Για να το βάλανε εκεί, υπάρχει, προφανώς, λόγος (βελτιώνει τις όποιες επιδόσεις) κάποιος που θα την αγοράσει (για την πίστα, προφανώς) γιατί να το αφαιρέσει;
Τώρα, αν υπάρχουν άτομα που θα δώσουν 40 κολλαριστά, για να την παρκάρουν έξω από την καφετέρια, πάω πάσο.... άλλωστε υπάρχουν πολύ ομορφότερες σε αυτά τα λ7![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές
Unboxing SR500
https://www.youtube.com/watch?v=Xqof...BikesandBeards
Δεν μιλησα μονο για το συγκεκριμενο που απευθυνεται σε αγωνιζομενους κτλ
Πανιγκαλε,rsv4,s1000rr και λοιπα πολιτικα εχουν φτερακια
Και τα 200 αλογα για καποιο λογο τα βαλανε εκει αλλα δεν νομιζω κανεις να νομιζει οτι μπορει να τα αξιοποιησει στο δρομο
οπως και την οποια δουλεια κανουν τα φτερα αυτα περα απο
το να ασχημαινουν την μηχανη
Οι moto gp μοτοσυκλέτες είναι πολύ παραπάνω από 200 άλογα και η ομορφιά των αεροδυναμικων βοηθημάτων είναι υποκειμενική. Σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Στους αγώνες όμως δεν ενδιαφέρονται για ομορφιά αλλά πως θα κερδίσουν δέκατα ανά γύρο. Οποτε όπως το DRS μπήκε στην F1 μπήκε και στο moto gp
Επιπλέον πολλά μηχανικά ζητήματα που έχουν λόγο ύπαρξης και επιφέρουν αλλαγές στη σχεδίαση, αργά ή γρήγορα γίνονται αποδεκτά από μεγάλο μέρος του κοινού. Μπορεί κάτι να μην δίνει αρμονικές γραμμές, αλλά αν ξέρεις ότι με την παρουσία του βελτιώνονται οι επιδόσεις, τότε αποκτά άλλη αισθητική αξία.
Πολλά τα παραδείγματα: Αεροτομές σε αμάξια, μεγάλης διάστασης κινητήρες που προεξέχουν, μέχρι και οι εξατμίσεις που είναι στοιχείο παράταιρο, έχουν γίνει αναπόσπαστο σχεδιαστικό στοιχείο.
Ούτε σε εμένα αρέσουν τα μπροστινά αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά θεωρώ ότι είναι ζήτημα χρόνου να τα συνηθίσει το μάτι μου.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Ναι καλα ολα αυτα που λετε αλλα τι σχεση εχουν
με την απλουστατη ερωτηση που εκανα;
Βγαινουν ή δεν βγαινουν εστω και αν εγω ειμαι
ο τρελος που θελω να χαλασω αυτο που εφτιαξε
η εταιρεια?
εν τω μεταξυ ουτε που αναφερθηκα σε motogp![]()
Ως αεροδυναμικά βοηθήματα, υποθέτω ότι πρέπει να αλλάζουν ώστε να μπορεί να αλλάζει αντίστοιχα και το setup. Επιπλέον, με την παραμικρή σαβούρδα είναι από τα πρώτα που θα την πληρώσουν. Με αυτά τα δεδομένα, θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι πρέπει να προσθαφαιρούνται εύκολα. Ίσως χρειάζεται να τοποθετηθεί κάποιο κάλυμμα στη θέση τους, αν μένει κάτι γυμνό/εκτεθειμένο πάνω στο φαίρινγκ όταν αφαιρούνται.
Worst case scenario:
![]()
Αν βγαίνουν τι να το κάνεις σε αυτό το φαίρινγκ, δεν έχει φώτα.
Δεν ξέρω αλλά για να χρησιμοποιούν τόσο μεγάλα κάθετα τμήματα στα φτερά ενώ έχουν τόσο μυτερό φαίρινγκ
μήπως δουλεύουν και σε άλλο άξονα;
Moυ είναι δύσκολο να σκεφτώ για μια μοτό τόσο μακριά από τις δικές μου δυνατότητες και επιλογές.
Προσπαθώ και με διακόπτει η λογική συνέχεια.
Εφόσον είναι το πιο ευπαθές, δεν είναι λογικό να αλλάζει (αφαιρείται) τουλάχιστον στο πολιτικό μοντέλο;
Αυτό στην ουσία τι θα προκαλέσει; θα κινδυνεύει η πρόσφυση του μπροστινού σε ταχύτητες κοντά στα 300km/h;
Υπάρχει κανείς άλλος που με το που ακούει τη διαφήμιση "πόσο το δίνει;" θέλει να σπάσει την τηλεόραση...
...και μετά να την πετάξει απ' το μπαλκόνι...
... και μετά να την κάψει;
![]()