Και συνεχιζοντας να διαβασουμε τις σκέψεις, αναλυσεις και ενστάσεις (σε σχεση με τις δυσκολιες των ειδικων) των κορυφαιων οδηγων Εnduro παγκοσμίως!
Ivan Cervantes:
«Χθες προηγήθηκα στις πρώτες τρεις ειδικές μέχρι την ειδικής extreme όπου έκανα λάθος στην ανηφόρα και έχασα χρόνο.
Σε κάθε γύρο έκανα λάθος εκεί, είναι παράξενο που στο Ισπανικό πρωτάθλημα δεν έχω κανένα πρόβλημα σε αυτήν την ανηφόρα αλλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν τα πήγα καλά.
Με προσεκτική οδήγηση κατάφερα να τερματίσω δεύτερος, κάτι που είναι καλό για εμένα για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Σήμερα ήταν μια φυσιολογική ημέρα, παρόλο που το χθεσινό σενάριο επαναλήφθηκε.
Μέχρι την τέταρτη ειδική είμαι μπροστά με 10 δέκα δευτερόλεπτα διαφορά, έκανα ξανά λάθος στην ειδική extreme και φτάνοντας στην επόμενη ειδική βλέπω πως είμαι τέταρτος πίσω από Ahola, Thain και Salminen με 25 δευτερόλεπτα διαφορά.
Συνέχισα προσεκτικά κερδίζοντας δευτερόλεπτα σε όλες τις ειδικές και έκανα ένα δυνατό τελευταίο γύρο για να κερδίσω τον αγώνα. Τώρα ισοβαθμούμε και είναι καλό για το πρωτάθλημα.
Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την πολύ καλή δουλειά που κάναμε το χειμώνα και σε αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο που δεν σταμάτησε να με βοηθά σε όλο τον αγώνα.
Συμφωνώ να υπάρχουν τόσο δύσκολα σημεία αλλά όχι σε ειδική διαδρομή γιατί θα μπορούσες εύκολα να χάσεις τον αγώνα.
Ένα λάθος σε μια ειδική είναι 5 με 10 δευτερόλεπτα μάξιμουμ, σε αυτήν την ειδική το λάθος κοστίζει πολύ περισσότερα δευτερόλεπτα»