Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Και του δώσανε κοτσαδόρο από Leon;:rotflmao:
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
![]()
![]()
![]()
Αρθρο 54 του Κ.Ο.Κ. και του νομου 16823/78 .
Δεν επιτρεπεται η ελξη ρυμουλκουμενου σκαφους-τρειλερ-τροχοσπιτου, απο ΙΧ χωρις το αναλογο εγγραφο απο το Υπουργείο.
Επιτρέπεται η προσαρτηση διτροχου ρυμουλκουμενου σε ΙΧ μόνο με σχετικο εγγραφο του Υπουργείου .Αν το συνολικο βαρος ρυμουλκου και ρυμουλκουμενου ξεπερνάει τα 3.500 κιλα απαιτειται αδεια οδήγησης Β+Ε.
Επίσης το ρυμουλκούμενο πρέπει να διαθέτει φώτα πορείας/φρένων/φλάς σε λειτουργική κατάσταση καθώς και ειδικό πλαίσιο που θα υπάρχει η πινακίδα κυκλοφορίας του Ι.Χ. Δεν έχω βρεί κάτι σχετικό με "κουβούκλιο" πέρα απο το να μην προεξέχει του αμαξώματος... ίσως αυτό να εννοεί και το ύψος οχήματος;.. δεν γνωρίζω!
Κοτσαδόρος τώρα και βάσει του αρθρου 82 παρ 4 του Κ.Ο.Κ. απαγορεύεται να προεξέχει ο κοτσαδόρος ή όποιο άλλο αντικείμενο του αμαξωματος .Πρόστιμο 33 ευρω και 5 βαθμους point system και σε νεo οδηγο εχει 8 βαθμους point system.
To ιδιο ισχυει και για pull bars και αλλα εξαρτηματα (π.χ. "εργάτης" που δεν αναφερονται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.
Ο κοτσαδορος θελει ειδικη αδεια απο το υπουργειο. Χωρίς αυτήν σε περιπτωση συγκρουσης η ασφαλιστικη δεν καλυπτει οπως δεν καλυπτεται και το ρυμουλκουμενο αν δεν εχει δηλωθει και αυτό στην ασφάλεια του οχήματος.
Όσον αφορά εξαρτήματα, μπάρες κτλ που με την προσθήκη κοτσαδόρου προεξέχουν ακόμα περισσότερο απο το αμάξωμα ο νομος με το αρθρο 53 παρ 6 του Κ.Ο.Κ. προβλεπει αφαίρεση διπλώματος οδήγησης για 30 μέρες και ακινητοποίηση οχήματος (μεταφορά με γερανό στην μάντρα). Το οικονομικό πρόστιμο είναι 334 ευρώ (βοήθεια μας! )
Σπάνια βεβαιώνεται τέτοια παράβαση αλλά είναι δυνατόν να δοθεί αν και εφόσον ο αστυνομικός διαπιστώσει οτι κάποιος θεωρεί εαυτόν "έξυπνακια".
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
παρανόμως τα τραβάνε.. όπως γράφει θέλει ειδική άδεια..
Αν σε πιάσουν τότε οτι θέλουν κόβουν στο μπλοκάκι...
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Υπάρχει άδεια ρε Μάγε. Αλίμονο....Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
παρανόμως τα τραβάνε.. όπως γράφει θέλει ειδική άδεια..
Αν σε πιάσουν τότε οτι θέλουν κόβουν στο μπλοκάκι...
Gandalf
Το θέμα είναι ότι ο νόμος έτσι όπως τον έγραψες μιλάει για τα τρέιλερ με άδεια. Ή όχι?![]()
Απο δικαστική απόφαση το παρακάτω....
Μύλος φίλε... μύλος... αν βγάλετε άκρη να μου πείτε και μένα. Στο Terrios πάντως και μπάρες έχει και εργάτη έχει... και οτι βρέξει ας κατεβάσει.Σχετικά με την απαγόρευση ρυμουλκύσεως τροχοσπίτων, λέμβων κλπ. από Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητα. Απαντώντας στο παραπάνω σχετικό με το θέμα, σάς πληροφορούμε ότι όπως και από το σκεπτικό της αρ. 7924/3.3.83 εγκυκλίου μας προκύπτει, οι λόγοι για τους οποίους απαγορεύεται η ρυμούλκυση τροχοσπίτων από τα Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητα, ισχύουν και για την έλξη λέμβων καθώς και κάθε ρυμουλκουμένου το οποίο είναι άσχετο με την εξυπηρέτηση των μεταφορικών και επεγγελματικών αναγκών της επιχειρήσεως για την οποίαν ετέθη σε κυκλοφορία το Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητο
Gandalf
ΦΙΧ ειναι φορτηγα ΙΧ.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Μύλος φίλε... μύλος... αν βγάλετε άκρη να μου πείτε και μένα. Στο Terrios πάντως και μπάρες έχει και εργάτη έχει... και οτι βρέξει ας κατεβάσει.
Gandalf
Εμεις μιλάμε για ΕΙΧ, με κοτσαδόρο και τρέιλερ μοτοσυκλετών, με άδεια προσάρτησης ρυμουλκούμενου όπου αναφέρεται το ΙΧ που το τραβάει, ο αριθμός πλαισίου του τρείλερ κλπ από το υπουργείο, δηλωμένο και ασφάλισμένο και όλα κομπλέ γενικώς.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Το παραπάνω αναφέρεται σε επαγγελματικά οχήματα. Αυτό ισχύει όντως από παλιά. Φίλος που είχε ένα φορτηγάκι Hyace είχε φάει κάποιες κλήσεις επειδή τράβαγε το φουσκωτό.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Μύλος φίλε... μύλος... αν βγάλετε άκρη να μου πείτε και μένα. Στο Terrios πάντως και μπάρες έχει και εργάτη έχει... και οτι βρέξει ας κατεβάσει.
Gandalf
Για τα ΙΧ κάτι άλλο ισχύει....δεν μπορεί. Εχω κάνει καποιες χιλιάδες χλμ στην Πελοπόννησο κυρίως, με τρέιλερ και φουσκωτό χωρίς πρόβλημα.
[Q Εχω κάνει καποιες χιλιάδες χλμ στην Πελοπόννησο κυρίως, με τρέιλερ και φουσκωτό χωρίς πρόβλημα. [/B][/QUOTE]
Άρα και κανα δυό κλήσεις άμα φας τώρα, πάλι κερδισμένος είσαι...![]()
Υ.Γ.
Ρωτήστε οποιοδήποτε (σοβαρό) συνεργείο γιατί ΔΕΝ χρησιμοποιεί τρέιλορ για την μεταφορά ακινητοποιημένης μοτό ...
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
χα χα!πεθανα!!Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
![]()
![]()
και εγω για τετοια μιλαω ...και σιγα σιγα καταληγουμε στο οτι ειμαστε φουλ παρανομοιΑρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
ΦΙΧ ειναι φορτηγα ΙΧ.
Εμεις μιλάμε για ΕΙΧ, με κοτσαδόρο και τρέιλερ μοτοσυκλετών, με άδεια προσάρτησης ρυμουλκούμενου όπου αναφέρεται το ΙΧ που το τραβάει, ο αριθμός πλαισίου του τρείλερ κλπ από το υπουργείο, δηλωμένο και ασφάλισμένο και όλα κομπλέ γενικώς.![]()
PROzacRIDER
Άρα και κανα δυό κλήσεις άμα φας τώρα, πάλι κερδισμένος είσαι...Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
[Q Εχω κάνει καποιες χιλιάδες χλμ στην Πελοπόννησο κυρίως, με τρέιλερ και φουσκωτό χωρίς πρόβλημα.![]()
Υ.Γ.
Ρωτήστε οποιοδήποτε (σοβαρό) συνεργείο γιατί ΔΕΝ χρησιμοποιεί τρέιλορ για την μεταφορά ακινητοποιημένης μοτό ... [/B][/QUOTE] και η απαντηση ΕΙΝΑΙ ?????????????????
PROzacRIDER
και η απαντηση ΕΙΝΑΙ ????????????????? [/B][/QUOTE][i].....οποιοδήποτε (σοβαρό) συνεργείο γιατί ΔΕΝ χρησιμοποιεί τρέιλορ για την μεταφορά ακινητοποιημένης μοτό ... [/B]
....επειδη δεν βολευει το τρεϊλερ στις μανουβρες στην πολη!
![]()
--Καλο MOTO-διαβασμα: www.ebike.gr--
ΦΙΧ η ΦΔΧ εως μικτο φορτιο 3.5 τον. απαγορευετε δια ροπαλου να ρυμουλκουν οτιδηποτε....Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Το παραπάνω αναφέρεται σε επαγγελματικά οχήματα. Αυτό ισχύει όντως από παλιά. Φίλος που είχε ένα φορτηγάκι Hyace είχε φάει κάποιες κλήσεις επειδή τράβαγε το φουσκωτό.
Για τα ΙΧ κάτι άλλο ισχύει....δεν μπορεί. Εχω κάνει καποιες χιλιάδες χλμ στην Πελοπόννησο κυρίως, με τρέιλερ και φουσκωτό χωρίς πρόβλημα.
( Το γιατι δεν τον ξερουν ουτε οι ιδιοι ....)
![]()
Κατα τα αλλα..... Για οτι θελουν σε γραφουν ( οι νομοι δεν διεκρινιζουν τιποτα για τα συρομενα και εισαι στο ελεος του καθε τροχαιου.)
Η δικη μου περιπτωση οταν σε μπλοκο στο καραισκακη ο τροχαιος ηθελε να με γραψει διοτι....
Στον... ΝΟΜΙΜΟ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΗΡΑ του αγροτη υπηρχε επανω του στηριγμενο σκετο καρουμπαλο κοτσαδορου ....
Εφτυσα αιμα για να πειστει ο τροχαιος οτι ο κοτσαδορος που παραποιει τις εξωτερικες διαστασεις του οχηματος αποτελει παραβαση, και οχι ενα καρουμπαλο στηριγμενο επανω στο ηδη υπαρχον νομιμα προφυλαχτηρα του αυτοκινητου.....
Τελικα μετα απο μαχη μισης ωρας το ξανασκεφθηκε....
Το ξαναματασκεφθηκε .....
Και με αφησε να παω στο καλο...!![]()