Σελίδα 472 από 666 ΠρώτοΠρώτο ... 372422462467468469470471472473474475476477482522572 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 7.066 έως 7.080 από 9987

Θέμα: Ο καφενές vol.2

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από billyka Προβολή μηνύματος
    Ok, καταλαβα,μιλατε για απόδοση ανά τόνο πχ.Ναι συμφωνώ ποιό αποδότικό είναι το πετρέλαιο αλλά οχι ποιό οικονομικό.Πάντως στο σπίτι μου(90τμ) με την ξυλόσομπα,όχι τζάκι,ζεσταίνω ολο το σαλόνι(35τμ περίπου) και το χωλ σε βαθμό να είσαι γυμνός και τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού (κουζίνα,μπάνιο, υπνοδωμάτιο) τους ζεσταίνει αρκετά.Με 3-4 τόνους βγάζω χειμώνα.Φέτος πήρα 3 τόνους και εχω και αλλο μισό απο πέρσι.Μπελάς είναι σίγουρα το ξύλο,θελει κουβάλημα-στοίβαγμα οταν τα πάρεις και χώρο να τα αποθηκεύσεις.Επίσης έχει βρωμιά,τριγύρω απ την σόμπα σκουπίζεις αρκετά.Πάντως τι 120-140€ το κυβικό λέτε?Που τις βρίσκετε αυτες τις τιμές να πάμε να πάρουμε?190€ τον τόνο πήρα μεσέ/οξιά.Με 570€ δλδ θα βγάλω τον χειμώνα.Τον μεσέ τωρα τον δίνουν 240€ τον τόνο
    Η τιμή που είπα είναι για κυβικό, δεν είναι για τόνο
    Στην Αθήνα ο τόνος πάει κοντά ένα 300άρι, 3-4 τόνοι είναι κάνα χιλιάρικο
    Η ξυλόσομπα φυσικά έχει σαφώς υψηλότερο βαθμό απόδοσης από το τζάκι, και συμφωνώ ότι κατά πάσα πιθανότητα με χαμηλή τιμή ξύλου είναι μάλλον πιο οικονομική από το πετρέλαιο
    Βέβαια σε αστικές περιοχές δε ξέρω πόσο εύκολο είναι να εγκαταστήσεις ξυλόσομπα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karateo Προβολή μηνύματος
    Υπάρχουν τζάκια με >80% απόδοση
    τυχαίο λινκ
    Efficiency: 81.9 %
    https://www.nordpeis.com/en/all-prod...replace/cannes

Αν το σπίτι είναι μονωμένο τα είδη θέρμανσης έχουν μικρή διαφορά.
    Άντε να κάνεις απόσβεση στην αντλία θερμότητας σε σύγκριση με το πετρέλαιο για παράδειγμα εάν χρειάζεσαι <€400/έτος σε πετρέλαιο.
    Ο καυστήρας βγάζει άνετα 20ετία με πάμφθηνα ανταλλακτικά και αμφιβάλλω αν μία αντλία θερμότητας βγάλει χωρίς κανένα πρόβλημα τα μισά χρόνια.

Φαίνονται οι ελάχιστες διαφορές με τις νέες τιμές ρεύματος και εδώ
    https://energypress.gr/news/nea-mele...llages-efere-i
    Καλά, τόσο λένε ότι έχουνε, η ΤΟΤΕΕ λέει ότι συνήθης β.α. για σόμπες και ενεργειακά τζάκια είναι 50%, άρα το 82% είναι μάλλον ουτοπικό, παρά την πιστοποίηση που έχει (κάτι σαν τις καταναλώσεις των οχημάτων σκέψου )

Επίσης δε βλέπω τιμούλα :P

Τα μαθηματικά είναι αμείλικτα, όπως και να το κάνουμε

Ακόμα και με το 82% βαθμό απόδοσης που λες στο ξύλο (που για μένα δε παίζει), αν υπολογίσουμε 0.3 € το κιλό, παίρνεις ανά κιλό περί τα 3.5 θερμικά kw

Μια αντλία θέρμανσης στην Αθήνα έχει εύκολα SCOP πάνω από 4, ήτοι με μια kwh, ας πούμε με κόστος 30 λεπτά (όσο δηλαδή ένα κιλό ξύλα), παίρνεις πάνω από 4 kw

Επίσης μη ξεχνάμε ότι σόμπες, τζάκια κλπ δεν έχουν θερμοστάτη, δεν έχουν inverter κλπ κλπ, το overkill είναι σύνηθες φαινόμενο, απλά κανείς δε το βάζει καν στην εξίσωση

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    4 τετραγωνικά (εμβαδό) επι 1 μετρο υψος δεν μας κανουν 4 κυβικα;

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    4 τετραγωνικά (εμβαδό) επι 1 μετρο υψος δεν μας κανουν 4 κυβικα;
    Ναι,αλλά θα σηκώσεις 1 μέτρο ύψος ξύλα στην καρότσα?
    Και μάλιστα 1 μέτρο "πυργωτό" σε όλες τις πλευρές,με παραπέτια,όχι στοιβαγμένο στη μέση.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Καλά, τόσο λένε ότι έχουνε, η ΤΟΤΕΕ λέει ότι συνήθης β.α. για σόμπες και ενεργειακά τζάκια είναι 50%, άρα το 82% είναι μάλλον ουτοπικό, παρά την πιστοποίηση που έχει (κάτι σαν τις καταναλώσεις των οχημάτων σκέψου )

Ακόμα και με το 82% βαθμό απόδοσης που λες στο ξύλο (που για μένα δε παίζει), αν υπολογίσουμε 0.3 € το κιλό, παίρνεις ανά κιλό περί τα 3.5 θερμικά kw

Μια αντλία θέρμανσης στην Αθήνα έχει εύκολα SCOP πάνω από 4, ήτοι με μια kwh, ας πούμε με κόστος 30 λεπτά (όσο δηλαδή ένα κιλό ξύλα), παίρνεις πάνω από 4 kw

Επίσης μη ξεχνάμε ότι σόμπες, τζάκια κλπ δεν έχουν θερμοστάτη, δεν έχουν inverter κλπ κλπ, το overkill είναι σύνηθες φαινόμενο, απλά κανείς δε το βάζει καν στην εξίσωση
    Το δικό μου κόστισε €3100 τοποθετημένο και αποδίδει στο μέγιστο 9kw.

Το παραπάνω παράδειγμα είναι πιστοποιημένο με μετρήσεις
    https://assetstore.nordpeis.com/hcms...A3LzAvbWFzdGVy

το ότι όλοι βάζουν ότι βρούν μπροστά τους και έτσι η ΤΟΤΕΕ αναφέρει β.α. ~50% δεν σημαίνει ότι όλα αποδίδουν τόσο

Το δικό μου ζεσταίνει μονοκατοικία 120τμ ισόγειο και όροφο καλά μονωμένη ακόμα και με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εξωτερικά (0-5 βαθμούς). Άντε να ανάψω ένα σώμα (αυτόνομη θέρμανση ανα δωμάτιο) στο ΒΔ υπνοδωμάτιο του ορόφου για βοήθεια. Το σώμα είναι λίγων θερμίδων. Όλα τα σώματα του σπιτιού (εκτός του υπογείου) είναι περίπου στις 9kw (δεν θυμάμαι θερμίδες, αλλά τα χαρακτηριστικά του λέβητα που έβγαλε η μελέτη του μηχανολόγου).

Στο σαλόνι είμαστε με κοντομάνικα. Όταν δουλέψει στο φουλ νιώθεις την ακτινοβολία στο πρόσωπο στα 10 μέτρα.
    Υπόψιν τα ξύλα τα βρίσκω δωρεάν. Βάλε μόνο 2-3 ώρες να τα κόψω για το κόστος τους.

Δεν είπα ότι η ΑΘ είναι ακριβότερη. Αμφιβάλλω αν σε βάθος χρόνου κάνει απόσβεση σε ένα καλά μονωμένο σπίτι.
    Αν μπούν βέβαια φωτοβολταικά με net-metering αλλάζει το πράγμα.

Εντιτ:
    Είδα και αυτό για όποιον έχει ΦΑ
    https://energypress.gr/news/pos-aeri...kwh-i-timi-toy
    Τελευταία τροποποίηση από karateo; 30/09/2022 στις 09:31.
    Προσωπική υπενθύμιση: Να μήν πηγαίνω κόντρα στο ΑΙ των Google/Facebook/Twitter/Insta.... Χαμένος χρόνος.
    https://www.imdb.com/title/tt11464826/

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Παιδιά το τζάκι όπως το έχουμε γνωρίσει στην ελλάδα είναι ένα κατάλοιπο ενεργοβόρου συστήματος καύσης
    με τεράστια απώλεια θερμότητας. Πάνω από το 60% της θερμότητας πετιέται στο περιβάλλον.
    Σαν μια οθόνη καύσης ξύλων που προσφέρει την εικόνα της φωτιάς με ελάχιστη εκμετάλλευση της θερμότητας που παράγεται.

Προσπάθησα να καταλάβω πως είναι δυνατόν να ήρθε στην χώρα και να έμεινε στην αντίληψη μας σαν κάτι λογικό για θέρμανση.
    Όλα τα στοιχεία που βρήκα δείχνουν να υποστηρίζεται μόνο από την διαχείριση θέρμανσης παλατιών και άλλων οικημάτων
    που η καύσιμη ύλη θεωρείτο μηδενικού κόστους και η όλη συντήρηση του συστήματος γινόταν από υπηρετικό προσωπικό.
    Με λίγα λόγια "λειτουργεί" αν έχεις ένα σε κάθε δωμάτιο και υπάρχει κόσμος να το συντηρεί όταν δεν χρησιμοποιείται από εμάς,
    με το προφανές κόστος σε καύσιμη ύλη και εργατοώρες.

Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο η διαχείριση των ξύλων σαν καύσιμη ύλη γίνεται με κτιστές σόμπες (masonry heater)
    που εκμεταλλεύονται πάνω από το 90% της θερμότητας, ζεσταίνουν μποϊλερ για μεταφορά θερμότητας όπως με καλοριφέρ
    για χρήση στο μπάνιο, δημιουργούν θερμαντικά σώματα όπως πεζούλες, πάγκους, ντουλάπες, σκάλες κ.λπ. ανάλογα τις ανάγκες και με λίγα λόγια
    η ελευθερία που παρέχει περιορίζεται μόνο από την φαντασία.

Σαν αρχιτεκτονικό στοιχείο θεωρείται η καρδιά του σπιτιού και σχεδιάζεται πρώτο σε κατασκευή νέου σπιτιού και μετά το υπόλοιπο σπίτι.

Αξίζει τον ελάχιστο κόπο και τον χρόνο μελέτης μας και θα έλεγα ότι είναι απολαυστικό να μάθεις πως δημιουργείται και αναπτύσσεται.
    Τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα.

Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Ναι,αλλά θα σηκώσεις 1 μέτρο ύψος ξύλα στην καρότσα?
    Και μάλιστα 1 μέτρο "πυργωτό" σε όλες τις πλευρές,με παραπέτια,όχι στοιβαγμένο στη μέση.
    Εγώ στον όγκο αναφέρθηκα.

Το τι θα βαλεις εκει είναι άλλο θέμα. Εσυ θες να βαλεις ξύλα άλλος βάζει αμμοχαλικο. Τα 4 κυβικά όμως ειναι πάντα 4 κυβικά!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karateo Προβολή μηνύματος
    Το δικό μου κόστισε €3100 τοποθετημένο και αποδίδει στο μέγιστο 9kw.

Το παραπάνω παράδειγμα είναι πιστοποιημένο με μετρήσεις
    https://assetstore.nordpeis.com/hcms...A3LzAvbWFzdGVy

το ότι όλοι βάζουν ότι βρούν μπροστά τους και έτσι η ΤΟΤΕΕ αναφέρει β.α. ~50% δεν σημαίνει ότι όλα αποδίδουν τόσο

Το δικό μου ζεσταίνει μονοκατοικία 120τμ ισόγειο και όροφο καλά μονωμένη ακόμα και με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εξωτερικά (0-5 βαθμούς). Άντε να ανάψω ένα σώμα (αυτόνομη θέρμανση ανα δωμάτιο) στο ΒΔ υπνοδωμάτιο του ορόφου για βοήθεια. Το σώμα είναι λίγων θερμίδων. Όλα τα σώματα του σπιτιού (εκτός του υπογείου) είναι περίπου στις 9kw (δεν θυμάμαι θερμίδες, αλλά τα χαρακτηριστικά του λέβητα που έβγαλε η μελέτη του μηχανολόγου).

Στο σαλόνι είμαστε με κοντομάνικα. Όταν δουλέψει στο φουλ νιώθεις την ακτινοβολία στο πρόσωπο στα 10 μέτρα.
    Υπόψιν τα ξύλα τα βρίσκω δωρεάν. Βάλε μόνο 2-3 ώρες να τα κόψω για το κόστος τους.

Δεν είπα ότι η ΑΘ είναι ακριβότερη. Αμφιβάλλω αν σε βάθος χρόνου κάνει απόσβεση σε ένα καλά μονωμένο σπίτι.
    Αν μπούν βέβαια φωτοβολταικά με net-metering αλλάζει το πράγμα.

Εντιτ:
    Είδα και αυτό για όποιον έχει ΦΑ
    https://energypress.gr/news/pos-aeri...kwh-i-timi-toy
    Ναι, έχει μετρήσεις, αλλά ξέρεις εσύ με τι καύσιμο έχουν γίνει ;
    Αν μου βρεις το πρότυπο (γιατί με μια γρήγορη ψακτική που έκανα είναι επί πληρωμή), ευχαρίστως να του ρίξω μια ματιά
    Δε καταλαβαινόμαστε, σου έγραψα παραπάνω για ενεργειακό κόστος κιλοβατώρας, και εσύ μου λες ότι ρίχνεις τσάμπα ξύλα
    Μου λες ότι κυκλοφορείς με το κοντομάνικο, που σημαίνει ότι "σπαταλάς" ενέργεια για να φέρεις έναν χώρο στους 25-26 βαθμούς και εγώ σου μιλάω για αντισταθμίσεις και inverter
    Είπα και πάλι, όταν το ξύλο είναι τσάμπα, κλάιν μάιν, και στην τελική κακώς έκανες κατά τη γνώμη μου που έδωσες και τα 3 χιλιάρικα , εγώ σε όποιο σπίτι έχω βρεθεί σε χωριό με μασίνες που κάνουν το 1/10, μια χαρά ζεσταίνομαι

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Champion 2ης Βουνίσιας
    Τι διαφορά εχει η αντλία θερμότητας από τον κλιματισμό;

Απ'ότι κατάλαβα η βασική αρχή λειτουργίας ειναι ίδια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Δε κατάλαβα, τι σου φαίνεται, πολύ ή λίγο τα περίπου 400 κιλά ανά χυδην κυβικό ;

Για το οικονομικότερο συμφωνώ, για το απολαυστικότερο, οκ, περί ορέξεως…
    προφανώς περί όρεξεως αλλά το να περπατάς με καλτσούλα και να νιώθεις ζεστούλα+το ομοιόρφο ζεστό χώρο ΠΑΝΤΟΥ και όχι μονο κοντά στα σώματα που φεύγει πάνω+τη μέγιστη απόδοση που αισθάνεσαι εώς τα 2 μέτρα όπου αρχίζει η μικρή διαφορά θερμοκρασίας είναι πραγματική απόλαυση.
    καλά μην μιλήσω για τον δροσισμό όπου είναι σαν να μπαίνεις σε σπηλιά χωρίς το τραγικό να παθαίνεις ψύξη από το χτύπημα του αέρα του aircondition.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67

H τιμουλα που δεν βλεπεις ειναι περιξ των 6.000€ χωρις καμιναδες, τοποθετηση, κλπ

Εχει και με 3Κ η εστια συν τα υπολοιπα ΟΜΩΣ αυτα ειναι τζακια λουξ μπαινουν σε αντιστοιχους χωρους και προφανως δεν αποτελουν μοναδικη λυση θερμανσης αφου οι κατοχοι δενε χουν οικονομικα θεματα.

Απο εκει και μετα η πιο συμφερουσα θερμανση ειναι αυτη που εχεις ευκολη. Ζεις σε μερος με ελιες; Εχεις ξυλοσομπα και καις ελια η καυστηρα πυρηνας που και ελιες να μην εχεις υπαρχει αφθονη και φτηνη στην περιοχη. Ζεις σε περιοχη με οξιες; Αυτη χρησιμοποιεις

Εμεις στην Αθηνα ολα ακριβα τα εχουμε και δεν εχουμε τιποτα αφθονο. Οποτε κοιταμε λυσεις, λιγο ΦΑ, λιγο πετρελαιο, λιγο κλιμα, λιγο τζακι

Ψαχνω για να κανω ενεργειακο το τζακι μου το ανοιχτο με τοποθετηση κασετας. Την πιο φτηνη τιμη την εχω παρει απο εναν στην Καλαματα! Ο οποιος ηταν κι ο πιο ειλικρινης ως αναφορα την καμιναδα που πρεπει να παει μεχρι πανω και να ειναι ανοξειδωτη διπλου τοιχωματος . Ολοι οι αλλοι που πηρα προσφορες ζητησαν απο 50 μεχρι 100% περισοστερα χρηματα και η καμιναδα θα ειναι μεχρι να βγει απο το διαμερισμα. Μετα θα δουλεψει η χτιστη καμιναδα του τζακιου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Νίκος Παππάς Προβολή μηνύματος

Ψαχνω για να κανω ενεργειακο το τζακι μου το ανοιχτο με τοποθετηση κασετας. Την πιο φτηνη τιμη την εχω παρει απο εναν στην Καλαματα! Ο οποιος ηταν κι ο πιο ειλικρινης ως αναφορα την καμιναδα που πρεπει να παει μεχρι πανω και να ειναι ανοξειδωτη διπλου τοιχωματος . Ολοι οι αλλοι που πηρα προσφορες ζητησαν απο 50 μεχρι 100% περισοστερα χρηματα και η καμιναδα θα ειναι μεχρι να βγει απο το διαμερισμα. Μετα θα δουλεψει η χτιστη καμιναδα του τζακιου.

Πόσο σου είπαν για το τζάκι αν επιτρέπεται ;

Και για πόσους ορόφους μιλάς ότι πρεπει να ανέβει η καμινάδα ;

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Πόσο σου είπαν για το τζάκι αν επιτρέπεται ;

Και για πόσους ορόφους μιλάς ότι πρεπει να ανέβει η καμινάδα ;
    O φθηνοτερος 1.300€ η κασετα και γυρω στα 2Κ ολα μαζι. Η καμιναδα πρεπει να ανεβει εναν οροφο ακομα και 2 μετρα μεχρι την εξοδο της δηλαδη γυρω στα 6,5 μετρα συνολικα

Εχω παρει τιμες 2,5Κ, 3Κ και 4Κ για αναλογες κασετες, οχι ιδιες αλλα σε σχετικα κοντινες τιμες. Γενικα οσα τους λειπουν ζητανε!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panos_zip
    Όλη η ουσία ειναι στο καλά μονωμένο σπίτι.

Στο σπίτι που έμενα (ενοίκιο) μέχρι πριν λιγες μέρες, έβγαζα ολο το χειμώνα με ~280€ πετρέλαιο. Ίσως και λιγότερο.
    Έχω 2 μικρά παιδιά. Το καλοριφέρ άναβε νοέμβρη και έσβηνε μάρτη.
    Ρυθμισμένο μόνιμα στους 21-22 βαθμους με θερμόμετρο στο κέντρο περιπου του σπιτιού.
    Το σπιτι αεριζόταν κάθε μέρα.
    Καλα προφανως και η περιοχή παίζει ρολο, αλλο «κρύο» εχουμε στον πειραιά, και άλλο στο κιλκις για παραδειγμα.

Έφυγα από εκεί για διάφορους λόγους αλλά η θέρμανση και το κόστος της δεν ειναι ένας απο αυτούς και ξερω ότι τέτοια ποσά δεν πρόκειται να βρω πουθενά αλλου.
    - Triumph Daytona 675 (Track Bike)
    - Ducati Multistrada 1200s
    - IMR Corse 190RR

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Η μονωση ειναι το πρωταρχικο
    Οι τοπικες θερμανσεις ανα δωματιο εχουν εγκαταλειφθει απο δεκαετιες
    Ειναι απαραδεκτο σημερα να συζηταμε για θερμανση με στερεα καυσιμα
    Μιλαμε για φουλ ατελη καυση με αστειο βαθμο αποδοσης και εκπομπη μικροσωματιδιων

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    Η μονωση ειναι το πρωταρχικο
    Οι τοπικες θερμανσεις ανα δωματιο εχουν εγκαταλειφθει απο δεκαετιες
    Ειναι απαραδεκτο σημερα να συζηταμε για θερμανση με στερεα καυσιμα
    Μιλαμε για φουλ ατελη καυση με αστειο βαθμο αποδοσης και εκπομπη μικροσωματιδιων
    Απαραδεκτο μπορει αν ηταν, δεν ειναι πλεον. Αν χρησιμοποιησεις ρευμα να ζεσταθεις τον χειμωνα θα κοστισει πολλα και οπως λενε οι επιδοτησεις στο ρευμα θα ειναι αναλογες της καταναλωσης, αρα αν εχεις αυξηση καταναλωσης (λογικο αφου τα κλιματιστικα θα επωμιστουν το βαρος του ΦΑ/πετρελαιου ) θα πληρωνεις την kWh απο 0,50-0,80€.

Αντιστοιχα αν καψεις ΦΑ θα εχεις να κανεις με τις απιστευτες τιμες που παιζει τωρα. Πετρελαιο; Ποσοι θα βαλουν αν εχει 1,5€ το λιτρο;

Ποσο σταθερο θα ειναι το ρευμα; Κανεις δεν ξερει. Τι θα γινει σε περιπτωση βαρυχειμωνιας;
    Εδω φοβουνται στην Ευρωπη διακοπες στα δικτυα κινητης
    https://www.reuters.com/business/med...es-2022-09-29/

Παρόμοια θέματα

1. Σ/Κ στα Τζουμέρκα, Vol. II
    από apapadop στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2007, 13:17
  2. Mια ιστορια θα σας πω....[vol.2]
    από fantacid στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2007, 11:01
  3. οτε και αυξήσεις vol.2