Η μητέρα μου ήθελε πάντα ένα yorkshire terrier αλλά δεν αποκτησαμε ποτέ ένα μέχρι τώρα..
Μαρίζα να χαίρεσαι τα σκυλογατα σου!
δεν μου φέρνεις κανένα ροτβαιλερ Αθηνα που τα έχω καημό;
έχω 2 σκύλες γνωστών μου αλλά και οι 2 από Πάσχα θα τις ζευγαρώσουν και δεν μπορώ να περιμένω!
Υπάρχουν πολλά ενήλικα Ροτβάιλερ που ψάχνουν σπίτι σε διάφορα καταφύγια ή προσωρινές φιλοξενίες.
αυτά τα σκυλιά πρέπει να έχουν περάσει από μικρά εκπαίδευση.
ξέρεις κάποιο εκπαιδευμένο που να ψάχνει σπίτι;
Όλα τα σκυλιά θεωρητικά πρέπει να ξεκινούν με βασικές εντολές αρκετά νεαρά. Αυτό δε συμβαίνει γιατί είναι αδύνατο να μάθουν αργότερα αλλά γιατί είναι σαφώς πιο δύσκολο να μάθουν (αυτό φυσικά εξαρτάται και από το χαρακτήρα του ζώου). Αν σου πει κάποιος εκπαιδευτής ότι θα κάνει εκπαίδευση σε ένα σκυλί και μετά απλά θα εκτελεί απομακρύνσου όσο είναι νωρίς (υπάρχουν άπειροι καραγκιόζηδες που είναι και "καλά" εκπαιδευτές και ειδικά όσοι ασχολούνται αποκλειστικά με "δυναμικές φυλές" είναι περισσότερο πιθανό να είναι καραγκιόζηδες) Αν υιοθετήσεις ένα ενήλικο ζώο το πιο δύσκολο κομμάτι είναι όχι το να του μάθεις καινούργια "κόλπα" αλλά να καταφέρεις να του "πάρεις" συμπεριφορές και κυρίως τραύματα που του έχουν προκληθεί στην ως τότε ζωή του. Το πως εκδηλώνει το κάθε ζώο αυτές τους τις εμπειρίες είναι κάτι σχετικό.
Χωρίς καμιά παρεξήγηση έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου την επόμενη φορά που θα έχω κάποια ανάμειξη στην όποια διαδικασία υιοθεσίας κάποιου ζώου, να είμαι απόλυτα σίγουρος για τον άνθρωπο που θα το πάρει. Δε σε γνωρίζω καθόλου και αν και μου είσαι συμπαθής από τα γραφόμενα σου δε θα μπορούσα να έχω μια τόσο σοβαρή ευθύνη. Θα σε συμβούλευα να το ψάξεις μόνος (βλέπε τηλ σε ΔΙΚΕΠΑΖ, σε κέντρα φιλοξενίας, σε φιλοζωικές κλπ) είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να δείξεις ότι όντως ενδιαφέρεσαι να βρεις κάποιο ζώο (όχι για εμένα αλλά γι'αυτόν που θα έχει αναλάβει τη φιλοξενία του ζώου). Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα κείμενο στο fb σαν αγγελία ζήτησης που όμως να εξηγείς το γιατί θέλεις συγκεκριμένη φυλή (Ok σίγουρα θα ακούσεις και κάποιες υπερβολικές απόψεις αλλά η πίεση που έχουν δεχθεί μερικοί άνθρωποι σε αυτό τον τομέα τους έχει κάνει να αντιδρούν κάπως) Ελπίζω σε κάποιο Κρίκο να τα πούμε και από κοντά.![]()
Στο θέμα έχω φωτο απο τα υπόλοιπα ζωντανά μου.
Πλέον έχω 4 σκυλιά
Το μεγάλο Ροντ
Ενα τσομπανο που το βρήκα αδέσποτο και κυριολεκτικά πεθαίνει για μένα .
Ενα γκριφον - τεριέ που το περιμαζεψα και τον έχω στην οικοδομή
Και αυτον τον μικρουλη.
Είχα και στο παρελθόν σκυλιά αλλά όπως σε εκείνα όπως και σε αυτά δεν έκανα κάποια εκπαίδευση.
Αλλά πέρασα χρόνο μαζί τούς και απο μόνα τους ακούνε.
Τα μεγάλα τα έχω για φύλακες, δεν τα βγάζω βόλτα σε κόσμο ούτε τα αφήνω ελεύθερα, εκτός αν Χάνομαι στο βουνό και δεν υπάρχει ψυχή γύρω,και πάλι όμως κάποιες φορές που συνάντησα κόσμο κράτησαν απόσταση υπερασπίζοντας ουσιαστικά εμένα.
Τώρα αν κάποιος πάει χωρίς εμένα στον χώρο τους καλά να πάθει
Ορτύκια?