αντίστοιχα BMW & KTM
Vsrom 650-1000
Αλλά το έχεις αποκλείσει
Το θέμα με tubeless ελαστικά δεν το θεωρώ σοβαρό. Λύνεται εξ'άλλου με αλλαγή ζάντας (κοστίζει) είτε με mousse είτε με μπάλες είτε απλά με ενισχυμένες σαμπρέλες. Άλλωστε το να κουβαλάς 1-2 fast μαζί σου και μερικές αμπούλες CO2 δεν είναι πρόβλημα. Τις αμπούλες τις χρειάζεσαι ούτως ή άλλως.
Επιπλέον να ξέρεις ότι οι χυτές ζάντες για να έχεις tubeless ελαστικά δεν σου επιτρέπουν να ανεβοκατεβαίνεις πεζοδρόμια, να πηγαίνεις χώμα και γενικά θέλουν προσοχή γιατί στραβώνουν εύκολα και ισιώνουν δύσκολα. Οπότε η απόσταση από το έδαφος που θέλεις να έχεις πάει άχρηστη με χυτές ζάντες.
.
[size=2pt]--- Πωλείται αμορτισέρ ΜΑΧΤΟΝ για GSXR K5 ---[/size]
[size=2pt]--- Πωλούνται διάφορα για TL1000R ---[/size]
Europe RULEZ !!! ...και για να μην ξεχνιόμαστε... FUCK USA
hypermotard 796...
kai oi απαντησεις ειναι τετοιες, γιατι αυτα που ζητας ανοικους στη σφαιρα του φανταστικου...
δε μπορεις να εχεις αυτα που ζητας...κι εγω θελω μια μοτο τρανσφορμερ...οταν βλεπει δρομο να γινεται 300 αλογα, 2 μετρα μακρυα, χαμηλη σα σαυρα, οταν βλεπει χωμα να γινεται 100 κιλα, και να εχει αποσταση απο το εδαφος μισο μετρο κλπ κλπ κλπ...
καλα σου τα πε ο βυρωνας οτι τα εχεις μπλεγμενα στο μυαλο σου, μιας και δε ξερεις τι υπαρχει και τι οχι...εσυ το εβαλες στα μοντελα...
θα μπορουσες να ανοιξεις ενα θρεντ στους προβληματισμους, και να πεις τη μοτο που ονειρευεσαι...
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο σου!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Το θέμα με tubeless ελαστικά δεν το θεωρώ σοβαρό. Λύνεται εξ'άλλου με αλλαγή ζάντας (κοστίζει) είτε με mousse είτε με μπάλες είτε απλά με ενισχυμένες σαμπρέλες. Άλλωστε το να κουβαλάς 1-2 fast μαζί σου και μερικές αμπούλες CO2 δεν είναι πρόβλημα. Τις αμπούλες τις χρειάζεσαι ούτως ή άλλως.
Επιπλέον να ξέρεις ότι οι χυτές ζάντες για να έχεις tubeless ελαστικά δεν σου επιτρέπουν να ανεβοκατεβαίνεις πεζοδρόμια, να πηγαίνεις χώμα και γενικά θέλουν προσοχή γιατί στραβώνουν εύκολα και ισιώνουν δύσκολα. Οπότε η απόσταση από το έδαφος που θέλεις να έχεις πάει άχρηστη με χυτές ζάντες.
Έχεις δίκιο και για τα δύο παραπάνω θέματα!
Θα μου επιτρέψεις CBK να πω κάτι χωρίς να το παρεξηγήσεις; Προέρχομαι από street μοτο και πάντα είχα και μικρή και μεγάλη μοτό για να μπορώ να ανταπεξέλθω και στην κ@βλα μου αλλά και στις δουλειές μου. Κάτι η γενικότερη στενότητα, κάτι το γιατί ρε γαμώτο αποφάσισα πως πλέον δε με εξυπηρετεί αυτή η προοπτική και θέλω να έχω μόνο μία μοτό, ή αν αποφασίσω να έχω περισσότερες να μην είναι για να συμπληρώνει η μία τις ελλείψεις της άλλης αλλά για το χούι μου και μόνο. Έτσι στράφηκα αναγκαστηκά στα on off. Δεν έχω πάρει ακόμη κανένα γιατί κι εγώ τα έχω μπλεγμένα στο μυαλό μου. Δεν υπήρξα ποτέ κάτοχος τέτοιων μοτό και έχω μια ασαφή εικόνα του τι μπορούν και του τι δε μπορούν να κάνουν. Επιπλέον το ένα μου ξινίζει το άλλο μου βρωμάει. Θέλω tubeless, αλλά το tubeless όπως σου είπε ο Σενίνας έχει ντεζαβαντάζ στα ζογκλερικά που πλέον αναγκαζόμαστε να κάνουμε εντός πόλης. Θέλω μεγάλη απόσταση απ' το έδαφος αλλά αυτό στο ταξίδι θα είναι τόσο αρνητικό λόγω στροβιλισμών σα να έπαιρνα γυμνό (κι επειδή θυμάμαι τα ταξίδια με το SF σπάζομαι). Θέλω μεγάλη ιπποδύναμη και να ξεκινάει από χαμηλά, αλλά δεν τη βρίσκω. Και επειδή θυμάμαι εκείνες τις εποχές κι εγώ προτιμώ να μην πάρω κάτι πάνω από 800 κυβικά γιατί το κλίμα εν Ελλάδι περίεργο μου μυρίζει μη μας την κάνουν πάλι.
Η διαφορά μας είναι οτι εγώ έχω μείνει α-μήχανος ενώ εσύ μπορείς να περιμένεις. Εσένα σε παίρνει να μην είσαι υποχωρητικός, εμένα πάλι όχι. Γι' αυτό και ψάχνω να δω κάτι που θα έπρεπε να κάνεις κι εσύ όχι γιατί δε μπορείς να περιμένεις αλλά γιατί δε θα βρεις αυτό ακριβώς που θες. Να βρω με ποιούς συμβιβασμούς θα μπορέσω να ζήσω και να συνυπάρξω με την επόμενη μοτό. Γιατί κακά τα ψέματα καβαλάς μια μοτό και βγάζεις κάποια συμπεράσματα, υπάρχουν όμως μικρές στιγμές, καθημερινές στιγμές που μόνο ως κάτοχος μπορείς να καταλάβεις.
Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...
Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
----------------------> τίποτα!!
σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο
Μπράβο στον road67 γιατί μίλησε ωραία και με προσωπική εμπειρία κ επιχειρήματα.
Δεν βλέπω κάτι κακό για να το παρεξηγήσω φίλε Road67!Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Θα μου επιτρέψεις CBK να πω κάτι χωρίς να το παρεξηγήσεις;
....
....
Γιατί κακά τα ψέματα καβαλάς μια μοτό και βγάζεις κάποια συμπεράσματα, υπάρχουν όμως μικρές στιγμές, καθημερινές στιγμές που μόνο ως κάτοχος μπορείς να καταλάβεις.
Και αν το δούμε ρεαλιστικά, συμφωνώ μαζί σου: πρέπει να συμβιβαστούμε γιατί η ζωή είναι μικρή (και τα χρόνια της ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας συνεχώς λιγοστεύουν!).
Προσπαθώ να συμβιβάσω τα ασυμβίβαστα; Ίσως!
Να μην κάνω όμως μια προσπάθεια; Να πάω να πάρω ότι μού γυαλίσει χωρίς έρευνα και δεύτερες σκέψεις αλλά και απόψεις άλλων; Δεν είναι και αυτό μια από τις ευλογίες του διαδικτύου που μπορεί κανείς να αξιοποιήσει; (ε, κι'αν κάποιοι ενοχλήθηκαν τόσο από τις απόψεις μου, ας μην ανησυχούν, η πιάτσα δεν χαλιέται από μόνο έναν "παράξενο")
Θα το λιβανισεις πολυ το θεμα και στο τελος δεν θα παρεις καμια ομως...
Το ξερω γιατι καποτε και εγω ετσι σκεφτομουν, μου αρεσε να σχεδιαζω μονο.
Πως το λες αυτό με τόση σιγουριά;Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Θα το λιβανισεις πολυ το θεμα και στο τελος δεν θα παρεις καμια ομως...
Αλλά και έτσι να είναι, είναι κατακριτέο;
Παιδιά μη το παρατήσουμε το θέμα...βρήκα αγοραστή για το δικό μου και τον τρενάρω από μέρα σε μέρα.