Σελίδα 40 από 93 ΠρώτοΠρώτο ... 3035363738394041424344455090 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 586 έως 600 από 1381

Θέμα: Ποδήλατα ΙΙ

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anritsu Προβολή μηνύματος
    25 αναφέρεσαι στο κομμάτι ή στο ζεύγος . Στα κουρσάρικα τα λεγόμενα "καλά" τύπου conti GP4000 ή 5000 πανε 70 με 90 συνήθως . Εγώ είχα και ξαναπήρα τα vittoria zafiro pro 32mm στα 38 το ζεύγος από Γερμανία . Στην κούρσα πάλι εχω τα rubinno pro 25 . Σε 32 χιλ χρήση street και με ένα ελάχιστο χάραγμα τι έχεις κατά νου σαν "αρκετά καλό και φτηνό" να το κοιτάξω ;
    25 στο κομματι.

Για γενικη χρηση εχω αυτα:
    https://www.gatsoulis.gr/pd/continen...th=-1857809096

Και για πιο γρηγορη αυτα:
    https://www.gatsoulis.gr/pd/continen...th=-1857378555

Αμφοτερα σε 14c φαρδος στεφανιου. Τα πρωτα μετρανε 28mm στο στεφανι και τα δευτερα 32mm. Τα contact ειδικα με εχουν εντυπωσιασει γιατι ποτε δε φανταζομουνα πως ενα τοσο στενο λαστιχο θα μπορουσε να ειναι τοσο ανετο ακομα και σε χωματοδρομο. Πιεσεις που βαζω συνηθως 75-85 ακομα και σε χωμα με πετρα. Δεν ειχα ποτε σκασιμο.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Η παραγγελία έγινε

Haibike SDURO AllMTN 2.0

Συνημμένο 417665
    Ψιλοκοιτάω και εγώ ηλεκτρικά. Μπορείς να μου πεις πως και κατέληξες σε αυτή την εταιρεία μήπως και ξεστραβωθω? Εννοώ το επέλεξες κυρίως για τον σκελετό/περιφερειακά η κυρίως για τα μοτέρ/μπαταρία του? Φαίνεται καλή εταιρεία, δεν λέω, και βλέπω μοτερ yamaha αλλα σκέφτομαι μήπως απευθύνεται σε πιο ευρωπα'ι'κά πορτοφόλια.

Εδώ είδα πως υπάρχουν και IDEAL με μοτερ shimano η orient με μοτερ BAFANG. Λες να ειναι τελέιως μούφα, σε σημείο που κάνει την αγορά τους να μην αξιζει καν?

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostasiour Προβολή μηνύματος
    Ψιλοκοιτάω και εγώ ηλεκτρικά. Μπορείς να μου πεις πως και κατέληξες σε αυτή την εταιρεία μήπως και ξεστραβωθω? Εννοώ το επέλεξες κυρίως για τον σκελετό/περιφερειακά η κυρίως για τα μοτέρ/μπαταρία του? Φαίνεται καλή εταιρεία, δεν λέω, και βλέπω μοτερ yamaha αλλα σκέφτομαι μήπως απευθύνεται σε πιο ευρωπα'ι'κά πορτοφόλια.

Εδώ είδα πως υπάρχουν και IDEAL με μοτερ shimano η orient με μοτερ BAFANG. Λες να ειναι τελέιως μούφα, σε σημείο που κάνει την αγορά τους να μην αξιζει καν?
    Καλησπέρα,

Αρχικά διάβασα όσα περισσότερα μπορούσα για τους κινητήρες που κυκλοφορούν ώστε να σχηματίσω άποψη. Αν ενδιαφέρεσαι για FS μη περιμένεις στην Ελλάδα να βρεις κάτι αξιοπρεπές με κάτω από 3000€.
    Η IDEAL από όσο γνωρίζω δε βγάζει FS, γι'αυτό δε τα κοίταξα καν, όμως και να έβγαζε δε θα πήγαινα εκεί αφού είναι πολύ πιο low cost.

Μοτέρ BAFANG δεν έχω ιδέα. Στην αγορά καταξιωμένα είναι τα :

Bosch
    Yamaha
    Shimano
    Flyon

Δε θα αγόραζα κάτι άλλο. Επίσης αν πας σε Bosch μόνο τη τελευταία γενιά, CX4.

Από εκεί και πέρα σημασία παίζουν τα περιφερειακά , η εγγύηση και θεωρώ και η αντιπροσωπεία. Αλλιώς θα αγόραζα από Γερμανία απευθείας Focus από bike-discount.de

Κατέληξα σε Haibike γιατί το κινητηράκι είναι ταμαμ για χώμα, τα περιφερειακά στη τιμή που πλήρωσα ήταν τα καλύτερα, υπάρχει τοπικό κατάστημα που μιλάει απευθείας με αντιπρόσωπο και με Γερμανία και γιατί είναι στη παραγωγή των ηλεκτρικών περισσότερα χρόνια από άλλες εταιρίες.
    Αν το σήκωνε η τσέπη μου θα κοιτούσα σοβαρά και Specialized (φοράνε δικό τους κινητήρα), αλλά δε με έπαιρνε.

Ο Bosch παρότι αρκετά διαδεδομένος, είναι κυρίως για άσφαλτο και έχει τη λιγότερη αίσθηση ποδηλάτου.

Τι χρήση θέλεις;

FS ειναι full-suspension ε?

Δεν είμαι ποδηλάτης απλά επειδή δεν θα έχω το δίπλωμα για λίγο καιρό (με έπιασε κάμερα στην αττική οδό με το χορνετ), η χρήση που σκέφτομαι είναι 30+30 χλμ τη μέρα για το πήγαινε-ελα γραφείο (νότια προάστια - κορωπι) μιας και έχει μια ανηφόρα εκεί στην βαρης-κορωπιου. Χωρις μοτερ δεν συζηταω το ποδήλατο καν. Οπότε αντί να νοικιάσω ηλεκτρικό σκούτερ για αυτό το διάστημα λεω μήπως πάρω αυτό και μου μείνει κιόλλας. Μετά βόλτες στον υμηττό στο πατημένο χώμα για αρχή (μιας και δεν έχω εντουρακι ακομα). Μέχρι να ανέβω πανω το μοτερακι θα βοηθούσε πάρα πολύ.

Δεν είμαι ποδηλάτης απλά επειδή δεν θα έχω το δίπλωμα για λίγο καιρό (με έπιασε κάμερα στην αττική οδό με το χορνετ), η χρήση που σκέφτομαι είναι 30+30 χλμ τη μέρα για το πήγαινε-ελα γραφείο (νότια προάστια - κορωπι) μιας και έχει μια ανηφόρα εκεί στην βαρης-κορωπιου. Χωρις μοτερ δεν συζηταω το ποδήλατο καν. Οπότε αντί να νοικιάσω ηλεκτρικό σκούτερ για αυτό το διάστημα λεω μήπως πάρω αυτό και μου μείνει κιόλλας. Μετά βόλτες στον υμηττό στο πατημένο χώμα για αρχή (μιας και δεν έχω εντουρακι ακομα). Μέχρι να ανέβω πανω το μοτερακι θα βοηθούσε πάρα πολύ.
    Το μοτέρ δίνει υποβοήθηση, πάλι ζορίζει το πετάλι όταν η ανηφόρα υπάρχει. Θα σου έλεγα να δεις κάποιο Hardtail της Cube, πιθανόν να βρεις και stock. Προσοχή όμως να έχει το κινητήρα CX4 και πηρούνι όχι Suntour κινεζιά. Επίσης ρίξε μια ματιά και στο site της Haibike. Στις τιμές που βλέπεις από Γερμανία πρόσθεσε ένα 10% για Ελλάδα.
    Στην Ελλάδα προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες εταιρίες που έχουν σοβαρή υποστήριξη, υπάρχει σαφώς η Ideal αλλά δε θα έδινα τόσα χρήματα για ηλεκτρικό Ideal.

Η βαρης κορωπιου ειναι ο χειροτερος δρομος στην αττικη για ποδηλατο. Ανηφορα, στενος με γρηγορη κυκλοφορια. Τα αυτοκινητα και τα φορτηγα θα περναν ξυστα σου και τα 25κμ/ω υποβοηθησης των εργοστασιακων ηλεκτρικων ειναι το απολυτο τιποτα για τετοια χρηση. Η θα πηγαινεις απο εσωτερικους δρομους, η ψαξε για αλλη λυση. Με ποδηλατο παω κυριολεκτικα παντου, αλλα απο κει δε ξαναπερναω ουτε με το δικο μου ηλεκτρικο που πιανει τα 50.

Εκτος αυτου, ολα τα προαναφερθεντα ηλεκτρικα δεν κανουν για χρηση εργατη, ειναι περισσοτερο toys.
    Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 29/04/2020 στις 17:29.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Η βαρης κορωπιου ειναι ο χειροτερος δρομος στην αττικη για ποδηλατο. Ανηφορα, στενος με γρηγορη κυκλοφορια. Τα αυτοκινητα και τα φορτηγα θα περναν ξυστα σου και τα 25κμ/ω υποβοηθησης των εργοστασιακων ηλεκτρικων ειναι το απολυτο τιποτα για τετοια χρηση. Η θα πηγαινεις απο εσωτερικους δρομους, η ψαξε για αλλη λυση. Με το ποδηλατο παω κυριολεκτικα παντου, αλλα απο κει δε ξαναπερναω ουτε με το δικο μου ηλεκτρικο που πιανει τα 50.
    Βάλαμε kitακι Doc ή είσαι με Paradox?

Βάλαμε kitακι Doc ή είσαι με Paradox?
    Bafang mid drive εχω βαλει σε ενα hardtail.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Σιδερενιο πηρουνι ακομα και του 20κου εχει πολυ καλη συμπεριφορα ακομα και σε χαλια δρομους.

Δεν θα γίνει χάλια η γεωμετρία με τη διαφορά στο μήκος?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Δεν θα γίνει χάλια η γεωμετρία με τη διαφορά στο μήκος?
    Ειναι λιγο θεμα δοκιμης και σφαλματος, γιατι για τα περισσοτερα πηρουνια δεν ξερεις διαστασεις οφσετ. Απο την δικη μου εμπειρια στο GT Nomad:
    Μαμα πηρουνι αναρτηση suntour, axle to crown περιπου 475mm. Αλλαχτηκε σε πρωτη φαση με αλουμινενιο του 60κου με μηκος 450mm. Γεωμετρια ετσι κι ετσι αλλα μαπα το πηρουνι με συμπεριφορα λαστιχου. Αλλαχτηκε με σιδερενιο του 20κου μηκους 420mm. Γεωμετρια πολυ καλη αλλα με λαστιχα αποτομης κορωνας, η λεπτα οπως τα 28ρια που εχω, αλλιως σε μεγαλες ταχυτητες υπαρχει η κλασσικη ασταθεια του μικρου ιχνους.
    Γενικα εχω την αισθηση πως το κοντυτερο πηρουνι δουλευει καλα αρκει να εχει μικροτερο οφφσετ ωστε η προκυπτουσα πιο μπρουμυτισμενη γεωμετρια να διατηρει μεσες ακρες το ιχνος της.

Kαλοριζικο Μάικ.Με το καλο να ερθει.Τουμπανο ειναι.

Αυτο το τρεκινγκ που κοιταω εγω εχει μονό 40 δισκο μπροστα και 8αρα πισω 12-43 .
    Σε επαρχιακη πολη χωρις ιδιαίτερες ανηφορες ,ειναι τόσο χάλια ή θα παλεύεται ;
    Τελευταία τροποποίηση από Lioulios; 29/04/2020 στις 21:42.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios Προβολή μηνύματος
    Kαλοριζικο Μάικ.Με το καλο να ερθει.Τουμπανο ειναι.

Αυτο το τρεκινγκ που κοιταω εγω εχει μονό 40 δισκο μπροστα και 8αρα πισω 12-43 .
    Σε επαρχιακη πολη χωρις ιδιαίτερες ανηφορες ,ειναι τόσο χάλια ή θα παλεύεται ;
    Θα ειναι οκ.

Just arrived home.
    Προς το παρόν έχουμε σετάρισμα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1.jpg 
Προβολές:	160 
Μέγεθος:	104,2 KB 
ID:	417967

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Just arrived home.

Μεγειά Mike!
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Just arrived home.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1.jpg 
Προβολές:	160 
Μέγεθος:	104,2 KB 
ID:	417967
    Καλοριζικο, περιμενουμε εντυπωσεις!

Παρόμοια θέματα

1. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ (ΙΙ)
    από Trans στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 187
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2007, 20:00
  2. Απαντήσεις: 335