Σελίδα 48 από 61 ΠρώτοΠρώτο ... 38434445464748495051525358 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 706 έως 720 από 908

Θέμα: ΧΤ 660 Ζ Part II

Νέο μέλος
    Ευχαριστω για τις απαντήσεις. Ισως δεν εξηγησα ακριβως τις σκεψεις μου.
    Εχω εμπειρια απο φορτωματα σαμαρια ρολ μπαγκς λασπες πτωσεις κλπ. Αυτη τη φορα ομως εψαχνα τροπο να φορτωσω το μηχανακι για να καλύψω 1600 χλμ ασφαλτινης διαδρομής δικάβαλος με πραγματα, και να βγάλω μεσα στο χειμώνα μερικες εκδρομες δικαβαλος με λιγοτερο φορτωμα.
    Η αποφαση για της αλουμινενιες ηρθε για μερικους συγκεκριμενους λογους : αδιαβροχες, ασφαλεια στα αστικα κεντρα, ανοιγμα απο πάνω, επιπεδη επιφανεια για επιπλέον φορτωμα. Οσον αφορα το top case εναντι λουκανικου , η σκεψη ηταν περισσοτερο για την ανεση του συνοδηγού και για ευκολία μεταφορας αντικειμένων στις αστικες μετακινήσεις.
    Δεδομένου ομως οτι το μηχανακι δεν το γνωριζω καλά ηθελα να δω την δικια σας εμπειρια στο θεμα.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Με 2 πλαινές και ρολ μπαγκ είχα πάει Ιταλία δικάβαλος για καμιά 10αριά μέρες. Θεωρώ ότι το μόνο παραπάνω που μου προσφέρουν οι αλουμινίου, είναι το γεγονός ότι μπορείς να αφήσεις τη μηχανή για λίγο να πας να δεις κάτι, να πας τουαλέτα κτλ χωρίς να φοβάσαι μη κάνουν φτερά τα πράγματα. Και αυτό είναι το μοναδικό βασικό τους πλεονέκτημα.
    Στο ρολ μπαγ έβαζα αυτό το μεταλικό "δίχτυ" που κλειδώνει. Χρόνος παραβίασης όσος χρειάζεται και για τις βαλίτσες. Ότι δεν θέλεις να χάσεις για κανένα λόγο σε τανκ μπακ που μπαινει και βγαίνει ευκολα και μαζί σου.
    Πολύ βολικό ήταν επίσης ότι κάθε βράδυ δεν χρειαζόταν να αφαιρώ σαμάρια παρά μόνο το ιννερ μπαγκ. (εσωτερικοί σάκοι)

Το τοπ είναι αλήθεια ότι βολευει στις αστικές μετακινήσεις αλλά μόνο για μικροπράγματα δίχως ιδιαίτερη αξία. Δλδ εγώ δε θα έβαζα το κράνος μου εκεί μέσα για να πάω να πιω καφέ χωρίς να την βλέπω.

Τα καλά σαμάρια είναι και αδιάβροχα ενώ υπάρχουν και μοντέλα που ανοίγουν από πάνω. Επίσης μπορείς άνετα να δέσεις από πάνω κι' άλλα πράγματα όπως σκηνές, υπνόσακους ή επιπλέον μικρά ρολ μπαγκ.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Για το πλαίσιο πάντως μη το σκέφτεσαι καθόλου.

Εδώ το τουμπανάκι μέλους μας.

http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post1518134

Και κάπως έτσι γυρνούσε ένα ζευγάρι την Αφρική για κανα χρόνο ή παραπάνω.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_1066.jpg 
Προβολές:	294 
Μέγεθος:	86,7 KB 
ID:	323577

edit. Να το διαβάσεις είναι ωραίο ταξιδιωτικό.

http://intotheworld.eu/blog/morocco/IMG_1066.jpg

edit. To μεταλικό δίχτυ για το ρολ.

http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post1538703
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 27/09/2014 στις 12:52.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Οσον αφορά το σκελετό ,μην το σκέφτεσαι καθόλου ,αντέχει.
    Οσον αφορά το υποπλαίσιο ,επίσης. Εχει σχεδόν το ίδιο πάχος σωλήνων με το πλαίσιο + ενισχύσεις ,όπου χρειάζεται.
    Αλλωστε ,το σχετικά υψηλό βάρος του Τενερέ ,οφείλεται εν'μέρει κ στον αρχικό σχεδιασμό του πλαισίου ,ώστε να μπορεί να φορτωθεί ανηλεώς κ να ταξιδέψει ολούθε.

Εκείνο που θα πρέπει να σε προβληματίσει σε συνθήκες ταξιδιωτικής υπερφόρτωσης ,είναι η πίσω ανάρτηση.
    Το αμορτισέρ είναι έτσι κι αλλιώς "λίγο" από μαμά ,και το ελατήριο υπερβολικά μαλακό.
    Αν το μηχανάκι σου είναι καινούργιο ,πιθανότατα θα τα καταφέρει να σε ταξιδέψει αξιοπρεπώς ,με την προ-φόρτιση πίσω τέρμα σφιγμένη.
    Αν έχει κάνει πάνω από 25,000Κ ,τότε θα έχεις τουλάχιστον αίσθηση βάρκας σε φουρτούνα ,και όλους τους επερχόμενους κινδύνους σαν πιθανότητα.

Καλούς δρόμους να'χεις.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Πριν καμια 15ρια μερες , από το φαναρι του τενερε ακουγοταν ένα σαν τριξιμο.
    Δεν εδωσα σημασια ….
    Μετα από καποιες μερες όμως ,η δέσμη των φώτων είχε γίνει στρομπολαιτ και διαπίστωσα ότι ο καθρέφτης τους φαναριού έπαιζε τρέλα μεσα στο καβουκι…
    Εξωτερικά , δεν φαινόταν κάτι σπασμένο…
    Επρεπε να εγχειρήσουμε το φαναρι..

Στο κουτουκι του Θεοφιλου και με την πολύτιμη βοήθεια του , έγινε η εγχείρηση.
    1.το φαναρι βγαινει σχετικά εύκολα.
    2. τα καβουκι για να ανοίξει θελει υπομονή στο άνοιγμα μιας και περιμετρικά είναι σφραγισμένο με σιλικόνη.

Αφου το ανοιξαμε , ειδαμε ότι πισω από τον καθρεφτη υπαρχει μια βαση που απανω της βιδωνουν οι 2 βιδες που συγκρατουν τον καθρεφτη πανω στο σωμα και η βιδα ρύθμισης δέσμης..

Όνομα:	20141002_183044.jpg 
Προβολές:	256 
Μέγεθος:	56,4 KB 
ID:	324080

η βαση ..

Όνομα:	20141002_183022.jpg 
Προβολές:	255 
Μέγεθος:	62,4 KB 
ID:	324081

Οι πλαστικές φωλιες που βιδώνουν οι βίδες είχαν διαλυθεί …

Όνομα:	20141002_183035.jpg 
Προβολές:	256 
Μέγεθος:	51,6 KB 
ID:	324082

Το μονο που διαθέταμε εκείνη την στίγμη μπας και καταφέρναμε κάπως να το κολλήσουμε ηταν φλατζοκολλα … δεν εκανε δουλεια..

Λυσεις
    1. Η Yamaha δίνει ΟΛΟ το φαναρι (και όχι μονο την βαση του καθρεφτη)προς 160 ευρα…
    2. Μεταχειρισμένο φαναρι (σήμερα στο car δεν βρήκα κατι)
    3. Άνοιγμα ξανα και πατέντα (κολλα δυο συστατικών «νάρθηκα» γύρω από τις φωλιες που βιδωνουν οι βιδες, άλλο..)

Για πεστε κι εσεις καμια ιδεα και αν υπαρχει και κανενα μτχ φανάρι , π.μ.

ΥΓ η "ποιοτητα" των υλικων του φαναριου ειναι λιγο χειροτερη απο κινεζικα πανυγιργιοτικα παιχνιδια...
    Τελευταία τροποποίηση από ggs; 03/10/2014 στις 11:17.

Παλαιό μέλος
    Χωρίς να έχω σαφή εικόνα για το πως πιάνουν οι βίδες, μήπως μπορείτε να ξετρυπήσετε τις καταστραμμένες φωλιές και να βάλετε περαστές βίδες με ανάλογους αποστάτες;

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Α ,ωραία...Και το δικό μου τρίζει εδώ κ καιρό.
    Στρόμπο δεν έχει γίνει ακόμα ,αλλά σε μια ψαχτική δοκιμή που έκανα ,βγάζοντας την λάμπα ,είδα ότι μπορούσα να κουνήσω τον καθρέπτη ,ο οποιος έπαιζε μέσα στο φανάρι.
    Προφανώς στο δικό μου δεν έχουν σπάσει ακόμα όλες οι φωλιές.
    Κάποια στιγμή πρέπει να το ανοίξω κι εγω.
    Ισως το κάνω αφού πρώτα προμηθευτώ προτζέκτορες ,ώστε να τους κουμπώσω επάνω του κατά το άνοιγμα.

Αλήθεια ...πόσες βιδες-φωλιές συγκράτησης υπάρχουν;
    3 ή 4;
    Δεν πολυβγάζω άκρη από τη φωτό.

Στο κάρ υπάρχει φανάρι http://www.car.gr/parts/view/2029396/
    ,αλλά ο τύπος το δίνει 130€ κ δεν πέφτει σεντς ,κ το φανάρι είναι μεταχ/νο από τρακαρισμένο κ είναι άγνωστη η εσωτερική του αρτιότητα.
    Οπότε δεν αξίζει το ρίσκο ,γιατι μπορεί να είναι καταπονημένες οι φωλιές του κ να σπάσουν κι αυτές σύντομα.

Για πατέντα το βλέπω το θέμα.

Χωρίς να το έχω στα χέρια μου ανοιχτό είναι δύσκολο ,αλλά ,εκ της φωτογραφίας πιθανολογώ ότι με άνοιγμα τρύπας στη θέση της κατεστραμμένης φωλιάς ,θα μπορεί να εφαρμοστεί λαστιχένια εκτονούμενη φωλιά κ να σφίξει με βίδα από την άλλη πλευρά.
    Μιλάω για σετ βιδας/λαστ.φωλιάς ανάλογο με αυτά που δένουν τη ζελατίνα στο μούτρο.

Διαφορετικά όπως τα'πες ,εποξική κόλλα.

Ενημέρωσε εδώ αν βρείς λύση γιατι είμαστε κι άλλοι στην ουρά.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Moderator
    George ψάξε για φανάρι και με τον κωδικό του. Σου έστειλα και το part.

Στο χτ660.com βρήκα μόνο αυτό

http://www.xt660.com/showthread.php?t=21895

προφανώς είστε μόνο εσύ και αυτός.

Γάτε σε όλα έτσι είναι δεν έχω διαβάσει κάπου για μαζικά προβλήματα σε αυτό το σημείο. Κουνιέται για να έχει αντοχή στους κραδασμούς και να μην χαλάει.

To φανάρι δεν είναι τόσο φθηνιάρικο όσο δείχνει. Το γεγονός ότι είναι πανάλαφρο δεν το κάνει φθηνό αλλά το αντίθετο.

Απ' τις φωτό δεν καταλαβαίνω και πολλά. Αυριο θα κατεβάσω το δικό μου για να βάλω δυο ροδέλες στα λαστιχάκια του κοντέρ, θα ρίξω μια ματιά να δω τι παιζει και τι μπορεί να γίνει κάτι. Αν καταφέρω να δω τι ακριβώς χάλασε χωρίς να το ανοίξω θα σου πω.

Έκανα search στον googlh με keywords "broken tenere 660 headlight" κτλ. αλλά δεν βρήκα κάτι. Ρίξε και εσύ μια ματιά με διάφορα keyword όπως problem κτλ και γύρνα το στις φωτό μήπως βρεις κάτι.

Αν μπορείς ανέβασε και καμιά καλύτερη φωτό.

Αν το πρόβλημα είναι οι πλαστικές φωλιές για τις βίδες αποκλείεται να μην μπορουμε να κάνουμε κάτι.

Moderator
    Σήμερα έβγαλα το φανάρι για να βάλω δυο ροδέλες στο κοντέρ. Έβγαλα τις λάμπες και έριξα μια ματιά μέσα. Οι δύο βάσεις ήταν εντάξει, είχαν ένα πολύ μικρό τζόγο όπως έπρεπε, η τρίτη κουνιόταν περισσότερο. Έβγαλα τα μεταλλικά ελάσματα για να αφαιρέσω τον καθρέπτη και είδα ότι είχε ραγίσει το αυτάκι από άλλη μια πλαστική βάση. Στη βάση που είχε το πρόβλημα έλειπε μόνο ένα πλαστικό αυτάκι το οποίο το βρήκα μέσα στο φανάρι αλλά τα υπόλοιπα ήταν εντάξει. Τα κόλλησα και τα δύο με κόλα 2 συστατικών. Αύριο θα βάλω τα ελάσματα και θα το κουμπώσω επάνω στη βάση του. Νομίζω ότι στο τσακ το πρόλαβα πριν καταστρέψει τη φωλιά.

Αρχικά υπέθεσα ότι φταίει το ρυθμιστικό διότι είχαν σπάσει μόνο τα από πάνω.

Αλλά μάλλον δεν φταίει αυτό.

Το πρόβλημα μάλλον το δημιουργούμε εμείς βάζοντας την κάτω λάμπα (μεγάλη σκάλα). Η επάνω έχει το έλασμα για να ασφαλίζει ενώ η κάτω πρέπει να πιεστεί και να στρίψει. Μάλλον εκει την ακούνε οι βάσεις του καθρέπτη. Κάντε έναν έλεγχο και λίγο προσοχή όταν βάζετε τις λάμπες.

Αν οι βάσεις διαλυθούν τελείως δεν μπορούν να γίνουν και πολλά.

Γιώργο στην τελευταία φωτό βλέπω ότι και σε εσένα έχει σπάσει το επάνω μέρος και μετά η βίδα έφαγε όλη την πλαστικής φωλιά, εγώ το πρόλαβα. Οι άλλες τρεις είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή που βλέπω στην τελευταία φωτό?

ΤρεΛαμέΛος Το avatar του/της nihristo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Σήμερα έβγαλα το φανάρι για να βάλω δυο ροδέλες στο κοντέρ. Έβγαλα τις λάμπες και έριξα μια ματιά μέσα. Οι δύο βάσεις ήταν εντάξει, είχαν ένα πολύ μικρό τζόγο όπως έπρεπε, η τρίτη κουνιόταν περισσότερο. Έβγαλα τα μεταλλικά ελάσματα για να αφαιρέσω τον καθρέπτη και είδα ότι είχε ραγίσει το αυτάκι από άλλη μια πλαστική βάση. Στη βάση που είχε το πρόβλημα έλειπε μόνο ένα πλαστικό αυτάκι το οποίο το βρήκα μέσα στο φανάρι αλλά τα υπόλοιπα ήταν εντάξει. Τα κόλλησα και τα δύο με κόλα 2 συστατικών. Αύριο θα βάλω τα ελάσματα και θα το κουμπώσω επάνω στη βάση του. Νομίζω ότι στο τσακ το πρόλαβα πριν καταστρέψει τη φωλιά.

Αρχικά υπέθεσα ότι φταίει το ρυθμιστικό διότι είχαν σπάσει μόνο τα από πάνω.

Αλλά μάλλον δεν φταίει αυτό.

Το πρόβλημα μάλλον το δημιουργούμε εμείς βάζοντας την κάτω λάμπα (μεγάλη σκάλα). Η επάνω έχει το έλασμα για να ασφαλίζει ενώ η κάτω πρέπει να πιεστεί και να στρίψει. Μάλλον εκει την ακούνε οι βάσεις του καθρέπτη. Κάντε έναν έλεγχο και λίγο προσοχή όταν βάζετε τις λάμπες.

Αν οι βάσεις διαλυθούν τελείως δεν μπορούν να γίνουν και πολλά.

Γιώργο στην τελευταία φωτό βλέπω ότι και σε εσένα έχει σπάσει το επάνω μέρος και μετά η βίδα έφαγε όλη την πλαστικής φωλιά, εγώ το πρόλαβα. Οι άλλες τρεις είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή που βλέπω στην τελευταία φωτό?
    To πήρα μεταχειρισμένο με 50K το μοτέρακι, γενικά ευχαριστημένος αλλά πολύ τρίξιμο!

Και νόμιζα είμαι ο μόνος με σπασμένες βάσεις του μπροστινού φωτός. Έτριζε αρκετά και το έλυσα, διαπιστώνοντας ότι το ένα αυτάκι που κρατάει το φανάρι έχει σπάσει. Το κόλλησα με απλή κόλλα στιγμής και το ξαναέδεσα. Τέλος τα τριξίματα (είμαι ψείρας σε αυτό) και μετά από 2 βδομάδες ξανά τρίξιμο. Λέω η κόλλα στιγμής δεν θα άντεξε. ΑΛΛΑ τελικά, έσπασε το άλλο αυτάκι κ όχι αυτό της κόλλας στιγμής...Δεν ξέρω τι να πω.
    πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος
    Παίδες εγώ διαπίστωσα θόρυβο συντονισμού καθ'οδόν απο πίσω. Έψαξα-Έψαξα και βρήκα λασκαρισμένο το πίσω φως.
    Σκύβω να το βιδώσω πριν σκορπίσει αλλά που; Εκεί δεν πάει χέρι - μήτε κατσαβίδι. Πρέπει λύσω ουρά να τρελλαθώ;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Αμφίσημος Προβολή μηνύματος
    Παίδες εγώ διαπίστωσα θόρυβο συντονισμού καθ'οδόν απο πίσω. Έψαξα-Έψαξα και βρήκα λασκαρισμένο το πίσω φως.
    Σκύβω να το βιδώσω πριν σκορπίσει αλλά που; Εκεί δεν πάει χέρι - μήτε κατσαβίδι. Πρέπει λύσω ουρά να τρελλαθώ;
    Φαίνεται μπελάς αλλά είναι εύκολο. Αφαιρείς τις 4 βίδες που κρατάνε το εξωτερικό καπάκι στην ουρά (οι 2 είναι στις χειρολαβές, οι άλλες 2 στο τελείωμα της ουράς, προσοχή αυτές οι τελευταίες 2 θέλουν ελάχιστο σφίξιμο στην επανασυναρμολόγηση, κλωτσάνε πολύ εύκολα) και αμέσως από κάτω αποκαλύπτονται οι επόμενες 4 βίδες που συγκρατούν την ουρά με το φανάρι.

Δες εδώ:

http://i375.photobucket.com/albums/o...psirrtkqsi.png

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος
    Σε ευχαριστώ μα αντί για λύσεις μόνο προβλήματα ανοίγω. Θυμίζω πως το πρόβλημα μου είναι το 'παίξιμο' του πίσω φωτός. Έπρεπρε να σφίξω 2-4 βίδες που το συγκρατούν αλλά δεν φθάνει εργαλείο εκεί απο κάτω. Δείτε εδώ: Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_2651.jpg 
Προβολές:	133 
Μέγεθος:	76,4 KB 
ID:	326644
    Προχώρησα προσεχτικά στην αφαίρεση της σχάρας και βγάζοντας συνέχεια βίδες και βίδες (φοράω και κάγκελα)φθάνω εδώ: Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_2650.JPG 
Προβολές:	133 
Μέγεθος:	97,8 KB 
ID:	326645 αλλά ακόμα δεν είχα πρόσβαση. Δυστυχώς (με τις μικρές μου γνώσεις / ικανότητες) καταλήγω σε αδιέξοδο μιας βλέπω πως δεν αφαιρείτε κάτι επιπλέον μιας και το σίδερο είναι κολλημένο στο υποπλαίσιο και απο κάτω του είναι ενα σκληρό πλαστικό που μέσα του είναι οι βίδες που θέλω. Τρέλλα ε; Άντε λέω να ξαναμοντάρω, θα προμηθευτώ γωνιακό κατσαβίδι και θα το παλέψω.
    Έτσι μου έρχεται να το κόψω όλο με το πριόνι πίσω. Γόρδιος δεσμός!
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων IMG_2652.JPG‎  
    Τελευταία τροποποίηση από Αμφίσημος; 09/11/2014 στις 17:19.

Moderator
    χαχα.. ρε τρελέ ευκολο είναι. το πλαστικό βγαίνει μαζί με την σιδερένια πλάκα η οποία βρίσκεται βιδωμένη επάνω σε αυτό το κολλημένο σίδερο που λες.
    Για να βγει πρέπει να αποσυνδέσεις και τη φύσα των καλωδίων της ουράς.
    Αν ξεβίδωνες τις δυο βιδες που συγκρατούν το πλαστικό στο σημείο που σε ενοχλεί και το ανασήκωνες ελαφρά θα χωρούσε ένα γωνιακό κατσαβίδι για να κάνεις δουλειά αντί να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Moderator

Παρόμοια θέματα

1. βοηθεια για ΧΤ 660
    από kawasaki ZX-12 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2005, 10:01
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2005, 15:16
  3. περί βελτιώσεων ο λόγος - ΧΤ 660
    από gspir στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2004, 12:45
  4. Χτ 660
    από dep στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 12:49