Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 112

Θέμα: Yamaha Tenere - Honda Transalp -BMW F650GS

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
    στα περισσότερα που απαντησα ειχαν σχεση με το παιδί που ρώτησε για ενα μηχανακι μεσα στην πόλι και οχι στο χώμα!

αρα ας κρατησουμε την κουβεντα σε αυτο που θελει το παλικαρι?? ετσι δεν ειναι το σωστο!?

αλλα θα σου απαντήσω........

1)το tourance με συνδυασμό μονοκυλινδρο μεσα στην πόλι και με το ύψος που εχει το tenere ειναι το πιο επικίνδυνο μηχανακι απο τα τρια...................βεβαια.....στο χωμα τα παταει !

2) το γκαζι ειναι οτι πρέπει για χώμα αλλα για ταξίδια κτλ για ενα μηχανημα 7000 ευρο θελεις και λιγο παραπανο απο 150 καμια φωρα ,,,,! βεβαια και με 140 ανετα ταξιδευεις και δεν χρειαζεται ποτε παραπανο!!!!!

3) ζεστη......sorry απο το αριστερά βγαζει την ζέστη εκανα λάθος.........και οχι μονο σε μποτηλιαρισμα αλλα σε μια ζεστη μερα καλοκαιριου αναυει η γαμπα! ( αμα θέλεις βγάζω και φώτο)

δεν εχω τπτ με το tenere...εχω κανει απειρες βολτες και ταξιδια..............απλως λεω τα αρνητικα....τα αλλα μηχανακια δεν τα ξερω καλα για να πω!!!!!

Στο 1.. είπα πως δεν έχω βρεθεί με tourance μέσα στην πόλη. Συνεπώς δεν διαφώνησα. χεχε
    Στο 2.. 7330 παρακαλώ. χαχα Συμφωνούμε και εδώ. (κοντά στα 7000 έχει το 08 sock)
    Στο 3.. Και στα δύο πρώτα συμφωνούμε αλλά το 3 ρε γαμώτο σοβαρά μιλάω δεν με έχει ενοχλήσει τόσο πολύ. Όσο η μηχανή κινείται δεν με απασχολεί καθόλου. Όταν κολλήσω σε κίνηση και μόνο το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι μεγάλες μόνο τότε γίνεται αισθητή η ζέστη αλλά όχι και να με κάψει. Τι στο διάλο ρε γαμώτο? Είσαι ο δεύτερος νομίζω που το αναφέρει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Κάποιος άλλος έψαχνε τρόπους αντιμετώπισης και μου είχε φανεί παράξενο. Την πρώτη φορά που ένιωσα αυτή την ζέστη με απασχόλησε γιατί δεν είχα καταλάβει από που προέρχεται. Όταν συνειδητοποίησα πως είναι από την εξάτμιση δεν ξανά έδωσα σημασία. Ίσως εγώ που πάω χώμα και δεν θα ήθελα με τίποτα η εξάτμιση να περνάει από κάτω συμβιβάστηκα πιο εύκολα απ' ότι θα το έκανε κάποιος άλλος.

Το ξέρω πως δεν έχεις τίποτα με το τενερέ. Εξάλλου και εγώ είπα πως το transalp (αλλά και το f650) είναι πιο ομοιογενές μηχανάκι σε όλα του και υστερεί σε σχέση με το tenere μόνο στο χώμα το οποίο όμως δεν έχει απαρνηθεί τελείως. Α! και στην ζελατίνα. χαχα.

Ναι, έτσι είναι (απάντηση σε αυτό που δεν έχει αριθμό).
    Sent from me using a computer.

ξερεις μπορει να πεζει ρολο και που γονατηζει ο καθενας και εαν βρησκεται η γαμπα κοντα στην εξατμησει.......εγω επαθα πλακα......!

και μετα μου εδειξε κ ο φιλος μου την γαμπα του!!!!

βεβαια και εμενα η γαμπα απο την εξατμησει του αφρικα εχει καποια σημαδια αλλα αυτα ειναι το σημα τον αφρικανων!!!!!!! ψηνομαστε!

για το χωμα το μηχανακι ειναι πολυ καλο........αν εισαι και 1,85 μια χαρα!!!

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ θα πω το πιο αρνητικό κοματι!!!!!!

:rotflmao: :rotflmao:

το στηριχτειρι ειναι για τον μπουτ....ο!

το καλο ειναιοτι εχει πολυ καλο σχεδιασμο και δεν παθαινει ευκολα ζιμια.....αμα πεσει...!

ο φιλος μου το εβαλε κάγκελα γυρω γυρω και μεταλίκι ποδιά!

επίσης θελει ψηλη ζελατίνα!
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TeoMV
    Παιδιά, προς θεού όχι φωτογραφίες με ανδρικές γάμπες εδώ μέσα! :rotflmao:

Απευθύνομαι κυρίως στον daz που είναι ιδιοκτήτης του Tenere. Κυρίως ενδιαφέρομαι για ένα μηχανάκι που θα είναι σχετικά άνετο στο ταξίδι στην άσφαλτο χωρίς να μιρμιλάνε τα πόδια μου μόλις κατέβω και επίσης να μπορεί να κινηθεί αξιοπρεπώς και με ασφάλεια και σε χωμάτινες διαδρομές, όχι απαραίτητα σε εντουράδικους όμως ρυθμούς. Δηλαδή ναι μεν δε με πειράζει να μην έχει τις πολύ καλές εκτός δρόμου δυνατότητες της Tenere, αλλά να μην είναι και αγελάδα που να μην μπορώ να την κουμαντάρω και σε κάθε στροφή να νομίζω ότι πέφτω.
    Για την πόλη δε με πολυπειράζει η συμπεριφορά της, δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα εντός της πόλης έτσι κι αλλιώς.
    Μην νομίζεις πως το Tenere κάνει εντουράδες. χαχα.. Μόλις τα χλμ ανέβουν αρχίζει να χοροπηδάει σαν κατσίκι ενώ όταν οι κλίσεις μεγαλώνουν τα κιλάκια του γίνονται αισθητά. Όσο οι ταχύτητες παραμένουν λογικές Θα περάσει αλώβητο από περισσότερα σημεία απ' ότι τα υπόλοιπα και με μεγαλύτερη ευκολία. Έχει καλύτερη προστασία σε πτώσεις και χτυπήματα και είναι πιο εύκολο να το κουμαντάρεις στο χώμα λόγο θέσης οδήγησης ενώ ο 21" τροχός εμπρός είναι μεγάλος σύμμαχος στο χώμα. Αυτό όμως αντιστρέφει την κατάσταση στην άσφαλτο. Εδώ το Transalp είναι τόσο καλύτερο σχεδόν όσο ήταν μέχρι τώρα το Tenere στο χώμα. Με 21" τροχό θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να στρίψεις την μηχανή και η μεγάλη απόσταση που έχει η μηχανή απ' το έδαφος με τις μαλακές αναρτήσεις δεν την κάνουν τόσο ομοιογενή στις στροφές. Σε ορεινό στροφιλίκι αντάλλαξα την δική μου με το trans ενός φίλου και εκεί είδα την μεγάλη διαφορά. Οι μικρότερες διαδρομές και οι πιο σφιχτές αναρτήσεις του trans δεν μεταβάλουν τόσο πολύ την γεωμετρία της μηχανής, αυτό σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κέντρο βάρους, τον 19" τροχό μπροστά και τα πιο ασφάλτινα ελαστικά που φορούσε έκανε την διαφορά να φαίνεται τεράστια.
    Σε χώμα το trans ακολουθούσε όπου και αν πήγαινα αλλά μερικές φορές έπρεπε να κόψω γιατί έμενε πίσω πιο πολύ λόγο abs που δεν είχε επιλογή να απενεργοποιήσει και σκιαζόσουν ολίγον τι.
    Καμία δεν είναι αγελάδα από τις 3 που ανέφερες, και με καμιά δεν θα νομίζεις πως πέφτεις. Και οι τρεις θα σε ταξιδέψουν απροβλημάτιστα αλλά τα θετικά της μιας στο χώμα γίνονται αρνητικά στην άσφαλτο. Το θέμα ζελατίνα το αναφέρω γιατί δεν είναι φθηνές. Αν είσαι ψηλός και τα τρία θα χρειαστούν στο Τενερέ όμως δεν είναι επιτακτική ανάγκη.
    Και επειδή είπες πως είσαι άπειρος θα το ξαναπώ.
    1. Το Tenere είναι μονοκύλινδρο.
    2. Αν δεν τις οδηγήσεις δεν καταλαβαίνεις τι σου λέμε. Διαβασέ τα για να πάρεις μια ιδέα και μετά πήγαινε να τις δεις από κοντά και να τις οδηγήσεις για να τα συνειδητοποιήσεις. Να καταλάβεις τις διαφορές και να αποφασίσεις σε τι θες να εστιάσεις. Σου μιλάω για ομοιογένεια στις στροφές και εσύ μπορεί να πιστεύεις πως το ένα στρίβει σαν σε ράγες και το άλλο σαν να ξέχασε πως βγήκε απ' το χώμα.

Μιλάω πιο πολύ για το transalp απ' ότι τι το f650 όχι γιατί είναι καλύτερο αλλά γιατί το ξέρω περισσότερο.

Moderator
    ξερεις μπορει να πεζει ρολο και που γονατηζει ο καθενας και εαν βρησκεται η γαμπα κοντα στην εξατμησει.......εγω επαθα πλακα......!

και μετα μου εδειξε κ ο φιλος μου την γαμπα του!!!!

βεβαια και εμενα η γαμπα απο την εξατμησει του αφρικα εχει καποια σημαδια αλλα αυτα ειναι το σημα τον αφρικανων!!!!!!! ψηνομαστε!

για το χωμα το μηχανακι ειναι πολυ καλο........αν εισαι και 1,85 μια χαρα!!!

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ θα πω το πιο αρνητικό κοματι!!!!!!

:rotflmao: :rotflmao:

το στηριχτειρι ειναι για τον μπουτ....ο!

το καλο ειναιοτι εχει πολυ καλο σχεδιασμο και δεν παθαινει ευκολα ζιμια.....αμα πεσει...!

ο φιλος μου το εβαλε κάγκελα γυρω γυρω και μεταλίκι ποδιά!

επίσης θελει ψηλη ζελατίνα!

Χα χα λες να τους σημαδεύουν τους χωμάτινους για να ξεχωρίζουν?

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
    [B]επίσης θα σου πω οτι το το tenere μονοκυλινδρο και με τα tourance που εχει μεσα στην πόλι ειναι πολύ επικίνδυνο σε σχεση με τα αλλα!!!

tenere

ειδικά σε πόλι με γλιστερό οδόστρωμα!

Επικίνδυνα τα Tourance;;;; Έχω το μονοκύλινδρο 650GS και στο χρόνο πάνω άλλαξα τα εργοστασιακά Bridgestone Trailwing επειδή γλύστραγαν παντού και πάντα και αργούσαν να ζεσταθούν,με τα Metzeler Tourance.Η μέρα με τη νύχτα!!!!μου κάνει εντύπωση που ο φίλτατος λέει ότι γλυστράνε και μάλιστα κυρίως μέσα στην πόλη.Εγώ προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τα Tourance...Από μια μικρή έρευνα εδώ μέσα νομίζω το ίδιο προκύπτει...

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Σας διαβάζω τόσην ώρα να γράφεται και να ματαγράφεται, και κανένας δεν απαντάει σε αυτό που ρώτησε ο άνθρωπος.

Αδερφέ ΚΑΝΕΝΑ από αυτά δεν κάνει για σένα.

Οι αρχάριοι ΔΕΝ αγοράζουν καινούργιες μηχανές, και ΔΕΝ αγοράζουν ψευτο-εντουροειδές.
    Ξεκίνα με κανένα 400αρακι street μεταχειρισμένο, που θα σε πάει και στην δουλειά και βόλτα στο βουνό, μάθε να επιβιώνεις από παπούδες και ξανθιες οδηγούς, μάθε να οδηγάς, να στρίβεις, να φρενάρεις, να κρυώνεις, να βλέπεις και από την πλάτη, να σε δαγκώνουν σκυλιά, να είσαι αόρατος......

.....και αν μετά από όλα αυτά εξακολουθείς να το αγαπάς το δίτροχο, αγοράζεις καινούργια και αγοράζεις και αυτή που σου γουστάρει.

Τα περι ζέστης, Tourance , χώματα , 21 ή 17 τροχός, γεωμετρία και ακαμψία πλαισίου........... κτλ κτλ κτλ.........είναι παπαριές καμαρωτές στην περίπτωση σου......σκέψου λίγο πριν αποφασίσεις......

και προ πάντων ενημερώσου για το κάθε μοντέλο, την αξιοπιστία του, την αντιπροσωπία του, την συντήρηση του, τα ανταλλακτικά και τα αξεσουάρ του, την αξία μεταπώλησης..........

Εδώ μέσα θα τα βρείς όλα, και μάλιστα τζάμπα....
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Σας διαβάζω τόσην ώρα να γράφεται και να ματαγράφεται, και κανένας δεν απαντάει σε αυτό που ρώτησε ο άνθρωπος.

Αδερφέ ΚΑΝΕΝΑ από αυτά δεν κάνει για σένα.

Οι αρχάριοι ΔΕΝ αγοράζουν καινούργιες μηχανές, και ΔΕΝ αγοράζουν ψευτο-εντουροειδές.
    Ξεκίνα με κανένα 400αρακι street μεταχειρισμένο, που θα σε πάει και στην δουλειά και βόλτα στο βουνό, μάθε να επιβιώνεις από παπούδες και ξανθιες οδηγούς, μάθε να οδηγάς, να στρίβεις, να φρενάρεις, να κρυώνεις, να βλέπεις και από την πλάτη, να σε δαγκώνουν σκυλιά, να είσαι αόρατος......
    Ακριβώς αυτό.

@τεομν: πόσο αρχάριος είσαι, αν επιτρέπεται...? Δώσε κανένα στοιχείο παραπάνω.

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Ελάχιστα συμφωνώ με τα παραπανω.

Όπως είπα και εγώ, το μεταχειρισμένο είναι λογικοτερη επιλογή για πρώτη μηχανή δεν είναι όμως και απαραίτητο να γίνει έτσι. Εάν έχεις τα χρήματα και δεν σε πειράζει να ξοδεψεις μερικά παραπάνω σε χαζοπτωσεις τότε κουμάντο στην τσέπη κανενός δενπορουμε να κάνουμε. Αρκεί να είναι εις γνώση του η επιλογή αυτή.

Όσο για το 400αρακι και αλλά λοιπά ανάλογα που κατα καιτους γράφονται για εμένα δεν ισχύουν. Τα 400αρια που λες είναι κατα κανόνα ΧΑΡΟΙ. Μηχανές 20ετιας με επίπεδα ασφαλείας και οδικής συμπεριφοράς ούτε το μισό από τις σύγχρονες μοτο. Ούτε ο κυβισμος έχει να κάνει με την επικινδυνότητα του αναβάτη. Ειδικά οταν μιλαμε για την κατηγορία On-Off. Όλα έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα του αναβάτη. Ένας ριψοκινδυνος ανάβασης θα τσακιστει ακόμη και με το παπι. Ένας προσεκτικός αναβατης δεν θα πάθει τίποτε ακόμη και με το Hayabusa για πρώτη μηχανή. Η επιλογή δε on-off είναι η βέλτιστη για όλους σαν πρώτη μηχανη οποία κι αν είναι αυτή.

Και ΟΛΑ όσα ανέφερε το παλικάρι είναι 1000% κατάλληλα για τον ίδιο.

Θα παρακαλούσα να μην φοβιζουμε άδικα τον κόσμο.

Νέο μέλος
    Γιατί να πάρω μεταχειρισμένο 400άρι, το οποίο θα το μάθω ας πούμε σε 1-2 μήνες. Και μετά; Θα πρέπει να το πουλήσω για να πάρω ένα από αυτά που κοιτάω τώρα.
    Και γιατί να μην πάρω εξαρχής ένα από τα 3, έτσι κι αλλιώς τώρα πια δεν είμαι πιτσιρίκος και ούτε έχω όρεξη να κάνω τίποτα καγκουριές στο δρόμο.
    Και εντάξει, το Tenere ίσως να είναι λίγο απαιτητικό για μένα αυτή τη στιγμή, όπως και το Transalp από άποψη βάρους, αλλά και το BMW; Το τελευταίο νομίζω πως είναι ό,τι πρέπει αν και έχει λίγο παραπάνω δύναμη από τα υπόλοιπα. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το πιέσω αν γνωρίζω ότι δεν μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί.
    Όσον αφορά την "αρχαριοσύνη" μου, έχω σταματήσει εδώ και περίπου 10 χρόνια στα παπάκια. Από τότε μέχρι σήμερα μόνο αυτοκίνητα. Αυτά.

Μην μασάς από χαζομάρες

Όποιο On-Off και να πάρεις θα είσαι ΟΚ. Και το VARADERO που είναι αρκούδα μαλιαρή να πάρεις πάλι δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα λόγω εμπειρίας. Λόγω κιλών όλοι έχουμε τα ίδια προβλήματα. Εσύ μάλιστα λιγότερα μιας και είσαι πιο ψηλός από τον μέσο όρο αναβατων.

Εγώ θα έλεγα ότι ΟΠΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗ και να πάρεις θα είσαι ΟΚ αρκεί να είναι κοντά σε αυτά που θελεις από αυτή. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα και με το Tenere (ισα ισα) και με το Transalp και με όποιο άλλο.

Η συζήτηση είναι θεωρητική και απλά ψάχνουμε τις λεπτομέρειες. Όλες είναι στο ίδιο πάνω κάτω επίπεδο για την κατηγορία και δεν υπάρχουν κακές μηχανές πια. Πάρε όποια σου αρέσει περισσότερο τελικά. Καμία δεν κάνει εντουράδα και όλες περνάνε από βατούς χωματόδρομους. Οσες έχουν ακτίνες δεν φοβάσαι να στραβώσουν οι ζάντες (στραβώνουν αλλά έρχονται εύκολα με ακτινολόγηση). Όσες έχουν 21" τροχούς περνάνε πιο εύκολα από όλες τις ανωμαλίες (εντός κι εκτός δρόμου). Η διαφορά στο στρίψημο είναι ελάχιστη για 19" και 21" τροχούς στους ρυθμούς που πάνε και δεν σε ενδιαφέρει κι όλας η διαφορά τους σε ρυθμούς κυνηγήματος και κόντρας στον δρόμο.

Εμένα προσωπικά με βολεύουν οι πιο ψηλές μηχανές με 21" τροχούς ακόμη και για μέσα στην πόλη όπου ανεβοκατεβαίνουν τα πεζοδρόμια πιο εύκολα και τα τιμόνια τους περνάνε από τους καθρέπτες των αυτοκινήτων από πάνω και όχι στο ίδιο ύψος. Επίσης με βολευουν μηχανές με μικρότερο πλάτος για τον ίδιο λόγο. Όσο λιγότερα πλαστικά επίσης τόσο καλύτερα μιας και μια δυο χαζοπτώσεις είναι δεδομένες. Εκεί υπερτερουν τα BMW & Tenere. Εαν πάλι θέλεις ταξίδι με υψηλες ΜΩΤ τότε πας σε Vstrom το οποίο όμως είναι ογκώδες ή F650GS (800cc). Μην ακούς για 2κυλινδρους και καλά καλύτερους γιατί είναι σχετικό. Το Dakar που είχα και ήταν μονκυλινδρο είχε λιγοτερους κραδασμούς από το Transalp 650 και είχε και πιο πολύ δύναμη παντου με πιο fun κινητήρα. Εκτός αυτού το μονοκύλινδρο έχει και πιο φθηνή συντήρηση.

Γι αυτό σου λέω, πάρε όποια σου αρέσει οπτικά.

Πόσο ύψος έχεις , πόσα κιλά είσαι , τι ζώδιο και τι ωροσκόπο….

Φίλε , πάρε όποιο μηχανάκι σου κάνει ΕΣΕΝΑ κλικ… αυτό που όταν περνά από τον δρόμο ΕΣΥ το χαζεύεις ….Όλες οι άλλες «τεχνικές» και «ειδικές» αναλύσεις είναι για να γεμίζουν σελίδες τα μοτοπεριοδικα…
    ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι επικίνδυνο και ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι ακίνδυνο … εσύ (και η τύχη) θα τα κάνουν …
    ΟΛΑ πάνε χώμα…. ΟΛΑ πάνε καλά στην άσφαλτο… όμως ,ΕΣΥ και ΜΟΝΟ ΕΣΥ θα τα κάνεις να πάνε… θέλει χρόνο , εκπαίδευση , επιμονή κ.λ.π.

Το ότι είσαι αρχάριος ΑΛΛΑ συνειδητοποιημένος , για εμένα είναι ΘΕΤΙΚΟ…
    Στην αρχή θα έχεις τον απαραίτητο φόβο και σεβασμό στην μηχανή σου και θα κάνεις πιο δύσκολα το λάθος ….
    Η επικίνδυνη περίοδος είναι όταν πια θα ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι το «έχεις» το μηχανάκι και εκεί το ΛΑΘΟΣ θα γίνει πιο εύκολα…
    Όπως και να έχει , καλές αγορές και να ευχαριστηθείς ότι και να πάρεις…

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    [B]
    επίσης θα σου πω οτι το το tenere μονοκυλινδρο και με τα tourance που εχει μεσα στην πόλι ειναι πολύ επικίνδυνο σε σχεση με τα αλλα!!!

tenere

ειδικά σε πόλι με γλιστερό οδόστρωμα!

Επικίνδυνα τα Tourance;;;; Έχω το μονοκύλινδρο 650GS και στο χρόνο πάνω άλλαξα τα εργοστασιακά Bridgestone Trailwing επειδή γλύστραγαν παντού και πάντα και αργούσαν να ζεσταθούν,με τα Metzeler Tourance.Η μέρα με τη νύχτα!!!!μου κάνει εντύπωση που ο φίλτατος λέει ότι γλυστράνε και μάλιστα κυρίως μέσα στην πόλη.Εγώ προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τα Tourance...Από μια μικρή έρευνα εδώ μέσα νομίζω το ίδιο προκύπτει...
    η συγκεκρημενη μηχανη με το αρπαγμα που εχει σαν μονοκυλινδρο αλλα και το on off χαρακτηρα που εχει σε στροφη που ι ασφαλτος ειναι χιλιοπατημενη ......οπως πολοι γνωρηζουν μεσα στην λαρισα και σε πολλες αλλες πολις ειναι dangerous!

τα tourance ειναι πολυ καλα λαστιχα αλλα πρεπει να ζεσταθουν .......γιαυτο και κρατανε και πολυ περισσότερο......τα ειχα και εγω στο αφρικα!

αλλά αμα θέλεις μηχανή μεσα στην πόλι που θα την κυκλοφορεις καλα ειναι να βάλεις τα anakee.!

και το ξανα λεω ...εχει διαφορά το καθε λάστιχο σε καθε μηχανή........μην το συγκρινεις με το 650!
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TeoMV
    Γιατί να πάρω μεταχειρισμένο 400άρι, το οποίο θα το μάθω ας πούμε σε 1-2 μήνες. Και μετά; Θα πρέπει να το πουλήσω για να πάρω ένα από αυτά που κοιτάω τώρα.
    Και γιατί να μην πάρω εξαρχής ένα από τα 3, έτσι κι αλλιώς τώρα πια δεν είμαι πιτσιρίκος και ούτε έχω όρεξη να κάνω τίποτα καγκουριές στο δρόμο.
    Και εντάξει, το Tenere ίσως να είναι λίγο απαιτητικό για μένα αυτή τη στιγμή, όπως και το Transalp από άποψη βάρους, αλλά και το BMW; Το τελευταίο νομίζω πως είναι ό,τι πρέπει αν και έχει λίγο παραπάνω δύναμη από τα υπόλοιπα. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το πιέσω αν γνωρίζω ότι δεν μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί.
    Όσον αφορά την "αρχαριοσύνη" μου, έχω σταματήσει εδώ και περίπου 10 χρόνια στα παπάκια. Από τότε μέχρι σήμερα μόνο αυτοκίνητα. Αυτά.
    Βρε παλικάρι μου...απ' την μια λες ότι είσαι κοντά στα 30 και έχεις να καβαλήσεις κοντά 10 χρόνια, λες ότι σοβάρεψες και λογικεύτηκες, και απ' την άλλη θες να αγοράσεις μηχανή λες και θ' αγοράσεις δωράκι για τα χριστούγεννα........

Είδες το Tenere και σου άρεσε ......ωραία.....πόσα πράγματα ξέρεις για την μηχανή αυτή.......????

Ξέρεις ότι ΔΕΝ θα σου συγχωρήσει ΚΑΝΕΝΑ σφάλμα σε φρενάρισμα πανικού μέσα στην πόλη, και ότι θα πρέπει να μάθεις να φρενάρεις με το μπροστινό κυρίως......?????(όπως και με όλες τις άλλες μηχανές δηλαδή , αλλά με το Ten ακόμη περισσότερο..)

Ξέρεις πόση διαφορά έχει το φρενάρισμα με το μπροστινό στο Tenere, όταν αυτό έχει 10 lt βενζίνη στο ντεπόζιτο, και πόση όταν έχει 23..??
    Και πόσο γλιστράει το πισινό όταν έχεις την πίσω ανάρτηση τέρμα σκληρή και αλλαγμένη την εξάτμιση, δηλαδή 6-7 κιλά λιγότερα, σε μηχανή 2.25 μέτρα μήκος...???

Καλύτερα λοιπόν να μάθεις να φρενάρεις όταν σου πεταχτεί ό παππούς, μ'ένα CBF π.χ. παρά με το Tenere......

Είσαι 1.85.......θα πατάς μια χαρά κάτω , αλλά μπορείς να κάνεις ελιγμούς με μια μηχανή, με πολύ αργή γεωμετρία , με τιμόνι 89 πόντους και ύψος ενάμιση μέτρο, μέσα στην πόλη....???

....ξέρεις τι θα σου κάνει το Tenere με τα 220 κιλά του, αν σου σβήσει την ώρα που κάνεις ελιγμούς μέσα στην κίνηση, γιατί έχεις παραμελήσει να ρυθμίσεις το ρελαντί στις κανονικές στροφές....?????

Δεν σου λέω να μάθεις να οδηγείς το 400άρι (που δεν θα το μάθεις σε 3 μήνες) σου λέω να μάθεις να οδηγείς μηχανή πρώτα....

Μπήκες , ρώτησες , και κάποιοι μπήκαν στον κόπο να σου απαντήσουν.......

Αν ρωτάς γιατί είσαι προβληματισμένος...έχει καλώς.....

Αν όμως είσαι αποφασισμένος, και απλά ρωτάς , για να σου χαϊδέψουν κάποιοι τ' αυτιά, τότε πέστο μας, για μην σε χαλάμε άδικα.........

στο κάτω κάτω εδώ μέσα ......... αρκεί να είσαι προσεκτικός για οδηγήσεις Haya......στο κ@λοTenere θα κωλώσουμε......:wacko:
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Νέο μέλος
    Εγώ από την αρχή εξέφρασα τον προβληματισμό μου για το κατά πόσον η Tenere είναι κατάλληλη για μένα. Εγώ δεν είπα ότι η Tenere είναι ΟΚ για μένα. Σε καμία φάση δεν προσποιήθηκα ότι θα την καβαλήσω και θα μπορέσω να την οδηγήσω σωστά και με ασφάλεια. Ούτε και είπα ότι είμαι ο Rossi. Αυτά τα συμπλέγματα τα έχω ξεπεράσει εδώ και χρόνια, από τότε που σταμάτησα τις παιδικές συνήθειες. Γι'αυτό ακριβώς και μπήκα εδώ να ρωτήσω τις γνώμες σας. Αν είχα αποφασίσει μόνος μου δε θα έμπαινα στον κόπο να γραφτώ και να ρωτήσω. Ούτε είπα ότι θα κάνω πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη. Τέλος πάντων, επειδή CBF δεν παίρνω, ούτε και Bros, έχεις να μου προτείνεις κάτι διαφορετικό και κατάλληλο; Μη μου πεις Hayabusa, δεν έχω τόσα λεφτά!

Ρε ANDY

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ εντελώς

Είναι δυνατόν να φοβάσαι το Tenere και οποιο άλλο On-Off σε οποιεσδήποτε συνθήκες?

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ

Με αυτά που λες αμφιβάλω εαν έχεις μεγαλύτερη οδηγική εμπειρία από τον TEO.

Σε παρακαλώ μην φοβίζεις τον κόσμο άδικα.

ΌΛΑ τα On-Off είναι οι τέλειες μοτό για να αποκτήσει κάποιος εμπειρία.

Εαν ΕΣΥ φοβάσαι να οδηγήσεις είναι ενα άλλο θέμα. Αλλά παρακαλώ απλά να μας το πεις. ΦΟΒΑΜΑΙ τις μηχανές.

:hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize

Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. BMW F650GS vs Transalp
    από tombell στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2006, 19:59
  2. Honda Transalp
    από siokatas στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/03/2005, 13:44
  3. honda transalp
    από siokatas στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2005, 14:04
  4. Yamaha vs Honda
    από DIT στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/02/2004, 16:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •