Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 53 από 53

Θέμα: Alagi ladiwn se PC!

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    ρε παιδιά...

αμα περισέψει κανα λίτρο να μου το δώσετε να το ρίξω στο παρτάλιον μου....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    και η ζωή συνεχίζεται...

Νέο μέλος Το avatar του/της VFR_

-oo

Την καλησπέρα μου,

Ωραίο το σύστημα, μπράβο στην προσπάθεια Η προτασή μου είναι η εξής. Το απιονισμενο νερό, είναι επίσης μη αγώμιμο (και το λάδι είναι αγώγιμο αλλα έχει πολυ μικρη αγωγιμότητα, τόση που δεν γίνεται κανένα short circuit) . Υπάρχει ειδικό υγρό απο την 3Μ ή ακόμα πιο καλά το Fluid XP+ Που το βρίσκεις πολύ ευκολα. Κοστίζει γύρω στα 15 Ευρώ το μισό λίτρο και είναι 1οο% μη αγώγιμο. Οι τρελοί μπορεί να χρησιμοποιήσουν και ξηρό πάγο. Προσωπικά, μπορείς να φτιάξεις αρκετά φτηνό σύστημα αγοράζωντας όλα τα πράγματα (ψυγείο, τρόμπα, 3 block, σωλήνες) και πάλι να είσαι 1οο% αθόρυβος). Οι τρόμπες κάνουν μηδενικό θόρυβο και το μονο που ακούς είναι το νερό που στις σωληνώσεις που μπορείς να τον καλύψεις τον θόρυβο άνετα. (για fail safe θες δύο τρόμπες τουλάχιστον - αλλά ακόμα και μία να μπεί μπορεί να κλείσει το σύστημα σε περίπτωση βλάβης). Όμως έχεις ένα συστημα που το κανεις overclock άνετα, έχεις καλή ψύξη και κυρίως πρόσβαση. Με τα συγκεκριμένα υγρά ψυχωνται αρκετοι κομπιούτερ στο πανεπιστήμιο, μονο που έχουν τρόμπες και τα γυρνοβωλάνε απο ειδικά ψυγεία .
    Τα υγρά είναι καλά μονο για Overclocking. Δεν ανεβάζουν θερμοκρασία εύκολα. Δεν χάνουν και εύκολα όμως. Προσωπικά έχω δεί Heat pipe designs να κρατάνε την θερμοκρασία σε πλυ καλά επίπεδα ακόμα και σε OC επεγεργαστές...
    Πειρμένω να δω και συνέχεια στο ελαιοψυκτο αυτό πρότζεκτ
    -0o-

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    ego nomizo oti to stadio revmatos tou trofodotikou ton 12 volt ke 13 amper ine arketo gia na kani ilektrolisi sto ladi
    gia afto min pas me tsigaro pano apo ta ladia
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

να πω δυο πραγματακια μιας και το αναστησατε το ποστ..

τα συστηματα που αναφερει ο VFR ειναι γνωστα δοκιμασμενα και αξιοπηστα (αν αγοραστουν ωσ κιτ) ομως

1. δεν προσφερουν ολικη ψυξη της μητρικης και υπαρχουν και περηπτωσεις καταστροφων ή βλαβων απο κακαες συναρμογες...
    2. ο σκληρος δισκος παραμενει και κανει θοριβο (εστω και ελαχιστο)

τωρα δυο ακομα λογια για τα υλικα ψυξης..

το λαδι (αυτο που βαζουμε στα μοτερ) δεν ειναι αγωγημο για τοσο μικρες τασεις ουτε και στο 220 δεν εχεις προβλημα.

το λαδι φαγητου δεν το εχω δοκημασει αλλα εχω βασημες υποψηες οτιμ στον χρονο πανω θα κανει βραχυκυκλωμα αλλα και θα χαλασει τις επαφες απο χαλκο λογο "οξιδωσης" αλλα και γιατι αφηνει πολλα καταλυπα.

15 Ε το λιτρο ειναι παρα πολλα λευτα για εμενα που ηθελα 15 λιτρα για να γεμισω την δεξαμενη...(στις φωτο ειναι μισογεματη)

τελος να πω οτι ειναι καλυτερα αντι για νερο να κανεις απαγωγη θερμοτητας με υνοπνευμα ή κατι παρομιο (λογο του οτι απο υγρο γηνετε αεριο αποροφα πολυ παραπανω θερμοτητα) αλλα αν οι οδηγιες λενε νερο βαζεις νερο!!
    και τα heat pipes (στηλες ψυξης νομιζω στα ελληνικα) ειναι εξερετικα αποδωτικα (τρομερη αποδωση που λεεει και ο Διατσηδης ΕΤ3) και αθορηβα αλλα ειναι ακρυβα και πιανουν πολυ χωρο...

καλα που μου το θυμησατε για να το προχωρησω το projectaki τωρα που ειμαι κατω... αλλα τωρα ρυχνω μπετα... την τυχη μου μεσα...

-oo-

Χαίρομαι που η συζήτηση παίρνει μηχανολογική τροπή

Και το ασετόν κάνει δουλειά λεει (χωρίς πλάκα) . Για τις στήλες ψύξης εννοώ κάτι σαν το Thermalright XP-150 ας πούμε που έχει 120άρι Ανεμιστήρα και το βράδυ μπορείς να τον κλείσεις τελείως το πρωί τον έχεις στο μινιμουμ. Athlon 38oo+ μπαίνει στα 2.7 στους 4ο βαθμούς και 1οο% load κάθεται στους 55 . Έπαθα πλάκα με το Value for money που πήρε ο συγκάτοικος. Με 4ο Ευρώ περίπου κάτι που κοντράρει χαλαρά ένα μέτριο σύστημα με νερό.
    Για τον σκληρό, εξαρτάται πόσους έχεις. Αν έχεις εναν, αγοράζεις (ή φτιάχνεις ανετα αν είσαι του Diy) κουτί και τον χώνεις μέσα. Εγγυώμαι ότι με ένα design τύπου quietpc.com (το πιο φτηνό) δεν θα έχεις κανέναν θόρυβο. Για απόδοση+αθόρυβο θες κάτι σε αλουμινιοκατασκευή που αν είσαι λίγο του ψαξίματος την φτιάχνεις και μονος σου σε κάνα τόρνο κανωντας τρια τεσσερα σχεδια και εχεις κάτι δικό σου ας πούμε.
    Για το νερό, δεν έχεις άδικο. At the moment, Στο υπολογιστή της δουλειάς (βαριά simulation) έχω ψύξη σε επεξεργαστή και nforce με ψυγείο 120mm και δύο τρόμπες απο την DD. Oι μνήμες έχουν ψύκτρες, οι τρείς σκληροί είναι σε θήκη, τα δύο DVD είναι επιλεγμένα για να είναι αθόρυβα και η καρτα γραφικών έχει επανω το flower της ζαλμαν (το συστήνω ενεπιφίλακτα). Σε όλα τα chipάκια της μητρικής έχουν μπεί ψύκτρες. Το σύστημα τρέχει απο τα 2.2 (AMD 939) σε 2.6 και αντέχει 24/7 simulations για αρκετές μέρες. Συμφωνώ ότι είναι ακριβότερα απο το 15-40W αλλά ! Έχω πρόσβαση ότι ώρα θέλω σε κάθε μέρος του PC αν κάτι πάει λάθος, αν θέλω το αφήνω ανοιχτό. Υπάρχει software (που λογικά το βρίσκουν όλοι) για την λειτουργία του ανεμιστήρα του ψυγείου οπότε αν είσαι σε χαλαρή φάση τον κλείνεις και τελείως. Τροφοδοτικό, έχει της Tagan το 480 που το θεωρώ απο τα πιο αθόρυβα για την αποδοσή του. Το υγρό είναι ακριβό, αλλα περιμένω να σιγουρευτώ απο σένα ότι μετά απο μισό χρόνο δεν θα έχουμε πρόβλημα και μετα θα προχωρήσω στην υλοποίηση
    Γενικά μιλώντας αν είναι ενα demi σύστημα (celeron στα 8οο) στα @@ μου να το χαλάσω. Αλλα για το πρωτεύον, θα ήθελα να έχω 1οο% σιγουριά ότι όταν φύγω για διακοπές για 2ο μέρες, θα το αφήσω ανοιχτό και δεν θα έχει πάθει τίποτα . Ούτε αυτός, ούτε το σπίτι ...
    Αν είχα λεφτά θα έπαιρνα καμια coolermaster τεράστια και θα έχωνα ενα υγρόψυκτο ψυγείο λαδιού όπως στα παλιά CBR, θα κότσαρα και ενα ειδικό δοχείο που θα είχε μέσα την μητρική και απο πάνω όλα τα υπόλοιπα, θα έβαζα το κουτί στο δίπλα δωμάτιο και θα ήμουν ήσυχος

-οο-
    -0o-

φιλε VFR
    καλα τα λες και ας μην ξεχναμε οτι εγω μιλαω για πατεντα και οχι για ενα προιον ελεγμενο και χιλιοτσεκαρισμενο οποτε πολλα μπορουν να πανε στραβα στο σχεδιο μου... (σκεψου απλα να ξεκωλησει η σιληκονη σε καποιο σημειο και να βρεις ενα δωματιο να κολιμπα στα λαδια... )

τωρα και εγω το ιδιο με εσενα σκευτικα... βουτηξα εναν 486 αρχικα και συντομα θα επεκταθω σε εναν ΡΙΙΙ 800 (που θα γινει 1000)

οσο για καλυτερη ψυξη του λαδιου (και του συστηματοσ ολοκληρου εν τελη) φαντασου να βαλεις εναν cheeler ή μια τροποποιημενη μοναδα aircondition με τον εναλακτη θερμοτητας ("ψυγειο") μεσα στο λαδι...

μιλαμε για εξερετικα καλη απογωγη θερμοτητας...
    αρκει να μην δημιουργησει υγρασεια μεσα στο λαδι η τοση ψυξη...

τεσπα... αναμηνατε για τα αποτελεσματα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    (σκεψου απλα να ξεκωλησει η σιληκονη σε καποιο σημειο και να βρεις ενα δωματιο να κολιμπα στα λαδια...
    Aν έχεις και ενδοδαπέδια, την ανεβάζεις στο φούλ, πετάς και μια τηγανιά πατάτες και είσαι Κύριος :hypnotize
    -0o-

Αρχικά δημιουργήθηκε από VFR_
    Aν έχεις και ενδοδαπέδια, την ανεβάζεις στο φούλ, πετάς και μια τηγανιά πατάτες και είσαι Κύριος :hypnotize
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Alagi kinitira se honda innova
    από wolf1gr στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2006, 01:58
  2. PC παραγγελία του Zanzi
    από NLS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2003, 09:36
  3. kalimera se olous kai deite....