Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 51 από 51

Θέμα: Από τον **** ΔΕΝ το περίμενα

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    Υπάρχουν λίγα νεότερα...

Έδειξα το πρώτο πιστόνι που κόλλησε στα 30 χιλιόμετρα σε ένα φίλο μου μηχανικό από Αθήνα. Το πιστόνι ήταν πεντακάθαρο οπότε όπως μου εξήγησε δεν έμεινε από λάδι. Όπως υποψιαζόμουν, είναι σαφές λάθος του μηχανικού:

Το μηχανάκι κόλλησε γιατί ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΥ. Αυτό ήταν το "κάτι" που "μπορεί να πήρε" σύμφωνα με τα λόγια του Β***** Μ*** (ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ για την επίσημη διαδικασία ώστε να φαίνεται το όνομά του, σέβομαι τους κανόνες και δεν το ξαναβάζω αλλά παρακαλώ ενημερώστε με.) Οπως έμαθα, χρειάζεται συγκεκριμένος τρόπος και θέση να μπει η ασφάλεια ώστε να μην την πετάξει. Αλλά προφανώς δε το ξέρουν όλοι αυτό.

Το δεύτερο πιστόνι που κόλλησε στα 200 περίπου χιλιόμετρα δεν το έχω δει ακόμα. Ισως τελικά να ανοίξω μόνος μου το μοτερ πριν το παω σε μάστορα. Πάντως είναι σχεδόν σίγουρο ότι ούτε αυτό έχει μείνει από λάδι....

Το πρώτο πρώτο πιστόνι -που το έδειξα και αυτό του μηχανικού φίλου μου- το οποίο σας θυμίζω είχε πάνω από 2.000 χιλιόμετρα, μου είπε πως ΔΕΝ χρειαζόταν αλλαγή, παρά μόνο ελατήρια, αφού είχε απλώς κατεβάσει κάπνα. Οπότε μάλλον θα πάω στην οικονομική λύση να βάλω μόνο ελατήρια - πήρο - ασφάλειες και θα χρησιμοποιήσω το παλιό μου πιστόνι.

Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
    Υπάρχουν λίγα νεότερα...

Έδειξα το πρώτο πιστόνι που κόλλησε στα 30 χιλιόμετρα σε ένα φίλο μου μηχανικό από Αθήνα. Το πιστόνι ήταν πεντακάθαρο οπότε όπως μου εξήγησε δεν έμεινε από λάδι. Όπως υποψιαζόμουν, είναι σαφές λάθος του μηχανικού:

Το μηχανάκι κόλλησε γιατί ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΥ. Αυτό ήταν το "κάτι" που "μπορεί να πήρε" σύμφωνα με τα λόγια του Β***** Μ*** (ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ για την επίσημη διαδικασία ώστε να φαίνεται το όνομά του, σέβομαι τους κανόνες και δεν το ξαναβάζω αλλά παρακαλώ ενημερώστε με.) Οπως έμαθα, χρειάζεται συγκεκριμένος τρόπος και θέση να μπει η ασφάλεια ώστε να μην την πετάξει. Αλλά προφανώς δε το ξέρουν όλοι αυτό.

Το δεύτερο πιστόνι που κόλλησε στα 200 περίπου χιλιόμετρα δεν το έχω δει ακόμα. Ισως τελικά να ανοίξω μόνος μου το μοτερ πριν το παω σε μάστορα. Πάντως είναι σχεδόν σίγουρο ότι ούτε αυτό έχει μείνει από λάδι....

Το πρώτο πρώτο πιστόνι -που το έδειξα και αυτό του μηχανικού φίλου μου- το οποίο σας θυμίζω είχε πάνω από 2.000 χιλιόμετρα, μου είπε πως ΔΕΝ χρειαζόταν αλλαγή, παρά μόνο ελατήρια, αφού είχε απλώς κατεβάσει κάπνα. Οπότε μάλλον θα πάω στην οικονομική λύση να βάλω μόνο ελατήρια - πήρο - ασφάλειες και θα χρησιμοποιήσω το παλιό μου πιστόνι.

Γνωμη μου να μην πειραξεις τιποτα εσυ γτ μπορει να χαλασεις καποιο "αποδεικτικο στοιχειο"...
    Ασε να το δει μηχανικος κατευθειαν...

Τωρα,επιμενω να μην μπορω να πιστεψω οτι τοοοοσο εμπειρος μηχανικος δεν ξερει να κουμπωσει ενα πιστονι...
    Τι παιχτηκε δε ξερω αλλα ελπιζω να ηταν το τελευταιο που σου συμβαινει και να πανε ολα καλα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan

Το μηχανάκι κόλλησε γιατί ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΥ.

απο που προεκυψε αυτο το συμπερασμα?
    frankly my dear, i dont give a damn...

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    απο που προεκυψε αυτο το συμπερασμα?
    Δεν το έβγαλα εγώ το συμπέρασμα, αλλά ο μηχανικός που το είδε. Από τη φύση και το μέρος των χτυπημάτων στο πιστόνι υποθέτω. Όμως αν σκεφτείς ότι αυτό που έκανε τη ζημιά έχει αφήσει μεγάλα σημάδια και κάτω από τα ελατήρια, και κοντά στον πήρο... ίσως στέκει καλύτερα από το να πήρε κάτι από το φίλτρο αέρος. Αυτό το κάτι θα έπρεπε να είναι μεταλλικό. Ενας κόκκος άμμου δε μπορεί να το κάνει αυτό. Και τέλος, συναινεί το ότι ένα δευτερόλεπτο πριν σβύσει το μηχανάκι άκουσα από το μοτέρ έναν μικρό μεταλλικό ήχο σα να πετάχτηκε από κάπου ένα ελατήριο. Το μηχανάκι δεν κόλλησε το ξαναλέω, δηλαδή δε με φρενάρησε καθόλου.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kawazoyras
    σήριαλ....... πάλι κάτι δέ κολλάει, άν έφυγε η ασφάλεια τού πύρου θά έκανε γραμμές κ στό κύλινδρο, Αν έγινε αυτό προφανώς θά έκανε ρεκτιφιέ η στή καλύτερη τρίψιμο, μιλλάω κ γιά κόστος, τέλος αν έγινε τό παλιό πιστόνι (πρώτο) ίσως νά μήν κάνει πλέον.
    george

Παιδιά, θα προσπαθήσω με τη βοήθεια του φίλου μου μηχανικού να το φτιάξω μόνος μου. Βήμα-βήμα. Μπορεί να τα σκατώσω, αλλά θα το έχω κάνει μόνος μου και δωρεάν!! Καλή μου επιτυχία.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 08/05/2011, 06:21
  2. Δεν το περιμενα...
    από el_hymador στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2008, 13:38