Σελίδα 45 από 93 ΠρώτοΠρώτο ... 35404142434445464748495055 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 661 έως 675 από 1381

Θέμα: Ποδήλατα ΙΙ

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Έτσι λέω γιατί τα 800€ μου κάθονται κάπως ( στο Attention θα πήγαινα λόγω Deore και χρώματος )
    Τα πιο VFM MTB στο 700άρι, είναι τα Vitus Nucleus VR σε εκδόσεις 27.5 & 29 τα οποία γίνονται ανάρπαστα και πρέπει να είσαι απίκο όταν σκάει παρτίδα γιατί φεύγουν αμέσως. Με κάτω από 700 ευρώ παίρνεις πιρούνι αέρα και thru axle μπροστά μαζί με αξιοπρεπέστατα περιφερειακά. Aξίζει να το ψάξεις!

https://www.chainreactioncycles.com/.../rp-prod181494

Τα διαθέτει και το Wiggle και ίσως και άλλοι... κάνε ένα search.

Μα για αυτό ρωτούσα αν αυτά τα εγγλέζικα reviews λένε τίποτα, γιατί σχεδόν όλα βγάζουν αυτό το Vitus σαν καλύτερη αγορά.
    https://www.bikeradar.com/features/t...kes-under-750/
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Μα για αυτό ρωτούσα αν αυτά τα εγγλέζικα reviews λένε τίποτα, γιατί σχεδόν όλα βγάζουν αυτό το Vitus σαν καλύτερη αγορά.
    https://www.bikeradar.com/features/t...kes-under-750/

Vitus, πιο ακριβό βέβαια και Dual Susp έχει φίλος μου και είναι εξαιρετικό για τα λεφτά του. Γενικά η εταιρεία έχει αυτή την πολιτική, πολύ φθηνά με καλά περιφερειακά. Σε αυτά τα χρήματα πριούνι αέρα δεν βρίσκεις έυκολα και ειναι πολύ σημαντικό. Τώρα για τα Reviews, δεν νομίζω ότι δεν είναι αντικειμενικά και στην τελική δεν είναι μόνο τοι Radar που γράφει εξαιρετικά πράγματα. Όλα τα ποδήλατα σε αυτή την τάξη τιμής έτσι και αλλιώς φτιάχνονται Taiwan και Κίνα, οι σκελέτοι δεν εχουν θέμα να πάθουν κάτι, δεν θα κάνεις και downhill φαντάζομαι, οπότε ποντάρεις στο να πάρεις όσο το δυνατόν καλύτερα περιφερειακά. Έτσι όπως το βλέπω το Nucleus είναι μια χαρά και αποτελεί μια εξαιρετική βάση για βελτιώσεις στο μέλλον, αν θελήσεις κάτι τέτοιο.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Τα πιο VFM MTB στο 700άρι, είναι τα Vitus Nucleus VR σε εκδόσεις 27.5 & 29 τα οποία γίνονται ανάρπαστα και πρέπει να είσαι απίκο όταν σκάει παρτίδα γιατί φεύγουν αμέσως. Με κάτω από 700 ευρώ παίρνεις πιρούνι αέρα και thru axle μπροστά μαζί με αξιοπρεπέστατα περιφερειακά. Aξίζει να το ψάξεις!

https://www.chainreactioncycles.com/.../rp-prod181494

Τα διαθέτει και το Wiggle και ίσως και άλλοι... κάνε ένα search.
    Πολυ ενδιαφερον ποδηλατο. Εντυπωση μου κανει η διασταση των στεφανιων που παιρνουν και +λαστιχα.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Πολυ ενδιαφερον ποδηλατο. Εντυπωση μου κανει η διασταση των στεφανιων που παιρνουν και +λαστιχα.
    Έχει μπαμπάτσικα λάστιχα και η ζάντα σηκώνει παραπάνω σίγουρα, αλλά στο chain reaction λένε μέχρι 2.4" είναι το max clearance, οπότε plus με βάση αυτά που ισχύουν δεν το λές (2.6+). Αλλά ok, μην τραλαθούμε, με 2.4" μια χαρά αερόστρωμα έχεις, τους πετάς και ένα tubeless και είσαι άρχοντας!

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Μας εχετε καψει κ με τα ποδηλατα...ποσες ωρες διαβασμα ΚΑΙ γι αυτο??
    Αν καποιος θελει κατι decent να κινειται στο δρομο αλλα και να μπορει να κανει κ κανα βουνακι (οχι extreme καταστασεις γιατι μεγαλωσαμε) τι κοιταει?
    Εως 500 καλα δεν ειναι?
    Γιατι μονοδισκο αληθεια κ οχι 2 δισκους?

ΥΓ. Εχω να ανεβω σε ποδηλατο (σοβαρα εννοω) απο τον καιρο που ετρεχα με κουρσα στο ποδηλατοδρομιο με τον Κανελλοπουλο προπονητη.
    Gearing 52-14 (μονο) αν θυμαμαι καλα...Αλλο πραγμα η τουμπα κ το συρσιμο στο ξυλο με δεμενα τα ποδια κ χωρις φρενα.
    Ride(s) the wind of change...

Στα άλλα νέα της ημέρας, τα ζαντολάστιχα εκουμπωθηκαν στο μπίτσι. Συνολικό κέρδος από βάρος -700 gr που δεν το λες σε καμία περίπτωση λίγο. Σε δοκιμαστική βόλτα το νοιώθεις και με το παραπάνω, αφού το βάρος αφαιρέθηκε από το μεγαλύτερης ακτίνας περιστρεφόμενο μέρος του ποδηλάτου, τους τροχούς και τα ελαστικά Επειδή με ρώτησαν για το κόστος, οι ζάντες της Mavic (Allroad) ειναι σε προσφαορά σε όλα τα καταστήματα του εξωτερικού, από 300, στα 230 ευρώ. Έρχoνται έτοιμες με ταινία, QR αντάπτορες και spacer για shimano κασέτες 9/10, δηλάδη κάνουν και για παλιά ή budget ποδήλατα. Είναι γα Gravel - ΜΤΒ (Light) χρήση. Τα Schwalbe G-ONE κυλάνε τέλεια στην άσφαλτο χωρίς drag, και έχουν ΤΡΕΛΗ πρόσφυση. Οτι πιο γραπωτικό έδω δει σε λάστιχο ποδηλάτου και έχω αλλάξει δεκάδες! Απλά υποψιάζομαι οτι φθαρούν πολύ γρήγορα... τέσπα. Άμα έχετε κανά "ασφαλτοποιημένο" MTB, Trekking - City, σκεφτείτε τα σοβαρά.

Αυτά.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Μεγάλο Ευχαριστώ στο Γιάννη @Lioulios που ήρθε και μας μάζεψε γιατί μείναμε από μπαταρία και η επιστροφή είχε πολύ ανηφόρα αδερφάκι μου!
    Ήπιαμε και τα μπυράκια μας!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	98187823_10217901025943205_7636340805908561920_o.jpg 
Προβολές:	136 
Μέγεθος:	100,1 KB 
ID:	418335

Όνομα:	98181321_10217905372731872_5125405639362740224_o.jpg 
Προβολές:	136 
Μέγεθος:	82,9 KB 
ID:	418336

700 κιλά βίδες Το avatar του/της Anritsu
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Αν καποιος θελει κατι decent να κινειται στο δρομο αλλα και να μπορει να κανει κ κανα βουνακι (οχι extreme καταστασεις γιατι μεγαλωσαμε) τι κοιταει?
    Εως 500 καλα δεν ειναι?

ΥΓ. Εχω να ανεβω σε ποδηλατο (σοβαρα εννοω) απο τον καιρο που ετρεχα με κουρσα στο ποδηλατοδρομιο με τον Κανελλοπουλο προπονητη.
    Gearing 52-14 (μονο) αν θυμαμαι καλα...Αλλο πραγμα η τουμπα κ το συρσιμο στο ξυλο με δεμενα τα ποδια κ χωρις φρενα.
    Για κίνηση σε δρόμο και κάνα πατημένο χώμα πας σε hybrid/ treking που λέμε . Ριξε λίγο διάβασμα προς τα πίσω και θα βρεις υλικό και προτάσεις . Σε entry level mtb καποια bianchi που πρότεινε ένας φίλος δεν τα λες και άσχημα .
    Modenas Kriss 125

Εως 500 καλα δεν ειναι?

Η αλήθεια είναι ότι για να πάρεις ένας αξιοπρεπές MTB, πρέπει να φτάσεις τα 750+ ευρώ τουλάχιστον. Το "κακό" με τα budget MTB, είναι η "υποχρεώση" τους για ανάρτηση μπροστά και σε αυτά τα λεφτα τα πιρούνια είναι γ.τ.π. Απλά ΔΕΝ δουλέυουν, προσθέτουν βάρος και χαλάνε τελικά την συμπεριφορά του ποδηλάτου. Με 500 ευρώ -κατά την άποψη μου- η λύση για μικτή χρήση στην Ελλάδα είναι ένα City - Hybrid, ΧΩΡΙΣ ανάρτηση (οχι Trekking προς θεού!!!) με την μόνη προϋπόθεση, να δέχεται φαρδιά ελαστικά από 45 και πάνω. Τα ελαστικά αυτά, ρίχνοντας τις πιέσεις πάνε μια χαρά στο χώμα και πίστεψε με, έχει πολύ μεγαλύτερη πλάκα και ενδιαφέρον να οδηγάς ένα "ξερό" ποδήλατο στο χώμα, παρά ένα "MTB" που το μπροστινό του χοροπηδά ανεξέλεγκτα. Με "ξερο" ποδήλατο έχω φτάσει στα "γαμίδια" στο χώμα και έχω περάσει από σαθρά με σπασμένη πέτρα, και όλα αυτά με ελαστικά 700 Χ 38... απείρως καλύτερη εμπειρία σε σχέση με ένα Ideal MTB του 500άρικου που έχω, με "ανάρτηση" μπροστά.

Ένα εξαιρετικό ποδήλατο που εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία είναι το Kona Dew, το οποίο είναι και μούν@ρος, με 650 Χ 48 ελαστικά (μπορεί να πάρει και περισσότερο μάλλον). Από σασμάν κτλ μην ασχοληθείς, κλαίν, ακόμα και οι πιο budget σειρές της Shimano μια χαρα δουλέυουν και είναι τρομερά αξιόπιστες. 1Χ, 2Χ, 3Χ, κλάιν επίσης... καλύτερα 3Χ για γενική χρήση, να έχεις μεγάλο εύρος. Ωραία φρένα έχει, υποδεχές για να του βάλεις φτερά - σχάρες και ότι άλλο θέλεις έχει και επίσης αργότερα με μικρό κόστος, το κάνεις tubeless, του βάζεις ένα πιο 50-50 ελαστικό , ρίχνεις πίεσεις ακόμα και στα 20 psi και έχεις "αερόστρωμα" μπροστά και πίσω για να πηγαίνεις άρχοντας στο χώμα.

Όχι ΜΤΒ budget παιδιά, δεν κάνουν απολύτως τίποτα καλά, όπως και τα trekking αντίστοιχής τιμής.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Η αλήθεια είναι ότι για να πάρεις ένας αξιοπρεπές MTB, πρέπει να φτάσεις τα 750+ ευρώ τουλάχιστον. Το "κακό" με τα budget MTB, είναι η "υποχρεώση" τους για ανάρτηση μπροστά και σε αυτά τα λεφτα τα πιρούνια είναι γ.τ.π. Απλά ΔΕΝ δουλέυουν, προσθέτουν βάρος και χαλάνε τελικά την συμπεριφορά του ποδηλάτου. Με 500 ευρώ -κατά την άποψη μου- η λύση για μικτή χρήση στην Ελλάδα είναι ένα City - Hybrid, ΧΩΡΙΣ ανάρτηση (οχι Trekking προς θεού!!!) με την μόνη προϋπόθεση, να δέχεται φαρδιά ελαστικά από 45 και πάνω. Τα ελαστικά αυτά, ρίχνοντας τις πιέσεις πάνε μια χαρά στο χώμα και πίστεψε με, έχει πολύ μεγαλύτερη πλάκα και ενδιαφέρον να οδηγάς ένα "ξερό" ποδήλατο στο χώμα, παρά ένα "MTB" που το μπροστινό του χοροπηδά ανεξέλεγκτα. Με "ξερο" ποδήλατο έχω φτάσει στα "γαμίδια" στο χώμα και έχω περάσει από σαθρά με σπασμένη πέτρα, και όλα αυτά με ελαστικά 700 Χ 38... απείρως καλύτερη εμπειρία σε σχέση με ένα Ideal MTB του 500άρικου που έχω, με "ανάρτηση" μπροστά.

Ένα εξαιρετικό ποδήλατο που εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία είναι το Kona Dew, το οποίο είναι και μούν@ρος, με 650 Χ 48 ελαστικά (μπορεί να πάρει και περισσότερο μάλλον). Από σασμάν κτλ μην ασχοληθείς, κλαίν, ακόμα και οι πιο budget σειρές της Shimano μια χαρα δουλέυουν και είναι τρομερά αξιόπιστες. 1Χ, 2Χ, 3Χ, κλάιν επίσης... καλύτερα 3Χ για γενική χρήση, να έχεις μεγάλο εύρος. Ωραία φρένα έχει, υποδεχές για να του βάλεις φτερά - σχάρες και ότι άλλο θέλεις έχει και επίσης αργότερα με μικρό κόστος, το κάνεις tubeless, του βάζεις ένα πιο 50-50 ελαστικό , ρίχνεις πίεσεις ακόμα και στα 20 psi και έχεις "αερόστρωμα" μπροστά και πίσω για να πηγαίνεις άρχοντας στο χώμα.

Όχι ΜΤΒ budget παιδιά, δεν κάνουν απολύτως τίποτα καλά, όπως και τα trekking αντίστοιχής τιμής.
    Εκτος του kona και το cube hyde ειναι αντιστοιχα ικανοτατο προς πασα χρηση + χωμα. Σε 29 τροχους χωραει μεχρι 2.3-2.4 και σε 27.5 χωραει 2.6.
    Στα περι μπατζετ mtb και τα γ.τ.π. πηρουνια συμφωνω απολυτα.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Εκτος του kona και το cube hyde ειναι αντιστοιχα ικανοτατο προς πασα χρηση + χωμα. Σε 29 τροχους χωραει μεχρι 2.3-2.4 και σε 27.5 χωραει 2.6.
    Στα περι μπατζετ mtb και τα γ.τ.π. πηρουνια συμφωνω απολυτα.
    Αν παίρνει 2.6" σε 27.5 ειναι ότι πρέπει. Φτιάχνεις δυο σετ τροχών, ένα 700 Χ 28-32 για κίνηση στην άσφαλτο και ένα 650 Χ 2.4+ για χώμα και έχεις δύο ποδήλατα.

Aυτό εδώ ήταν ποδηλατάρα, αλλά το έχει κόψει από την παραγωγή η Marin το 2019... βγήκε σε προσφορά με 700 ευρώ αλλά δεν τα είχα (ούτε τα έχω...). Πρέπει να παζουν ακόμα κάποια κομμάτι πάντως αν το ψάξει κανείς και σε καλή τιμή.

Marin Pine Mountain, ατσάλι και λάστιχα 2.8, δηλαδή σκελετός για μια ζωή και ισοπέδωση του τερέν. Μόνο για βουνό βέβαια, δρόμο δεν πάει, τουλάχιστον όχι με αυτά τα λάστιχα.

Όνομα:	full109999 (1).jpg 
Προβολές:	107 
Μέγεθος:	70,4 KB 
ID:	418347

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anritsu Προβολή μηνύματος
    Για κίνηση σε δρόμο και κάνα πατημένο χώμα πας σε hybrid/ treking που λέμε . Ριξε λίγο διάβασμα προς τα πίσω και θα βρεις υλικό και προτάσεις . Σε entry level mtb καποια bianchi που πρότεινε ένας φίλος δεν τα λες και άσχημα .
    Πρεπει να πεσει διαβασμα...συμφωνω.
    Το κοστος μην ανεβει κ πεσει καμια παντολφα (μηχανες, ποδηλατα...)

Καλα το αξιοπρεπες για τον καθενα μας ειναι υποκειμενικο.
    Καποιος που ασχολειται αρκετα προφανως κ ενα ΜΤΒ του 500αρικου θα του φανει λιγο/γελοιο αλλα καποιος οχι τοσο μεσα στα πραγματα μπορει να μην καταλαβει κ διαφορα.
    Κατι MERIDA & SCOTT τα ξεχναμε κοινως...
    To CUBE AIM RACE χαζευα...για πεταμα κ αυτο?
    Οποτε Analog σε καμια καλη τιμη αν το πετυχω?
    Ride(s) the wind of change...

Πρεπει να πεσει διαβασμα...συμφωνω.
    Το κοστος μην ανεβει κ πεσει καμια παντολφα (μηχανες, ποδηλατα...)

Καλα το αξιοπρεπες για τον καθενα μας ειναι υποκειμενικο.
    Καποιος που ασχολειται αρκετα προφανως κ ενα ΜΤΒ του 500αρικου θα του φανει λιγο/γελοιο αλλα καποιος οχι τοσο μεσα στα πραγματα μπορει να μην καταλαβει κ διαφορα.
    Κατι MERIDA & SCOTT τα ξεχναμε κοινως...
    To CUBE AIM RACE χαζευα...για πεταμα κ αυτο?
    Οποτε Analog σε καμια καλη τιμη αν το πετυχω?
    Προφανώς υπάρχει υποκειμενικότητα αλλά δεν στο λέω από την σκοπία ενός τούμπανου MTB αναβάτη, καμία σχέση. Η αναλογία είναι σαν να ρωτάει κάποιος αν μπορεί να μπεί με Syong Shenju (ή κάτι τέτοιο) κινέζικη απομίμηση XT125 στο χώμα. Ε θα μπει, αλλά η εμπειρία δεν θα είναι ευχάριστη, απλά διεκπαιρεωτική και άχαρη. Όλες οι γνωστές εταιρείες, σε αυτό το πλαφόν τιμής βγάζουν πάνω - κάτω τα ίδια ποδήλατα. Giant, Kona, Specialized, Trek, Merida, Scott, Cannondale, GT, έιναι τα ηχηρά ονόματα και χρεώνουν για αυτό. Πιο μικρές εταιρείες προσφέρουν κάτι λίγο παραπάνω στα ίδια χρήματα αλλά αυτό δεν κάνει τελικά μεγάλη διαφορά. Τα CUBE δεν τα ξέρω, εννοώ δεν τα έχω ψάξει. Αν έπρεπε ντε και καλά να διαλέξω ένα MTB στο 500άρι θα κοίταγα το TREK Merlin 5. Το cyclist είναι από τα καλύτερα ποδηλατάδικα στην Ελλάδα σε εξυπηρέτηση / after sales, το μπιτσι έχει σκελετό βασισμένο στα πιο ακριβά XCaliber, με εγγύηση εφ όρου ζώης και αν θες να κάνεις αναβάθμιση μελλοντικα με ένα πιο καλό πιρούνι και περιφερειακά βρίσκεις πολύ εύκολα και μτχ. Είναι μια καλή βάση.

Παρόμοια θέματα

1. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ (ΙΙ)
    από Trans στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 187
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2007, 20:00
  2. Απαντήσεις: 335
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2007, 11:30
  3. ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ
    από kostasvar στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 15/03/2006, 10:47
  4. Γάμος - Μέρος ΙΙ