Σελίδα 47 από 93 ΠρώτοΠρώτο ... 37424344454647484950515257 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 691 έως 705 από 1381

Θέμα: Ποδήλατα ΙΙ

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Eίναι το πρώτο σου δρόμου, μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο και να γλιτώσεις περισσότερα.
    πχ

https://www.car.gr/28688057-canyon-endurace

https://www.car.gr/28633817-fondriest

https://www.car.gr/28689278-scott

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giorgio7 Προβολή μηνύματος
    Mηπως μπορεις να μας πεις χονδρικα πως καταλαβαινουμε ποσο ανετη η αγωνιστικη ειναι η γεωμετρια ενος ποδηλατου με βαση τα stack/reach?Με ενδιαφερει πιο πολυ για mountain bikes.
    Αν υποθεσουμε πως ολα τα ποδηλατα εχουν την ιδια γωνια καθετου σωληνα (εκει που μπαινει το παλουκοσελο) τοτε το stack σου λεει ποσο πανω θα ερθει το τιμονι και το reach ποσο μπροστα, οταν καθεσαι στη σελα. Οποτε οσο μεγαλυτερος ειναι ο λογος s/r, τοσο πιο ορθια ειναι η θεση ποδηλασιας και οσο μικροτερος, τοσο πιο σκυφτη.
    Βεβαια, δεν εχουν ολα τα ποδηλατα την ιδια γωνια καθετου, οποτε αν θες να βρεις ενα λογο που να σου δειχνει την ανεση της γεωμετριας, καλλιτερα κοιτα τον λογο stack/tte, οπου tte το "top tube effective".
    Ποστευω πως ο λογος s/r καθιερωθηκε σε μια εποχη που ολα τα ποδηλατα ειχαν γωνιες καθετου 72-73 μοιρες. Τα συγχρονα mtb ομως εχουν ξεφυγει απο αυτα τα νουμερα, εχω δει και 75+°.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BabisStinson Προβολή μηνύματος
    Κοιτάω κι εγώ για ποδήλατο, ένα entry level kουρσάκι, να δω αν μου ταιριάζει το άθλημα. Κάνω κολύμβηση και τρέξιμο και είπα να μπω να δω και το ποδήλατο μήπως κάνω και τρίαθλο.
    Έχω φίλο φανατικό του ποδηλάτου και του τρεξίματος, πάμε παρέα, οπότε θα έχω παρέα και για το ποδήλατο. Αυτός μου πρότεινε να πάρω ένα φθηνό για αρχή να δω αν θα κολλήσω και να μην ξοδέψω λεφτά. Το θέμα είναι ότι λόγω της κατάστασης δεν μπορώ να βρω πουθενά κανένα ποδήλατο σε 58 νούμερο με <800 ευρώ. Ρώτησα σε 4-5 ποδηλατάδικα δεν έχει κανείς τίποτε, δεν στοκάρανε προφανώς λόγω πανδημίας και μου λένε ότι δεν έχουν ούτε οι εταιρείες να τους στείλουν, και μου είπαν για Αύγουστο και μετά. Πάει δηλαδή το καλοκαίρι..
    Ένας μου είπε να πάρω το 56αρι αν και 56αρι έχει ο φίλος που είναι 7-8 πόντους κοντύτερος και του είναι οριακό μου έχει πει. Είμαι 1.86, 95 κιλά με μακριά χέρια και μήκος από αστράγαλο σε καβάλο 85cm. Στα site των εταιρειών 58 με δίνει παντού.
    Κάτι τέτοιο ψάχνω:
    https://www.scott-sports.com/in/en/p...edster-40-bike
    (στυλ και budget)
    Έχετε κάτι υπόψιν να προτείνετε; Γιατί είναι όπως τα λένε και τα παιδιά, τα μαγαζιά δεν έχουν εμπόρευμα να πουλήσουν.
    Ευχαριστώ
    Θα σου προτείνω κάτι που μπορεί να ακουστεί αιρετικό. Είμαι 110% κατά της αγοράς από πολυκαταστήματα αλλά στο DECATHLON τρέχουν μια δική τους μπράντα, με το όνομα Triban (πρώην B'WIN) και τα ποδήλατα έιναι εντυπωσιακά σε specs, ενώ γενικά ακούγονται πολύ καλά λόγια για αυτά στα reviews. Ότι ρούχο και αξεσούαρ Β'WIN έχω πάρει είναι εξαιρετικό πάντως, ποδήλατο δεν έχω πάρει αλλά θέλω να πω δεν είναι της σειράς σαν μπράντα. Έχουν λοιπόν κάτι μοντέλο δρόμου που ονομάζονται RC, σε τιμές 850, 650 και 500 ευρώ.

Αυτό εδώ είναι το ακριβό (850 ευρώ):

https://www.decathlon.com.gr/gr_gr/r...n-s301734.html

και ειναι ανώτερο από το Scott Speedster 40 σε specs, με το βάρος στα ίδια επίπεδα 10,4 (scott) έναντι 10,7 κιλά (triban). Δίνουν εφ όρου ζωής εγγύηση για το πλαίσιο και κάποια περιφερειακά και στην τελική δεν χάνεις τίποτα να πας να το δεις και να καβαλήσεις τα ποδήλατα σε διάφορα μεγέθη. Στο DECATHLON στην Αττική, έχει έναν πωλητή στο ποδηλατικό τμήμα ο οποίος είναι γνώστης και φανατικός ποδηλάτης και ο ίδιος, πολύ πρόθυμας να εξυπηρετήσει.

Ορίστε και ένα review για το συγκεκριμενο μπίτσι: https://www.bikeradar.com/reviews/bi...0-disc-review/

Παρόλη την εκτίμηση που έχω στην σειρά 60ΧΧ για τις ιδιότητες της και το feedback σε σχέση με την 70ΧΧ, η συγκεκριμένη
    κατασκευή που την έχω ζήσει με BMC μπορεί να ονομάσει comfort μόνο τα λαστιχα που προτείνει.
    Δεν θα αλλάξει εύκολα γραμμή μέσα στη στροφή και γενικά έχει κραδασμούς.
    Ωραίο bike δεν λέω, για πρώτο σε τριαθλητή θα το πρότεινα με κάρμπον στεφάνια, για all round πρώτο μόνο σε κάποιον με πολύ ένταση εφόσον
    έχει εκφράσει οτι του αρέσει πολύ.

Αργός Το avatar του/της Cpt_Slow
    κατι να ρωτησω, για πορπονητηριο πρεπει να βαλω ειδικο λαστιχο στον πισω τροχο?

Παιδιά αξίζει να πάω σε κράνος με MIPS ή και ένα χωρίς είναι μια χαρά; πχ το Giro Foray που το βρήκα στα 75€. Εκτός αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο σε αυτά ή και λιγότερα, για commuting και βόλτες.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt_Slow Προβολή μηνύματος
    κατι να ρωτησω, για πορπονητηριο πρεπει να βαλω ειδικο λαστιχο στον πισω τροχο?
    Aν δεν θέλεις να χαλάσεις το δικό σου, ναι. Θα έχεις και λίγο χαμηλότερο θόρυβο.
    Ατσάλινο quick realease να έχεις στα μέτρα του προπονητηρίου και να μην σηκώνεσαι απο την σέλα ή τραβάς το τιμόνι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Aν δεν θέλεις να χαλάσεις το δικό σου, ναι. Θα έχεις και λίγο χαμηλότερο θόρυβο.
    Ατσάλινο quick realease να έχεις στα μέτρα του προπονητηρίου και να μην σηκώνεσαι απο την σέλα ή τραβάς το τιμόνι.
    θα κανω και προπονητηριο και δρομο, μην φανταστεις τιποτα τρελλα πραγματα, υπαρχει καποιο λαστιχο για διπλη χρηση? Η να κρατησω αυτο που εχει κ οταν λιωσει το αλλαζω?
    Ατσαλινο qr γιατι?

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Θα σου προτείνω κάτι που μπορεί να ακουστεί αιρετικό. Είμαι 110% κατά της αγοράς από πολυκαταστήματα αλλά στο DECATHLON τρέχουν μια δική τους μπράντα, με το όνομα Triban (πρώην B'WIN) και τα ποδήλατα έιναι εντυπωσιακά σε specs, ενώ γενικά ακούγονται πολύ καλά λόγια για αυτά στα reviews. Ότι ρούχο και αξεσούαρ Β'WIN έχω πάρει είναι εξαιρετικό πάντως, ποδήλατο δεν έχω πάρει αλλά θέλω να πω δεν είναι της σειράς σαν μπράντα. Έχουν λοιπόν κάτι μοντέλο δρόμου που ονομάζονται RC, σε τιμές 850, 650 και 500 ευρώ.

Αυτό εδώ είναι το ακριβό (850 ευρώ):

https://www.decathlon.com.gr/gr_gr/r...n-s301734.html

και ειναι ανώτερο από το Scott Speedster 40 σε specs, με το βάρος στα ίδια επίπεδα 10,4 (scott) έναντι 10,7 κιλά (triban). Δίνουν εφ όρου ζωής εγγύηση για το πλαίσιο και κάποια περιφερειακά και στην τελική δεν χάνεις τίποτα να πας να το δεις και να καβαλήσεις τα ποδήλατα σε διάφορα μεγέθη. Στο DECATHLON στην Αττική, έχει έναν πωλητή στο ποδηλατικό τμήμα ο οποίος είναι γνώστης και φανατικός ποδηλάτης και ο ίδιος, πολύ πρόθυμας να εξυπηρετήσει.

Ορίστε και ένα review για το συγκεκριμενο μπίτσι: https://www.bikeradar.com/reviews/bi...0-disc-review/
    +1

Απ' όσο το έχω ψάξει για τα b win έχω ακούσει τα καλύτερα. Παρ' όλα αυτά δεν έβρισκα πουθενά αλλά δεν ήξερα οτι μετονομάστηκαν σε triban. Ο miskin μου το είχε πει και μάλιστα το κατάστημα στην κόρινθο είχε κάποια μοντέλα.
    Sent from me using a computer.

Tα λάστιχα του δρόμου είναι ακριβότερα και κρατάνε λιγότερο στο προπονητήριο. Καμία επαφή η χρήση τους
    Μπορείς να έχεις ένα δεύτερο πίσω τροχό να τον αλλάζεις εύκολα. Αν έχεις καλούς τροχούς προτείνεται.
    Μόνο ατσάλινο qr στο κατάλληλο πλάτος και με μεγάλες επιφάνειες όπως τα βινταζ.
    Τα αλουμινίου κόβονται ή απλά επιτρέπουν ζημιά στα drop out με τα χαρακτηριστικά τους.

γενικά το ποδήλατο ζορίζεται στο προπονητήριο. Κάρμπον καλό θα ήταν να αποφεύγεται.
    Βάλε κάτι να σηκώνεις 5cm τον εμπρός τροχό και μια πετσέτα σε λαιμό τιμόνι.

Το κατάστημα στα Σπάτα, όχι στη Κόρινθο. Είχε προσφορά τότε που πήγα, το Γενάρη πριν πάρω το nirone, ένα κόκκινο RC 500,το φθηνότερο μοντέλο, 390€. Δε το πήρα λόγω χρώματος και εμφάνισης, είναι λίγο χοντροκομμένος ο σκελετός. Πάντως προχθές που ξαναπήγα έχει ελάχιστα ποδήλατα. Εδώ δεν είχε φωτάκια για τα ποδήλατα των παιδιών, ποδήλατα θα είχε; Λες και έχει πέσει πανδημία....
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Tα λάστιχα του δρόμου είναι ακριβότερα και κρατάνε λιγότερο στο προπονητήριο. Καμία επαφή η χρήση τους
    Μπορείς να έχεις ένα δεύτερο πίσω τροχό να τον αλλάζεις εύκολα. Αν έχεις καλούς τροχούς προτείνεται.
    Μόνο ατσάλινο qr στο κατάλληλο πλάτος και με μεγάλες επιφάνειες όπως τα βινταζ.
    Τα αλουμινίου κόβονται ή απλά επιτρέπουν ζημιά στα drop out με τα χαρακτηριστικά τους.

γενικά το ποδήλατο ζορίζεται στο προπονητήριο. Κάρμπον καλό θα ήταν να αποφεύγεται.
    Βάλε κάτι να σηκώνεις 5cm τον εμπρός τροχό και μια πετσέτα σε λαιμό τιμόνι.
    Σευχαριστω για τις πληροφοριες, ενα πολυ entry level κουρσακι εχω που το βρηκα αρκετα φτηνα μτχ και το πηρα, οποτε δεν με πολυνοιαζει.
    θα ξεκινησω με αυτο οπως ειναι λοιπον και βλεπω.

Μη σηκώνεσαι μόνο και βρες qr για προπονητήριο, νομίζω τα παλαιά mtb έιχαν αντίστοιχο.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	61+xb4As10L._AC_SY355_.jpg 
Προβολές:	84 
Μέγεθος:	5,6 KB 
ID:	418421

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giorgio7 Προβολή μηνύματος
    Mηπως μπορεις να μας πεις χονδρικα πως καταλαβαινουμε ποσο ανετη η αγωνιστικη ειναι η γεωμετρια ενος ποδηλατου με βαση τα stack/reach?Με ενδιαφερει πιο πολυ για mountain bikes.
    Δυστυχώς δεν ξέρω καθόλου απο γεωμετρία mtb. Στις κούρσες ο λόγος stack/reach είναι στο 1.4. Όσο ανεβαίνει τόσο πιο άνετο είναι. Δλδ έχει πιο όρθια θέση οδήγησης. Σε ένα edurance μπορεί να είναι στο 1,47 ή ακόμα και στο 1,57. Το 1.57 μεταφράζεται σε πολύ όρθια θέση οδήγησης για ποδήλατο δρόμου. Κάποια υβριδικά έχουν και πάνω απ' το 1,6.

Τα mtb όμως είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας και δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται με δαύτα. Εξ' άλλου στα mtb ο οδηγός δεν έχει καμία δουλειά να είναι διπλωμένος στα δύο, για να βελτιώσει την αεροδυναμική του.

Οι γωνίες του λαιμού και του ψαλιδιού.. επηρεάζουν το ίχνος του εμπρός τροχού και τις αντιδράσεις του ποδηλάτου. Πόσο άμεση δλδ θα είναι, η οποιαδήποτε κίνηση του τιμονιού. Και πάλι όμως εδώ τα δρόμου με τα mtb δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.
    Sent from me using a computer.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    +1

Απ' όσο το έχω ψάξει για τα b win έχω ακούσει τα καλύτερα. Παρ' όλα αυτά δεν έβρισκα πουθενά αλλά δεν ήξερα οτι μετονομάστηκαν σε triban. Ο miskin μου το είχε πει και μάλιστα το κατάστημα στην κόρινθο είχε κάποια μοντέλα.
    Στην Κόρινθο έχουν ένα display με 5-6 ποδήλατα, στα Σπάτα έχει σαφώς περισσότερα, είναι τριπλάσιο τουλάχιστον σε μέγεθος το κατάστημα. Αύριο θα πάω να φορτώσω πράμα από καλοκαιρινή ένδυση οπότε θα τσεκάρω.

Παρόμοια θέματα

1. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ (ΙΙ)
    από Trans στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 187
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2007, 20:00
  2. Απαντήσεις: 335
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2007, 11:30
  3. ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ
    από kostasvar στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 15/03/2006, 10:47
  4. Γάμος - Μέρος ΙΙ