Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 72 από 72

Θέμα: Νέο εργασιακό νομοσχέδιο...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
    ε τώρα που πρέπει να πιούμε για να ξεχάσουμε
    δε μπορούμε να πιούμε γαμώ την ατυχία μου...
    Σε χώρα που χρωστάει σαν κράτος εκατομμύρια Ευρώ σε εταιρείες που προμηθεύουν Υλικά στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (εκεί που πας με φακελλάκι για να ζήσεις, ασχετα αν σου κρατανε τον μισό μισθό για ΙΚΑ, ΜΙΚΑ κλπ), οι οποίες φουσκώνουν τον λογαριασμό γιατί ξέρουν ότι θα πληρωθούν μετά απο χρόνια (χωρίς προσαυξήσεις -ασχετα αν πληρώνουν τον ΦΠΑ εγκαίρως - όσοι μπορουν), ΑΠΑΙΤΕΙ να παραδόσουν εμπόρευμα χωρίς να πληρωθούν επειδή επιτελούν κοινωνικό έργο.....

Οι εταιρειες επιτελούν εργο κοινωνικό...

το Κοινωνικό κράτος προνοίας, προνοεί μονο να κονομάει με χορηγείες....

Ας πιούμε ένα τσαι...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    μισό ... σας ξεφεύγει ενα σκέλος όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα.

Μείωση δαπανών στην Ελλάδα δεν σημαίνει αυτόματα και μείωση κόστους παροχής υπηρεσιών/προϊόντων.. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ... γιατί ο πληθωρισμός έχει πάρει την ανιούσα αν ίσχυε το παραπάνω και με δεδομένο οτι οι μειώσεις/απολύσεις πάνε σύννεφο;

Ο πληθωρισμός έχει πάρει την ανιούσα κυρίως από το ξέσκισμα στα κάυσιμα και στον ΦΠΑ.

Εγώ ο αδαής πάντως, εξακολουθώ να έχω την κουτή απορία. Οι λοιποί ευρωπαίοι που δουλεύουν και λιγότερες ώρες και αμοίβονται πολλαπλάσια, γιατί είναι μια χαρά ανταγωνιστικοί?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Ο πληθωρισμός έχει πάρει την ανιούσα κυρίως από το ξέσκισμα στα κάυσιμα και στον ΦΠΑ.

Εγώ ο αδαής πάντως, εξακολουθώ να έχω την κουτή απορία. Οι λοιποί ευρωπαίοι που δουλεύουν και λιγότερες ώρες και αμοίβονται πολλαπλάσια, γιατί είναι μια χαρά ανταγωνιστικοί?

Αναφέρεσαι στους Ιταλούς, Ισπανούς, Πορτογάλλους, Ιρλανδούς ή Βρεττανούς;

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Τπτ δεν ειναι απο πισω.... πην του γνωστού που μας κυνηγάει....

απλό είναι:

Παίρνεις ένα εργο.... Το υπολογίζεις σε πχ 1.000 mandays.

Λες : Ελλάδα : 1.000 * 250 = 250.000 + ρισκο 10% = 275.000 + το κέρδος (δεν δουλευει εταιρεία ετσι) 30% = 357.000

Ξαναλές : Ινδία (ή Αρμενία/Κίνα/Μαλαισία κλπ) : 1.000 * 150 = 150.000 + ρισκο 10% = 165.000 + το κέρδος (δεν δουλευει εταιρεία ετσι) 30% = 214.000

357-215 = 142Κ διαφορά.... Θες κι άλλα;
    Άρα σαν καλή και κερδοφόρος Texaco που είμαι , πάω και στείνω το μαγαζί στο Γιερεβάν, Πεκίνο, Κουάλα-Λουμπούρ....δεν προσπαθώ να κάνω την Αθήνα Γιερεβάν.....!!!!
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αναφέρεσαι στους Ιταλούς, Ισπανούς, Πορτογάλλους, Ιρλανδούς ή Βρεττανούς;
    Μέσους όρους ευρωζώνης κοιτάω. Και εκεί, είμαστΑΝ ήδη στον πάτο.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12

Γιατί δουλεύουν με υποδομές, πρόγραμμα και πειθαρχία
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Άρα σαν καλή και κερδοφόρος Texaco που είμαι , πάω και στείνω το μαγαζί στο Γιερεβάν, Πεκίνο, Κουάλα-Λουμπούρ....δεν προσπαθώ να κάνω την Αθήνα Γιερεβάν.....!!!!
    Λάθος,

θες τοπική παρουσία στις χώρες που πουλάς. Το ποιος θα παράγει και που άσχετο....

το ποιος θα αγοράζει στην τοπική αγορά είναι ένα άλλο ζήτημα βεβαια....

κι αυτό γιατί αν δεν παράγεις ο ίδιος "πλούτο" δεν μπορείς να καταναλώσεις...

Κι εμείς επι 30 χρόνια αντι να φτιάχνουμε (τόσα ΤΡΙΣ Ευρα ήρθαν σε επιδοτήσεις απο ΕΕ) καταφέραμε να διαλυθούμε.....

το 2013 κοβονται οι επιδοτήσεις και στους αγρότες....

Εκεί θα δούμε γέλια...

Μέσους όρους ευρωζώνης κοιτάω. Και εκεί, είμαστΑΝ ήδη στον πάτο.
    Ε ναι.... αλλά μας φτάνουν κι οι υπόλοιποι...

αμα μου χαμηλωσει εμενα και εσενα τον μισθο σε σημειο που να μην μπορω να αγορασω τιποτα εκτος απο τα απαραιτητα για να ζω πως θα ψωνισω απο την εταιρια που δουλευεις εσυ? και το αντιθετο...... εγω καπως ετσι το αντιλαμβανομαι βεβαια δεν εχω σπουδασει οικονομικα....
    Α και μια πληροφορια η μεγαλυτερη εταιρια αυτη την στιγμη στο χωρο του αυτοκινητου μειωνει δραματικα τους μισθους (δεν θα πω ονομα) οποιος καταλαβε καταλαβε.....

Ε ναι.... αλλά μας φτάνουν κι οι υπόλοιποι...
    Eδώ κολλάω κάπως...
    Αν όλα μα όλα είναι ο καλοσχεδιασμένος πόλεμος του ντόλαρ ενατίων του γιούρο, που θα καταλήξουμε όλοι μαζί στο κωλάδικο αυτό; Όλοι άπατοι; Και μετά;

(μετά η ιστορία έχει να λέει μονάχα για πόλεμο, δυστυχώς...)
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Eδώ κολλάω κάπως...
    Αν όλα μα όλα είναι ο καλοσχεδιασμένος πόλεμος του ντόλαρ ενατίων του γιούρο, που θα καταλήξουμε όλοι μαζί στο κωλάδικο αυτό; Όλοι άπατοι; Και μετά;

(μετά η ιστορία έχει να λέει μονάχα για πόλεμο, δυστυχώς...)

poly πιθανον...ολα τα συστηματα καποια στιγμη καταρεουν...μαλλον ηρθε και η ωρα αυτου που ζουμε σημερα...

ο κουμουνισμος εξαλλου κατερευσε οριστικα μολις πριν μερικα χρονια...

τωρα το τι θα γινει μετα...αγνωστο...σιγουρα παντως στον ουρανο εχει καταμαυρα συννεφα, και οχι λιακαδα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    μισό ... σας ξεφεύγει ενα σκέλος όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα.

Μείωση δαπανών στην Ελλάδα δεν σημαίνει αυτόματα και μείωση κόστους παροχής υπηρεσιών/προϊόντων.. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ... γιατί ο πληθωρισμός έχει πάρει την ανιούσα αν ίσχυε το παραπάνω και με δεδομένο οτι οι μειώσεις/απολύσεις πάνε σύννεφο;

Απλά κάποιοι θα κονομήσουν ακόμα πιο πολλά , κόβοντας κόστη αλλά αφήνοντας τιμές εκεί που είναι ή και αυξάνοντας τες κιόλας.

Gandalf
    +900

Και ερωτω... αν μειωθουν οι μισθοι, θα μειωθουν και οι τιμες... ΠΑΠΑΡΙΑ!!!

Το θεμα ειναι οτι ο Χ επιχειρηματιας/κεφαλαιουχος, πρεπει να εξασφαλισει οτι τα κερδη του θα συνεχισουν να ειναι... ανταγωνιστικα!

Αυτο σημαινει οτι εκει που για παραδειγμα πουλουσε 5 φουφουζελες (μιας που ειναι επικαιρες), τωρα που εσφιξαν οι κωλοι θα πρεπει να μειωσει το κοστος παραγωγης σε τετοιο σημειο που να βγαζει το ΙΔΙΟ κερδος πουλωντας ομως μια φουφουζελα μιας και οι καταναλωτες/αιμοδοτες μπατιρισαν πια... simple as that!

Ολοι μιλανε για κοψιμο στα κοστοι παραγωγης και κανεις δεν μιλαει για κοψιμο στα κερδη γιατι προφανως κατι τετοιο κανει... τζιζζζζζ
    money cant buy me love !!!

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Νέο νομοσχέδιο για ασφαλίσεις
    από Dimian στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2006, 13:56
  2. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 15:34
  3. Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2003, 10:53
  4. Απαντήσεις: 9