Σελίδα 45 από 61 ΠρώτοΠρώτο ... 35404142434445464748495055 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 661 έως 675 από 908

Θέμα: ΧΤ 660 Ζ Part II

Νέο μέλος
    παιδες....

ειναι λογικο που στα 200km μου βγάζει F-trip?
    ποσα κμ έχω ακομα?

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fen1xol Προβολή μηνύματος
    παιδες....

ειναι λογικο που στα 200km μου βγάζει F-trip?
    ποσα κμ έχω ακομα?
    6.7 λίτρα.

Για να σου μπαίνει σε ρεζέρβα στα 200χλμ πρέπει να σου καίει 7,65/100 πράγμα που δεν γίνεται. Και αυτό αν το έχεις φουλάρει με 22 λίτρα αντί για 23 που παίρνει. Με 23 λίτρα αν σου βγάλει f-trip στα 200χλμ έχεις κάψει 8,15/100. Δλδ και τούρμπο να είχε τέτοια κατανάλωση δε θα έβλεπες. Η μέγιστη κατανάλωση δεν ξεπερνά με τίποτα τα 7/100. Ακόμα και αν υπολογίσεις την απόκλιση των οργάνων σε σχέση με τα πραγματικά χλμ.

Η ανώτερη κατανάλωση που έχω δει είναι 6,7 και μου έχει ανάψει στα 240 χλμ. Με άλλα 6,7 της ρεζέρβας πάω άλλα 100χλμ με τον ίδιο ρυθμό. max 340. λιγότερο δεν πάει. Η ελάχιστη που έχω δει είναι 4,2. (όλα μαμά στο μηχανάκι και ποτέ 100αρα)

Τι έχεις αλλάξει στο μηχανάκι?
    Πάντα απ' τον ίδιο φουλάρεις?
    Sent from me using a computer.

Νέο μέλος
    λοιπον...
    μου χε βλάλει f-trip στα 200km..το βάζω μπροστά το βράδυ κ επανερχονται 2 γραμμές στην ενδειξή, ενώ χαθηκέ το f-trip...(πιθανόν να είχε κλίση η μηχανη κ να έβγαλε f-trip)...τελικα πηγα βενζινάδικο κ φούλαρα με 12λιτρα....άρα αυτονομία κοντα στα 420km?!??

Συμπερασμα μάλλον η ενδειξη καυσίμου είναι λίγο οτι ναναι...

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fen1xol Προβολή μηνύματος
    λοιπον...
    μου χε βλάλει f-trip στα 200km..το βάζω μπροστά το βράδυ κ επανερχονται 2 γραμμές στην ενδειξή, ενώ χαθηκέ το f-trip...(πιθανόν να είχε κλίση η μηχανη κ να έβγαλε f-trip)...τελικα πηγα βενζινάδικο κ φούλαρα με 12λιτρα....άρα αυτονομία κοντα στα 420km?!??

Συμπερασμα μάλλον η ενδειξη καυσίμου είναι λίγο οτι ναναι...
    Όταν γέρνει η μηχανή και πάρει εντολή το f-trip πρέπει να κάνει 5 χλμ (ή 7 δεν θυμάμαι) για να ξανασβήσει. 6/100 σου έκαψε έτσι όπως μας τα λες. Δλδ στα 23 λίτρα με τον ίδιο ρυθμό έχεις 380χλμ.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Με 23 λίτρα αν σου βγάλει f-trip στα 200χλμ έχεις κάψει 8,15/100. Δλδ και τούρμπο να είχε τέτοια κατανάλωση δε θα έβλεπες. Η μέγιστη κατανάλωση δεν ξεπερνά με τίποτα τα 7/100.
    Πάντως εγώ ,τα'χω καταφέρει να δώ 8,5lt/100km.
    1 φορά ,μόνο... > 17 lt στα 200 km
    Αθήνα - Λαμία ,από Νεα Εθνική ,2κάβαλος ,3βάλιτσος+tankBag ,ΤΕΡΜΑ ΓΚΑΖΙ σχεδόν όλη τη διαδρομή.
    (Είχα φύγει αργά-μιση τ'απόγιομα ,κι ήθελα να φτάσω στην Ελάτη....μέρα....)

Συνήθως καίω 5,5lt/100km

Σε χαλαρό παρεϊστικο επαρχιακό εκδρομικό ,εχω δεί και 4,5lt/100km

Γενικά οι καταναλώσεις ,ποικίλουν μεγαλοτρόπως ,ανάλογα με την διάθεση μου και το μέγεθος της "αγκύλωσης" του δεξιού καρπού.
    (μερικές φορές κολλάει στο τέρμα ανοιχτό)
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Πάντως εγώ ,τα'χω καταφέρει να δώ 8,5lt/100km.
    1 φορά ,μόνο... > 17 lt στα 200 km
    Αθήνα - Λαμία ,από Νεα Εθνική ,2κάβαλος ,3βάλιτσος+tankBag ,ΤΕΡΜΑ ΓΚΑΖΙ σχεδόν όλη τη διαδρομή.
    (Είχα φύγει αργά-μιση τ'απόγιομα ,κι ήθελα να φτάσω στην Ελάτη....μέρα....)

Συνήθως καίω 5,5lt/100km

Σε χαλαρό παρεϊστικο επαρχιακό εκδρομικό ,εχω δεί και 4,5lt/100km

Γενικά οι καταναλώσεις ,ποικίλουν μεγαλοτρόπως ,ανάλογα με την διάθεση μου και το μέγεθος της "αγκύλωσης" του δεξιού καρπού.
    (μερικές φορές κολλάει στο τέρμα ανοιχτό)

Έχεις εξάτμιση φίλτρο, δεν έχεις?
    8,5 ε!!!!

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος
    Ωραίος thanks.

Μάλλον στην επόμενη αλλαγή θα βάλω dna
    Φοράω και γω το DNA stage 1 απο τα 20.000χλμ (τώρα πάω για 40) ακριβώς γιατί είναι καθαριζόμενο και τίποτα παραπάνω.
    Διαφορά δεν θα έλεγα πως παρατήρησα στην απόδοση, (στις ψηλές στροφές δείχνει μια ανακούφιση σε σχέση με το μαμά) μα για σίγουρα πράματα θα θέλει και άλλα σκαλίσματα σε καύσιμο / εξαγωγές.
    Αυτό που μάλλον παρατήρησα (μακάρι να κάνω λάθος) είναι μια μικρή αύξηση της κατανάλωσης 0,2-0,5L με κάθε επιφύλαξη πάντα γιατί το χεράκι μου απλώνει όσο περνάει ο καιρός μαζί του. Αν πράγματι αυξήθηκε η κατανάλωση δεν βλέπω το λόγο να το κρατάω. Τα 4.5λ/100 που λέμε, είναι εφικτά αλλά με πόνο. τα 5-5,5λ/100 είναι ψωμοτύρι και συνήθως για να μετακινηθω (μεικτά με περισσότερο Αττική οδό) είμαι πάνω απο 6λ/100 όπου είναι επιεικώς απαράδεκτο για το 2014. Τώρα όσο αναφορά τα 8,5λ/100 που κατάφερε ο φίλος θα με ανησυχούσε ιδιαιτέρως. Δεν πιστεύω πως μπορεί να καταφέρει κατανάλωση πάνω απο 7λ/100 το μοτεράκι μας.
    Το F650GS (το δικύλινδρο 800) κολλητού καίει με την ίδια χρήση κοντά στα 5λ/100 δηλαδή 20% λιγότερο; Στο ταξίδι δε με την 6η του (που ακόμα ψάχνω στο Tenere) πάει γληγορότερα με λιγότερα. Δεδομένης της, ας πούμε ταξιδιάρικης χρήσης (Α.Ο, Εθνική Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών - Ο Θεός να την κάνει) προσανατολίζομαι σε άλλο γρανάζωμα, μακρύτερο προφανώς. Συνήθως είμαι μονοκάβαλος και πιστεύω λόγω ροπής δεν θα το κρεμάσω. Τώρα με 5.500rpm είμαι στο ισάδι με 150km/h. Αυτό που θέλω είναι να κατεβάσω 500rpm πιο κάτω το μοτέρ στην ίδια ταχύτητα. Εφικτό; Κι αν ναι, τι γρανάζια ψάχνω;
    EDIT: Φιλαράκος μέτρησε το Vstrom σε αστικό κύκλο 8,8λ/100χλμ. Φρίκη ε;
    Τελευταία τροποποίηση από Αμφίσημος; 19/03/2014 στις 20:58.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Αμφίσημος Προβολή μηνύματος
    Φοράω και γω το DNA stage 1 απο τα 20.000χλμ (τώρα πάω για 40) ακριβώς γιατί είναι καθαριζόμενο και τίποτα παραπάνω.
    Διαφορά δεν θα έλεγα πως παρατήρησα στην απόδοση, (στις ψηλές στροφές δείχνει μια ανακούφιση σε σχέση με το μαμά) μα για σίγουρα πράματα θα θέλει και άλλα σκαλίσματα σε καύσιμο / εξαγωγές.
    Αυτό που μάλλον παρατήρησα (μακάρι να κάνω λάθος) είναι μια μικρή αύξηση της κατανάλωσης 0,2-0,5L με κάθε επιφύλαξη πάντα γιατί το χεράκι μου απλώνει όσο περνάει ο καιρός μαζί του. Αν πράγματι αυξήθηκε η κατανάλωση δεν βλέπω το λόγο να το κρατάω. Τα 4.5λ/100 που λέμε, είναι εφικτά αλλά με πόνο. τα 5-5,5λ/100 είναι ψωμοτύρι και συνήθως για να μετακινηθω (μεικτά με περισσότερο Αττική οδό) είμαι πάνω απο 6λ/100 όπου είναι επιεικώς απαράδεκτο για το 2014. Τώρα όσο αναφορά τα 8,5λ/100 που κατάφερε ο φίλος θα με ανησυχούσε ιδιαιτέρως. Δεν πιστεύω πως μπορεί να καταφέρει κατανάλωση πάνω απο 7λ/100 το μοτεράκι μας.
    Το F650GS (το δικύλινδρο 800) κολλητού καίει με την ίδια χρήση κοντά στα 5λ/100 δηλαδή 20% λιγότερο; Στο ταξίδι δε με την 6η του (που ακόμα ψάχνω στο Tenere) πάει γληγορότερα με λιγότερα. Δεδομένης της, ας πούμε ταξιδιάρικης χρήσης (Α.Ο, Εθνική Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών - Ο Θεός να την κάνει) προσανατολίζομαι σε άλλο γρανάζωμα, μακρύτερο προφανώς. Συνήθως είμαι μονοκάβαλος και πιστεύω λόγω ροπής δεν θα το κρεμάσω. Τώρα με 5.500rpm είμαι στο ισάδι με 150km/h. Αυτό που θέλω είναι να κατεβάσω 500rpm πιο κάτω το μοτέρ στην ίδια ταχύτητα. Εφικτό; Κι αν ναι, τι γρανάζια ψάχνω;
    16 εμπρός
    Κρίνουμε ανάλογα με τις εμπειρίες μας.

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paraligo Προβολή μηνύματος
    16 εμπρός
    Μερσί μεσιέ paraligo!

Μέλος Το avatar του/της Theotrelos83
    Χαμηλότερη 4,2λ/κμ υψηλότερη 5,7λ/κμ! Εχω πάνω DNA stage 1 και κομμένο τον καταλύτη στη μαμά εξάτμιση!

Προσωπικά πιστεύω πως με 150 στο κοντερ ζορίζεται και το μηχανάκι και εγώ! (μονοκύλινδρο είναι)

Δεν αγαπά τις ευθείες το καλό μου! (ούτε και γω!)
    Σε μια κοινωνία οπού η αίσθηση της ελευθερίας ολοένα και συρρικνώνεται η μοτοσυκλέτα είναι το τελευταίο νόμιμο ναρκωτικό για μένα!

Έχεις εξάτμιση φίλτρο, δεν έχεις?
    8,5 ε!!!!
    Αν και τά'χω γράψει ξανά ,πολλές σελίδες πίσω:
    PCV + DNA stg.2 + newMAP + 2xAcraps

Kαι ναι...παρ' όλο που κι εμένα μου φάνηκε υπερβολικό ,τα'καψε τα 8,5 λτ/100κμ.
    Αλλά υπό συνθήκες πλήρους φορτίου & πλήρους γκαζιού ολούθε.

Ξαναλέω ότι συνήθως είμαι στα 5,5 λτ/100κμ
    " the PouroDuro team "

Αυτό το PCV πολύ θα 'θελα να το δοκιμάσω! Γάτε αξίζει τα 300 γιούρο άραγε;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Theotrelos83 Προβολή μηνύματος
    Αυτό το PCV πολύ θα 'θελα να το δοκιμάσω! Γάτε αξίζει τα 300 γιούρο άραγε;
    Από μόνο του ,όχι.
    θέλει κι άλλα μπλιμπλίκια
    θέλει κ χάρτη σε δυναμόμετρο
    θέλει κ μάστορα που ν'ασχοληθεί κ να μη σου βάλει κονσέρβα
    θέλει λ7...

Οι επιδόσεις αλλάζουν δραματικά προς το καλύτερο (βλ. post No.467)

Αμα βάλεις βέβαια κι άλλα 300 για να προσθέσεις στο πακέτο και το auto tune ,θα'ναι ακόμα καλύτερα.

Όταν τα καταφέρω να το τεστάρω και μ'αυτό ,με την βοήθεια του γνωστού μας DrΒig ,θα γράψω εντυπώσεις.
    " the PouroDuro team "

Ελπίζω να συναντηθούμε κάπου κάποτε.. και να το δω-οδηγήσω (αν μου επιτρέψεις φυσικά)!
    Σε μια κοινωνία οπού η αίσθηση της ελευθερίας ολοένα και συρρικνώνεται η μοτοσυκλέτα είναι το τελευταίο νόμιμο ναρκωτικό για μένα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Επιβεβαιώνω κι εγώ πως συνήθη κατανάλωση είναι τα 5,5 λτ/100 χλμ.
    Οι αυξομειώσεις της κατανάλωσης είναι μικρές από πόλη σε Εθνική. Περίπου 4,8 λτ/100 χλμ με 4000 στροφές στο ταξίδι και 5,5-6 λτ/100 χλμ εντός της πόλης.

Σχετικά πρόσφατα έβαλα κι εγώ DNA Stage 2 με τάπα προσαρμογής για επαναφορά σε Stage 1 (δεν έχω εξάτμιση, ούτε PC), αλλά δεν έχω μετρήσει ακόμη τη διαφορά σε κατανάλωση καθώς πλέον βάζω 10, 15 ή 20 ευρά αναλόγως τα διαθέσιμα και δεν έχω κάνει και κάποιο ταξίδι.

Βέβαια ακόμη πιο πρόσφατα κόντυνα τη σχέση στο γρανάζωμα οπότε παίζω με 500-600 στροφές περισσότερες στις ίδιες ταχύτητες που θα σημαίνει σίγουρα και μια κάποια μεγαλύτερη κατανάλωση. Όταν κάνω κάποιο ταξιδάκι, έστω και μίνι θα σας ενημερώσω.

Σχετικά με το DNA η διαφορά που είδα στα σίγουρα ήταν ότι εξαφανίστηκε το σκορτσάρισμα που είχα στις 3000-3500 στροφές και 5η στο κιβώτιο. Τώρα πια και με 47άρι πίσω γρανάζι είμαι ακόμη καλύτερα.
    Θεωρώ πως η μηχανή ανάσανε σε όλα τα επίπεδα και έχασε στο ταξίδι, όχι τόσο σε τελική, καθώς τώρα ανεβάζει πιο ψηλά στροφές με 5η στο κιβώτιο όσο μάλλον σε κατανάλωση και στο ότι το κοντέρ έκλεβε που έκλεβε... τώρα έχει γίνει πύραυλος... βοηθαέι όμως τη ψυχολογία
    Πάντως αυτό που θα σύστηνα ανεπιφύλακτα είναι ένα 46άρι πίσω γρανάζι, μικρές αποκλίσεις από το μαμά 45 και σίγουρα θα μείωνε το πραγματικά εκνευριστικό σκορτσάρισμα που έχει το Tenere στη τόσο συνήθη περιοχή των 3000 χιλιάδων στροφών.

Τέλος πάντων, εγώ είμαι ταξιδιώτης των 110-120 χλμ/ώρα δηλ. 4000-4500 στρόφες, τώρα πηγαίνω στις ίδιες ταχύτητες με 500 στροφές περισσότερες, μικρό το κακό για εμένα.
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 30/03/2014 στις 15:47.

Παρόμοια θέματα

1. βοηθεια για ΧΤ 660
    από kawasaki ZX-12 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2005, 10:01
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2005, 15:16
  3. περί βελτιώσεων ο λόγος - ΧΤ 660
    από gspir στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2004, 12:45
  4. Χτ 660
    από dep στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 12:49