oldman... βοήθεια φίλε..
Άλλαξα πρόσφατα την μπαταρία στο ΧΤΧ (προ 7 ημερών για την ακρίβεια) καθώς η προηγούμενη έδειξε σημάδια κούρασης το πρωί και προκειμένου να με αφήσει την έβγαλα...
Και εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις..
Παίρνω ηλεκτρονικό πολύμετρο, ρυθμίζω Volt και βάζω τις ακιδούλες να μετρήσουν... δείχνει 12,8V οπότε λέω οτι έχει ρεύμα έστω και χαμηλά.
Βάζω ρύθμιση στην γείωση και απο όσο καταλαβαίνω , έλλειψη "μπιμπ-ηχητικού σήματος" δείχνει πως δεν είναι βραχυκυκλωμένη.. καλό και αυτό.
Και τώρα πάω ρυθμίζω σε Amper.. και ενώ βάζω ακιδούλες σωστά και με όριο σωστό , δείχνει το απόλυτο 0!!!
Είναι δυνατόν φίλε να δείχνει 0;;; δεν θα έπρεπε έστω και ψόφια να δείχνει μια χαμηλή τιμή;
Δοκίμασα όλα τα όρια σε Α... απο 20μΑ μέχρι και 20mA... τίποτα!!!
Κάποιος φίλος μου είπε πως συνήθως τα ηλεκτρονικά πολύμετρα έχουν ενα πρόβλημα στο να δείξουν χαμηλές τιμές σε Α, καθώς δεν έχουν dummy ρεύμα ή κάτι τέτοιο που ομολογουμένως δεν είναι στις ικανότητες γνώσης μου.
Η ερώτηση έχει να κάνει περισσότερο με το οτι αν σηκώνει έστω και ελάχιστο φορτίο η μπαταρία μήπως την αφήσω να φορτίσει λίγο σε ενα μηχάνημα και την έχω εναλλακτική αν μου κάτσει κάποια στραβή!!!
Οπότε όποιος θέλει ριχνει μια ιδέα του τι γίνεται εδώ μπας και μάθουμε και κάτι.