Σελίδα 47 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 37424344454647484950 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 691 έως 705 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    οχι ρε συ απλά το να σου γνωρίσω τον θεό, μια και είναι εμπειρία και όχι θεώρημα πρέπει (όπως σε όλα τα πειράματα), να ακολουθήσεις την συγκεκριμένη σειρά των οδηγιών για να έχεις στο πείραμα απόδειξη. Από την στιγμή πού δεν θέλεις να ανακατέψεις τα υλικά που φτιάχνουμε μπαρούτι, πώς θές να κάνει μπαμ το όπλο σου? δεν μπορώ να σου αποδείξω την εμπειρία μου, παρά μόνο άμα την ζήσεις μόνος σου. Εσύ όμως απο την άλλη, δεν μπορείς να αποδείξεις οτι εγώ ΔΕΝ είχα αυτήν την εμπειρία
    To παραπάνω είναι "Πηγάδι σκέψης" και δεν μπορούμε να το συζητησουμε απο εδω
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

για να είσαι ενάντια ή αδιάφορος για κάτι, πρέπει (το λιγότερο) να ξέρεις το 'κάτι' ειδάλλως είσαι ανόητος αντιρρησίας.
    Πρέπει να ξέρεις σε τι εναντιόνεσε η για πιο αδιαφορείς. Οσο για τον σαντ αν τον διαβάσεις, δεν μιλά για την ηδονή σαν αυτοσκοπό, αλλά για την τελείωση μέσο αυτής. Είχε και αυτός την δική του 'θέωση' και την δική του 'θρησκεία' για να την πετύχεις.

Γιατι,δηλ εγω να απολογηθω με κεντρο αναφορας το θεο σου.Εγω ζω αισθανομαι .Ο Θεος σου απο που κι ως που θελει μερτικο της εγνοιας μου και της λογικης μου.Δε με αφορα .δε χρωσταω τιποτα.

Αρκετα εχω ασχοληθει με την παρτη του και θα ασχολουμε οσο θελω χωρις να δινω λογαριασμο σε κανενα ,και ειληκρινα δεν εχω για αυτον την εικονα της ορθοδοξης εκκλησιας.Παντα μου αρεσει να συζητω και να επιχειρηματολογω αλλα basta .Προς το παρων για μενα υπαρχω Εγω ,Εσυ ,ο Κοσμος ...ο Θεος σου ,που ειληκρινα δεν εχω καταλαβει περι τεινος προκειτε δεν υπαρχει στους λογισμους μου.Ε οχι και να απολογηθω γι αυτο!!!...Υμαρτον.

Και λοιπον τι σημαινει το αν η Αθεια, η πιστη στη ζωη ή στην ηδονη ειναι μια μορφη θρυσκειας;
    Αυτο δεν αποδεικνιει αλλο ,παρα μονο την υπαρξη της θρησκειας.Δηλ ο θεος σου ειναι πισω απο ολα αυτα;Και λοιπον τι θελει; νοικι;
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    οχι ρε συ απλά το να σου γνωρίσω τον θεό, μια και είναι εμπειρία και όχι θεώρημα πρέπει (όπως σε όλα τα πειράματα), να ακολουθήσεις την συγκεκριμένη σειρά των οδηγιών για να έχεις στο πείραμα απόδειξη. Από την στιγμή πού δεν θέλεις να ανακατέψεις τα υλικά που φτιάχνουμε μπαρούτι, πώς θές να κάνει μπαμ το όπλο σου? δεν μπορώ να σου αποδείξω την εμπειρία μου, παρά μόνο άμα την ζήσεις μόνος σου. Εσύ όμως απο την άλλη, δεν μπορείς να αποδείξεις οτι εγώ ΔΕΝ είχα αυτήν την εμπειρία
    Αντε επειδή με πέτυχες σε καλή μέρα θα προσπαθήσω να σου δωσω να καταλάβεις τον τρόπο σκέψης μου.
    Εγώ δεν αμφισβητώ οτι πιστεύεις πως είδες το Θεο σου. Ισα ισα είμαι σίγουρος.
    Το θ΄εμα είναι ποιές χημικές διαδικασίες έγιναν στο μυαλό σου για να το πιστεύεις αυτό.
    ΟΛΑ εξηγούνται με την λογική-επιστήμη.
    Για πές μου tai ξέρεις κάποιον Σουδανό που σε μια δύσκολη στιγμή είδε για θεό του τον Οντιν των σκανδιναβών? Οχι τον δικό του, τον μαύρο είδε. Τον πιστεύω οτι τον "είδε".
    Μηπως ξέρεις κανα Αβορίγινα της Αυστραλίας την ώρα που ορκίζεται (και τον πιστεύω ) οτι "είδε" τον θεό αυτός να ήταν ο Βούδας? Οχι τον ντόπιο είδε.

Τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την χημεία του εγκεφάλου.
    Είμαι ορθολογιστής και λάτρης της γνώσης. Το ξέρω οτι μπορεί να γίνομαι σπαστικός αλλα για μένα θεός είναι η γνώση.
    Η αποψη μου είναι ξεκάθαρη.
    Στο δικό μου το μυαλό δεν χωράνε θεοί και δαίμονες.
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Ε να μην πω και εγώ κάτι?

Μήπως ξέρουμε την διαφορά Αθεϊσμού και Αγνωστικισμού?

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους "άθεο". Όμως απ' όλους αυτούς, ελάχιστοι έχουν κατανοήσει τη σημασία τής φράσης αυτής και τών λογικών αντιφάσεων που προϋποθέτει η αποδοχή της.
    Ποιος είναι "άθεος"; Αυτός που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. Και μόνο με τη διατύπωση αυτή, γίνεται εμφανές ότι ο αθεϊσμός, προϋποθέτει πίστη στην ανυπαρξία τού Θεού. Και εδώ, δεν παίζουμε με τις λέξεις, Όταν θα το αναλύσουμε λίγο ακόμα στη συνέχεια, θα γίνει εμφανές ότι είναι έτσι ακριβώς.
    Πολλοί αθεϊστές λένε: "εγώ δεν πιστεύω στον Θεό, επειδή δεν έχω αποδείξεις γι' αυτό". Όταν όμως τους πεις: "Τι αποδείξεις έχεις για το αντίθετο;" τότε μόνο υποθέσεις έχουν να αντιτάξουν, χωρίς την παραμικρή απόδειξη. Έτσι, η αθεϊστική τους θέση, δεν είναι αποτέλεσμα αποδείξεων, αλλά απλώς ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ μεταξύ δύο αναπόδεικτων θέσεων: τής ύπαρξης και τής μη ύπαρξη τού Θεού.
    Κάποιοι απ' αυτούς, βλέποντας το παραπάνω αδιέξοδο, για να ξεφύγουν από τη λογική αυτή αντίφαση, λένε: "εγώ δεν απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού, απλώς δεν έχω κάποια απόδειξη για να πιστέψω στον Θεό".
    Οι άνθρωποι αυτοί, είναι συνεπείς σε αυτό που λένε. Μόνο που ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΘΕΪΣΤΕΣ. ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ. Γιατί Αθεϊστής είναι εκείνος που απορρίπτει την ύπαρξη τού Θεού. Αγνωστικιστής είναι αυτός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει Θεός αλλά απλώς δεν έχει πειστεί. Στη σειρά τών θεμάτων αυτών λοιπόν, ασχολούμαστε με τους Αθεϊστές, και όχι με τους Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι.
    Και μιλάω για τους πραγματικούς Αγνωστικιστές, εκείνους που αναγνωρίζουν τη διαφορά αυτή. Επειδή υπάρχουν και εκείνοι, που λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τής ύπαρξης τού Θεού, αλλά δηλώνουν "αθεϊστές", δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα έχουν πάρει θέση, και μόνο ως δικαιολογία λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης τού Θεού, για να μη φανεί η αντίφασή τους. Όμως γίνονται αντιληπτοί από το μίσος τους προς οτιδήποτε έχει σχέση με τον Θεό. Και μόνο όμως το ότι λένε πως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης Θεού, δείχνει ότι ή δεν είναι πραγματικοί αθεϊστές, αλλά βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση εννοιών, ή ότι είναι πράγματι αθεϊστές, και ψάχνουν να καλύψουν το φανατισμό τους πίσω από την κάλυψη τού αγνωστικισμού.
    Είναι λοιπόν σημαντικό σε μια συζήτηση με αθεϊστές, να ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς εννοούν και ποια η σχέση τους με τον Αγνωστικισμό.
    Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος θα πει: "είμαι αθεϊστής", δηλώνει πίστη σε μία αναπόδεικτη δήλωση, ότι "δεν υπάρχει Θεός". Και είναι τόσο αναπόδεικτη, όσο και η παραδοχή ότι "υπάρχει Θεός". Ο αθεϊσμός λοιπόν, δεν συμβαδίζει με τον ορθολογισμό και τη λογική. Είναι απλώς μία ακόμα θρησκεία.
    Η αρνητική έννοια τού Θεού
    Όμως υπάρχει και άλλη αντίφαση στη λογική τού αθεϊσμού:
    Παρ’ όλο που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η αθεϊα απορρίπτει κάθε έννοια περί Θεού, στο βάθος, είναι αδιανόητο να πάρει κανείς μια θέση απορριπτική πριν ταυτίσει κάτι. Απορρίπτουμε κάτι το οποίο κατά κάποιο τρόπο ταυτίζουμε. Συνεπώς υπάρχει μια έννοια Θεού πίσω στο μυαλό μας, την οποία θέλουμε να απορρίψουμε. Δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει κανείς από το περί Θεού ερώτημα είτε είναι Χριστιανός, είτε είναι οπαδός μιας άλλης θρησκείας, είτε είναι ακόμη αρνητής κάθε εννοίας περί Θεού. Θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του, τι είναι αυτό το οποίο απορρίπτει πριν το απορρίψει.
    Όταν λοιπόν κάποιος άθεος λέει: "εγώ απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού", είναι συνεπές να τον ρωτήσουμε: "Πώς αντιλαμβάνεσαι την έννοια ΄΄Θεός΄΄;" Γιατί ΚΑΤΙ έχει στο μυαλό του, το οποίο απορρίπτει. Και αν τον ρωτήσουμε αναλυτικά, αντιλαμβανόμαστε συνήθως ότι μιλάει για έναν συγκεκριμένο "τύπο" θεού που κατανοεί αυτός ως "Θεό".
    Το να κατανοήσουμε τι είδους "θεό" έχει στο μυαλό του, είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους Χριστιανούς, και ιδιαιτέρως για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Γιατί στην Ορθόδοξη θεολογία, και η παραμικρή λεπτομέρεια περί Θεού έχει μεγάλη σημασία, που αλλάζει τα πάντα. Γιατί θα αντιληφθούμε ότι συνήθως (αν όχι πάντα), ένας άθεος έχει μια εντελώς εσφαλμένη αντίληψη για το "τι είναι θεός", ή για το "τι" και "ποιος" είναι ο Θεός.
    Αν ο αθεϊστής είναι απλώς προκατειλημμένος όπως είναι η συντριπτική πλειονότητά τους, θα διαπιστώσουμε ότι έχει εντελώς εσφαλμένες αντιλήψεις για όλα αυτά, και ότι μιλάει για θεούς - τέρατα τους οποίους ούτε εμείς δεν αποδεχόμαστε. Οι λίγοι άθεοι που απορρίπτουν τον Θεό για πραγματικούς φιλοσοφικούς και συνεπείς λόγους, θα διαπιστώσουμε ότι απορρίπτουν ανύπαρκτους θεούς τών Δυτικών και Ανατολικών θρησκειών. Εναντίον τού Θεού τών Ορθοδόξων, στρέφονται μόνο άνθρωποι που έχουν πλήρη φιλοσοφική και ιστορική άγνοια και πολλές προκαταλήψεις και εμμονές. Συνήθως αυτοί οι τελευταίοι, παπαγαλίζουν τα λόγια φιλοσόφων αθεϊστών, χωρίς όμως να γνωρίζουν τις βάσεις αυτών τών λόγων, για να καταλάβουν ότι δεν στρέφονται κατά τού Χριστιανικού Θεού των ορθοδόξων, αλλά κατά τού θεού τής Δύσης. :a36:
    καλα μιλαμε για super-μαλακα τωρα..........ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ !!!!!!!!!

κιοφτε !!! ε κιοφτε !!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    καλα μιλαμε για super-μαλακα τωρα..........ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ !!!!!!!!!

κιοφτε !!! ε κιοφτε !!!!

Ειδες ομως?

Εγω κρατηθηκα! :wacko:

:rotflmao:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Ειδες ομως?

Εγω κρατηθηκα! :wacko:

καλα σε φανταζομαι να κανεις γιογκα για να ηρεμησεις στο ειδικα διαμορφωμενο δωματιο, στο πατωμα με σταυρωμενα τα ποδια και η druuna την ιδια στιγμη να σου κανει σιατσου στο προσωπο και ολα αυτα ενω παραλληλα προσπαθεις και με αναπνοες να καλμαρεις....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    καλα σε φανταζομαι να κανεις γιογκα για να ηρεμησεις στο ειδικα διαμορφωμενο δωματιο, στο πατωμα με σταυρωμενα τα ποδια και η druuna την ιδια στιγμη να σου κανει σιατσου στο προσωπο και ολα αυτα ενω παραλληλα προσπαθεις και με αναπνοες να καλμαρεις....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μου 'χεις βαλει καμερα ρε μπινε?

Σε λιγο θα πρεπει ν' αποδειξουμε κι οτι υπαρχει Βαρύτητα και να εφευρουμε και τον τροχο...

ναι αλλα δε σου λεω που...
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ε να μην πω και εγώ κάτι?
    ........................
    θα διαπιστώσουμε ότι απορρίπτουν ανύπαρκτους θεούς τών Δυτικών και Ανατολικών θρησκειών. Εναντίον τού Θεού τών Ορθοδόξων, στρέφονται μόνο άνθρωποι που έχουν πλήρη φιλοσοφική και ιστορική άγνοια και πολλές προκαταλήψεις και εμμονές.
    ........................
    δεν στρέφονται κατά τού Χριστιανικού Θεού των ορθοδόξων, αλλά κατά τού θεού τής Δύσης. :a36:

Τι το κουραζεις ρε Χρηστε...

Πες το με λιγα λογια να το καταλαβουμε αμεσως... :wacko:

Ο Χριστανος (Ορθοδοξος) Θεος ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟΣ !!!

:rotflmao: :rotflmao:

Γεια σου φιλαρακι!

γιατι........ Το avatar του/της bartlal

Σε λιγο θα πρεπει ν' αποδειξουμε κι οτι υπαρχει Βαρύτητα και να εφευρουμε και τον τροχο...
    ωχ, καταλαβα. μετα την φυγοκεντρο, θα μας αρχισεις και οτι δεν υπαρχει βαρυτητα...
    :a29: just ME, MYself & Bart . + _ :a29:
    :-Q
    H κλίκα μου!!!

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Οποιος προσπαθει να αποδειξη μεσω των απανταχου χριστιανων, οτι η αγαπη που μας διδαξαν καποιοι μεγαλοι 'ανθρωποι' (σε οποιαδηποτε χωρα,εποχη ή καθεστως) δεν υπαρχει ,ειναι πολυ γελασμενος.

@ Crs & Nostra

Aν νομιζετε οτι πορευεστε με αγαπη στην ζωη σας ,σταματηστε να εναντιωνεστε σε οποιονδηπωτε εχει διαφορετικη αποψη απο σας.
    Και ειδικα να φερνετε παραδειγμα απο τον καθε ξευτιλισμενο χριστιανο που καταρακωνει την ανθρωπινη ελευθερια και καταπατα τα ανθρωπινα δικαιωματα.

Το ειπα και σε καποιες σελιδες προηγουμενος, ολοι οι δασκαλοι που ηρθαν σ'αυτο τον κοσμο σε οποιοδηποτε θρησκεια, διδαξαν ΑΓΑΠΗ ,τωρα οτι ο καθενας εκανε μετα οτι ηθελε για την πρωσοπικη του ευχαριστηση ειναι αλλο καπελο και δεν αλλαζει σε οποιοδηποτε θεμα ειτε οικονομικο,πολιτικο κτλ.

Δεν θελω να κοντραριστω μαζι σας ,εξαλου σας εκτιμω και τους 2 ιδιαιτερα αλλα ελεος με τα παραδειγματα στυλ λεωφορειου.

:smilea:

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Aν νομιζετε οτι πορευεστε με αγαπη στην ζωη σας ,σταματηστε να εναντιωνεστε σε οποιονδηπωτε εχει διαφορετικη αποψη απο σας.
    :smilea:
    δεν εναντιώθηκα σε κάποιον ρε συ Πάνο... από πού το εξέλαβες αυτό?

απλά έχει χαθεί η μπάλα και τα καραγκιοζιλίκια πολλών (αν όχι όλων των) θρησκειών αγγίζουν, χειραγωγούν, καταρρακώνουν, κατευθύνουν, δημαγωγούν, εθελοτυφλούν, προβατοποιούν κλπ. κλπ. πάρα πολύ κόσμο....

Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που εχουν διαχωρίσει το πιστεύειν... από το νηστεύειν...

δικαίωμά τους και των μεν και των δε...

αλλά όχι και εναντίωση... την άποψή μου λέω...

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Σε ποιον εναντιωθηκες?

Εχεις ανοιξει ενα θεμα(και καλα εκανες) που ειπες της αποψης σου πανω στην μη θρησκεια και στον αθεισμο.
    Περασε σχεδον ολο το φορουμ απο δω μεσα να πει την αποψη του και αισιως φτασαμε στης 12000 αναγνωσεις και 700 τοσες απαντησεις.
    Ξερεις ποσοι θιχτηκαν ή ακομα στραβωσαν?

Η μη πιστη δεν υπαρχει,δεν αναφερομαι στην πιστη της θρησκειας ή του θεου αλλα στην πιστη που εχουμε ο καθενας μας σε εμπειρειες-καταστασεις που μας κανουν πιο δυνατους.

Πιστη εχουμε ολοι μας (οπου και αν ειναι αυτη),εκει καπου εγω χαλαστηκα ή μπερδευτηκα.

Τασο εγω πιστευω οτι εχεις πολυ πιστη μεσα σου, για να κανεις αυτα που κανεις.
    Τωρα το που πιστευεις το ξερεις εσυ καλυτερα.

Και για να καταλαβω καλυτερα τι πιστευει αυτος που δεν πιστευει ,θα ανοιξω ενα θρεντακιων στην αναζητησεις για να εχω μια καλυτερη αποψη,γιατι το να λεει ο καθενας λογους για τους οποιους δεν πρεπει να πιστευει ειναι ευκολο,αλλα τι πραγματικα πιστευει ειναι λιγο (ή πολυ) δυσκολο να μας πει.

Ειδωμεν.

πανο δεν δηλωσε απιστος...αθρησκος και αθεος δηλωσε...μη μπερδευομαστε.

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF