Σελίδα 43 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 333839404142434445464748 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 631 έως 645 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    ....................
    Να το συζητήσουμε το θέμα.

Αστο καλυτερα... :smilea:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ Το avatar του/της ΚΑΠΛΑΝΙ
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Ποιός είπε ότι πρέπει να δεχτείς τον Χριστό ή τούς αγίους;
    Δηλώνεις άθρησκος και με γεια σου και χαρά σου.Όπως με γεια μου και χαρά μου εμένα που δηλώνω θρήσκος.
    Γιατί όμως ζητάς αποδείξεις για την ύπαρξη τού Θεού;Για να καθορίσεις τίς πράξεις και τη συμπεριφορά σου;

Δεν με καταλαβες φιλε μου Δεν ζηταω αποδειξη της υπαρξης του Θεου.
    Αν θες πιστευεις αν θες οχι .Προσωπικο του καθενος.Το προβλημα μου ειναι οι θρησκειες και
    συγκεκριμενα η ορθοδοξια,μια και ζουμε στην Ελλαδα.Η καθε θρησκει ειναι μια ολοκληρη κοσμοθεωρια.Εχει αρχες, αξιες,
    πιστευω.Ο Χριστος σε ολα αυτα παιζει ενα μικρο ρολο.Ισως τον μικροτερο.Ποιοι την
    δημιουργησαν και την στηριξαν φιλοσοφικα ποιες οι ριζες της ποιους αντεγραψαν και κυριως με ποιους πολεμησαν φιλοσοφικα και ποιους κυνηγισαν οταν εγιναν εξουσια.
    Ετσι για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη
    ΚΑΠΛΑΝΙ

Σε ποιον απευθύνεται το παράπονό σου; Δεν ήσουν υποχρεωμένος να διαβάσεις!
    1.Ποιο βιβλίο είναι εβραϊκό; Σου επέβαλλε κανείς να το δεχτείς;
    2.Διάβασε την Καινή Διαθήκη.
    3.Γιατί είναι! Και δε σε υποχρέωσαν να το δεχτείς. Όπως δέχεσαι π.χ. ότι έχεις δυο πόδια (που αν θέλεις εσύ, μπορείς να ισχυριστείς ότι έχεις τέσσερα και να μην πειράξεις κανέναν), έτσι!
    4.Φίλε.. Αν σε ρωτήσω εγώ: Ποιος ο λόγος να φάω φασολάκια σήμερα; Εγώ γουστάρω να φάω ντολμαδάκια γιαλαντζί!!! Τι θα απαντήσεις;;; Ε λοιπόν, πάρε την απάντηση αυτή που θα δώσεις εσύ στην παραπάνω ερώτηση και βάλτη κάτω από τη δική σου ερώτηση και θα έχεις την απάντησή σου!
    1.Εβραικη ειναι ολη η Αγια Γραφη.Η ημι θεοκρατουμενη χωρα που ζουμε σου επιβάλουν ολα αυτα.Τα προβληματα που εχει ενα παιδι αν δεν βαφτιστεί π.χ.εχουν ειπωθεί παραπανω.Αν υποστήριζα τα ιδια πραγματα πριν 50 π.χ. χρονια το λιγοτερο θα ειχα αφοριστεί.
    Το παραδειγμα σου το παραλειπω,και σε ξαναρωτω.Γιατι Χ.Ο.;
    Ετσι το μαθαμε απο τους γονεις μας;Σωστο.Αυτο ηξεραν αυτο ειπαν.Εμεις τουλαχιστον θεωρούμαστε πιο μορφωμένοι.Οι περισσοτεροι εχουμε τελειωσει τουλαχιστον γυμνασιο(εγω εκει σταματησα,δεν τα επαιρνε ευκολα η κεφαλα μου)οι περισσοτεροι απο εσας ακομα ποιο πανω απο οτι καταλαβαινω απο τις απαντησεις σας.Το ψαξατε το θεμα λιγο πιο βαθια;
    Απο διαφορετικη πλευρα ισως;
    Ισως πεις ετσι τα εμαθα ετσι τα κραταω χωρις να ασχοληθω παραπανω.Δεκτον μεγειασου
    με χαρασου αλλα αυτο δεν σου επιτρεπει να εχεις τοσο παθιασμένη αποψη διοτι στερείσαι
    επιχειρημάτων.

ΚΑΠΛΑΝΙ

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Αστο καλυτερα... :smilea:
    Το αφήνω! Αλλά αν δε μπορείς να αιτιολογήσεις κάτι, μην το γράφεις!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΠΛΑΝΙ
    1.Εβραικη ειναι ολη η Αγια Γραφη.Η ημι θεοκρατουμενη χωρα που ζουμε σου επιβάλουν ολα αυτα.Τα προβληματα που εχει ενα παιδι αν δεν βαφτιστεί π.χ.εχουν ειπωθεί παραπανω.Αν υποστήριζα τα ιδια πραγματα πριν 50 π.χ. χρονια το λιγοτερο θα ειχα αφοριστεί.
    Ετσι το μαθαμε απο τους γονεις μας;Σωστο.Αυτο ηξεραν αυτο ειπαν.Εμεις τουλαχιστον θεωρούμαστε πιο μορφωμένοι.Οι περισσοτεροι εχουμε τελειωσει τουλαχιστον γυμνασιο(εγω εκει σταματησα,δεν τα επαιρνε ευκολα η κεφαλα μου)οι περισσοτεροι απο εσας ακομα ποιο πανω απο οτι καταλαβαινω απο τις απαντησεις σας.Το ψαξατε το θεμα λιγο πιο βαθια;
    Ισως πεις ετσι τα εμαθα ετσι τα κραταω χωρις να ασχοληθω παραπανω.Δεκτον μεγειασου
    με χαρασου αλλα αυτο δεν σου επιτρεπει να εχεις τοσο παθιασμένη αποψη διοτι στερείσαι
    επιχειρημάτων.

Έστω και έχεις δίκιο και θα σε είχαν αφορίσει! Ε, και; Σε τι θα σε επηρέαζε αυτό; Κι έπειτα δε ζεις πριν 50 χρόνια. Ζεις σήμερα! Δε μου απάντησες ποιος και με ποιο τρόπο σου επιβάλλει να είσαι Χριστιανός. Είναι πολύ εύκολο να πεις ένα ξερό "η ημιθεοκρατούμενη κοινωνία σου τα επιβάλλει όλα αυτά!". Ποια;
    Λες ότι "εβραϊκή είναι όλη η Αγ. Γραφή!" Εννοείς ότι την έγραψαν εβραίοι; Ε, και;
    Παραλείπω κι εγώ την επανάληψη των δικών μου λόγων σχετικά με το δικαίωμα ελευθερίας να πιστεύει κανείς ή όχι, γιατί για να σου τα είπα, δεν πάει να πει ότι ξέρω ότι είναι δικαίωμά μου να κρίνω μόνος μου, σε τι θα πιστέψω;
    Στερούμαι επιχειρημάτων ε; Τι επιχείρημα θέλεις στο "ποιος είναι ο Χριστός"; Θέλεις να σου κάνει κάποιος τις συστάσεις; Διάβασε και μάθε! Το γιατί Χ.Ο. επίσης! Αν σε πείσει το κοράνι, να γίνεις μουσουλμάνος! Να μην τα ξαναλέμε..
    Τέλος λες ότι αν η δικαιολογία μου είναι "επειδή έτσι μου έμαθαν, έτσι λέω κι εγώ" δεν έχω δικαίωμα να έχω παθιασμένη άποψη!!! Ευτυχώς τελικά που δε ζούσες πριν 50 χρόνια γιατί όλο και κάπου θα σε αξιοποιούσε η χούντα! Τι είσαι εσύ που θα κρίνεις το βαθμό που παθιάζομαι και θέτεις όρους ως προς τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν, ώστε να μου δώσεις αυτό το δικαίωμα;

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    επιχειρημάτων.

+2 (εγω και ο Λιαντινης τα ιδια περιπου ελεγε....)
    Τον Μωυση,τον Ησαια κλπ τους ξερουμε ολοι....τον Καληκρατη,Πορφυριο κλπ ελαχιστοι εως κανενας.....
    Και ετσι εβγαζε το πορισμα οτι στην ουσια ειμαστε Εβραιοι ΟΛΟΙ...το ειπα πολυ περιληπτικα υπαρχουν στο νετ και τα αποσπασματα απο ομιλιες του που ειναι τεκμιριωμενα τα οσα λεει....

υ.γ
    Περαστικος ειμαι...
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    +2 (εγω και ο Λιαντινης τα ιδια περιπου ελεγε....)
    Τον Μωυση,τον Ησαια κλπ τους ξερουμε ολοι....τον Καληκρατη,Πορφυριο κλπ ελαχιστοι εως κανενας.....
    Και ετσι εβγαζε το πορισμα οτι στην ουσια ειμαστε Εβραιοι ΟΛΟΙ...το ειπα πολυ περιληπτικα υπαρχουν στο νετ και τα αποσπασματα απο ομιλιες του που ειναι τεκμιριωμενα τα οσα λεει....

υ.γ
    Περαστικος ειμαι...

Ρε φίλε τον Αχιλλέα και το Μενέλαο τους ξέρεις, υποθέτω.
    Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποια ήταν;

Αν δεν τα ξέρεις, τι σημαίνει ότι είσαι; Δωδεκαθεϊστής;

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Δεν με καταλαβες φιλε μου Δεν ζηταω αποδειξη της υπαρξης του Θεου.
    Αν θες πιστευεις αν θες οχι .Προσωπικο του καθενος.Το προβλημα μου ειναι οι θρησκειες και
    συγκεκριμενα η ορθοδοξια,μια και ζουμε στην Ελλαδα.Η καθε θρησκει ειναι μια ολοκληρη κοσμοθεωρια.Εχει αρχες, αξιες,
    πιστευω.Ο Χριστος σε ολα αυτα παιζει ενα μικρο ρολο.Ισως τον μικροτερο.Ποιοι την
    δημιουργησαν και την στηριξαν φιλοσοφικα ποιες οι ριζες της ποιους αντεγραψαν και κυριως με ποιους πολεμησαν φιλοσοφικα και ποιους κυνηγισαν οταν εγιναν εξουσια.
    Ετσι για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη
    Βαριέμαι φρικτά να τα ξαναλέω και βαριώνται ακόμα πιο φρικτά όσοι τα ξαναδιαβάσουνε.

Αν δεν βαριέσαι εσύ,κάνε μια αναδρομή στο thread.

Ρωτάς παρακάτω "Γιατί Χ.Ο";
    Δεν ξέρω.Όπως και δεν ξέρω γιατί το Άγιο Φώς στον τάφο τού Χριστού,ανάβει μόνο παρουσία Έλληνα ορθόδοξου.

moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Βαριέμαι φρικτά να τα ξαναλέω και βαριώνται ακόμα πιο φρικτά όσοι τα ξαναδιαβάσουνε.

Αν δεν βαριέσαι εσύ,κάνε μια αναδρομή στο thread.

Ρωτάς παρακάτω "Γιατί Χ.Ο";
    Δεν ξέρω.Όπως και δεν ξέρω γιατί το Άγιο Φώς στον τάφο τού Χριστού,ανάβει μόνο παρουσία Έλληνα ορθόδοξου.

Αυτος ειναι φιλε μου ο προβληματισμος μου. Εαν δεν ξερεις και σε ενδιαφερει ψαξε και
    θα βρεις πολλα,εαν οχι αστο.
    Υ.Γ.Διαρκειας πηρες;
    ΚΑΠΛΑΝΙ

Έστω και έχεις δίκιο και θα σε είχαν αφορίσει! Ε, και; Σε τι θα σε επηρέαζε αυτό; Κι έπειτα δε ζεις πριν 50 χρόνια. Ζεις σήμερα! Δε μου απάντησες ποιος και με ποιο τρόπο σου επιβάλλει να είσαι Χριστιανός. Είναι πολύ εύκολο να πεις ένα ξερό "η ημιθεοκρατούμενη κοινωνία σου τα επιβάλλει όλα αυτά!". Ποια;
    Λες ότι "εβραϊκή είναι όλη η Αγ. Γραφή!" Εννοείς ότι την έγραψαν εβραίοι; Ε, και;
    Παραλείπω κι εγώ την επανάληψη των δικών μου λόγων σχετικά με το δικαίωμα ελευθερίας να πιστεύει κανείς ή όχι, γιατί για να σου τα είπα, δεν πάει να πει ότι ξέρω ότι είναι δικαίωμά μου να κρίνω μόνος μου, σε τι θα πιστέψω;
    Στερούμαι επιχειρημάτων ε; Τι επιχείρημα θέλεις στο "ποιος είναι ο Χριστός"; Θέλεις να σου κάνει κάποιος τις συστάσεις; Διάβασε και μάθε! Το γιατί Χ.Ο. επίσης! Αν σε πείσει το κοράνι, να γίνεις μουσουλμάνος! Να μην τα ξαναλέμε..
    Τέλος λες ότι αν η δικαιολογία μου είναι "επειδή έτσι μου έμαθαν, έτσι λέω κι εγώ" δεν έχω δικαίωμα να έχω παθιασμένη άποψη!!! Ευτυχώς τελικά που δε ζούσες πριν 50 χρόνια γιατί όλο και κάπου θα σε αξιοποιούσε η χούντα! Τι είσαι εσύ που θα κρίνεις το βαθμό που παθιάζομαι και θέτεις όρους ως προς τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν, ώστε να μου δώσεις αυτό το δικαίωμα;
    Με αλλα λογια να αγαπιομαστε.Εχω την εντυπωση οτι δεν σου αρεσει να συζητας για
    αυτα τα θεματα ,αλλα δεν θελεις να τα συζητανε και οι αλλοι.
    Υ.Γ.Το ε και δεν ειναι απαντηση.
    ΚΑΠΛΑΝΙ

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8

Bαγγέλη ούτε εγω ξέρω.
    Αλλα είμαι 100% σίγουρος οτι εξηγείται επιστημονικά.
    Το οτι μπορεις να κρατήσεις ένα μυστικό δεν σημαίνει θαυμα.
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Bαγγέλη ούτε εγω ξέρω.
    Αλλα είμαι 100% σίγουρος οτι εξηγείται επιστημονικά.
    Το οτι μπορεις να κρατήσεις ένα μυστικό δεν σημαίνει θαυμα.
    Δεν ξέρω αν πρόκειται-θαύματος ή απάτης αλλά ούτε κανείς επιστήμονας το έχει εξηγήσει τόσα χρόνια Μάριε.

moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.

Αυτος ειναι φιλε μου ο προβληματισμος μου. Εαν δεν ξερεις και σε ενδιαφερει ψαξε και
    θα βρεις πολλα,εαν οχι αστο.
    Υ.Γ.Διαρκειας πηρες;
    Έχω ψάξει και συνεχίζω να ψάχνω.Για το μόνο πράγμα που έχω πειστεί είναι ότι,με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα εμείς οι άνθρωποι,κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε.

Οπότε τι κάνουμε συνήθως;Ή τα ονομάζουμε θαύματα και προσκυνάμε ή τα απορρίπτουμε χλευάζοντας.

Και όχι...διαρκείας δεν πήρα!
    moto perpetuo

hasta luego.

ούτε κανείς επιστήμονας το έχει εξηγήσει τόσα χρόνια Μάριε.

Eλα ρε Βαγγέλη.
    Και τον κεραυνό κάποτε τον έστελνε ο Θεός.
    Όλες οι θρησκείες έχουν τα "θαυματα" τους

...........

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF