Σελίδα 46 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 3641424344454647484950 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 676 έως 690 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ Το avatar του/της ΚΑΠΛΑΝΙ
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Νά 'τανε μόνο ο μεσαίωνας Χρήστο.....Από τα πανάρχαια χρόνια,έτσι λειτουργεί ο άνθρωπος.

Τον Σωκράτη τον αυτοκτονήσανε,τον Αλκιβιάδη( ; ) τον εξοστράκισαν και δήμευσαν την περιουσία του,τον Ιησού τον σταύρωσαν,τον Καζαντζάκη τον αφόρισαν,τον Γαλιλαίο θα τον έκαιγαν στην πυρά αν δεν συμμορφωνόταν...και πόσα άλλα.

Όλες οι μεγάλες μορφές που πέρασαν από τη γη και άφησαν μία πέτρα να πατήσουμε μπας και ανέβουμε λίγο και ανοίξουμε τα στραβά μας,ένοιωσαν την απομόνωση και την καταδίκη.

Αντίθετα κάναμε Μέγα τον Κωνσταντίνο,τον Αλέξανδρο,τον Ναπολέοντα...

Όπως λέει και ο Κρισναμούρτι,"Μπορεί ο άνθρωπος από τη βοϊδάμαξα να πήγε στο φεγγάρι,ψυχολογικά όμως παραμένει στο ίδιο επίπεδο."
    Δυστυχώς δεν έχει άδικο.
    Φιλε vangelis 64 συγκρινεις ανομοια πραγματα
    Η καταδικη του Σωκρατη δεν ηταν θρησκευτικη(μονο η αφορμη οχι η αιτια)
    Ο Αλκιβιαδης ειναι το πλεον αμφιλεγομενο προσωπο της Αρχαιας Ελλαδας
    Ολα τα αλλα ειναι καθαρα θρησκευτικος σκοταδισμος.
    Οσο για τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ειναι ο μοναδικος κατακτητης που 2500χιλ. χρονια μετα ειναι
    θεοποιοιμενος και Ηρωας ολων μα ολων των λαων που κατακτησαι.
    ΚΑΠΛΑΝΙ

big boned μέλος Το avatar του/της cartman
    Καμμιά θρησκεία νομίζω δεν έχει σα σκοπό να κοιμήσει και να υποδουλώσει.Μιλάω για την αυτούσια ιδεολογία της.
    Αυτό το κάνουν οι διεστραμμένοι πρεσβευτές της.Τι φταίει ο Ιησούς για τίς σταυροφορίες,τι φταίει ο Μωάμεθ για τούς ιερούς πολέμους;
    Όσο φταίει ο Αϊνστάιν για την ατομική βόμβα.

Έχουμε χρέος να ψάχνουμε πολύ πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Καμμιά θρησκεία δεν έχει σα σκοπό να κοιμήσει και να υποδουλώσει, όμως αυτό κάνει! Ο χριστιανός καταλαβαίνει ότι είναι λάθος να σκοτώσεις, όχι λόγω παιδίας αλλά λόγω του ότι έτσι λέει η θρησκία του. Γι`αυτό δεν τον νοιάζει να σκοτώνει αλλόθρησκους στο όνομα του Χριστού. Άρα η θρησκεία του δεν τον αφήνει να σκεφτεί από μόνος του σαν λογικό όν. Με το να λές κάποιου μην κάνεις αυτό επειδή θα πας στην κόλαση πιστεύω τον κατευθύνεις, τον κοιμίζεις και σε κάποιες περιπτώσεις τον υποδουλώνεις κιόλας. Γνώμη μου έτσι? :smilea:

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΠΛΑΝΙ

Όσο φταίει ο Αϊνστάιν για την ατομική βόμβα.
    Ο Αινσταιν υπεγραψε για να φτιαχτει η βομβα για τον σκοπο που φτιαχτικε απο την Αμερικη
    και να προλαβει ετσι τους Γερμανους.

Ο Οπενχάιμερ.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΠΛΑΝΙ
    Μημπως ομως στο ονομα τους στηριζουμε τις θρησκειες των διεστραμενων πρεσβευτων τους;
    Είναι σαν να λες ότι η ΑΕΚ είναι η ορίτζιναλ.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΠΛΑΝΙ
    Φιλε vangelis 64 συγκρινεις ανομοια πραγματα
    Η καταδικη του Σωκρατη δεν ηταν θρησκευτικη(μονο η αφορμη οχι η αιτια)
    Ο Αλκιβιαδης ειναι το πλεον αμφιλεγομενο προσωπο της Αρχαιας Ελλαδας
    Ολα τα αλλα ειναι καθαρα θρησκευτικος σκοταδισμος.
    Οσο για τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ειναι ο μοναδικος κατακτητης που 2500χιλ. χρονια μετα ειναι
    θεοποιοιμενος και Ηρωας ολων μα ολων των λαων που κατακτησαι.
    Δεν συγκρίνω ατίποτα.Ανέφερα απλώς λίγα παραδείγματα τής βλακείας μού μάς βαράει κατακέφαλα.

Τής βλακείας που οφείλεται στον τεράστιο εγωισμό μας.

Και αν ο Αλέξανδρος δοξάστηκε,όπως λές,τότε γιατί στρατολόγησε τάζοντας χρυσάφι;Γιατί πολέμησε εκτός έδρας;Για να εκπολιτίσει;
    Και ποιός ρώτησε αυτούς τούς άμοιρους τούς βαρβάρους αν ήθελαν να εκπολιτιστούν;
    moto perpetuo

hasta luego.

Δεν συγκρίνω ατίποτα.Ανέφερα απλώς λίγα παραδείγματα τής βλακείας μού μάς βαράει κατακέφαλα.

Τής βλακείας που οφείλεται στον τεράστιο εγωισμό μας.

Και αν ο Αλέξανδρος δοξάστηκε,όπως λές,τότε γιατί στρατολόγησε τάζοντας χρυσάφι;Γιατί πολέμησε εκτός έδρας;Για να εκπολιτίσει;
    Και ποιός ρώτησε αυτούς τούς άμοιρους τούς βαρβάρους αν ήθελαν να εκπολιτιστούν;
    Αυτο ακριβως σου ειπα.Δεν δοξαστηκε απο τους δικους του(και εμεις μεσα)αλλα
    απο αυτους τους αμοιρους βαρβαρους οπως λες που δεν ρωτησε.Αυτοι τον
    Θεοποιοισαν και αυτοι τον σεβονται μεχρι σημερα πολυ περισσοτερο απο ολους εμας.
    Αυτο για μενα δηλωνη το μεγαλειο του τον χαρακτηρα του και την ηθικη του
    παντα σαν κατακτητη.:wacko:
    ΚΑΠΛΑΝΙ

Ο Οπενχάιμερ.
    Αυτος εχε την ιδεα.Για δες την λιστα υπαρχη Αινσταιν;
    ΚΑΠΛΑΝΙ

Είναι σαν να λες ότι η ΑΕΚ είναι η ορίτζιναλ.
    Φιλε μου καλε τα λεφτα απο το διαρκειας που πηρα δεν πηγαν στην οριτζιναλ
    αλλα στην Π.Α.Ε. ΑΕΚ
    Υ.Γ. Δεν πιστευω για αυτο να μην περνεις διαρκειας;
    ΚΑΠΛΑΝΙ

Ε να μην πω και εγώ κάτι?

Μήπως ξέρουμε την διαφορά Αθεϊσμού και Αγνωστικισμού?

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους "άθεο". Όμως απ' όλους αυτούς, ελάχιστοι έχουν κατανοήσει τη σημασία τής φράσης αυτής και τών λογικών αντιφάσεων που προϋποθέτει η αποδοχή της.
    Ποιος είναι "άθεος"; Αυτός που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. Και μόνο με τη διατύπωση αυτή, γίνεται εμφανές ότι ο αθεϊσμός, προϋποθέτει πίστη στην ανυπαρξία τού Θεού. Και εδώ, δεν παίζουμε με τις λέξεις, Όταν θα το αναλύσουμε λίγο ακόμα στη συνέχεια, θα γίνει εμφανές ότι είναι έτσι ακριβώς.
    Πολλοί αθεϊστές λένε: "εγώ δεν πιστεύω στον Θεό, επειδή δεν έχω αποδείξεις γι' αυτό". Όταν όμως τους πεις: "Τι αποδείξεις έχεις για το αντίθετο;" τότε μόνο υποθέσεις έχουν να αντιτάξουν, χωρίς την παραμικρή απόδειξη. Έτσι, η αθεϊστική τους θέση, δεν είναι αποτέλεσμα αποδείξεων, αλλά απλώς ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ μεταξύ δύο αναπόδεικτων θέσεων: τής ύπαρξης και τής μη ύπαρξη τού Θεού.
    Κάποιοι απ' αυτούς, βλέποντας το παραπάνω αδιέξοδο, για να ξεφύγουν από τη λογική αυτή αντίφαση, λένε: "εγώ δεν απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού, απλώς δεν έχω κάποια απόδειξη για να πιστέψω στον Θεό".
    Οι άνθρωποι αυτοί, είναι συνεπείς σε αυτό που λένε. Μόνο που ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΘΕΪΣΤΕΣ. ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ. Γιατί Αθεϊστής είναι εκείνος που απορρίπτει την ύπαρξη τού Θεού. Αγνωστικιστής είναι αυτός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει Θεός αλλά απλώς δεν έχει πειστεί. Στη σειρά τών θεμάτων αυτών λοιπόν, ασχολούμαστε με τους Αθεϊστές, και όχι με τους Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι.
    Και μιλάω για τους πραγματικούς Αγνωστικιστές, εκείνους που αναγνωρίζουν τη διαφορά αυτή. Επειδή υπάρχουν και εκείνοι, που λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τής ύπαρξης τού Θεού, αλλά δηλώνουν "αθεϊστές", δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα έχουν πάρει θέση, και μόνο ως δικαιολογία λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης τού Θεού, για να μη φανεί η αντίφασή τους. Όμως γίνονται αντιληπτοί από το μίσος τους προς οτιδήποτε έχει σχέση με τον Θεό. Και μόνο όμως το ότι λένε πως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης Θεού, δείχνει ότι ή δεν είναι πραγματικοί αθεϊστές, αλλά βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση εννοιών, ή ότι είναι πράγματι αθεϊστές, και ψάχνουν να καλύψουν το φανατισμό τους πίσω από την κάλυψη τού αγνωστικισμού.
    Είναι λοιπόν σημαντικό σε μια συζήτηση με αθεϊστές, να ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς εννοούν και ποια η σχέση τους με τον Αγνωστικισμό.
    Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος θα πει: "είμαι αθεϊστής", δηλώνει πίστη σε μία αναπόδεικτη δήλωση, ότι "δεν υπάρχει Θεός". Και είναι τόσο αναπόδεικτη, όσο και η παραδοχή ότι "υπάρχει Θεός". Ο αθεϊσμός λοιπόν, δεν συμβαδίζει με τον ορθολογισμό και τη λογική. Είναι απλώς μία ακόμα θρησκεία.
    Η αρνητική έννοια τού Θεού
    Όμως υπάρχει και άλλη αντίφαση στη λογική τού αθεϊσμού:
    Παρ’ όλο που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η αθεϊα απορρίπτει κάθε έννοια περί Θεού, στο βάθος, είναι αδιανόητο να πάρει κανείς μια θέση απορριπτική πριν ταυτίσει κάτι. Απορρίπτουμε κάτι το οποίο κατά κάποιο τρόπο ταυτίζουμε. Συνεπώς υπάρχει μια έννοια Θεού πίσω στο μυαλό μας, την οποία θέλουμε να απορρίψουμε. Δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει κανείς από το περί Θεού ερώτημα είτε είναι Χριστιανός, είτε είναι οπαδός μιας άλλης θρησκείας, είτε είναι ακόμη αρνητής κάθε εννοίας περί Θεού. Θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του, τι είναι αυτό το οποίο απορρίπτει πριν το απορρίψει.
    Όταν λοιπόν κάποιος άθεος λέει: "εγώ απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού", είναι συνεπές να τον ρωτήσουμε: "Πώς αντιλαμβάνεσαι την έννοια ΄΄Θεός΄΄;" Γιατί ΚΑΤΙ έχει στο μυαλό του, το οποίο απορρίπτει. Και αν τον ρωτήσουμε αναλυτικά, αντιλαμβανόμαστε συνήθως ότι μιλάει για έναν συγκεκριμένο "τύπο" θεού που κατανοεί αυτός ως "Θεό".
    Το να κατανοήσουμε τι είδους "θεό" έχει στο μυαλό του, είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους Χριστιανούς, και ιδιαιτέρως για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Γιατί στην Ορθόδοξη θεολογία, και η παραμικρή λεπτομέρεια περί Θεού έχει μεγάλη σημασία, που αλλάζει τα πάντα. Γιατί θα αντιληφθούμε ότι συνήθως (αν όχι πάντα), ένας άθεος έχει μια εντελώς εσφαλμένη αντίληψη για το "τι είναι θεός", ή για το "τι" και "ποιος" είναι ο Θεός.
    Αν ο αθεϊστής είναι απλώς προκατειλημμένος όπως είναι η συντριπτική πλειονότητά τους, θα διαπιστώσουμε ότι έχει εντελώς εσφαλμένες αντιλήψεις για όλα αυτά, και ότι μιλάει για θεούς - τέρατα τους οποίους ούτε εμείς δεν αποδεχόμαστε. Οι λίγοι άθεοι που απορρίπτουν τον Θεό για πραγματικούς φιλοσοφικούς και συνεπείς λόγους, θα διαπιστώσουμε ότι απορρίπτουν ανύπαρκτους θεούς τών Δυτικών και Ανατολικών θρησκειών. Εναντίον τού Θεού τών Ορθοδόξων, στρέφονται μόνο άνθρωποι που έχουν πλήρη φιλοσοφική και ιστορική άγνοια και πολλές προκαταλήψεις και εμμονές. Συνήθως αυτοί οι τελευταίοι, παπαγαλίζουν τα λόγια φιλοσόφων αθεϊστών, χωρίς όμως να γνωρίζουν τις βάσεις αυτών τών λόγων, για να καταλάβουν ότι δεν στρέφονται κατά τού Χριστιανικού Θεού των ορθοδόξων, αλλά κατά τού θεού τής Δύσης. :a36:

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    Αγνωστικιστής είναι αυτός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει Θεός αλλά απλώς δεν έχει πειστεί. Στη σειρά τών θεμάτων αυτών λοιπόν, ασχολούμαστε με τους Αθεϊστές, και όχι με τους Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι.
    Mάλιστα.

Πρώτα πρώτα δεν είδα κανένα να δηλώνει αγνωστικιστης.
    Και κατα δεύτερον μην μπερδεύεις έννοιες όπως η λογική με τον Θεο.
    Πρόσεχε τι λές "Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι."
    Δηλαδή σύμφωνα με την φιλοσοφία σου το λογικό είναι να υπάρχει θεός αλλα καποιοι αδαείς δεν έχουν πειστεί ακόμα.
    Τai να σου πώ εγω τι είναι λογική?
    Η λογική φίλε μου έχει να κάνει με αποδείξεις. Η λογική έχει να κάνει με τα μαθηματικά, την φυσική ,την χημεία, την αστρονομία, την βιολογία κτλ και όχι με το Θεό.
    Ο μόνος που χρειάζεται τον Θεό είναι ο αμόρφωτος, ο απαίδευτος και κανένας άλλως.

Μην ξεχνάς πρόσφατο παράδειγμα ανθρώπου που τα έχει πολύ καλά με το Θεό αλλα όταν είδε τα δύσκολα ζητησε την βοήθεια της επιστήμης την οποία κυνηγάνε εδω και αιώνες.
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Ε να μην πω και εγώ κάτι?

Μήπως ξέρουμε την διαφορά Αθεϊσμού και Αγνωστικισμού?

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους "άθεο". Όμως απ' όλους αυτούς, ελάχιστοι έχουν κατανοήσει τη σημασία τής φράσης αυτής και τών λογικών αντιφάσεων που προϋποθέτει η αποδοχή της.
    Ποιος είναι "άθεος"; Αυτός που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. Και μόνο με τη διατύπωση αυτή, γίνεται εμφανές ότι ο αθεϊσμός, προϋποθέτει πίστη στην ανυπαρξία τού Θεού. Και εδώ, δεν παίζουμε με τις λέξεις, Όταν θα το αναλύσουμε λίγο ακόμα στη συνέχεια, θα γίνει εμφανές ότι είναι έτσι ακριβώς.
    Πολλοί αθεϊστές λένε: "εγώ δεν πιστεύω στον Θεό, επειδή δεν έχω αποδείξεις γι' αυτό". Όταν όμως τους πεις: "Τι αποδείξεις έχεις για το αντίθετο;" τότε μόνο υποθέσεις έχουν να αντιτάξουν, χωρίς την παραμικρή απόδειξη. Έτσι, η αθεϊστική τους θέση, δεν είναι αποτέλεσμα αποδείξεων, αλλά απλώς ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ μεταξύ δύο αναπόδεικτων θέσεων: τής ύπαρξης και τής μη ύπαρξη τού Θεού.
    Κάποιοι απ' αυτούς, βλέποντας το παραπάνω αδιέξοδο, για να ξεφύγουν από τη λογική αυτή αντίφαση, λένε: "εγώ δεν απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού, απλώς δεν έχω κάποια απόδειξη για να πιστέψω στον Θεό".
    Οι άνθρωποι αυτοί, είναι συνεπείς σε αυτό που λένε. Μόνο που ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΘΕΪΣΤΕΣ. ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ. Γιατί Αθεϊστής είναι εκείνος που απορρίπτει την ύπαρξη τού Θεού. Αγνωστικιστής είναι αυτός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει Θεός αλλά απλώς δεν έχει πειστεί. Στη σειρά τών θεμάτων αυτών λοιπόν, ασχολούμαστε με τους Αθεϊστές, και όχι με τους Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι.
    Και μιλάω για τους πραγματικούς Αγνωστικιστές, εκείνους που αναγνωρίζουν τη διαφορά αυτή. Επειδή υπάρχουν και εκείνοι, που λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τής ύπαρξης τού Θεού, αλλά δηλώνουν "αθεϊστές", δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα έχουν πάρει θέση, και μόνο ως δικαιολογία λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης τού Θεού, για να μη φανεί η αντίφασή τους. Όμως γίνονται αντιληπτοί από το μίσος τους προς οτιδήποτε έχει σχέση με τον Θεό. Και μόνο όμως το ότι λένε πως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης Θεού, δείχνει ότι ή δεν είναι πραγματικοί αθεϊστές, αλλά βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση εννοιών, ή ότι είναι πράγματι αθεϊστές, και ψάχνουν να καλύψουν το φανατισμό τους πίσω από την κάλυψη τού αγνωστικισμού.
    Είναι λοιπόν σημαντικό σε μια συζήτηση με αθεϊστές, να ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς εννοούν και ποια η σχέση τους με τον Αγνωστικισμό.
    Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος θα πει: "είμαι αθεϊστής", δηλώνει πίστη σε μία αναπόδεικτη δήλωση, ότι "δεν υπάρχει Θεός". Και είναι τόσο αναπόδεικτη, όσο και η παραδοχή ότι "υπάρχει Θεός". Ο αθεϊσμός λοιπόν, δεν συμβαδίζει με τον ορθολογισμό και τη λογική. Είναι απλώς μία ακόμα θρησκεία.
    Η αρνητική έννοια τού Θεού
    Όμως υπάρχει και άλλη αντίφαση στη λογική τού αθεϊσμού:
    Παρ’ όλο που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η αθεϊα απορρίπτει κάθε έννοια περί Θεού, στο βάθος, είναι αδιανόητο να πάρει κανείς μια θέση απορριπτική πριν ταυτίσει κάτι. Απορρίπτουμε κάτι το οποίο κατά κάποιο τρόπο ταυτίζουμε. Συνεπώς υπάρχει μια έννοια Θεού πίσω στο μυαλό μας, την οποία θέλουμε να απορρίψουμε. Δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει κανείς από το περί Θεού ερώτημα είτε είναι Χριστιανός, είτε είναι οπαδός μιας άλλης θρησκείας, είτε είναι ακόμη αρνητής κάθε εννοίας περί Θεού. Θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του, τι είναι αυτό το οποίο απορρίπτει πριν το απορρίψει.
    Όταν λοιπόν κάποιος άθεος λέει: "εγώ απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού", είναι συνεπές να τον ρωτήσουμε: "Πώς αντιλαμβάνεσαι την έννοια ΄΄Θεός΄΄;" Γιατί ΚΑΤΙ έχει στο μυαλό του, το οποίο απορρίπτει. Και αν τον ρωτήσουμε αναλυτικά, αντιλαμβανόμαστε συνήθως ότι μιλάει για έναν συγκεκριμένο "τύπο" θεού που κατανοεί αυτός ως "Θεό".
    Το να κατανοήσουμε τι είδους "θεό" έχει στο μυαλό του, είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους Χριστιανούς, και ιδιαιτέρως για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Γιατί στην Ορθόδοξη θεολογία, και η παραμικρή λεπτομέρεια περί Θεού έχει μεγάλη σημασία, που αλλάζει τα πάντα. Γιατί θα αντιληφθούμε ότι συνήθως (αν όχι πάντα), ένας άθεος έχει μια εντελώς εσφαλμένη αντίληψη για το "τι είναι θεός", ή για το "τι" και "ποιος" είναι ο Θεός.
    Αν ο αθεϊστής είναι απλώς προκατειλημμένος όπως είναι η συντριπτική πλειονότητά τους, θα διαπιστώσουμε ότι έχει εντελώς εσφαλμένες αντιλήψεις για όλα αυτά, και ότι μιλάει για θεούς - τέρατα τους οποίους ούτε εμείς δεν αποδεχόμαστε. Οι λίγοι άθεοι που απορρίπτουν τον Θεό για πραγματικούς φιλοσοφικούς και συνεπείς λόγους, θα διαπιστώσουμε ότι απορρίπτουν ανύπαρκτους θεούς τών Δυτικών και Ανατολικών θρησκειών. Εναντίον τού Θεού τών Ορθοδόξων, στρέφονται μόνο άνθρωποι που έχουν πλήρη φιλοσοφική και ιστορική άγνοια και πολλές προκαταλήψεις και εμμονές. Συνήθως αυτοί οι τελευταίοι, παπαγαλίζουν τα λόγια φιλοσόφων αθεϊστών, χωρίς όμως να γνωρίζουν τις βάσεις αυτών τών λόγων, για να καταλάβουν ότι δεν στρέφονται κατά τού Χριστιανικού Θεού των ορθοδόξων, αλλά κατά τού θεού τής Δύσης. :a36:
    Ολος ο επιλογος σου ειναι ενα αξιωμα χωρις καμια τεκμυριωση.
    Ακομα και η προταση οτι ο αθεος στρεφεται εναντιον του θεου μπαζει.Γιατι δηλ. να μην αγνοει το Θεο;

(ενας φιλος μου εχει απαντησει προ πολλου σε αυτα λεγοντας "υπαρχει δεν υπαρχει τον εχω γραμμενο").Αυτη η υβρις (δια τους θρυσκους) λεει παρα πολλα που δεν φαινεται να δινεις απαντηση.

Η προταση που λεει: "Δε με αφορα" απο τετοιους τυπους ακουγεται και για αλλα σημαντικοτερα του "ερωτηματος Θεου" πραγματα.Οπως "Ουδεν προς ειμας" ,για τον Θανατο.

"Αφησε τις προκαταληψεις σου,γινε αντρας, γινε ανθρωπινος, διχως φοβο και προσδοκια.Αφησε εξω τους θεους και τις θρησκειες σου.Ολα αυτα ειναι για να οπλιζουν το χερι των ανθρωπων.Και μονο στο ονομα αυτων των φρικαλεωτητων χυθηκε περισσοτερο αιμα στην γη απο ολους τους αλλους πολεμους και μαστιγες μαζι (σε ανατολη και δυση,)Απαρνησου την ιδεα ενος αλλου κοσμου ,δεν υπαρχει.Μην απαρνηθεις ομως την απολαυση της ευτηχιας και την υλοποιηση της.Αυτος ειναι ο μονος τροπος που σου προσφερει η φυση για να ζευγαρωσεις την υπαρξη σου ή να την εξαπλωσεις...
    Φιλε μου η ηδονη υπηρξε παντοτε το πολιτιμοτερο αγαθο μου,σε ολη μου την ζωη της αναβα καντηλι,τωρα θελω εγω να σβησω στα χερια της."
    Μαρκησιος Ντε Σαντ

Παρε και μια αλλη αποψη που ειναι ,σε πληροφορω, ανωφελο να ανατρεψεις με επιχειρηματα (φυσικα και ανατρεπεται οπως οτιδηποτε) , γιατι ειναι μια ωραια αποψη .

Περα απο λογους φιλοσοφικους ή θρυσκευτικους υπαρχουν και λογοι αισθητικης.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Mάλιστα.

Πρώτα πρώτα δεν είδα κανένα να δηλώνει αγνωστικιστης.
    Και κατα δεύτερον μην μπερδεύεις έννοιες όπως η λογική με τον Θεο.
    Πρόσεχε τι λές "Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι."
    Δηλαδή σύμφωνα με την φιλοσοφία σου το λογικό είναι να υπάρχει θεός αλλα καποιοι αδαείς δεν έχουν πειστεί ακόμα.
    το λογικότερο είναι να αφήνεις ανοικτο το ενδεχόμενο της απόδειξης στο μέλλον
    Τai να σου πώ εγω τι είναι λογική?
    Η λογική φίλε μου έχει να κάνει με αποδείξεις. Η λογική έχει να κάνει με τα μαθηματικά, την φυσική ,την χημεία, την αστρονομία, την βιολογία κτλ και όχι με το Θεό.
    Ο μόνος που χρειάζεται τον Θεό είναι ο αμόρφωτος, ο απαίδευτος και κανένας άλλως.
    άρα μέχρι την απόδειξη αυτών που έχουνε θεωρητικά ανακαλύψει, οι επιστημονικοί ερευνητές, είναι παράλογοι αμόρφωτοι και απαίδευτοι κατά τους χαρακτηρισμούς που δίνεις σε αυτούς που δεν σου αποδεικνύουν, έτσι? Ταυτόχρονα μια και δέν μπορείς να μου αποδείξεις την θεωρεία της ανυπαρξίας του θεού, αφορούν και σένα οι χαρακτηρισμοί Δεν ειναι λάθος να κακοχαρακτηρίζεις τους όμοιούς σου?

Μην ξεχνάς πρόσφατο παράδειγμα ανθρώπου που τα έχει πολύ καλά με το Θεό αλλά όταν είδε τα δύσκολα ζητησε την βοήθεια της επιστήμης την οποία κυνηγάνε εδω και αιώνες. Δεν ξέρω για ποιόν λές? Αλλά έχω ξαναγράψει το πόσο 'κυνήγησε' η ορθόδοξη εκκλησία την επιστήμη παραθέτοντας ένα μεγάλο κατεβατό των πανεπιστημίων που υπήρχαν στο 'θεοκεντρικό' Βυζάντιο. Κατά τα 'δικά μας', την φώτιση που δίνει ο θεός στον καθένα περιλαμβανόντων των επιστημονικών επιτευγμάτων, οφείλει να την διαθέτει στην υπηρεσία των ανθρώπων. Δεν υπάρχει κανένα δόγμα κατά των επιστημονικών επιτευγμάτων παρά μόνο ηθικός ενδοιασμός εάν και εφόσον υφήστατε.
    Και ξανά
    μην μας μπερδεύεις με την δυτική θεολογία ειναι σαν να μας βρίζεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    για να είσαι ενάντια ή αδιάφορος για κάτι, πρέπει (το λιγότερο) να ξέρεις το 'κάτι' ειδάλλως είσαι ανόητος αντιρρησίας.
    Πρέπει να ξέρεις σε τι εναντιόνεσε η για πιο αδιαφορείς. Οσο για τον σαντ αν τον διαβάσεις, δεν μιλά για την ηδονή σαν αυτοσκοπό, αλλά για την τελείωση μέσο αυτής. Είχε και αυτός την δική του 'θέωση' και την δική του 'θρησκεία' για να την πετύχεις.

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Tai γράφεις "μια και δέν μπορείς να μου αποδείξεις την θεωρεία της ανυπαρξίας του θεού" .
    Ξέρεις πόσα αξιώματα μπορώ εγω να φτιάξω που δεν μπορείς να αποδείξεις?
    Δηλαδή εσυ επειδή δεν μπορείς να αποδείξεις οτι εγω δεν είμαι η μετενσάρκωση του Α'ι'νστάιν ισχύει μέχρι νεοτέρας?
    Είναι δηλαδή αυτό που λέμε αντε να αποδείξεις οτι δεν είμαστε ελέφαντες!!
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Tai γράφεις "μια και δέν μπορείς να μου αποδείξεις την θεωρεία της ανυπαρξίας του θεού" .
    Ξέρεις πόσα αξιώματα μπορώ εγω να φτιάξω που δεν μπορείς να αποδείξεις?
    Δηλαδή εσυ επειδή δεν μπορείς να αποδείξεις οτι εγω δεν είμαι η μετενσάρκωση του Α'ι'νστάιν ισχύει μέχρι νεοτέρας?
    Είναι δηλαδή αυτό που λέμε αντε να αποδείξεις οτι δεν είμαστε ελέφαντες!!
    οχι ρε συ απλά το να σου γνωρίσω τον θεό, μια και είναι εμπειρία και όχι θεώρημα πρέπει (όπως σε όλα τα πειράματα), να ακολουθήσεις την συγκεκριμένη σειρά των οδηγιών για να έχεις στο πείραμα απόδειξη. Από την στιγμή πού δεν θέλεις να ανακατέψεις τα υλικά που φτιάχνουμε μπαρούτι, πώς θές να κάνει μπαμ το όπλο σου? δεν μπορώ να σου αποδείξω την εμπειρία μου, παρά μόνο άμα την ζήσεις μόνος σου. Εσύ όμως απο την άλλη, δεν μπορείς να αποδείξεις οτι εγώ ΔΕΝ είχα αυτήν την εμπειρία

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF