Σελίδα 43 από 61 ΠρώτοΠρώτο ... 33383940414243444546474853 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 631 έως 645 από 908

Θέμα: ΧΤ 660 Ζ Part II

Μέλος Το avatar του/της Theotrelos83
    Δε με πρήζεις καθόλου!

Απο όσο ξέρω δεν υπάρχει επιλογή ανάλογα με το βάρος πάντως εγώ στα 85 κιλά που είμαι το έβαλα στην πρώτη σκάλα και είμαι πολύ ικανοποιημένος (χωρίς φορτίο εννοείται), πριν το είχα στην έκτη! Ήρθανε σε 7 εργάσιμες από OTR!
    Σε μια κοινωνία οπού η αίσθηση της ελευθερίας ολοένα και συρρικνώνεται η μοτοσυκλέτα είναι το τελευταίο νόμιμο ναρκωτικό για μένα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Χαιρετώ την πολύ όμορφη παρέα σας!

Εδώ και μία εβδομάδα εντόπισα το forum, διάβασα όλες τις σελίδες που αφορούν το XT660Z (Part I & II), κάποια επιπλέον link και παραπομπές σας και πρέπει να πω ότι βρήκα αρκετά από τα γραφόμενα πολύ-πολύ ενδιαφέροντα! Χθες έκανα εγγραφή στο forum και να 'μαι!
    Με λένε Στέφανο και δηλώνω ευτυχής κάτοχος ενός μπλε Tenere από τον Ιούλιο '11.
    Λίγο η κρίση, λίγο η παροδική (ευτυχώς) ανεργία, λίγο μια πρώην και μια νυν απαιτητική χρονικά εργασία, κάτι λίγο και η ενασχόληση μου και με άλλα "πάθη-χόμπυ", άφησαν πίσω την απόλαυση της Tenere. Εδώ μπαίνετε εσείς στη ζωή μου και με βλέπω για δυναμικό come back! Ελπίζω να βρω και τις απαραίτητες χρονό-τρύπες.

Από τα χέρια μου έχουν περάσει κυριολεκτικά δεκάδες μηχανές, άλλες με on-off και άλλες με περισσότερο off "χαρακτήρα".
    Η 1η μου μηχανή -στα 19 μου- ήταν ένα ονειρεμένο μαυροκίτρινο DT200R που συνοδευόταν από άααααπειρο θαυμασμό για τον Τασούλη (βλ. WP), που "έδερνε" με το ίδιο μηχανάκι -σε ασπροκόκκινο- πολλά καθαρόαιμα. Ο άνθρωπος αυτός ήταν το ίνδαλμα μου στα τέλη της δεκαετίας του '80 μέχρι τις αρχές της δεκαετία του '90.
    Σε αυτή τη κατηγορία μηχανών πέρασαν από τα χέρια μου τα XR250, Husqy WR125 και τελευταία ένα Husqy WR250 μέχρι το 2008 οπότε και το έδωσα.
    Αυτά τα λίγα λόγια για μένα, ως σύσταση.
    Όπως καταλαβαίνετε έχω χωμάτινες καταβολές όπως οι περισσότεροι σας, αν και πάντοτε ήταν σε πολύ ερασιτεχνικό βαθμό με το εντούρο να έχει περισσότερο αναρριχητικό χαρακτήρα για μένα και λιγότερο αλματάκια και φλαταδούρες.
    Στα 44 μου πια, βρίσκω πως το XT660Z είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάποιον που ζητάει αξιοπιστία παπιού, δυνατότητες ταξιδιού και εξορμήσεις εκτός δρόμου, με τους σχετικούς συμβιβασμούς πάντα, κυρίως λόγω βάρους αλλά αυτό θα το έλεγα για κάθε μηχανή άνω των 150 κιλών. Για μένα δεν κάνει διαφορά αν ζυγίζει 160 ή 180 κιλά στεγνή, θα δώσω οπωσδήποτε περισσότερη σημασία στο ζύγισμα και στο συνολικό της στήσιμο. Πέρασε από τα χέρια μου για έναν μήνα ένα Adventure 950 που βρίσκεται κοντά στη περιοχή των 200 κιλών και πραγματικά αυτά τα κιλά δε φαινόντουσαν πουθενά (αναφέρομαι πάντα σε χωμάτινες διαδρομές).
    Αναμφισβήτητα η καλύτερη βελτίωση που μπορεί να κάνει κανείς ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι Αναρτήσεις. Το θέμα της δύναμης έρχεται σε 2η μοίρα για μένα, πίσω γρανάζωμα 2-3 δόντια κοντύτερο και όλα OK. Πιστεύω πως με καλό στήσιμο μπορείς να κάνεις θαύματα με το Tenere, τηρουμένων των αναλογιών.

Σας ζάλισα, ζητώ συγνώμη αλλά το παρόν thread με ενθουσίασε!
    Να 'στε όλοι καλά, να σας διαβάζω!
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 31/01/2014 στις 22:14.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Μάλιστα!

Διαβάσαμε 42 σελίδες και νομίζουμε οτι τα διαβάσαμε όλα!

Ε όχι κύριος, τόσο μελάνι έχουμε ξοδέψει!

Παρακαλώ για περάστε και από δω..

http://www.moto.gr/forums/showthread...57909&page=155

Μετά απο εδώ..

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=67982

Ρίξτε καμιά φωτογραφία απ' το (μπλε? μα μπλε? τα λευκά δεν είπαμε ότι είναι πιο γρήγορα?) τενερέ σας εδώ..

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=75739

Και στο τέλος περάστε μια βόλτα και απ' τον ταμία.

Τι? Ποιος είναι ο ταμίας? Α μη φοβάστε θα σας βρει αυτός, κανείς δεν έχει γλιτώσει απ' αυτόν!

Υγ.. Καλώς ήρθες STF.

Μην ψάχνεις είναι αχανής η βάση δεδομένων για το τενερε. Ότι θέλεις ρώτα.
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Χαιρετώ την πολύ όμορφη παρέα σας!
    καλα , μην παίρνεις και όρκο..

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ !!!!

και οτι σου ειπε ο daz...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Μάλιστα!

Διαβάσαμε 42 σελίδες και νομίζουμε οτι τα διαβάσαμε όλα!

Ε όχι κύριος, τόσο μελάνι έχουμε ξοδέψει!

Παρακαλώ για περάστε και από δω..

http://www.moto.gr/forums/showthread...57909&page=155

Μετά απο εδώ..

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=67982

εεεεε;;;; Μάλλον δεν κατάλαβες, μέσα σε μία εβδομάδα έχω διαβάσει και τα δυο thread (part I & II) = περίπου 200 σελίδες και καμιά 20αριά από το thread με τα after sales!
    Φυσικά κάποιες σελίδες τις πέρασα με γρήγορη ανάγνωση και όχι απόλυτη μελέτη!

Ρίξτε καμιά φωτογραφία απ' το (μπλε? μα μπλε? τα λευκά δεν είπαμε ότι είναι πιο γρήγορα?) τενερέ σας εδώ..

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=75739

Και στο τέλος περάστε μια βόλτα και απ' τον ταμία.

Τι? Ποιος είναι ο ταμίας? Α μη φοβάστε θα σας βρει αυτός, κανείς δεν έχει γλιτώσει απ' αυτόν!

Υγ.. Καλώς ήρθες STF.

Μην ψάχνεις είναι αχανής η βάση δεδομένων για το τενερε. Ότι θέλεις ρώτα.
    Μπλε, και πάλι μπλε! Μπλε το είδα και τρελάθηκα, μου πήρε μόλις 2 μέρες να πάρω απόφαση να κάνω την κίνηση.
    Με άσπρο είχα κάνει το test ride από τη Yamaha στη Μεσογείων, κοντά στη Κατεχάκη. Άσπρο θα ήταν η 2η επιλογή μου αλλά μου αρέσει περισσότερο το μπλε με τις κίτρινες αγωνιάρικες πινελιές... σόρυ!

Φωτό ζητήσατε, φωτό σας δίδω: http://www.moto.gr/forums/showthread...=75739&page=29

Στο μεταξύ φόρεσε φίλτρο DNA Stage 1, παραγγέλθηκαν γρανάζια από την Supersprox (εμπρός στάνταρτ δόντια 15, πίσω 47) που θα τοποθετηθούν με νέα αλυσίδα μόλις έρθουν (έχω κάνει μόλις 17.000 Km, όπως γνωρίζετε οι πρώτες σειρές ΧΤ -μέχρι 2010- φορούσαν χάλια αλυσίδες, έμαθα πως τις μεταγενέστερες τις αντικατέστησαν και είναι σαφώς καλύτερες) και τον άλλο μήνα ή το πολύ τον μεθεπόμενο θα μπουν και τα Τ63

Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και είμαι σε αναμονή του Ταμία (σαν απειλή μου ακούστηκε ο Ταμίας, πρέπει να ανησυχώ )
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 01/02/2014 στις 03:33.

Moderator
    Νταξ αφού διάβασες τόσες σελίδες και επέζησες δικός μας είσαι!

17000χλμ? χμμμμμμ... δεν κάνεις τον κόπο να κατεβάσεις τον λαιμό για να γρασάρεις τα ρουλεμάν πριν τα κλάψεις?

Στο stage 1 σύμφωνα με την DNA δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια αλλαγή στο μείγμα. Διαφορά στην απόδοση είδες?

Νταξ αφού διάβασες τόσες σελίδες και επέζησες δικός μας είσαι!

17000χλμ? χμμμμμμ... δεν κάνεις τον κόπο να κατεβάσεις τον λαιμό για να γρασάρεις τα ρουλεμάν πριν τα κλάψεις?

Στο stage 1 σύμφωνα με την DNA δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια αλλαγή στο μείγμα. Διαφορά στην απόδοση είδες?
    Θα εξετάσω προσεκτικά τη προτροπή σου σχετικά .με τα ρουλεμάν του λαιμού. Φροντίζω πάντως και η μηχανή στο σπίτι είναι παρκαρισμένη ΠΑΝΤΑ στο διπλό, ακριβώς για να ξεκουράζονται τέτοια σημεία (αναρτήσεις κ.τ.λ.), ελπίζω να επηρεάζει θετικά και τον λαιμό αφου το μπροστινό ίσα που ακουμπάει.
    Το φίλτρο το έβαλα μόλις χθες το απόγευμα χωρίς να πάω βόλτα και σήμερα όλη μέρα ήμουν δουλειά, επέστρεψα ψόφιος, οπότε υπομονή μέχρι αύριο για "ψαγμένη" απάντηση.

Moderator
    Θα εξετάσω προσεκτικά τη προτροπή σου σχετικά .με τα ρουλεμάν του λαιμού. Φροντίζω πάντως και η μηχανή στο σπίτι είναι παρκαρισμένη ΠΑΝΤΑ στο διπλό, ακριβώς για να ξεκουράζονται τέτοια σημεία (αναρτήσεις κ.τ.λ.), ελπίζω να επηρεάζει θετικά και τον λαιμό αφου το μπροστινό ίσα που ακουμπάει.
    Το φίλτρο το έβαλα μόλις χθες το απόγευμα χωρίς να πάω βόλτα και σήμερα όλη μέρα ήμουν δουλειά, επέστρεψα ψόφιος, οπότε υπομονή μέχρι αύριο για "ψαγμένη" απάντηση.
    Απ' το εργοστάσιο έχει πολύ λίγο γράσο. Αν η μηχανή έχει κάνει χλμ σε βροχή τα προλαβαίνεις δεν τα προλαβαίνεις. Εγώ στα 20,000 τα πέταξα και έβαλα καινούρια μέσα στην εγγύηση. Εσύ εφ' όσον είσαι εκτός εγγύησης πριν πατήσεις τα 20.000χλμ, καλό είναι να τα τσεκάρεις, δεν είναι φθηνά και είναι λίγο μανούρα για να αλλαχθούν.

OK daz, θα το κοιτάξω το συντομότερο δυνατό, από το επόμενο ΣΚ πιστεύω πως θα χαλαρώσω και θα ασχοληθώ! Σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση!

Λοιπόόόόόν....

Πριν σας γράψω τι διαφορές είδα από τη χρήση του φίλτρου DNA πρέπει να διευκρινίσω τα παρακάτω:
    Έχω βάλει το φίλτρο της DNA, έχω αφαιρέσει το Snorkel από το φιλτροκούτι και σε αντικατάσταση του έχω βάλει το πάνω καπάκι που δίνει η DNA για μεγαλύτερες αναπνοές (ουσιαστικά Stage 2) αλλά με χρήση του έξτρα προσαρμογέα -πάλι από την DNA- που στενεύει τη τρύπα και το επαναφέρει πάλι σε Stage 1. Ουσιαστικά διπλασίασα το κόστος αλλά αυτό το έκανα γιατί το Snorkel τραβάει αέρα από μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στο κινητήρα σε σχέση με τη τρύπα που βρίσκεται κάτω από τη σέλα και ο αέρας είναι δροσερότερος.

Αν και αρκετό το αεράκι σήμερα, το μεσημεράκι έφυγα από την Άνω Κυψέλη με προορισμό το Αεροδρόμιο. Δικάβαλος. Έγραψα περίπου 70 χλμ εντός-εκτός πόλης, μικτή χρήση. Ο αέρας δε με άφησε να καταλάβω κάποιες λεπτομέρειες στον ήχο ή στις υψηλές ταχύτητες αλλά δε πειράζει, κάποια πράγματα κατάλαβα. Η βελτίωση σε επίπεδο Stage 1 είναι μικρή αλλά κατά τη γνώμη μου αξίζει τα 40€ (στη περίπτωση μου περίπου 85€).

Σίγουρα το φίλτρο της DNA είναι αυτό που χρειάζεται η μηχανή. Αναπνέει σαφώς καλύτερα και αυτό φαίνεται κυρίως στη περιοχή που η μηχανή σκορτσάρει (ανοίγει πολύ πιο εύκολα και μπαίνει στη καλή περιοχή των στροφών πιο άνετα). Επίσης φαίνεται στα κατεβάσματα των ταχυτήτων και στα κλεισίματα του γκαζιού, πολύ ομαλότερα όλα. Τα σκασίματα στην εξάτμιση παραμένουν κανονικά.
    Τέλος μου δόθηκε η αίσθηση ότι ανεβάζει λίγο πιο γρήγορα στροφές, δε θέλω όμως να είμαι απόλυτος για αυτό το τελευταίο, μπορεί να είναι απλώς εντύπωση μου.
    Όποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει φίλτρο της DNA μη φανταστεί πως θα το βάλει και η μηχανή του θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο.
    Γενικεύοντας θα έλεγα πως βελτιώνει την αναπνοή της μηχανής.
    Είναι μια μικρή βελτίωση που αξίζει να επενδύσει κανείς, ιδιαίτερα αν συνυπολογιστεί πως έχει εγγύηση εφ'όρου ζωής και αντιστοιχεί σε πάνω από 100 αλλαγές χάρτινου φίλτρου, αφού είναι πλενόμενο.

Αυτά!

Moderator
    Ωραίος thanks.

Μάλλον στην επόμενη αλλαγή θα βάλω dna

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos

Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και είμαι σε αναμονή του Ταμία (σαν απειλή μου ακούστηκε ο Ταμίας, πρέπει να ανησυχώ )
    Γουέλκαμ, αϊ αμ ταμίας.
    Αφού δεν βρήκες το μπεζάκι που είναι και ο κρυφός πόθος όλων εδώ μέσα, (και ας μην το παραδέχονται δημοσίως) δεν θα έχεις έκπτωση στις συνδρομές...
    Καλορίζικο το μπλεδάκι και καλά και πολλά χιλιόμετρα.
    Όποτε θες πέρνα να προπληρώσεις την συνδρομή του 14.
    Άν περάσει ο Φλεβάρης και δεν έχεις πληρώσει θα έχεις ένα μικρό προστιματάκι.
    Όπως καταλαβαίνεις άδικα σε τρομοκρατήσανε για μένα, σας αγαπάω όλους τους καλοπληρωτές!!!
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peskandritsos Προβολή μηνύματος
    Γουέλκαμ, αϊ αμ ταμίας.
    Αφού δεν βρήκες το μπεζάκι που είναι και ο κρυφός πόθος όλων εδώ μέσα, (και ας μην το παραδέχονται δημοσίως) δεν θα έχεις έκπτωση στις συνδρομές...
    Καλορίζικο το μπλεδάκι και καλά και πολλά χιλιόμετρα.
    Όποτε θες πέρνα να προπληρώσεις την συνδρομή του 14.
    Άν περάσει ο Φλεβάρης και δεν έχεις πληρώσει θα έχεις ένα μικρό προστιματάκι.
    Όπως καταλαβαίνεις άδικα σε τρομοκρατήσανε για μένα, σας αγαπάω όλους τους καλοπληρωτές!!!
    Ωχ... Καλώς μας βρήκατε!

Έχεις pm!

Moderator
    ...
    Έχεις pm!
    Φίλος, αυτά δεν πιάνουν στον ταμία.

Το έχω προσπαθήσει και εγώ.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αυτο που λεει η DNA ειναι οτι σε μεγαλο φορτιο το μειγμα ειναι αρκουντως πλουσιο ωστε να μην ανατιναχτει το μοτερ.
    Απο την αλλη δεν εχει κανενα απολυτως νοημα μια τετοια μετατροπη αν δεν εχει φτιαχτει ενας καταλληλος χαρτης και πολυ νοημα αν εχει φτιαχτει. Μερα με την νυχτα στην ποιοτητα λειτουργιας του μοτερ.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παρόμοια θέματα

1. βοηθεια για ΧΤ 660
    από kawasaki ZX-12 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2005, 10:01
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2005, 15:16
  3. περί βελτιώσεων ο λόγος - ΧΤ 660
    από gspir στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2004, 12:45
  4. Χτ 660
    από dep στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 12:49