Σελίδα 47 από 56 ΠρώτοΠρώτο ... 374243444546474849505152 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 691 έως 705 από 829

Θέμα: Πένσες-Κοφτάκια-Τανάλιες κ.α (γενική συζήτηση)

Παλαιό μέλος
    Γκαζοταναλια Hazet 60 ετών. Εδώ και 40 χρόνια που την θυμάμαι είναι έτσι. Είμαι τυχερός γιατί ακόμα λειτουργεί.
    Αυτό φοβάμαι μήπως πάθεις κι εσύ.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20220625_202623.jpg 
Προβολές:	427 
Μέγεθος:	84,3 KB 
ID:	436602

Παλαιό μέλος
    Λογικά μετά από αρκετά ζορίσματα (αν και δεν είναι τόσο πιθανά στην περίπτωσή μου, καθώς η συγκεκριμένη δεν αποτελεί την κύρια γκαζοτανάλια που χρησιμοποιώ) έτσι θα γίνει και σε μένα Γιάννη. Απλά επειδή το εργαλείο έχει εγγύηση εφ' όρου ζωής και με δεδομένο ότι - επί του παρόντος τουλάχιστον - λειτουργικά φαίνεται αψεγάδιαστο, σκέφτηκα μήπως είναι κάπως υπερβολή να ζητήσω αντικατάσταση και να μπω στη σχετική διαδικασία επιστροφής...

Παλαιό μέλος
    Σωστά έχει καλή εγγύηση, μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ. Έτσι κι αλλοιως εξάρτημα είναι και πιστεύω θα υπάρχει.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lazarefa Προβολή μηνύματος
    Αγόρασα προχθές (από πολύ γνωστό μαγαζί με εργαλεία facom, μέσω του eshop του) μια "βασική" (= σχετικά οικονομική) γκαζοτανάλια Facom, την παρακάτω:
    https://www.racetools.fr/pince/8516-...424050749.html

Παρά το γεγονός ότι όταν την παρέλαβα κανονικά στο κουτί της (μαζί με το κατσαβίδι 4 σε 1) και την περιεργάστηκα φαινόταν πολύ καλή στη λειτουργία της (μηδενικοί τζόγοι, κουμπώνουν με ασφάλεια, αν και κάπως σφιχτά, οι θέσεις ρύθμισης), εν τούτοις παρατήρησα ότι ο κεντρικός πείρος στην κεφαλή του είναι ρηγματωμένος σχεδόν απ' άκρη σε άκρη. Παραθέτω σχετική φωτό, όπου φαίνεται αμυδρά η ρηγμάτωση στο κεφάλι του πείρου:

Εκ πρώτης δεν φαίνεται η ρηγμάτωση να έχει κάποια επίπτωση στη λειτουργικότητα της γκαζοτανάλιας, ωστόσο με προβληματίζει το αν θα μπορούσε μετά από μερικά ζορίσματα κατά τη χρήση να αρχίσει να έχει θέματα με τζόγους, ή ακόμα και να διαλύσει (ενδεχομένως).
    Έχοντας υπόψη ότι το εργαλείο έχει εγγύηση εφ' όρου ζωής, σκέφτηκα να μην ασχοληθώ επί του παρόντος με επιστροφές κλπ.
    Παρεμπιπτόντως, το εργαλείο έχει χαραγμένο από την πίσω πλευρά του φαρδιά πλατιά το "Made in France"...
    Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;
    Δε βλέπω τι έχει.

Μήπως βλέπεις κάποιο σπάσιμο στην επιφάνεια του χρωμίου?
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Κιεγω δεν βλέπω τις ρωγμές. Ίσως δεν έχει εστιάσει σωστά, ίσως δεν βοηθάει και η χαμηλή ανάλυση...

Παλαιό μέλος
    Aν το προσέξετε προσεκτικά, στην κεφαλή του κεντρικού πείρου που ενώνει τα 2 σκέλη του εργαλείου υπάρχει μια διαμήκης ρωγμή, στην οποία αν βάλεις το νύχι σκαλώνει λίγο, δηλαδή δεν είναι εντελώς επιφανειακή (λογικά πρόκειται για θραύση τμήματος της κεφαλής μάλλον από ζόρισμα κατά το μοντάρισμα).
    Στη φωτογραφία υψηλής ανάλυσης που έβγαλα με το κινητό φαίνεται καθαρά, ίσως στην ανάλυση 1024Χ768 του φόρουμ να μη διακρίνεται επαρκώς. Και μια φωτό στο σημείο του πείρου:
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων IMG_20220625_162320 resized.jpg‎  

Παλαιό μέλος
    Τώρα φαίνεται λίγο πάνω αριστερά.
    Μήπως το μεσαίο τμήμα λειτουργει σαν γκροβερ για να μην ξεσφιγγει εύκολα η βίδα;
    Στην παλιά Hazet που έβαλα παραπάνω επειδή ξεσφιγγε η βίδα, την κεφαλωσα προσεχτικά στην άλλη άκρη της που δεν φαίνεται και λύθηκε το πρόβλημα.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Αν θες και τους δύο τύπους λεπίδας (110 και την άλλη που δν θυμάμαι) έχουν λίγες εταιρείες. Είχα βρει Fluke, Ideal και Panduit. Αν θες μόνο Krone, LSA εγώ έχω αυτό της Krone. Συγκριτικά με άλλα φτηνά που είχα η διαφορά αλλά και με ένα αντίστοιχο της Knipex είναι στο πόσο εύκολα κόβουν το περισευόμενο καλώδιο.

Συνημμένο 435440
    Το συνεχίζω το θέμα .. Αυτό της KRONE από που το έχεις πάρει ?

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skountouflis Προβολή μηνύματος
    Το συνεχίζω το θέμα .. Αυτό της KRONE από που το έχεις πάρει ?
    Είσαι εκτός θέματος. Άνοιξε καινούριο αν θέλεις.
    Sent from me using a computer.

Νέο μέλος
    Οκ. Διέγραψε το ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Hunter
    Ρίχνοντας μια ματία για αγορά κόφτη καλωδίων καστάνιας είδα ότι οι τιμές έχουν ανέβει αρκετά...
    O Facom 413.52 πχ ξεπερνάει τα 500€ (και το πιο πιθανό είναι ότι είναι rebrand)...
    Καλή τιμή σχετικά με τα χαρακτηριστικά του έχει ο Knipex 9532320...

Αν κάποιος έχει δουλέψει κάποιον ας μας πεί την γνώμη του...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Hunter Προβολή μηνύματος
    Ρίχνοντας μια ματία για αγορά κόφτη καλωδίων καστάνιας είδα ότι οι τιμές έχουν ανέβει αρκετά...
    O Facom 413.52 πχ ξεπερνάει τα 500€ (και το πιο πιθανό είναι ότι είναι rebrand)...

Λίγο δύσκολο να έχει κάποιος από τους "εργαλείοπληκτους" ()
    Του φόρουμ τέτοιο κόφτη, προορίζεται για πολύ συγκεκριμένες εργασίες από ειδικά συνεργεία....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της silkman

Τί φανταζεσαι ότι αν παρεις Facom ή Knipex τετοιο κόφτη δε θα κάνεις δουλειά; Μια χαρα θα είσαι, το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι μη στον βουτήξουν σε κάνα εργοτάξιο...

Χωρις να εχω δουλεψει τετοιο κοφτη, αλλα εχοντας δουλεψει μπαταριας, δεν κοιτας προς τα εκει;
    Εαν θυμαμαι καλα ο milwaukee των 32mm κοστιζει γυρω στα 450€, με 2 μπαταριες και φορτιστη.
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Νέο μέλος
    Ενδιαφέρον εργαλεία τα πενσοειδη orbis-will τα είχε ένας συνάδελφος και τα δούλεψα και μου φάνηκαν ποιοτικά . Ξέρει κανείς που θα τα βρούμε ? Για Αθήνα μιλάμε ..

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 280
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2018, 15:01
  2. Γενικη συζητηση για τα V-Strom
    από gcrook στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2011, 10:44
  3. ΧΙΟΣ...Άνοιξη 2007 - Γενική συζήτηση
    από Cpt. Haddock στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 278
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2010, 20:06
  4. Απαντήσεις: 12