ο λογος που μουδιαζει το χερι και πολυ πιθανον και η πατουσα ειναι οτι δουλευεις τη μηχανη στις 6.500 με 7.000 στροφες. ειναι η περιοχη που βγαζει εναν ενοχλητικο συντονισμο(κραδασμους) απεφυγε τις συγκεκριμενες στροφες και δε θα εχεις προβλημα. δυστυχως βεβαια ειναι οι στροφες που πας με 120 χλμ περιπου. και ειναι η ταχυτητα που συνηθως εχουμε σε χαλαρο ταξιδι.προσπαθησε να πας ή λιγο πιοπ αργα ή λιγο πιογρηγορα.
Τελευταία τροποποίηση από TROOPER; 20/07/2013 στις 17:01.
τι θα γινω οταν μεγαλωσω?
συνταξιουχος................
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Τελικά ρε παιδιά με ABS ή χωρίς? Ίσως σε μια αθώα πτώση, η διαφορά τιμής να... αποσβένεται εαν πάρεις απο την αρχή ABS.
Μπορούν όσοι έχουν ABS να μας πούνε πόσες φορές τους "έχει σώσει" και όσοι δεν έχουν, πόσες φορές έχουν πανικοβληθεί?
Το γλυκοκοιτάω αυτό το μηχανάκι και είμαι στην έρευνα μεταξύ του τι θέλω και τι μπορώ.
Καταρχάς ωραία τα μηχανάκια σας, αλλα σαν το μαύρο δεν έχει
Πιο πολύ προς έκδοση fairing αν και το γυμνό μου αρέσει πιο πολύ εμφανισιακά. Αλλα απο τι μία ο ένας με το γυμνό δεν καταλαβαίνει λέει τίποτα απο αέρα, και οι άλλοι με το fairing ψάχνουν για μεγαλύτερες ζελατίνες
Με έχετε μπερδέψει.
Καλές βόλτες παιδιά και ελπίζω να μπώ και εγώ στην παρέα σας σύντομα
πιστευω ειναι και κατα ποσο θα εισαι εξοικειωμένος με τα φρενα του και τα ελαστικα που φορας. μου ετυχε βραδυ να δω ενα σκυλι σε αποσταση 50-100 μετρα και απο τον πανικο μου πατησα το πισω πιο πολυ, δεν ετρεχα, και το καταλαβα να διπλωνει το αφησα το πατησα παλι και ξανα το μπροστα ισα που το ακουμπουσα γιατι τρομαξα μηπως μπλοκαρει λογο του οτι δεν ειμαι ακομα εξοικειωμενος και γιατι κακα τα ψεμματα εχω ενα φοβο με τα ελαστικα του και θελω να τα αλλαξω. πτωση δεν ειχα παλι καλα. τα μανιταρια δεν ξερω κατα ποσο θα προστατευσουν τα πλαστικα σε πτωση να πω την αληθεια γιατι υποθετικα θα ακουμπήσουν μαηταρια και αντιβαρα τιμονιου σε πτωση
Θα ρώταγες ποτέ "αυτοκίνητο με ζώνες ασφαλείας ή χωρίς" ; Δισκόφρενο ή ταμπούρο; Έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά, εκατοντάδες χιλιάδες εργατοώρες και δοκιμές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία για να φτιαχτεί ένα σύστημα ενεργητικής ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, το ξανατονίζω, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και διαβάζεις ακόμα απαντήσεις του στυλ "εδώ στη Σύρο είναι άχρηστο το ABS", επειδή προφανώς στη Σύρο υπάρχουν μυστήρια ενεργειακά πεδία τα οποία δεν επιτρέπουν στα οχήματα να μποκάρουν τους τροχούς τους και να χάνουν την πρόσφυση κατά τη διάρκεια απότομου φρεναρίσματος. Έτσι εξηγείται από την άλλη πως πλέον κατασκευάζονται μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα σε δύο εκδόσεις: Για τη Σύρο και για την υπόλοιπη αγορά.
Καλέ μου φίλε κάπου εδώ μέσα έχει γράψει ένα παληκάρι ένα περιστατικό που είχαν πάει εκδρομή 4-5 μηχανάκια, χρειάστηκε σε ένα σημείο να φρενάρουν και στο σημείο αυτό είχε πάγο, μάντεψε τί έγινε, έπεσαν όλοι ΕΚΤΟΣ από αυτόν που είχε ABS. Εγώ προσωπικά το έχω χρειαστεί 2-3 φορές και ακόμα ευγνωμονώ τους Γερμαναράδες που το έβαλαν πάνω στη μοτοσυκλέτα μου, την τελευταία φορά ήταν στην ετήσια εκδρομή του εδώ φόρουμ, όταν ένα κατσίκι αποφάσισε να τεστάρει τη χρησιμότητά του και να μπορώ να σου γράφω την παρούσα απάντηση. Εάν πάρω πάλι μοτοσυκλέτα πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ABS!!! (Εκτός εάν μετακομίσω στη Σύρο βέβαια...).
Ωραία τα λες και απλά, και αυτό το απλό πράγμα υπάρχει στο κεφάλι όλων όσων έχουν να επιλέξουν μεταξύ abs ή άνευ. Απορώ πως μερικοί λοιπον ακόμα πιστεύουν οτι είναι καλύτερα χωρίς. Ο μόνος λόγος θα ήταν αν ήσουν πολύ έμπειρος και έφτανες στο σημείο να κάνεις stunts και να ΘΕΛΕΙΣ να διπλώνεις την μηχανή με το πίσω φρένο, να driftάρεις κτλ. Για το μπροστινό φρένο ακόμα και τότε δεν βρίσκω τον λόγο μη ύπαρξης.
Μήπως θα μπορούσες απλά και κατανοητά να με βοηθήσεις να επιλέξω μεταξύ γυμνού ή diversion? (Δεν ξέρω πόσο αέρα έχει εκεί, αλλα δεν έχω σκοπό να πάω στη Σύρο)
Κοίτα, στο ερώτημά σου naked ή diversion είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα. Βασικά αν θες πες μου για τι χρήση προορίζεις τη μοτοσυκλέτα. Εκ των προτέρων, η απάντηση είναι όποια σε φτιάχνει οπτικά και σε τρελαίνει... Προσωπικά οι naked δε με συγκινούν και προτιμώ με fairing, δε γουστάρω καθόλου να με χτυπάει αλύπητα ο αέρας και δεν έχω μαζοχιστικές τάσεις... Ένας κολλητός αποφάσισε πριν κάποιο καιρό να πάρει μια Z και επειδή την είχε πάρει αρχικά για μόστρα και για βόλτα στην καφετέρια ήταν άψογη επιλογή. Όταν όμως άρχισε και είχε μερικές τουριστικές ανησυχίες και πήγαμε μαζί μερικές εκδρομές κατάλαβε ότι δεν προοριζόταν για μεγάλη βόλτα και τουρισμό, λόγω και σωματότυπου (ψηλός και αδύνατος) η κατάσταση επιδεινωνόταν και η γυναίκα γκρίνιαζε ότι δεν ήταν άνετη. Όσο η χρήση της ήταν για μόστρα και κοντινές βολτίτσες ήταν μια χαρά.
Εγώ προσωπικά και υποκειμενικά θα έπαιρνα τη diversion γιατί συν τοις άλλοις μου αρέσει και οπτικά περισσότερο.
η γυμνή έχει πιο "αλήτικο" στυλάκι. Είναι πιο μηχανάκι. Η άλλη μόνο με την εμφανισιακή διαφορά, νομίζεις οτι βλέπεις μηχανή. Στην ουσία η μόνη διαφορά είναι το κεντρικό σταντ και η θέση στους καθρέφτες είναι λίγο πιο μπροστά στις φερινγκάτες εκδόσεις.
αλλα εμφανισιακά η γυμνή που την είδα σήμερα απο κοντά χάνει στο γεγονός οτι φώς εμπρός και όργανα, είναι σαν ξεκρέμαστα. Στον αέρα. Σαν να τους λείπει κάτι.. γύρω γύρω.
Για το ABS συνεχίζω να ακούω περισσότερο αρνητικές απόψεις απο κόσμο στη δουλειά. Τι να το κάνεις, δε θα πιάσει ποτέ. κτλ.
Τώρα θα μου πεις και το κράνος άχρηστο είναι. Τι να το κάνεις. Αφού ποτέ δε θα πέσεις. Μια φορά όμως θα σου χρειαστεί και θα αξίζει τα 500 ευρώ...
Τελευταία τροποποίηση από UltiMo_; 16/08/2013 στις 16:06.
Δύο παρατηρήσεις θέλω να κάνω για το xj6
Καταρχάς δεν καταλαβαίνω γιατι όλοι λέτε οτι "δεν είναι και τόσο γρήγορο". τετρακύλινδρη σπορ μοτοσυκλέτα είναι. έχει πιο πολλά άλογα και απο το αμάξι μου (σάξο 1.1). Τι περιμένατε να κάνει? Να μου πείτε για άλλες μηχανές-ιδανικές-για-αρχάριους όπως το ninja250/ninja300 οτι είναι καλή αλλα δεν είναι γρήγορη, να το καταλάβω.
Και δεύτερον πλέον είναι η μοναδική τετρακύλινδρη της αγοράς αν δεν κάνω λάθος. Η kawasaki έχει τα δικύλινδρα er6f/n, η σουζούκι επίσης δικύλινδρα gladious/sv, η honda έχει βάλει σε όλα της τα μοντέλα τον νέο δικύλινδρο 500άρι κινητήρα, και όλες οι ιταλικές είχαν απο πάντα δικύλινδρα.
Είμαι στο τσακ να την παραγγείλω και δεν ξέρω καν αν υπάρχει κάποια παρόμοια μηχανή που θα πρέπει να σκεφτώ σαν εναλλακτική λύση.
Ναι αυτές ειναι οι απόψεις απ´οσους έχουν μηχανάκια και θέλουν να τα πουλήσουν και δεν έχουν ABS
Ασεμε να μαντεψω, δουλευεις σε συνεργειο μοτο ή σε φανοποιειο ετσι;
Περα απο την πλακα ομως εφοσον εχεις τη δυνατοτητα να παρεις μοτοσακο με ΑΒΣ δεν βρησκω λογο να μην το κανεις.
Οντως μπορει σε μια ενδεχομενη light πτωση εντως πολης να σου βγει λιγοτερο το κοστος επισκευης των πλαστικων (απο οτι να το παραγγειλεις με αβς) αλλα το ΑΒΣ δεν θα σε σωση μονο απο 1 πτωση.
Οπως σου ειπε και ο AUFGBUYHI (η καπως ετσι) παραπανω για ολα αυτα τα συστηματα ασφαλειας εχουν γινει μελετες, δοκιμες κλπ κλπ και ολα γινοντε προς οφελος και για την ασφαλεια του αναβατη.
Παραδειγμα: πριν κανα 2 μερες εβλεπα στο fifth gear οπου συγκριναν τα εξης 3 μικρα smart, iq και mini (το παλιο μινι, αυτο του mrbean). Σαν αγγλικη εκπομπη βεβαια δεν γινοταν να μην εξυμνησουν το καμαρι τους και το εβγαλαν σε ολα καλυτερο (χωρους, γκαζι, κρατηματα) ΑΛΛΑ οχι και σε ασφαλεια. Το smart σε τρακαρισμα εδειξε οτι ο χωρος των επιβατων δεν επαθε τιποτα, το IQ απο την αλλη εχει 9 αεροσακους (για να μην αναφερω αλλα ποσα ηλεκτρονικα βοηθηματα) ενω το μινι δεν εχει ουτε καν ζωνες.
Πλεον οι εταιριες δεν δινουν τοση βαση στην κατασκευη γρηγορων οχηματων αλλα προσπαθουν να φτιαξουν οσο το δυνατον πιο οικονομικους κινητηρες, αντιθετως δαπανουν πολυ περισσοτερα για να αναπτυξουν - εξελιξουν συστηματα ασφαλειας.
Τελευταία τροποποίηση από Bradipous; 16/08/2013 στις 18:13.