Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Να σπας ένα μπάνιο για πάρτη σου μια φορά στα 10 χρόνια χαλαρά σε 3 μέρες είναι ερασιτεχνική χρήση και θα τη βγάλει το φθηνό
Να σπας 3 μπάνια τη βδομάδα τρέχοντας σε ένα τριωρο για μεροκάματο είναι επαγγελματική χρήση και θα πάρεις το καλύτερο
Μπροστά μου έμεινε υδραυλικός και πήγε καπάκι και τασκασε για καινούριο ακριβο
Ούτε σέρβις ούτε επισκευή ούτε τπτ
Το καινούριο όμως το έκανε απόσβεση σε μια βδομάδα
Εξηγώ λοιπόν.
Θέλω να βάλω ένα κουρτινόξυλο (όχι εγώ, η άλλη θέλει αλλά το ίδιο είναι) άρα χρειάζομαι δράπανο.
Επειδή η επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσω είναι όταν μετακομίσω σε άλλο σπίτι και θα βάλω πάλι ΤΟ κουρτινόξυλο,
αν έχω στάλα λογικής θα πάρω ένα δράπανο λογικής τιμής εκτός εάν με "κόψει" ο πωλητής ότι είσαι άσχετος και μου φορτώσει
κάτι να αφήσω κληρονομιά στο παιδί να με θυμάται.
Είσαι ο bob ο μάστορας ,η φωτογραφία του DIY στη wikipedia, αλλά επειδή ασχολείσαι με τον κήπο με το σπίτι
με το αυτοκίνητο με την μοτοσυκλέτα με ξύλα και με σίδερα, με ότι χαλάσει και με μερικά που θέλεις να φτιάξεις, ΑΛΛΑ δεν έχεις οικονομικά περιθώρια να
αγοράζεις τα πάντα πρώτη ποιότητα , αρκείσαι και σε κινεζιές αναγκαστικά.
Το έχω ξαναπεί αλλά έχω 2 γωνιακούς μεγάλους, κληρονομιά, απέθαντους, vintage, για γνώστες.
Αλλά είναι 30 κιλά το καθένα τα ρημάδια ,δεν δουλεύονται, όλα με τους μικρούς τα κάνω.
Κάθε φορά που πάω leroy praktiker κλπ όλο κρυφοκοιτάζω τους γωνιακούς και στο τέλος θα πάρω καμιά κινεζιά για να μπορώ να δουλέψω.
Θα χαλάσει? Δεν πειράζει θα πάρω τον επόμενο που θα είναι ελαφρότερος δυνατότερος θα σταματάει όταν κολλάει ο δίσκος θα αλλάζεις δίσκο χωρίς να ψάχνεις τα κλειδιά
και θα έχει και wifi.
Η ηλεκτροκόλληση που έχω 20 χρόνια μετασχηματιστής χαλκού AC-DC, καλή, μεγάλη, ακριβή, ποιοτικό εργαλείο, δεν χαλάει, κολλάει καλά, ..........30 κιλά.
Η πρώτη κατασκευή που κόλλησα ήταν το καρότσι με τις ρόδες για να τη σέρνω ένα γύρω.
Έχω κάψει 10 κουτιά ηλεκτρόδια, απόσβεση έχει κάνει το μηχάνημα, και μετά όταν τα χρειαζόμουν το είχα και έκανα τη δουλειά μου.
Αλλά τώρα είναι πλέον για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Μπορώ να πάρω μια με 100 € και να την κάνω βόλτες και να έχω το ίδιο ποιοτικά αποτέλεσμα μικρότερη κατανάλωση και απείρως μεγαλύτερη ευκολία στο δούλεμα.
Ο επαγγελματίας όσο και να προσέχει το μηχάνημά του σε μερικά χρόνια θα πάρει άλλο γιατί θα του χαλάσει.
Ο ερασιτέχνης θα ξεμείνει με το κειμήλιο.
Δεν διαφωνώ με τα καλά εργαλεία, αλλά αυτό το "για μιά ζωή" είναι παγίδα γιατί η ζωή είναι μεγάλη και η τεχνολογία προχωράει.
Στέφανε τα έγραψες πολύ ωραία! Έτσι είναι!
Αυτο εδω δηλαδη ειναι ακριβο?
https://www.e-shop.gr/pistoleto-peri...3-p-TLS.030176
Ή αυτο
https://www.e-shop.gr/goniakos-ilekt...8-p-TLS.080099
Ασχετως αν τα εχει σε προσφορα, οι προσφορες παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν αν ψαχνεσαι.
Επίσης ένας γαιδουροτροχός που βγάζουν τακτικά τα Lidl πουλιέται στα 30 ευρώ...αντί 69,90 του eshop. Βέβαια ίσως η συγκεκριμένη σύγκριση να είναι λίγο ατυχής γιατί πχ με 4 ευρώ παραπάνω μπορείς να βρεις κι αυτόν:
https://www.skroutz.gr/s/15391183/St...G220-850W.html
Από την άλλη, η πραγματική 3ετής εγγύηση των Parkside είναι σοβαρό δέλεαρ για να τα προτιμήσει κάποιος από άλλες εταιρείες αυτής της κατηγορίας τιμής.
Την ίδια στιγμή, το δράπανο ρεύματος που βγάζουν και αύριο τα Lidl:
https://www.lidl-hellas.gr/el/p/pros...-750-b3/p53825
το θεωρώ ψιλοαπαράδεκτο σαν κατασκευή και σαν ποιότητα λειτουργίας (το έχω περιεργαστεί από άλλον που το είχε) ακόμα και για εντελώς περιστασιακή χρήση. Εκεί πολύ δύσκολα θα πρότεινα ακόμα και σε άσχετο περί τα εργαλεία να το προτιμήσει.
Kι εγώ που τα γράφω αυτά, έναν τροχό Makita 115mm έχω στη ντουλάπα με τα εργαλεία, αγορασμένο προ 8 ετίας γύρω στα 50 ευρώ, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί 3 φορές... Δε λέω σε καμία περίπτωση ότι ο τροχός του Lidl είναι καλύτερος, αλλά κακά τα ψέματα, χωρίς συναισθηματισμούς για χρήση σαν τη δική μου, από κάποιον που δεν έχει μούρλα με τα εργαλεία (όπως οι περισσότεροι εξ ημών βέβαια) μάλλον δεν έχει ρεαλιστικά νόημα να δώσει κάποιος 2-3 φορές παραπάνω χρήματα για το πολύ καλό εργαλείο, που απλά να βρίσκεται.
Ρε παιδες γι`αυτο τονισα οτι εχει διαφορετικες παραμετρους η αναζητηση του καθενος.
Επισης δεν θυμαμαι να εγραψα πουθενα το να μην αγορασει οποιος θελει τα parkside, το αντιθετο μαλλον, ειπα οτι εχω αγορασει αρκετα parkside εργαλεια και εγω ο ιδιος.
Το σχολιο μου εστιαζε περισσοτερο σ`αυτο το ερασιτεχνικη χρηση που διαβαζω συνεχεια και στο κοστος-ποιοτητα των συγκεκριμενων εργαλειων.
fkol οχι φιλε μου δεν ειναι πανακριβο και το γνωριζεις και εσυ και εγω πολυ καλα αυτο, ισα-ισα που ειναι και πολυ φθηνο θα ελεγα, το 2-26 ειναι η προηγουμενη ναυαρχιδα της bosch σ`αυτη την κατηγορια, με κατασκευη made in germany και 2,7 joule πραγματικη δυναμη στα λιγοτερο απο 3 κιλα βαρος.
Το κατσαβιδι της wera κανει 5 ευρω το τεμαχιο, το κατσαβιδι της λαικης κανει 1 ευρω το τεμαχιο.
Το γερμανοπολυγωνο της gedore κανει 6 ευρω το τεμαχιο, στο παζαρι παιρνεις με 10 ευρω ολοκληρο σετ απο γερμανοπολυγωνα.
Εξισου ιδια δουλεια δεν κανουν τα φθηνα με τα επωνυμα "ακριβα"?
Λαθος συγκριση, οπως λαθος συγκριση και το parkside με το bosch, παρ`ολα αυτα συμφωνω σε απολυτους αριθμους ειναι 3-1 η διαφορα και οποιος διαθετει μεχρι ενα 50αρικο για τους χ-ψ λογους δεν χρειαζεται να παει προς τα bosch.
Στεφανε φυσικα και οχι, βασικα δεν ξερω καν αν θα σου προτεινα εστω και parkside ή εναλλακτικα να βρεις αν δεν εχεις ηδη κανα φιλο με τρυπανι που σε εμπιστευεται να του το δανειζεσαι οποτε σου χρειαζεται![]()
Πάντως προσωπικά έχω πολύ καλή εμπειρία από parkside σε διάφορα εργαλεία. Ειδικά ένα επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο του έχω πιεί το αίμα πολλά χρόνια τώρα. Αν ο άλλος είναι τελείως κουλός θα το χαλάσει το εργαλείο πρίν την ώρα του. Βέβαια όλα έχουν μια συγκεκριμένη διάρκεια ζωής βεβαίως βεβαίως.
Απο την άλλη έχω μετανιώσει για ακριβές αγορές για "να κρατήσει". Παλιά βαριά ηλεκτροκόλληση αντι της καινούργιας ηλεκτρονικής γιατί αυτές οι καινούργιες χαλάνε! Βάλτη στον πάτο σου τώρα Κώστα και κουβάλα τα 20 κιλά αντί για 2.
Μωρέ ναι, δίκιο έχεις, αλλά κι εσύ καταλαβαίνεις το σκεπτικό με το οποίο έγραψα πως είναι πανάκριβο.
Όταν κάποιος μπορεί να διαθέσει ένα πενηντάρικο και εγώ του πω "ρε φίλε, δώσε 3 φορές παραπάνω να πάρεις κάτι της προκοπής", χέζω πάνω στη χαρά της αγοράς του καινούριου του παιχνιδιού. Και είναι πολύ άσχημο, γιατί πιθανότατα είτε δεν υπάρχει λόγος (τα parkside συνήθως είναι πολύ καλύτερα από όσο λέει η τιμή τους και στις περισσότερες περιπτώσεις μια χαρά θα την κάνουν τη δουλειά τους), είτε γιατί του θυμίζεις πως δεν μπορεί να διαθέσει τα παραπάνω χρήματα.
Όλα έχουν τη θέση τους στην αγορά.
Και το SDS της Parkside με τα 50 € που θα πάρει κάποιος "να κάνει τη δουλειά του", και το Bosch GBH 2-26 με τα 135 που έχουν ένα κάρο επαγγελματίες και τα πολύ ακριβότερα High End εργαλεία.
Όλα τα παραπάνω μπορούν ταυτόχρονα να είναι η καλύτερη δυνατή αγορά. Αρκεί να μπορείς να σταθμίσεις την κάθε περίπτωση.
Επίσης, το τι είναι ακριβό ή φτηνό διαφέρει για τον καθένα. Για εμένα πχ, ένα τζην των 100€ είναι υπερβολικά ακριβό. Από την άλλη, τα Hilti που έχω τα θεώρησα καλές αγορές. Άλλοι, μπορεί να το βλέπουν ακριβώς αντίστροφα και είναι οκ. Ο καθένας θέλει να ξοδεύει εκεί που θέλει να ξοδεύει.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Έχω φίλους γιατί δεν δανείζομαι τα εργαλεία τους
Έτσι λοιπόν πριν αρκετά χρόνια απόκτησα και sds plus αφού μετά από μια βδομάδα κολλήματα κοψίματα μετρήματα τελειώνω το project και πρέπει να κάνω 48 τρύπες σε μπετό για να το στερεώσω
Μια έκανα με το κρουστικό το λυπήθηκα και μόλις την τελείωσα πήγα και πήρα ένα sds για τις υπόλοιπες.
ο γωνιακος παρκσαιντ 125μμ κι αυτος αλλα 1200 βατ σε σχεση με τα 850 του μακιτα κανει 25 ευρω..Αν δεν τον πατησεις στο σιδερο με σκοπο να τον ζορισεις τοσο ωστε να κολλησει η να καει,δεν χαλαει..Το μειον του ειναι το μεγεθος του,δεν χωραει εκει που χωραει το μακιτα.Σην τιμη προσφορας που βγαινει το μακιτα,περνεις 3 παρκσαιντ δλδ.