Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή. Πήγαινε λίγο πίσω και δες σε παρακαλώ, ήμουν εγώ που αναρωτήθηκα τον τρόπο που άναψε το κερί; Εγώ απάντησα σε σένα που είπες ότι είδες με τα μάτια σου, να το κάνει χημικός στην τηλεόραση! Είναι έτσι ή όχι; Γιατί τώρα, μετά την ερώτησή μου:
"Επειδή υπάρχει δυνατότητα να ανάψει η φλόγα με χημικά μέσα ώστε να φανεί ότι το κερί άναψε "από μόνο του", σημαίνει ότι είναι 100% σίγουρο, ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει κατά την αφή του Αγ. Φωτός; Μην ξεχνάτε ότι οι Εβραίοι ερευνούν (σωματικά) με λεπτομέρεια τον Ελληνορθόδοξο ιερομένο και του παράσχουν οι ίδιοι τα απαιτούμενα (για την αφή), πριν εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο. Λέτε τόσα χρόνια, αυτοί να μην κατάφεραν να ξεσκεπάσουν την απάτη; Κάποια χρονιά, ο αρμένιος παπάς μπήκε πρώτος! Και δεν έγινε τίποτα (οι γρηγοριανοί είναι αιρετικοί). Τι συμβαίνει; Είναι μια καλοστημένη συνομωσία των Ελλήνων παπάδων; Για ποιο λόγο;",
καταλήγεις στο συμπέρασμα "Αύτό πού τόσο έγωιστικά άναρωτήθηκες γιατί άναψε μόνο μέ τόν Όρθόδοξο παπά....!!!!!!";
Ποιος το αναρωτήθηκε αυτό;;; Ποιος εκμεταλεύτηκε εγωιστικά το συγκεκριμένο μέρος της συζήτησης; Μην αλλάξεις θέμα συζήτησης! Σε παρακαλώ! Απάντησε σε ότι σε ρωτάω!
Στο δεύτερο μέρος της απάντησής σου, ασχολείσαι με παπάδες που είναι 200 κιλά κ.λπ.
Copy-paste από την απάντηση προς marios8:
"Προσωπικά, δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι μέσα στην εκκλησία, υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα, χωρίς ηθικούς φραγμούς (γιατί να τους έχουν άλλωστε, αν δεν πιστεύουν πουθενά και θεωρούν εαυτούς ζώα, που προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο, μη σεβόμενα απολύτως τίποτα και η πρώτη λέξη που τους έρχεται στο κεφάλι όταν ακούν εκκλησία, Χριστός κ.λπ. είναι η ΚΟΝΟΜΑ), με μοναδικό σκοπό να εκμεταλευτούν τις δυνατότητες πους τους δίνονται για να κλέψουν, να αρπάξουν, να εκμεταλευτούν. Άλλωστε είναι κι αυτοί άνθρωποι που προέρχονται από την κοινωνία, δεν υπάρχει τρόπος να τους φιλτράρουν ικανοποιητικά και είναι ένας μικρός καθρέφτης της. Γι' αυτόν όμως ακριβώς το λόγο και επειδή γνωρίζω καλά από την εικόνα που προσωπικά έχω σχηματίσει, από τους ανθρώπους που γνωρίζω και συναναστρέφομαι, ότι δεν έχουν όλοι τα χαρακτηριστικά και τη νοοτροπία του προαναφερθέντος μοντέλου, που ίσως αντικατοπτρίζουν κι εσένα, δε δέχομαι με τίποτα, ότι όλοι όσοι βρίσκονται στην εκκλησία, ανήκουν σε μια μυστικοπαθή, σκοτεινή και κερδοσκοπική οργάνωση, που με συνομωσίες και μηχανοραφίες, κατάφερε να κρατήσει τις πονηρές της προθέσεις, κρυμμένες στο πέρασμα των αιώνων. Αντίθετα για άτομα που έχουν το δικό σου τρόπο σκέψης, που κατατάσσουν τους ανθρώπους με μια μονοκονδυλιά στο club του απατεώνα και που βλέπουν την ΚΟΝΟΜΑ πίσω από οτιδήποτε δεν μπορεί να κατανοήσει-εξηγήσει ο τρόπος σκέψης τους, είμαι προσωπικά πολύ λιγότερο επιεικής και προσπαθώ πολύ λιγότερο να δικαιολογήσω αυτόν (τον τρόπο σκέψης τους) και τις πράξεις τους."
Στην τελευταία παράγραφο, συμφωνώ. Κι εγώ πιστεύω ακριβώς το ίδιο. Τη φιλανθρωπία αυτού του είδους διδάσκει ο Χριστός! Και στο όνομά του γίνεται! Εκτός αν ισχυρίζεσαι ότι οι άθεοι είναι φιλάνθρωποι! Εκτός του ότι δεν υπάρχει κανενός είδους στοιχείο για κάτι τέτοιο, ακούγεται εντελώς γελοίο και παράλογο (και εξηγώ παραπάνω τους λόγους για τους οποίους το πιστεύω αυτό).
marios8. Δεν έχω χρόνο να κοιτάξω τι έχεις πει στο παρελθόν. Κι εγώ μπορώ να πω ότι ήδη τα έχω αναλύσει όλα αυτά κι αν ψάξεις σε παλιότερα μηνύματά μου, θα βρεις απαντήσεις σε όλα! Τώρα, εδώ απλά τα διαφημίζω. Χωρίς διάθεση για καμμιά προσωπική αντιπαράθεση! (ακούς trooper; )
cartman. Το ράσο τον Ιούλιο ήταν ένα παράδειγμα που μου πέρασε από το μυαλό τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν το θεωρώ την υπέρτατη θυσία. Με τον όρο "εκκλησία" δεν εννοούμε μόνο τους κληρικούς, αλλά όλους τους ευσεβείς πιστούς που αποτελούν το πλήρωμα της εκκλησίας και κάνουν μεγάλες θυσίες και φιλανθρωπίες που παραμένουν σε όλους άγνωστες! Τις αμφισβητείς; Για ψάξ' το καλύτερα!
Trooper. Noted.
i malakia sou tripai asfalto.....
to megalitero pososto tou planiti ine a8eoi ke a8riskoi![]()
ke zoune iperoxa armonika agapimena xoris ton skotadismo tis gamimenis eklisisas
tis malakies aliomenes tou profiti xristou pou tis pirane ke tis kanane parmi8ia gia ili8ious..
ke vevea vasizete stin treli konoma oli i eklisisa ke i papades spoudazoun na ta ta konomane stis 8eologikes sxoles tous
den tous xrizi kanas 8eos antiprosopous tou apo moni tous xrizonte ependioun ke apalamvanoun ta tis ependisis tous
opios pistevi se afta pou les ine entelos provato ke ipova8mismeno atomo
ke se vlepo na ise edo na kanis propaganda ke gia akomi mia fora se idopio edo den se perni
xalarose asxolisou me ala giati 8a se ponesi i oloi istoria
ke xese mas me tis malakies peri 8eon ke 8riskias