Σελίδα 48 από 94 ΠρώτοΠρώτο ... 38434445464748495051525358 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 706 έως 720 από 1410

Θέμα: Ο καφενές Vol. 3

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yes-u Προβολή μηνύματος
    Για ποιο λόγο χρειάζεσαι αναδευτήρα και κουβά;
    Για να φτιαξω στοκο να κλεισω τρυπες στον τοιχο.
    Τωρα θυμηθηκα οτι εχω σκονη στο υπογειο για να φτιαξω κατι αρμους. Λογικα μπορω να χρησιμοποιησω και αυτη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Τωρα θυμηθηκα οτι εχω σκονη στο υπογειο για να φτιαξω κατι αρμους. Λογικα μπορω να χρησιμοποιησω και αυτη.
    Κεσεδάκι από γιαούρτι, νερό και στενή σπάτουλα. Αν φτιάξεις τον μισό κεσε, στοκάρεις όλα τα ούπατ της πολυκατοικίας…

αναδευτηρι και κουβα για 10 ουπατ ? μεγεθος φινιστρινιου εχουν?

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Δραπανοκατσαβιδο με μπαταρια εχω, που θεωρητικα θα μπορουσε να κανει δουλεια με μικρό αναδευτηρα. Θα ρωτησω στο μαγαζι αν εχουν, αλλωστε δεν θελω ποσοτητα.
    Σε ένα κεσεδάκι του κιλού γιαούρτι (αφού πρώτα φας το γιαούρτι, ε;) και ένα ξυλαράκι, μια χαρά δουλειά θα κάνεις ρε συ... Τι αναδευτήρες και λοιπά;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Moderator
    Ασφαλώς και μπορείς!

Μέλος
    Προτείνω αφροστοκο 12 ευρώ το μεγάλο κουβαδάκι, τρύπουλες και τριχοειδείς ρωγμές όσα χρόνια δουλεύω με μάστορες έτσι τις κλείνουμε.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Ασφαλώς και μπορείς!
    η αρμοκωλα δεν θα έχει το ίδιο φινίρισμα με την παρετινη η τον αφροστοκο και θα θέλει στοκααρισμα και ασταρωμα γιατί είναι πορώδης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω μπόλικες τρυπες να κλεισω τελικά, ειναι και αρκετες απο κουρτινοξυλα που δεν νομιζω να βαλω κουρτινοξυλο εκει.
    Θέλω ετοιμο στόκο γιατι βαριέμαι να το φτιάχνω, χωρια που δεν έχω και ανακατευτηρι εκτός από τη φραπεδιερα.
    Τα ουπατ πιο πολυ το ψυχαναγκαστικο είναι. Σκεφτηκα να τα χαλάσω με τρυπανι.
    Να τα βγαλεις τα ουπατ καλυτερα, αλλα μην γεμισεις ολη την τρυπα στοκο, οταν στεγνωσει θα ρουφηξει και θα σκασει κανοντας ρωγμη. Για να μην στοκαρεις 3-4 φορες βαλε ξυλακια μεσα στην τρυπα με λιγη κολλα, οδοντογλυφιδες, καλαμακια απο σουβλακι και στοκαρεις απο πανω. και πιο γρηγορα θα στεγνωσουν οι τρυπες και πιο σταθερες θα ειναι

Αγορασε κουβα παραλληλογραμο 12 λιτρων και την σχαριτσα να σκουπιζεις το ρολο. Ανακατευεις πολυ πιο ευκολα το χρωμα και δουλευεις πιο γρηγορα. Οταν σταματησεις για πανω απο 5 λεπτα, σκεπαζε το με σακουλα βαζοντας και το ρολο μεσα. Το χρωμα στεγνωνει γρηγορα ακομα λογω ζεστης.

Α, επενδυσε σε καλο ρολο. Καλο ρολο για πλαστικα σημαινει μαλλινο merinos. Ειχα δωσει κανα 20ρικο για το δικο μου αλλα το εχω πανω απο 10 χρονια κι ειναι σαν καινουργιο

Καλη επιτυχια!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ratamahatta
    Σκέφτομαι για αγορά ψησταριάς υγραερίου αλλά έχω μια απορία σχετικά
    Όταν έχουμε γενικά καύση δημιουργούνται και καυσαέρια λογικά , στην περίπτωση της ψησταριάς που ψήνεις με κλειστό καπάκι τι γίνεται;
    Εγκλωβίζονται στον χώρο καύσης με τα φαγητά που έχουμε μέσα με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία μας ;
    Ισχύει κάτι τέτοιο;
    Του ποζερα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    1) Ανάλογα με την καύση προκύπτουν διάφορα αέρια. Αέρια με αέρια διαφέρουν. Μια "καθαρή" καύση έχουμε όταν κατά την καύση καίγεται και το CO (μονοξείδιο του άνθρακα) και παράγεται CO2 (διοξείδιο του άνθρακα)

2) Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ισχυρά δηλητηριώδες αέριο. Το διοξείδιο όχι.

3) Σε μια ψησταριά μην συγχέεις τον χώρο καύσης με τον χώρο ψησίματος. Ο χώρος καύσης είναι πάντα "ελεύθερος" και όχι εγκλωβισμένος γιατί η ίδια η φωτιά χρειάζεται οξυγόνο (που το βρίσκει από τον αέρα γύρω της) για να μπορέσει να διατηρηθεί.

4) Κατά την καύση λοιπόν, παράγεται διοξείδιο του άνθρακα. Σε γενικές γραμμές, αν ψήνεις σε ανοιχτό χώρο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Αν ψήνεις σε κλειστό χώρο, τότε χρειάζεται να έχεις υπόψην σου οτι ο χώρος χρειάζεται εξαερισμό για να αποβάλει το διοξείδιο του άνθρακα. Συνήθως το να ανοίξεις ένα παράθυρο ή το "κενό" (vacuum) που δημιουργεί ένας απορροφητήρας υπεραρκούν. Δεν υπάρχει ΑΜΕΣΟΣ κίνδυνος από το διοξείδιο. Υπάρχει μόνο ο κίνδυνος να αυξηθεί σιγά σιγά η συγκέντρωση διοξειδίου στον αέρα μειώνοντας παράλληλα την συγκέντρωση του οξυγόνου.
    Αυτός είναι ο μόνος κίνδυνος, αλλά είναι πρακτικά ανύπαρκτος σε οποιοδήποτε μοντέρνο σπίτι με οποιαδήποτε μοντέρνα ψησταριά αερίου.

Σημείωση: Όταν καίμε φυσικό αέριο/υγραέριο πετυχαίνουμε "τέλεια" καύση στο 99,9999% της καύσης. Άρα δεν έχουμε μονοξείδιο του άνθρακα.
    Όλες οι κακές ιστορίες που μπορεί να έχεις ακούσει (π.χ. στα "παλιά" τα χρόνια με μαγκάλια) αφορούν δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα (ατελή καύση)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ratamahatta
    Αναλυτικότατος, ευχαριστώ για την απάντηση
    Σε μπαλκόνι θα μπει οπότε δεν υπάρχει θέμα.
    Του ποζερα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

ποιός είναι ο J.Juan και ποιά η σχέση του με την Brembo?
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    ποιός είναι ο J.Juan και ποιά η σχέση του με την Brembo?
    ισπανός ξάδερφος του μπαρμπα-Μπρέμπο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    ισπανός ξάδερφος του μπαρμπα-Μπρέμπο
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    1) Ανάλογα με την καύση προκύπτουν διάφορα αέρια. Αέρια με αέρια διαφέρουν. Μια "καθαρή" καύση έχουμε όταν κατά την καύση καίγεται και το CO (μονοξείδιο του άνθρακα) και παράγεται CO2 (διοξείδιο του άνθρακα)

2) Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ισχυρά δηλητηριώδες αέριο. Το διοξείδιο όχι.

3) Σε μια ψησταριά μην συγχέεις τον χώρο καύσης με τον χώρο ψησίματος. Ο χώρος καύσης είναι πάντα "ελεύθερος" και όχι εγκλωβισμένος γιατί η ίδια η φωτιά χρειάζεται οξυγόνο (που το βρίσκει από τον αέρα γύρω της) για να μπορέσει να διατηρηθεί.

4) Κατά την καύση λοιπόν, παράγεται διοξείδιο του άνθρακα. Σε γενικές γραμμές, αν ψήνεις σε ανοιχτό χώρο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Αν ψήνεις σε κλειστό χώρο, τότε χρειάζεται να έχεις υπόψην σου οτι ο χώρος χρειάζεται εξαερισμό για να αποβάλει το διοξείδιο του άνθρακα. Συνήθως το να ανοίξεις ένα παράθυρο ή το "κενό" (vacuum) που δημιουργεί ένας απορροφητήρας υπεραρκούν. Δεν υπάρχει ΑΜΕΣΟΣ κίνδυνος από το διοξείδιο. Υπάρχει μόνο ο κίνδυνος να αυξηθεί σιγά σιγά η συγκέντρωση διοξειδίου στον αέρα μειώνοντας παράλληλα την συγκέντρωση του οξυγόνου.
    Αυτός είναι ο μόνος κίνδυνος, αλλά είναι πρακτικά ανύπαρκτος σε οποιοδήποτε μοντέρνο σπίτι με οποιαδήποτε μοντέρνα ψησταριά αερίου.

Σημείωση: Όταν καίμε φυσικό αέριο/υγραέριο πετυχαίνουμε "τέλεια" καύση στο 99,9999% της καύσης. Άρα δεν έχουμε μονοξείδιο του άνθρακα.
    Όλες οι κακές ιστορίες που μπορεί να έχεις ακούσει (π.χ. στα "παλιά" τα χρόνια με μαγκάλια) αφορούν δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα (ατελή καύση)

Σε ποιο σουβλατζίδικο δουλεύεις, είπαμε;

Παρόμοια θέματα

1. Ο καφενές vol.2
    από BLiTzER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9986
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2024, 10:37
  2. Mια ιστορια θα σας πω....[vol.2]
    από fantacid στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2007, 11:01
  3. οτε και αυξήσεις vol.2