Σε κόμμα το δέχομαι να μην είσαι παγιωμένος,αλλά σε ιδεολογία δεν είναι δείγμα αστάθειας,αναποφασιστικότητας και σύγχυσης το να μην είσαι σταθερός;Σίγουρα πρέπει να ψαχνόμαστε,να αναθεωρούμε και να εξελισσόμαστε,αλλά τα ''πιστεύω'' είναι κάτι που χαρακτηρίζει το σύνολο της προσωπικότητάς μας,πώς μπορεί να αλλάζει κάθε λίγο.Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Η δημοκρατία, μάλλον πιο σωστά οι πολιτικές επιλογές, η πολιτική ιδεολογία δεν είναι κάτι που
απαιτεί "πίστη" ή "χαβαλέ".
Είναι αποτέλεσμα έρευνας και ενδοσκόπησης, σκέψης και προσεκτικής μελέτης.
Αλλάζει ανάλογα με τις εμπειρίες και τα βιώματα, από το διάλογο και τις εξελίξεις,
τα προσωπικά και συλλογικά συμφέροντα, είναι "δυναμικό" το σύστημα.
Δεν μπορεί να είναι κάποιος σταθερός και παγιωμένος σε ένα κόμμα, έστω μια ιδεολογία.
Αλλάζει πεποιθήσεις και αυτό είναι το φυσιολογικό.
Θα το θέσω διαφορετικά με ένα παράδειγμα.Πιστεύω στην ισότητα μεταξύ των λαών,σε έναν συγκεκριμένο τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει η κοινωνία για να είναι ανθρώπινη,απορρίπτω κάθε είδους εκμετάλλευση κτλ.Αυτά όλα δεν αποτελούν κομμάτια ενός ευρύτερου φάσματος που αποκαλείς ιδεολογία;Αν αλλάξω τις αρχές μου,που πάει η ακεραιότητά μου,αυτό που ονομάζω προσωπικότητα και που εκφράζεται σε κάθε πτυχή της καθημερινής μου δραστηριότητας και με χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο;Εκτός αν κατάλαβα άλλο από αυτό που εννοείς...