Ωρα για αλλαγη μοτοσυκλετας κ βρισκομαι πανω στο 990 του Σπυρου......μοτοσυκλετα που εχω καβαλησει αρκετες φορες στο παρελθον κ μου ειναι αρκετα οικεια. Πρωτη αντιδραση??? Ρε τι ειναι αυτο το απαρχιωμενο μοτοσακο????(τωρα ειμαι υπερβολικος....)ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ........ Γρηγορο reset κ καθομαι απο πισω στον Σπυρο να δω ποσο διαφορετικες ειναι τελικα αυτες οι δυο μοτοσυκλετες μεταξυ τους......οχι μονο σε εμφανιση, αλλα τελικα κ σε φιλοσοφια. Ακολουθω τον Σπυρο απο κοντα, ο οποιος συντομα φαινεται να την οικειοποιειται πολυ γρηγηρα, αναγκαζοντας με να μην λυπηθω το 990 κ να μπω σε ρυθμους καταδιωξης........Το 990 καταφερνει κ μενει κοντα, αλλα ηδη ζηλευω τον Σπυρο κ θελω το 1190 πισω!!!! Το 990, μια μοτοσυκλετα οροσημο, μια μοτοσυκλετα που ειχε θεσει παρα πολυ υψηλα στανταρ στον τομεα της οδηγηκης συμπεριφορας, μετα απο χρονια συμβιωσης μαζι της, για πρωτη φορα το μπροστινο της μου μοιαζει ασαφες, μαλακο......κ τα φρενα του ισα που λεμε επαρκη!!!!!!
Αφου εναλλασουμε μοτοσυκλετες αρκετες φορες κατα την βολτα μας, φτανουμε στην Αρβανιτσα, οπου αποφασιζουμε να την λερωσουμε!!! Ο Σπυρος δεν χανει ευκαιρια κ χανεται σε εναν απο τους χωματοδρομους, οι δυο τους.......Εγω καθομαι υπο την σκια των ελατο-δεντρων κ προσπαθω να βαλω τις σκεψεις μου σε μια ταξη........Μετα απο κανα 15λεπτο επιστρεφει ο Σπυρος......κ επι τοπου αποφασιζουμε να καβαλησει τωρα το 990 κ να ακολουθησω με το 1190!!! Επιλογη off-road.....ABS απενεργοποιημενο για το πισω φρενο κ παμε! Ειμαι διστακτικος, καθως θυμαμαι οτι φοραει τα Continetal κ περιμενω γλιστρηματα.....αλλα συντομα αναθεωρω. Ακομα κ με αυτα τα ελαστικα που ειναι καθαρα ασφαλτινου προσανατολισμου, το μεγαλο 1190, κινειται με ιδιαιτερη χαρη κ ανεση!!! Το traction control συλλαμβανεται να δουλευει μονο οταν εγω υπερβαλλω, αλλα βοηθαει απιστευτα με το να μην αναλωνομαι σε χαζο-σπινιαρισματα κ βαζει την δυναμη κατω με εναν πολυ ομορφο τροπο, βοηθωντας με να κινηθω με μεγαλυτερη ταχυτητα, αθορυβα κ ασφαλεστερα. Τα φρενα επισης δεν μου προκαλουνε προβλημα πουθενα, αν κ σε συνθηκες χωματοδρομου το εμπρος φρενο ειναι παρα πολυ.....κ χρειαζεται το πολυ ενα δαχτυλο!!! Τα κιλα ειναι πολλα, ωστοσο κρυβονται καλα κ με το που κουμπωσεις 1η κ αρχισεις να κινησαι εξαφανιζονται ως δια μαγειας.....ενω σε αυτο πιστευω οτι συμβαλλει τα μεγιστα οι χαμηλα συγκεντρωμενες μαζες, κανοντας την ιδιαιτερα ευκολη ειδικα στις επι τοπου μανουβρες.