Αυτό είναι άκυρο, όμως, γιατί ο καπνιστής και ο αλκοολικός φορολογούνται για τα "αγαθά", την "απόλαυση" που λαμβάνουν. Ο μοτοσυκλετιστής πρέπει να φορολογηθεί για το αγαθό που ΔΕ δέχεται? Μάλιστα, αν επιλέξει να το δεχθεί, πάλι φορολογείται, εκτός του ότι πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για την αγορά του.Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
[τεχνοκρατική σκέψη/on]
Το πρόστιμο δεν αφορά την καταπάτηση του δικαιώματος να ρισκάρει κάποιος την ΔΙΚΗ του ζωή και μόνο. Μπορείς να το δεις ως φορολογική ισονομία. Ο καπνιστής, αλκοολικός και όποιος συνειδητά ρισκάρει την ζωή του, πλΕρώνει ένα σκασμό έμμεσους φόρους. Με κάποιον τρόπο πρέπει και ο ακράνωτος να πληρώνει τα γούστα του.[τεχνοκρατική σκέψη/off]
Εδώ συμφωνώ 100%. Αλλά το θέμα του κράνους νομίζω είναι προσωπικό. Δε δέχομαι ότι πρέπει να γίνεται καταναγκαστικά.Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
αν ρισκάρει με τις ζωές των άλλων (βλέπε ξεκράνωτος συνεπιβάτης, ζώνες ασφαλείας, σουρωμένος, υπέρβαση ταχύτητας, κλπ, κλπ), ενώ όπως ορθά φαντάζεσαι η λογική αυτή εύκολα καταλήγει σε ακραία σενάρια τιμωρίας όταν η δικαίωμα ελευθερίας στην παραβίαση των νόμων που ισχύουν για τους άλλους καταλήγει σε τραγωδίες αθώων.
Για ποιό λόγο θα πρέπει να βγεί κάποιος απ΄τη φυλακή πχ, αν στείλει στον άλλο κόσμο κάποιον-(ους) άσχετους με τη δική του κάβλα?
Τα όρια μεταξύ του να κάνω την ζωή μου ότι γουστάρω και στο να γαμήσω τις ζωές των άλλων είναι πολύ πολύ κοντά, νομίζω....![]()
Καλά, αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δε χρειάζεται να εξηγήσω γιατί ε? :PΑρχικά δημιουργήθηκε από pakosgemistos
δεν έχεις δίκιο σε κάτι μόνο:δεν ρισκάρεις μόνο τη ζωή σου,γιατί αν κάποιο ιπτάμενο ζωύφιο καρφωθεί στο κεφάλι σου(μάτι-μύτη-μάγουλο) και ίσως χάσεις τον έλεγχο της μηχανής με άγνωστες περαιτέρω συνέπειες!-αυτό σαν [δικηγόρος του διαβόλου] δεν το σκέφτεσαι?
Δε διαφωνώ και μπράβο για την πρωτοβουλία, απλά δε νομίζω ότι τέτοιου είδους συνθήματα θα βοηθήσουν. Όχι με αυτόν τον τρόπο. Ο πιτσιρικάς δε θα ευαισθητοποιηθεί από ένα αυτοκόλλητο με ένα πιασιάρικο motto. Και ο μεγαλύτερος δε θα μάθει κάτι που δεν ξέρει ήδη. Δυστυχώς, όλοι μαθαίνουν όταν είναι πλέον αργά. Αλλά μόνο δυστυχήματα τους αγγίζουν, όχι λέξεις.
Φιλαράκι, εδώ χρειάζεσαι υδραυλικό.Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
"No head, no leaking pussy"