Σελίδα 41 από 93 ΠρώτοΠρώτο ... 3136373839404142434445465191 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 601 έως 615 από 1381

Θέμα: Ποδήλατα ΙΙ

Μιχάλη καλορίζικο το εργαλείο, καλές και ασφαλείς βόλτες να έχεις.

Εγώ κοντεύω ή έχω ξεπεράσει τα 1000 χλμ με το νιρονε και έχω μια απορία που μου δημιουργήθηκε παρατηρώντας το δισκοβραχίονα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	0-02-05-11b992831a80b1f2fea6da842efc5fa49664f8c30961964900fb8fb1353c7751_1c6d9de7e24749.jpg 
Προβολές:	167 
Μέγεθος:	58,7 KB 
ID:	418005

Το μεγάλο γρανάζι έχει φθαρεί πολύ ή μου φαίνεται; Το μικρό είναι σα καινούργιο επειδή δε το χρησιμοποιώ. Είναι φυσιολογική αυτή η φθορά;

Αλλάζεται μόνο το γρανάζι ή πρέπει/συμφέρει να αλλαχτεί όλος ο δισκοβραχίονας;

Είχα σκοπό στο μέλλον να αλλάξω το δισκοβραχίονα και τη μεσαία τριβή με κάποιο καλύτερο σετ πχ Tiagra, αλλά επειδή αυτά είναι κομπακτ (νομίζω) υποθέτω ότι δεν αλλάζουν τα γρανάζια τους.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να αλλάζω όλο το δισκοβραχίονα;
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος

Εγώ κοντεύω ή έχω ξεπεράσει τα 1000 χλμ με το νιρονε και έχω μια απορία που μου δημιουργήθηκε παρατηρώντας το δισκοβραχίονα.

Όνομα:	0-02-05-11b992831a80b1f2fea6da842efc5fa49664f8c30961964900fb8fb1353c7751_1c6d9de7e24749.jpg 
Προβολές:	167 
Μέγεθος:	58,7 KB 
ID:	418005

Το μεγάλο γρανάζι έχει φθαρεί πολύ ή μου φαίνεται; Το μικρό είναι σα καινούργιο επειδή δε το χρησιμοποιώ. Είναι φυσιολογική αυτή η φθορά;

Αλλάζεται μόνο το γρανάζι ή πρέπει/συμφέρει να αλλαχτεί όλος ο δισκοβραχίονας;

Είχα σκοπό στο μέλλον να αλλάξω το δισκοβραχίονα και τη μεσαία τριβή με κάποιο καλύτερο σετ πχ Tiagra, αλλά επειδή αυτά είναι κομπακτ (νομίζω) υποθέτω ότι δεν αλλάζουν τα γρανάζια τους.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να αλλάζω όλο το δισκοβραχίονα;
    Μια χαρα ειναι. Πχ...

Όνομα:	Screenshot_2020-05-07-18-04-58.jpg 
Προβολές:	159 
Μέγεθος:	44,5 KB 
ID:	418007
    Αν και οποτε παντως τον αλλαξεις αξιζει να προβληματιστεις για το μηκος μπρατσου, ειδικα αν εχεις καποια ευαισθησια στα γονατα η εισαι μιας καποιας "ηλικιας" . Εχει καθιερωθει το μηκος 175mm, αλλα τα 170 και 165 σου επιτρεπουν να βαλεις πολυ πιο ανετα τη δυναμη κατω.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Όνομα:	0-02-0a-c4d885b1d47d5244ade4fa0c77ae1208dbc61dc531dda180b406b2cfd4e4047a_1c6d9df2005da8.jpg 
Προβολές:	158 
Μέγεθος:	44,3 KB 
ID:	418008

Έχει και κάμποσα σπασμένα( ; ) δόντια ή τουλάχιστον έτσι φαίνονται.

Αυτό με το μήκος του μπράτσου με προβλημάτισε και μένα, αφού στην αρχή δεν ήξερα τι δηλώνει αυτό το νούμερο όταν διάβασα τα στοιχεία στο site της Bianchi.

CRANKSET

SHIMANO FC-RS200 50X34T, CRANK LENGTH: 170MM-44/57CM,175MM-59/63CM

Μετά το κατάλαβα, γιατί έβρισκα στο νετ crankset με 172.5 ή και 175 mm. Προσανατολιζόμουν να πάω σε μακρύτερο μπράτσο νομίζοντας ότι θα βοηθήσει επειδή το ποδήλατο είναι οριακά μικρό για μένα, ίσως δλδ να με βόλευε περισσότερο το 59αρι. Σκέφτηκα λοιπόν ότι το μακρύτερο μπράτσο θα απομακρύνει λίγο το πετάλι από τη σέλα, την οποία την έχω πάει τέρμα πίσω .

Λες λοιπόν ότι θα είναι κουραστικό το μεγαλύτερο μπράτσο, μιας και έχω ταλαιπωρημένα γόνατα από το τρέξιμο;

Όνομα:	0-02-0a-c4d885b1d47d5244ade4fa0c77ae1208dbc61dc531dda180b406b2cfd4e4047a_1c6d9df2005da8.jpg 
Προβολές:	158 
Μέγεθος:	44,3 KB 
ID:	418008

Έχει και κάμποσα σπασμένα( ; ) δόντια ή τουλάχιστον έτσι φαίνονται.

Αυτό με το μήκος του μπράτσου με προβλημάτισε και μένα, αφού στην αρχή δεν ήξερα τι δηλώνει αυτό το νούμερο όταν διάβασα τα στοιχεία στο site της Bianchi.

CRANKSET

SHIMANO FC-RS200 50X34T, CRANK LENGTH: 170MM-44/57CM,175MM-59/63CM

Μετά το κατάλαβα, γιατί έβρισκα στο νετ crankset με 172.5 ή και 175 mm. Προσανατολιζόμουν να πάω σε μακρύτερο μπράτσο νομίζοντας ότι θα βοηθήσει επειδή το ποδήλατο είναι οριακά μικρό για μένα, ίσως δλδ να με βόλευε περισσότερο το 59αρι. Σκέφτηκα λοιπόν ότι το μακρύτερο μπράτσο θα απομακρύνει λίγο το πετάλι από τη σέλα, την οποία την έχω πάει τέρμα πίσω .

Λες λοιπόν ότι θα είναι κουραστικό το μεγαλύτερο μπράτσο, μιας και έχω ταλαιπωρημένα γόνατα από το τρέξιμο;
    Τα προφιλ των δοντιων των γραναζιων ειναι πολυ μελετημενη υποθεση και δεν ειναι ολα τα ιδια ωστε να εμπλεκεται καλλιτερα η αλυσιδα στις αλλαγες. Στην κασετα πισω να δεις τι γινεται.....

Με κοντυτερο μπρατσο θα σηκωσεις πιο ψηλα την σελα, οι γωνιες στα γονατα θα αμβλυνθουν, θα εισαι σε θεση να κρατησεις ψηλα rpm πιο ανετα οπως επισης και να κανεις ορθοπεταλια πιο ανετα.
    Ειναι το αντιστοιχο του να ανεβαινεις σκαλες με πιο κοντα σκαλοπατια. Υποτιθεται πως για το δικο μου καβαλο θα επρεπε να εχω 175+ μπρατσα, αλλα σιγα σιγα αλλαζω τους δισκοβραχιωνες σε ολα τα ποδηλατα μου με κοντυτερους (165-170). Σε 165 για κουρσα βγαινει σε tiagra και σε καποια μοντελα sram. Η καλλιτερη μετατροπη που εχω κανει ποτε σε ποδηλατο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Τα προφιλ των δοντιων των γραναζιων ειναι πολυ μελετημενη υποθεση και δεν ειναι ολα τα ιδια ωστε να εμπλεκεται καλλιτερα η αλυσιδα στις αλλαγες. Στην κασετα πισω να δεις τι γινεται.....

Με κοντυτερο μπρατσο θα σηκωσεις πιο ψηλα την σελα, οι γωνιες στα γονατα θα αμβλυνθουν, θα εισαι σε θεση να κρατησεις ψηλα rpm πιο ανετα οπως επισης και να κανεις ορθοπεταλια πιο ανετα.
    Ειναι το αντιστοιχο του να ανεβαινεις σκαλες με πιο κοντα σκαλοπατια. Υποτιθεται πως για το δικο μου καβαλο θα επρεπε να εχω 175+ μπρατσα, αλλα σιγα σιγα αλλαζω τους δισκοβραχιωνες σε ολα τα ποδηλατα μου με κοντυτερους (165-170). Σε 165 για κουρσα βγαινει σε tiagra και σε καποια μοντελα sram. Η καλλιτερη μετατροπη που εχω κανει ποτε σε ποδηλατο
    Ωραία, ευχαριστώ για την βοήθεια. Μόλις αξιωθώ να καθαρίσω το ποδήλατο, θα τσεκάρω και αυτό που μου είπες για το γρανάζι, αν είναι τελικά ιδέα μου ότι είναι φαγωμένο.

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Οχι και 165 για δίσκους μεγαλύτερους από 48... στην καλύτερη θα αυξήσετε τους παλμούς.
    Αν θέλετε το αβανταζ των ΤΤ βάλτε το νήμα απο την πίσω μεριά του γόνατου.
    Για να καταλήξει κάποιος στο κατάλληλο (ανατομικά, όχι αγωνιστικά) μήκος
    θα πρέπει να λάβει υπόψιν του και το μήκος του παπουτσιού του και την συχνότητα που ποδηλατεί.

Και Miche υπάρχουν. Είναι εφηβικά, μείνετε μακριά.

Φυσικά και είναι η ιδεά σου, δεν υπάρχουν μαύρα αλουμίνια.. αν είχες ξεκινήσει την φθορά του θα είχε χάσει την ανοδίωση τουλάχιστον.,
    1000χλμ είναι 10 μέρες προπόνηση, αν ήταν να χαλάνε δεν θα είχαμε παράθυρα θα τα είχαμε κάνει δίσκους.

Με τρεις τρόπους χαλάει ο δίσκος στα δρόμου, αν εμπλέκεις γρανάζια πανω απο την μέση της κασέτας, αν δεν αλλάζεις αλυσίδα
    όταν ξεχειλώνει και αν πατάς ορθοπέταλο με όλο σου το βάρος τραβώντας το τιμόνι (στραβώνει).

Το ουσιαστικό είναι ότι δεν πρέπει να έχεις μεγάλο δίσκο το πρώτο μισάωρο μέχρι να ζεσταθείς, θα χαλάσεις τα πόδια σου με δυο - τρεις τρόπους
    και δεν θα μπορείς να βγάλεις και χλμ.
    Αν δεν σε ευχαριστεί κοίταξε τι μπορείς να έχεις σε κασέτα ή μην δίνεις σημασία.

Μη με παρεξηγείτε που μοιάζω να τα χώνω, είμαι δικός σας και είστε δικοί μου

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Ευχαριστώ πολύ Αχιλλέα!

Πρώτη βόλτα χθες, 36 χλμ, υψομετρική διαφορά 441 μέτρα.

Το πήγαινε : https://www.wikiloc.com/cycling-trai...hanai-48983756

Και η επιστροφή : https://www.wikiloc.com/cycling-trai...leion-48985856

Όνομα:	2.jpg 
Προβολές:	147 
Μέγεθος:	101,4 KB 
ID:	418009

Όνομα:	3.jpg 
Προβολές:	148 
Μέγεθος:	101,1 KB 
ID:	418010

Μόλις γράψω περισσότερα χιλιόμετρα θα επανέλθω με ένα review.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Οχι και 165 για δίσκους μεγαλύτερους από 48... στην καλύτερη θα αυξήσετε τους παλμούς.
    Δεν ειμαστε αγωνιζομενοι. Τις βολτες μας και/η τις καθημερινες μας μετακινησεις κανουμε.

@doctor_john ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Για να το λες και συ, άρα δεν έχει φθαρεί το γρανάζι. Αν και αυτό που είπες για το μαύρο αλουμίνιο δε το κατάλαβα από που προέκυψε. Ατσάλινο είναι το γρανάζι.
    Όσο για το ζέσταμα που λες, έχει μια λογική αυτό αν είσαι αγωνιζόμενος. Εγώ όμως πάω στη δουλειά μου με το ποδήλατο ή κάνω βόλτες. Μισή ώρα είναι ο χρόνος που κάνω για να πάω για δουλειά. Μόλις ζεσταθώ δλδ θα πρέπει να κατέβω από το ποδήλατο

Έχεις δίκιο, πάλι βαμμένος είναι με κάποιου είδους βαφή, μπορεί οξείδωση. Το ζέσταμα δεν το λέω για να έχετε επιδόσεις
    το λέω για να έχετε γόνατα.

Το μήκος επίσης είναι κάτι που χρησιμοποιώ ενήλικος μόνο στο πίστα γιατί μου δίνει clearence στο πλάγιασμα
    και αποφεύγω να βρεί το πετάλι κάτω στην στροφή και να τσακιστώ. Επίσης πατάω 46x16 ή 18..

Δεν είναι φυσιολογικό να πατάμε με τόσο μικρό μοχλό ουτε για νούμερα μεγαλύτερα του 40 -41 παπουτσιού
    ούτε φυσικά 50 δόντια δίσκους. Δεν θα μίλαγα αν συζητούσαμε για 170 που και αυτό θέλει συχνή προπονησούλα.

Οι αγωνιζόμενοι δουλεύουν ψηλά, οι υπόλοιποι ιδρώνουμε, αφυδατωνόμαστε, κουραζόμαστε και μετά το γραφείο
    θα πρέπει να επιστρέψουμε σπίτι όσο πιο μάχημοι γίνεται για αποφύγουμε τον κάθε π@@στη που κάνει το δρόμο πίστα.

Θα μπορούσα να σου πώ βάλε ένα καρμπον δισκοβραχίονα που θα δείς και διαφορές, δεν είναι τόσο ακριβοί.
    Ο sora είναι σε καλό επίπεδο όμως, πριν 10 χρόνια τον έλεγαν ultegra..

Ακολουθείτε κάποιες βασικές αρχές, το ποδήλατο αξίζει να μείνει στην ζωή όλων, μας κρατά υγιείς.
    Γίνονται μπερδέματα με τα μικτά ήδη όπως τα ccross τα σπέπας, τα pista κ.λπ.

Πολλοί βασανίζονται ή τους κοστίζει σε τροφή, ανταλλακτικά, ταλαιπωρία. Δεν υπάρχει λόγος..

Έχεις δίκιο, πάλι βαμμένος είναι με κάποιου είδους βαφή, μπορεί οξείδωση. Το ζέσταμα δεν το λέω για να έχετε επιδόσεις
    το λέω για να έχετε γόνατα.

Το μήκος επίσης είναι κάτι που χρησιμοποιώ ενήλικος μόνο στο πίστα γιατί μου δίνει clearence στο πλάγιασμα
    και αποφεύγω να βρεί το πετάλι κάτω στην στροφή και να τσακιστώ. Επίσης πατάω 46x16 ή 18..

Δεν είναι φυσιολογικό να πατάμε με τόσο μικρό μοχλό ουτε για νούμερα μεγαλύτερα του 40 -41 παπουτσιού
    ούτε φυσικά 50 δόντια δίσκους. Δεν θα μίλαγα αν συζητούσαμε για 170 που και αυτό θέλει συχνή προπονησούλα.

Οι αγωνιζόμενοι δουλεύουν ψηλά, οι υπόλοιποι ιδρώνουμε, αφυδατωνόμαστε, κουραζόμαστε και μετά το γραφείο
    θα πρέπει να επιστρέψουμε σπίτι όσο πιο μάχημοι γίνεται για αποφύγουμε τον κάθε π@@στη που κάνει το δρόμο πίστα.

Θα μπορούσα να σου πώ βάλε ένα καρμπον δισκοβραχίονα που θα δείς και διαφορές, δεν είναι τόσο ακριβοί.
    Ο sora είναι σε καλό επίπεδο όμως, πριν 10 χρόνια τον έλεγαν ultegra..

Ακολουθείτε κάποιες βασικές αρχές, το ποδήλατο αξίζει να μείνει στην ζωή όλων, μας κρατά υγιείς.
    Γίνονται μπερδέματα με τα μικτά ήδη όπως τα ccross τα σπέπας, τα pista κ.λπ.

Πολλοί βασανίζονται ή τους κοστίζει σε τροφή, ανταλλακτικά, ταλαιπωρία. Δεν υπάρχει λόγος..
    Οταν εχεις κοντυτερο βραχιωνα δεν δουλευεις στις ιδιες σχεσεις που θα δουλευες με τον μακρυτερο, αλλα σε μια σχεση πιο κατω.
    Με αυτον τον τροπο ανταλλασεις τη παραπανω ροπη του μακρυτερου με την παραπανω ανεση σε στροφαρισμα του κοντυτερου. Οποτε το 'οχι πανω απο 48 δοντια' δεν εχει νοημα γιατι λανθασμενα θεωρεις πως το πισω γραναζι θα ειναι το ιδιο και στις δυο περιπτωσεις. Σε 165 εχω 39/52 δοντια και μου ειναι σημαντικα πιο ανετος απο τον 175 με τα ιδια γραναζια. Και μαλιστα ο 175 ειναι ενας καλος βραχιωνας gxp ενω ο 165 ενας της πλακας καρε.
    Μπονους ειναι οι πιο ηπιες γωνιες στα γονατα.
    Τωρα αν το τελικο αποτελεσμα ειναι να πηγαινεις με 1κμ/ω πιο αργα δεν νομιζω να ενδιαφερει κανενα απο μας.

Υπολογίζεις μια σχέση πιο μακριά, χρησιμοποιώντας δίσκο, με μικρότερο μοχλό αλλά εγώ υπολογίζω λανθασμένα;
    Έχεις αντιληφθεί όλο το μηχανισμό του ποδήλατου λάθος.
    Αν όντως ισχύει αυτό που περιγράφεις ενώ είσαι εντάξει με την θέση της επιγονατίδας σε σχέση με τον άξονα του πεταλιού, έχεις πιθανά πιο μακρύ σκελετό απο αυτόν που χρειάζεσαι και κάθεσαι πιο μπροστά απο όσο θα μπορούσες αφαιρώντας βάρος από τον πίσω άξονα ή αρκετά μικρό ώστε να χάνεις σε ευστάθεια συνόλου και άνεση.
    Δεν υφίσταται μπόνους για πιο ήπιες γωνίες, είναι συγκεκριμένο το έυρος που μπορείς να λειτουργείς
    για να μην επιβαρύνεις τους χιαστούς, τους γλουτιαίους, τον καβάλο σου.
    Οπωσδήποτε κάθε ενας έχει τα δικά του σωματομετρικά και έτσι τις δικές του ανάγκες για εφαρμογή που και αυτές
    αλλάζουν με το πετάλι και τον χρόνο. Αυτά που περιγραφεις όμως δεν έχουν γενική εφαρμογή και στηρίζονται σε προσωπικές σου παραδοχές.

Αισθάνομαι άσχημα που φαίνομαι σαν να γράφω επιθετικά. Δεν θα θελα να το πάρεις έτσι.

Υπολογίζεις μια σχέση πιο μακριά, χρησιμοποιώντας δίσκο, με μικρότερο μοχλό αλλά εγώ υπολογίζω λανθασμένα;
    Έχεις αντιληφθεί όλο το μηχανισμό του ποδήλατου λάθος.
    Αν όντως ισχύει αυτό που περιγράφεις ενώ είσαι εντάξει με την θέση της επιγονατίδας σε σχέση με τον άξονα του πεταλιού, έχεις πιθανά πιο μακρύ σκελετό απο αυτόν που χρειάζεσαι και κάθεσαι πιο μπροστά απο όσο θα μπορούσες αφαιρώντας βάρος από τον πίσω άξονα ή αρκετά μικρό ώστε να χάνεις σε ευστάθεια συνόλου και άνεση.
    Δεν υφίσταται μπόνους για πιο ήπιες γωνίες, είναι συγκεκριμένο το έυρος που μπορείς να λειτουργείς
    για να μην επιβαρύνεις τους χιαστούς, τους γλουτιαίους, τον καβάλο σου.
    Οπωσδήποτε κάθε ενας έχει τα δικά του σωματομετρικά και έτσι τις δικές του ανάγκες για εφαρμογή που και αυτές
    αλλάζουν με το πετάλι και τον χρόνο. Αυτά που περιγραφεις όμως δεν έχουν γενική εφαρμογή και στηρίζονται σε προσωπικές σου παραδοχές.

Αισθάνομαι άσχημα που φαίνομαι σαν να γράφω επιθετικά. Δεν θα θελα να το πάρεις έτσι.
    Μια σχεση πιο κατω = μια σχεση πιο κοντη, οχι πιο μακρια, πχ απο 10η παμε σε 9η. Κατεβαινουν τα νουμερα, αυτο εννοω, δε φανταστηκα πως χρηζει επεξηγησης, mea culpa!
    Και προφανως ολα αυτα ειναι προσωπικες εκτιμησεις, ενος ανθρωπου με καπως ταλαιπωρημενα γονατα απο αλλες δραστηριοτητες, το ειπα εξ αρχης αυτο.

Δεν γραφεις επιθετικα, καθε αλλο, αλλα διυλιζεις τον κονωπα σε βαθμο εξαντλησης!

Edit
    Χιουμοριστικα παντα......ο Einstein ειχε πει πως ολακερη η επιστημη δεν ειναι τιποτε αλλο, παρα μια εκλεπτυνση της καθημερινης σκεψης. Εσυ πιστευω πως ακομα και το χ3σιμο το εχεις αναγει σε επιστημη
    Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 08/05/2020 στις 07:34.

Όχι τόσο επιστήμη, σαν μορφή τέχνης δεν θα έλεγα όχι

ΜΑΚΡΥΥΥΥ ΜΕΕΛΛΛΛΟΟΣΣΣ
    Για σας και απο μενα.Εχω κουρσα εδω και χρονια και ψαχνομαι για ενα mb.To θελω για καμια αποδραση στο βουνο και καμια κοντινη μετακινηση στην πολη μεχρι 2,3 χιλιομετρα.Το κακο ειναι οτι δεν βρισκω πουθενα να αγορασω απο ελλαδα γιατι δεν υπαρχουν καθολου διαθεσιμοτητες στο νουμερο μου.Ειμαι 1.94 με καβαλο 89.Ετσι θα παω αναγκαστικα σε αγορα απο εξωτερικο.Επειδη δεν εχω και πολυ ιδεα απο το χωρο του mb θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για τα παρακατω ποδηλατα που εχω βρει.

https://www.bike24.com/p2349515.html?menu=1000,173,87

https://www.bike24.com/p2342215.html?menu=1000,173,87

https://www.bike24.com/p2344683.html?menu=1000,173,87

Ειναι αξιοπιστο site τo bike24? Aν εχεται και καμια αλλη προταση ευχαριστως να τη συζητησουμε!!!!!!
    Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ...ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΧΙ!!!!!!!!

Παρόμοια θέματα

1. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ (ΙΙ)
    από Trans στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 187
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2007, 20:00
  2. Απαντήσεις: 335
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2007, 11:30
  3. ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ
    από kostasvar στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 15/03/2006, 10:47
  4. Γάμος - Μέρος ΙΙ