Σελίδα 40 από 123 ΠρώτοΠρώτο ... 3035363738394041424344455090 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 586 έως 600 από 1841

Θέμα: Κατοικιδια

Η Ροζα η ναζιαρα μας
    Αδεσποτουλα που εγινε μονιμη κατοικος στο σπιτι
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	12278072_1512522619045418_2090560699_n.jpg 
Προβολές:	273 
Μέγεθος:	63,6 KB 
ID:	345633

The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter

Όνομα:	IMAG0414.jpg 
Προβολές:	256 
Μέγεθος:	42,6 KB 
ID:	345643

O Τσόρι, ημίαιμος Μέιν-Κουν. Άαααααλλη φάση γάτος..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mreza
    Η Κίμπα, τριών μηνών και κάτι ψιλά

Όνομα:	kiba.jpg 
Προβολές:	228 
Μέγεθος:	60,4 KB 
ID:	345665

Δυστυχώς, ο Tunip δεν άντεξε στο στρες τεστ και στην ελλιπή μου γνώση και άντεξε μόνο ένα εξάμηνο περίπου.

Εδώ όταν ακόμη ήταν μια χαρά (νόμιζα)

Όνομα:	2015-04-27 21.53.08.jpg 
Προβολές:	236 
Μέγεθος:	22,2 KB 
ID:	345667

και εδώ την πρώτη μέρα που μας ήρθε, δυστυχώς Σάββατο βράδυ, με αποτέλεσμα να φάει την αμμωνία
    ποιος ξέρει πόσων ημερών...

Όνομα:	2015-04-26 21.46.58.jpg 
Προβολές:	233 
Μέγεθος:	16,7 KB 
ID:	345668

Τώρα λοιπόν, δεδομένου ότι έχω το 25λιτρο ενυδρείο (που δεν κάνει για χρυσόψαρα), ποιος γνωρίζει τι
    θα μπορούσα να βάλω μέσα να μην στέκεται άδειο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    κάλτσες, αυτοκινητάκια και λοιπά παιχνίδια etc Αυτό που σου λέω είναι πως το έθεσες λάθος, αν είχες ένα λουρί με οδηγό θα έπαιρνες σκύλο? Μη πάρεις τίποτα λοιπόν α) γιατί ακόμα και τα ψάρια δε μου αρέσει να είναι σε "γυάλες" β) έχουν μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας και έχεις μικρά παιδιά γ) Τα ενυδρεία που είναι εντυπωσιακά είναι αλμυρού νερού και κοστίζουν και σε χρήμα και σε χρόνο και έχουν και μεγάλες απώλειες τουλάχιστο μέχρι να μάθεις.

Παλαιό μέλος
    Βάλε υδρόβια φυτά κι ένα φωτορυθμικό ή κάποιο φωτισμό με κίνηση για εφε..

Όνομα:	φυτα.jpg 
Προβολές:	213 
Μέγεθος:	103,0 KB 
ID:	345670

http://www.enidrio.gr/el/aquarium_plants/

Το σκυλάκι μου την πρώτη ημέρα που το έφερε η σύζυγος στο σπίτι. Δεν είχε απογαλακτιστεί και τώρα που μεγάλωσε μου έχει βγεί κολιτσίδα και λίγο φοβικό. Παρόλα αυτά είναι απίστευτο ζωάκι

Όνομα:	10929936074_82bbd5d67d_b.jpg 
Προβολές:	214 
Μέγεθος:	61,3 KB 
ID:	345672
    Τελευταία τροποποίηση από costas_versys; 18/11/2015 στις 19:36.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από WiSe Προβολή μηνύματος
    Τελικα και εδω φαινεται οτι αυτοί που υιοθετούν γάτες στην Ελλαδα ειναι πραγματικα πολλοι!
    ...
    Fixed

Επέτρεψέ μου φίλε μου ,χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης ,να διορθώσω την φράση σου ,καθαρά για λόγους ακριβολογίας.

Ειδικά οι γάτες ,δεν γίνονται ιδιοκτησία κανενός.
    Είναι τόσο αυτόνομα όντα κ με τόσο έντονη προσωπικότητα ,που είναι πρακτικά αδύνατο απο τη φύση τους κάτι τέτοιο.
    Σέβονται και εκτιμούν αυτόν που τις φροντίζει (όπως κ όλα τα ευφυή θηλαστικά με υγιή ψυχολογία) ,κ του το ανταποδίδουν με διάφορους τρόπους ,που πηγάζουν κυρίως απο το ένστικτό τους.
    Αλλά μόνον όταν και αν το θέλουν.
    Αν πιεστούν ,αντιδρούν ,προσπαθώντας να επιβάλλουν την δική τους άποψη.
    Για να υπακούσουν δε σε συγεκκριμένες εντολές του "αρχηγού της αγέλης" (βλ.αφεντικό-ιδιοκτήτης όπως εσφαλμένα συνηθίζεται) πρέπει πρώτα αυτός να έχει κερδίσει τον αμέριστο σεβασμό τους.

Το ίδιο ,και μάλλιστα σε υπέρτατο βαθμό συμβαίνει κ με τα σκυλιά ,των οποίων ο σεβασμός κ η αγάπη για αυτόν(τους) που τα φροντίζουν ,μπορεί να φτάσει μέχρι κ την απόλυτη ένδειξη ανταποδωτικότητας(βλ.αυτοθυσία)
    Σε καμία περίπτωση όμως και αυτά δεν είναι ιδιοκτησία.

Γενικά μιλώντας ...
    Τα κατοικίδια (για τους υγειώς σκεπτόμενους ανθρώπους) ,αποτελούν μέλη της οικογένειάς τους.
    Αντίστοιχα ,τα κατοικίδια που ζούν υιοθετημένα από κ' μαζί με ανθρώπους ,αισθάνονται μέλη της "αγέλης".(βλ.οικογένειας)
    Τελευταία τροποποίηση από el-Gatto; 18/11/2015 στις 20:35.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Λίγους μήνες μετά

Συνημμένο 345673
    Τελευταία τροποποίηση από costas_versys; 18/11/2015 στις 19:32.

.. και όπως είναι σήμερα, 2 χρόνια μετα
    Συνημμένο 345674

officially illegal rider Το avatar του/της WiSe
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Fixed

Επέτρεψέ μου φίλε μου ,χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης ,να διορθώσω την φράση σου ,καθαρά για λόγους ακριβολογίας.

Ειδικά οι γάτες ,δεν γίνονται ιδιοκτησία κανενός.
    Είναι τόσο αυτόνομα όντα κ με τόσο έντονη προσωπικότητα ,που είναι πρακτικά αδύνατο απο τη φύση τους κάτι τέτοιο.
    Σέβονται και εκτιμούν αυτόν που τις φροντίζει (όπως κ όλα τα ευφυή θηλαστικά με υγιή ψυχολογία) ,κ του το ανταποδίδουν με διάφορους τρόπους ,που πηγάζουν κυρίως απο το ένστικτό τους.
    Αλλά μόνον όταν και αν το θέλουν.
    Αν πιεστούν ,αντιδρούν ,προσπαθώντας να επιβάλλουν την δική τους άποψη.
    Για να υπακούσουν δε σε συγεκκριμένες εντολές του "αρχηγού της αγέλης" (βλ.αφεντικό-ιδιοκτήτης όπως εσφαλμένα συνηθίζεται) πρέπει πρώτα αυτός να έχει κερδίσει τον αμέριστο σεβασμό τους.

Το ίδιο ,και μάλλιστα σε υπέρτατο βαθμό συμβαίνει κ με τα σκυλιά ,των οποίων ο σεβασμός κ η αγάπη για αυτόν(τους) που τα φροντίζουν ,μπορεί να φτάσει μέχρι κ την απόλυτη ένδειξη ανταποδωτικότητας(βλ.αυτοθυσία)
    Σε καμία περίπτωση όμως και αυτά δεν είναι ιδιοκτησία.

Γενικά μιλώντας ...
    Τα κατοικίδια (για τους υγειώς σκεπτόμενους ανθρώπους) ,αποτελούν μέλη της οικογένειάς τους.
    Αντίστοιχα ,τα κατοικίδια που ζούν υιοθετημένα από κ' μαζί με ανθρώπους ,αισθάνονται μέλη της "αγέλης".(βλ.οικογένειας)
    Σεβαστη η αποψη σου απολυτα.

Ειδικα για τα Σιαμ θα διαφωνισω λιγο. Μου δειχνει ξεκαθαρα το αντιθετο απο αυτο που λες και οσοι εχουν γατες που ειναι εμπειροι και κτηνιατροι μου το εχουν τονισει για τη συγκεκρημενοι ρατσα οτι ειναι σε level σκυλου στην αγαπη και στην ανταποδοτικοτητα καποιες φορες (φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις κακες)... Αν και λειπω σχεδον ολη μερα απο το σπιτι και συνηδειτοποιημενα πηρα γατο επειδη ειναι πιο αυτονομος και λογο του οτι ειναι μεγαλωμενος πολυ σωστα και με παρα πολυ αγαπη στους πρωτους μηνες της πλεον μπορω να πω οτι ειναι μελος της οικογενειας μου μετα βεβαιωτητος!

Συμφωνω για τον σεβασμο που λες... πρεπει να τον δειχνουμε σε ολα τα κατοικιδια απο χρυσοψαρα εως φιδια αχαχαχ.... Ο χαρακτηρας του αυτη τη στιγμη αντανακλα ολα αυτα. Και σε εντολες ακουει και εκπαιδευμενος ειναι ως ενα σημειο στα απαραιτητα... και στις καινουριες καταστασεις που προκυπτουν εκπαιδευεται πανευκολα χωρις προσπαθεια. Εχει μεγαλο IQ το σκασμενο! χαχα!

Η λεξεις αντιδραση νευρα σπασμωδικες κινησεις αγριαδα κλπ δεν υπαρχουν σε αυτο το γατι!

Σε λιγο καιρο αλλαζω σπιτι και εχω ενημερωθει ηδη για τον τροπο που θα τον χειριστω ωστε να εχει οσο λιγοτερο στρες γινεται. Εχει δημιουργηθει ηδη η γωνια του και τον περιμενουν ευχαριστες εκπληξεις!

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Kαβαλάμε μηχανές,τρέχουμε, ξύνουμε γόνατα φοράμε δερμάτινα να ουμε και...
    ο ενας έχει κουτάβι ο αλλος κουνέλι ,ο αλλος ενα γλυκο γατάτακι... ποσο λουγκρες είμαστε καταβάθος
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis

Όνομα:	Screenshot_3.jpg 
Προβολές:	186 
Μέγεθος:	81,8 KB 
ID:	345701

Να μαι και εγώ.
    Φίου φίου φι φι φίου

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από WiSe Προβολή μηνύματος
    Σεβαστη η αποψη σου απολυτα.

Ειδικα για τα Σιαμ θα διαφωνισω λιγο. Μου δειχνει ξεκαθαρα το αντιθετο απο αυτο που λες και οσοι εχουν γατες που ειναι εμπειροι και κτηνιατροι μου το εχουν τονισει για τη συγκεκρημενοι ρατσα οτι ειναι σε level σκυλου στην αγαπη και στην ανταποδοτικοτητα καποιες φορες (φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις κακες)... Αν και λειπω σχεδον ολη μερα απο το σπιτι και συνηδειτοποιημενα πηρα γατο επειδη ειναι πιο αυτονομος και λογο του οτι ειναι μεγαλωμενος πολυ σωστα και με παρα πολυ αγαπη στους πρωτους μηνες της πλεον μπορω να πω οτι ειναι μελος της οικογενειας μου μετα βεβαιωτητος!

Συμφωνω για τον σεβασμο που λες... πρεπει να τον δειχνουμε σε ολα τα κατοικιδια απο χρυσοψαρα εως φιδια αχαχαχ.... Ο χαρακτηρας του αυτη τη στιγμη αντανακλα ολα αυτα. Και σε εντολες ακουει και εκπαιδευμενος ειναι ως ενα σημειο στα απαραιτητα... και στις καινουριες καταστασεις που προκυπτουν εκπαιδευεται πανευκολα χωρις προσπαθεια. Εχει μεγαλο IQ το σκασμενο! χαχα!

Η λεξεις αντιδραση νευρα σπασμωδικες κινησεις αγριαδα κλπ δεν υπαρχουν σε αυτο το γατι!

Σε λιγο καιρο αλλαζω σπιτι και εχω ενημερωθει ηδη για τον τροπο που θα τον χειριστω ωστε να εχει οσο λιγοτερο στρες γινεται. Εχει δημιουργηθει ηδη η γωνια του και τον περιμενουν ευχαριστες εκπληξεις!
    Απ όσα διαβάζω ,δεν διακρίνω καμία διαφωνία.
    Ούτε καν λίγο.(νταξ ,ίσως στα φίδια κ τα χρυσόψαρα ,τα οποία δεν θεωρώ κατοικίδια)

Αυτό που μου περιγράφεις ,είναι ακριβώς το αποτέλεσμα όλων όσων περιέγραψα κι εγώ πιό πάνω.
    Ενα ζωντανό ,το οποίο είναι μέλος μιας οικογένειας ,έχει ενσωματωθεί πλήρως σε αυτήν ,και το αποδεικνύει με την συμπεριφορά του.

Αλλωστε εξ'αρχής ,η μόνη διαφοροποίησή μου ,αφορούσε τον χαρακτήρισμό "ιδιοκτήτες γάτας".

ΥΓ: Ο CatM όταν λείπω (όπως μου λέει η κυρά) με ακούει να έρχομαι...πρίν έρθω ,με περιμένει πίσω απο την πόρτα νιαουρίζοντας κ της σπαει τα νεύρα γιατί δεν σταματάει αν δεν μπώ στο σπίτι ,κ μόλις μπώ ,θέλει να σκαρφαλώσει στην αγκαλιά μου.
    Με ακολουθεί απο πίσω σαν σκυλάκι όταν κινούμαι μέσα στο σπίτι.
    Ακούει κ συνήθως συμορφώνεται σε ότι του λέω ,μιλώντας του όπως θα μίλαγα κ στα παιδιά μου.
    (πχ όχι στον κανεπέ ,σήκω ,στο καλάθι σου ,κ πάει στο καλάθι του)
    Εχω δοκιμάσει επίσης πολλάκις να τον κάνω να μου αγριέψει χωρίς επιτυχία ,σε σημείο που και να τον σηκώσω ψηλά απο τον λαιμό ,απλά με κοιτάει στα μάτια.
    Αλλά τέτοιες συμπεριφορές είναι εξαίρεση για γάτα ,κ συμβαίνουν μόνον σε εξαιρετικούς χαρακτήρες ζωντανών σε συνδιασμό με εξαιρετική ενσωμάτωση ανθρώπων-ζώων στην κοινή τους αγέλη.

Αισθάνομαι ευτυχής που μπορώ κ ζω τέτοιου είδους επικοινωνία με 4ποδα ζωντανά.
    Γιατί ο CatM δεν είναι ο μόνος ούτε ο πρώτος.

Γενικά με τα ζώα ,δεν θυμάμαι να έχω αντιμετωπίσει ποτέ στην ζωή μου πρόβλημα.
    Με κάποιους ανθρώπους...ασε...δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    SOS Ποιός θέλει έναν φίλο για πάντα ???
    Αυτός είναι ο Perro. Βρέθηκε τυχαία στο δρόμο μου με μια μεγάλη δαγκωνιά στο κεφάλι που του είχε κάνει απόστημα. Δε γινόταν να τον αφήσω εκεί. Ήμουν μαζί με μια φίλη στην περιοχή για άλλη δουλειά που αφορούσε άλλο αδέσποτο (μια στείρωση που πήγε μια βδομάδα πίσω). Τελικά πήγε ο Perro στον γιατρό του έδωσε αγωγή με αντιβίωση και τώρα είναι περδίκι. Από την πρώτη μέρα βρίσκεται σε καταφύγιο που όμως δεν έχει χώρο και είναι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο. Δε λερώνει μέσα, ακούει στο λουρί, είναι γλύκας και έχει ανάγκη από σπίτι! Παιδάκια ανέλαβα τα έξοδα του ενώ έχω μηδέν έσοδα, στο καταφύγιο βρίσκεται επί πληρωμή και πάλι όμως έχουμε θέμα γιατί δεν έχουν χώρο όπως προείπα και μου ζητούν να τον πάρω από εκεί (το δωμάτιο που τον έχουν είναι το αναρρωτήριο). Με τα σκυλιά είναι αδιάφορος πιθανό σοκαρισμένος από τη δαγκωνιά και απλά δε δίνει σημασία. Όποιος τον υιοθετήσει θα του κάνω εγώ το πρώτο εμβόλιο, θα του πάρω εγώ μπολάκια για νερό/φαγητό κλπ και θα πληρώνω εγώ την τροφή του όποτε ζορίζεται οικονομικά ο γονιός του. Γενικά είναι περίπου ενός έτους, πολύ φιλικός, απίστευτα προσαρμοστικός, με θλιμμένα μάτια, κοντούλης για ημίαιμο λυκάκι αλλά με κάτι μπουτάρες που σίγουρα θα τον βοηθούν να τρέχει σαν τρελός!

Όνομα:	PERRO2.jpg 
Προβολές:	178 
Μέγεθος:	89,0 KB 
ID:	345718 Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	PERRO3.jpg 
Προβολές:	179 
Μέγεθος:	104,1 KB 
ID:	345719

Παρόμοια θέματα

1. Μηχανές, καλοκαίρι και ανεπιθύμητα κατοικίδια..
    από sniper στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2012, 16:27

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF