Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 92

Θέμα: Συντηρητής Μπαταρίας

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    oldman... βοήθεια φίλε..

Άλλαξα πρόσφατα την μπαταρία στο ΧΤΧ (προ 7 ημερών για την ακρίβεια) καθώς η προηγούμενη έδειξε σημάδια κούρασης το πρωί και προκειμένου να με αφήσει την έβγαλα...

Και εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις..

Παίρνω ηλεκτρονικό πολύμετρο, ρυθμίζω Volt και βάζω τις ακιδούλες να μετρήσουν... δείχνει 12,8V οπότε λέω οτι έχει ρεύμα έστω και χαμηλά.

Βάζω ρύθμιση στην γείωση και απο όσο καταλαβαίνω , έλλειψη "μπιμπ-ηχητικού σήματος" δείχνει πως δεν είναι βραχυκυκλωμένη.. καλό και αυτό.

Και τώρα πάω ρυθμίζω σε Amper.. και ενώ βάζω ακιδούλες σωστά και με όριο σωστό , δείχνει το απόλυτο 0!!!

Είναι δυνατόν φίλε να δείχνει 0;;; δεν θα έπρεπε έστω και ψόφια να δείχνει μια χαμηλή τιμή;
    Δοκίμασα όλα τα όρια σε Α... απο 20μΑ μέχρι και 20mA... τίποτα!!!

Κάποιος φίλος μου είπε πως συνήθως τα ηλεκτρονικά πολύμετρα έχουν ενα πρόβλημα στο να δείξουν χαμηλές τιμές σε Α, καθώς δεν έχουν dummy ρεύμα ή κάτι τέτοιο που ομολογουμένως δεν είναι στις ικανότητες γνώσης μου.

Η ερώτηση έχει να κάνει περισσότερο με το οτι αν σηκώνει έστω και ελάχιστο φορτίο η μπαταρία μήπως την αφήσω να φορτίσει λίγο σε ενα μηχάνημα και την έχω εναλλακτική αν μου κάτσει κάποια στραβή!!!

Οπότε όποιος θέλει ριχνει μια ιδέα του τι γίνεται εδώ μπας και μάθουμε και κάτι.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    :a13:
    :a36:

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    Χάρη έχω τον optimate 3 εδώ και 2+ χρόνια, τον έχω δει και σε συνεργεία ...

κανένα πρόβλημα με τη χρήση του...

τον είχα πάρει απο του πίσσαρη, τον είχε και στο μοτομάρκετ, τον βρίσκεις πολύ εύκολα και στο ebay
    Thanks!

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    oldman... βοήθεια φίλε..
    Ρε συ μάγε ...

Δεν κατάφερες να του βάλεις φωτιά (αν και προσπάθησες σθεναρά, από ότι κατάλαβα..)

Λοιπόν, ένα ένα και ψύχραιμα:

Τα 12,8 Volts για "ξακούραστη" μπαταρία είναι super !!!

Ο έλεγχος βραχυκύκλωσης περιττός (δεν θα έπαιρνες καμιά ένδειξη τάσης ή 1-2 Volts) !!

Το δε καϋμένο αμπερόμετρο πολύ καλά έκανε και έδειξε μηδέν (ασχέτως κλίμακας) γιατί η δουλειά του είναι να δείχνει το ρεύμα που περνάει από μέσα του (που στη προκειμένη περίπτωση ήταν μηδενικό γιατί απλά δεν είχες καμιά κατανάλωση...)

A little more detailed:
    Το αμπερόμετρο συνδέεται μεν σε σειρά (εξωτερικά) αλλά στην πράξη μετράει πτώση τάσης σε δική του εσωτερική αντίσταση γνωστής τιμής και υπολογίζει το ρεύμα...
    Το dummy current που ανέφερες χρησιμοποιείται στον έλεγχο αντιστάσεων, πυκνωτών, διόδων και λοιπών διαβολικών στοιχείων...
    (παίζει βέβαια και η περίπτωση απλά να το έκαψες, ειδικά αν το έβαλες ανάποδα και σε κλίμακα χαμηλότερη από 10A)

Υ.Γ.
    Η μπαταρία σου είναι μια χαρά και άστην ήσυχη ..!!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Ρε συ φίλε.. μην βαράς τώρα το μαθαίνω και οι οδηγίες χρήσης που έχει είναι ΓΤΠ.

Οπότε για να μετρήσω λογικά Amper θα πρέπει να είναι η μπαταρία "δεμένη" στην μηχανή;

όσο για κάψιμο.. οχι φίλε δεν το έκαψα μιας και αμέσως μετά τις προσπάθειες μέτρησης των Α, ξαναδοκίμασα να μετρήσω ρεύμα και έδειχνε και πάλι 12,8V...

Θα δοκιμάσω τώρα να την βάλω σε φορτιστή κανά 20 λεπτο και θα την βάλω πάλι πάνω στην μηχανή για να δώ τι ψάρια πιάνει. Το πολύ πολύ όπως είπα μιας και την άλλαξα (είχε και 4 χρονάκια πάνω στην μοτό) θα την έχω καβάτζα.

Ευχαριστώ φίλε...
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Moderator
    Οπότε για να μετρήσω λογικά Amper θα πρέπει να είναι η μπαταρία "δεμένη" στην μηχανή;
    Όχι ...!!!
    (αν μετρήσει έτσι ρεύμα, τότε αυτό θα είναι "διαρροή"..)

όσο για κάψιμο.. οχι φίλε δεν το έκαψα μιας και αμέσως μετά τις προσπάθειες μέτρησης των Α, ξαναδοκίμασα να μετρήσω ρεύμα και έδειχνε και πάλι 12,8V...
    Τώρα άμα σου πω ότι δεν φοράω σώβρακο επειδή έβγαλα την γραβάτα μου, θα με πιστέψεις ..???

.. .είσαι ξεχειλωμένη σούφρα τσαχπινογαργαλιάρικου ασβού.... που θα με κοροϊδέψεις... τομάρι..!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Αυτή η ιστορία με τις μόνιμες αναμονές δεν μΕ αρέσει και πολύ ρε guys...

Σαν να πας φιρί φιρί για ΧΟΝΤΡΟ βραχυκύκλωμα ...

(ακόμη και ασφάλεια να έχεις στα καλώδια, πάλι ελοχεύει η πιθανή πατάτα ..)
    Για πες για πες ...

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lzkl
    Για πες για πες ...
    Τι να πω να πω ρε μάστορα .??

Είναι σαν να αφήνεις τους πόλους της μπαταρίας σου εκτεθειμένους σε βροχή, σκόνη, λάσπη και άλλα κακοποιά στοιχεία !

Παλαιό μέλος
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    [B]oldman... βοήθεια φίλε..

Άλλαξα πρόσφατα την μπαταρία στο ΧΤΧ .....

Αν συνδεσες το πολυμετρο σου στους πολους της μπαταριας για να μετρησεις αμπερ οπως μετρησες βολτ,στην καλυτερη των περιπτωσεων εχεις καψει την ασφαλεια του πολυμετρου γιατι εκανες στιγμιαιο βραχυκυκλωμα .
    Εχεις 12 βολτ ταση,μηδενικη αντισταση (η αντισταση του πολυμετρου ειναι θεωρητικα μηδενικη οταν μετρας αμπερ) οποτε δημιουργεις απειρο ρευμα που ειναι σιγουρα μεγαλυτερο απο τα 10Α που μπορει να μετρησει το πολυμετρο.Αν θελεις να δεις την μπαταρια σου σε φορτιο (πχ οταν πατας μιζα) τοτε μετρα ταση την ωρα που πατας μιζα.Δεν θα πρεπει να πεσει κατω απο 9 με 10 βολτ.
    Αυτο που μπορεις να μετρησεις με το αμπερομετρο ειναι το ρευμα που καταναλωνει το μηχανακι οταν ειναι σβηστο.Σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να αποσυνδεσεις εναν απο τους δυο πολους και να παρεμβαλεις το πολυμετρο αναμεσα στον πολο και τον ακροδεκτη.
    Θα πρεπει να σου δειχνει κατι λιγα mA.Αυτα τα ολιγα:smilea:

optimate 4

Καλησπέρα. Έβαλα το φορτιστή στην μπαταρία του Βόλβο (12βολτς υγρών στοιχείων) κ δε δείχνει τίποτε. Ούτε τη φορτίζει ούτε τίποτε......... Έχει κανείς καμιά ιδέα;;;

Αν η μπαταρία είναι κάτω απο τα 7volt ο φορτιστής του lidl δεν παίρνει μπροστά άν αναφέρεσαι σε αυτόν.

Τελικά εκεί που νόμιζα οτι ο φορτιστής του lidl είναι για τον φούτσο με εξέπληξε.
    Εγώ τον έβαζα πάνω για 2-3 ώρες και τον έβγαζα νομίζοντας οτι θα φορτίσει, ο φορτιστής μετά απο 10'20 λεπτά περνούσε σε φάση συντήρησης και εγώ νόμιζα οτι πλεον δεν φορτίζει.
    Αφού τον άφησα 2 μέρες πάνω είδα με μεγάλη μου έκπληξη οτι αν και σε φάση συντήρησης τα volt του αυξομειώνονταν. Έφταναν και 14,7volt όπου και χρειάζονται για να φορτίσει.
    Αφού τον άφησα αρκετές μέρες είδα οτι αναζωογόνησε την μπαταρία μου που απο τα 12,4volt που ήταν σε resting volts με μέτρηση 2 ώρες μετά την φόρτιση πήγε σε 12,7. Άρα κάνει δουλειά αλλά πρέπει να είναι μόνιμα πάνω και ας περνάει σε φάση συντήρησης που φαίνεται οτι είναι πλήρως φορτισμένη η μπαταρία.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5

Re: optimate 4

Αρχικά δημιουργήθηκε από agrotis11
    Καλησπέρα. Έβαλα το φορτιστή στην μπαταρία του Βόλβο (12βολτς υγρών στοιχείων) κ δε δείχνει τίποτε. Ούτε τη φορτίζει ούτε τίποτε......... Έχει κανείς καμιά ιδέα;;;
    Πατα το κουμπι STAND BY να παρει μπροστα!!! επελεξε ποια θεση θες προφανως με ενα κλικ θα πας στην θεση για το αυτοκινητο -φορτιση μπαταριας
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Ξέχασα να αναφέρω πως έχω τον Optimate 4... Ούτε κουμπιά έχει ούτε standby,ούτε τίποτε.
    Μάλλον δεν φορτίζει τοσο μεγάλες μπαταρίες(520Α)>>>

Αρχικά δημιουργήθηκε από Arxagelos
    Αν η μπαταρία είναι κάτω απο τα 7volt ο φορτιστής του lidl δεν παίρνει μπροστά άν αναφέρεσαι σε αυτόν.

Τελικά εκεί που νόμιζα οτι ο φορτιστής του lidl είναι για τον φούτσο με εξέπληξε.
    Εγώ τον έβαζα πάνω για 2-3 ώρες και τον έβγαζα νομίζοντας οτι θα φορτίσει, ο φορτιστής μετά απο 10'20 λεπτά περνούσε σε φάση συντήρησης και εγώ νόμιζα οτι πλεον δεν φορτίζει.
    Αφού τον άφησα 2 μέρες πάνω είδα με μεγάλη μου έκπληξη οτι αν και σε φάση συντήρησης τα volt του αυξομειώνονταν. Έφταναν και 14,7volt όπου και χρειάζονται για να φορτίσει.
    Αφού τον άφησα αρκετές μέρες είδα οτι αναζωογόνησε την μπαταρία μου που απο τα 12,4volt που ήταν σε resting volts με μέτρηση 2 ώρες μετά την φόρτιση πήγε σε 12,7. Άρα κάνει δουλειά αλλά πρέπει να είναι μόνιμα πάνω και ας περνάει σε φάση συντήρησης που φαίνεται οτι είναι πλήρως φορτισμένη η μπαταρία.
    μενω αφωνος και εγω που νομισα οτι τσαμπα πηγε το 20αευρω!!!!

πήγα και πήρα και εγώ το φορτιστή - συντηρητή από τα lidl, λόγω της χαμηλής του τιμής.
    Επειδή στο αυτοκίνητο έχω ακόμα την μαμά μπαταρία (εδώ και 7 χρόνια) και επειδή σιγά σιγά είχε αρχίσει και έδειχνε σημάδια κόπωσης (όταν γύρναγα μίζα έπεφτε η ένταση στο φως της πλαφονιέρας - και όταν έπαιζα με το διακόπτη ανοίγματος των παραθύρων, έπεφτε η ένταση στα φώτα), λέω τι καλύτερο από το να δοκιμάσουμε το φορτιστή.
    Το έβαλα στο σωστό mode, και μετά από 10 λεπτά γύρισε από την φάση φόρτισης στην φάση συντήρησης, ακριβώς όπως το παρουσιάζουν οι προλαλήσαντες. Λέω θα ακούσω τον φίλο πιο πάνω που λέει πως και έτσι την φορτίζει και για να μην τα πολυλογώ την άφησα πάνω περίπου μιάμιση μέρα. Την τοποθετώ στο αμάξι και ενώ έδινε ρεύμα σε ηχοσύστημα - φώτα κλπ δεν είχε καθόλου δύναμη να γυρίσει την μίζα. Κάτι που το περίμενα μιας και όταν την σύνδεα τους πόλους στο αμάξι δνε αντιλήφθηκα το μικρό σπινθηρισμό, όπως κάνει μια γεμάτη μπαταρία.

Σημειωτέον πως δεν περίμενα να αναστήσει μια μπαταρία 7 + χρονών, αλλά όχι και να την φέρει σε χειρότερο σημείο από πριν. Να τονίσω πως αν και φαινόταν πριν η κόπωση της μπαταρίας δεν είχε κανένα κόμπιασμα να γυρίσει την μίζα.

Ποιά είναι τα συμπεράσματα σας;
    Έλεγα να φορτίσω και την μπαταρία από το 690 (yuasa ttz-10bs) αλλά ειλικρινά φοβάμαι. Βλέπετε την είχα αγοράσει πάνω απο 100 ευρώ και δεν θέλω να τα κλάψω. Δυστυχώς δεν έχω μαζί μου το πολύμετρο να μετρήσω τάση στους πόλους για πιο ασφαλή συμπεράσματα

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Φόρτιση μπαταρίας
    από harlek στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 08/01/2013, 11:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •