Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 66 από 66

Θέμα: Είμαι πανέξυπνη?

I had a dream ... Το avatar του/της WWW
    κατά την άποψή μου οφείλεται σε γονίδιο φυλοσύνδετο αλλά και επηρεαζόμενο από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

Για παράδειγμα το γονίδιο της εξυπνάδας μπορεί να υπάρχει σε έναν τσοπάνη και σε έναν πωλητή.
    Ο πρώτος έχει ερεθίσματα που δέχεται μόνο από την κλειστή κοινωνία που ζεί. Εκεί θα είναι έξυπνος, το γονίδιο θα λειτουργήσει. Η αποτελεσματικότητά του όμως θα αφορά μόνο τον κλειστό κοινωνικό του κύκλο. Αν κατέβει στην πόλη και δεν προσαρμοστεί (άλλο γονίδιο αυτό) σύντομα θα τον φάνε λάχανο κι ας είναι έξυπνος.

Ο δεύτερος αξιοποιεί το γονίδιό του επίσης στον χώρο που ζεί και στην εργασία του. Εκμεταλλεύεται πχ τις επιδοτήσεις, μαθαίνει τους νόμους της αγοράς, πουλάει ακριβά και αγοράζει φτηνά, κλέβει και λίγο το κράτος κλπ κλπ κλπ. Για εκεί είναι έξυπνος γιατί έχει εκπαιδεύσει το γονίδιό του. Αν όμως πάει στο βουνό και στα πρόβατα θα πεθάνει αν δεν προσαρμοστεί γρήγορα.

Και οι 2 είναι έξυπνοι εκ φύσεως και προσαρμόζονται. Αν δεν είχαν το γονίδιο θα ήταν χειρότεροι από μέτριοι έως κακοί. Έχετε ακούσει τα περι "ανεπίδεκτου μαθήσεως".

Τώρα ως αναφορά το ... "φυλοσύνθετο" του γονιδίου αυτού σημαίνει σαφώς πως η εξυπνάδα επηρρεάζεται και απο το φύλο. Για παράδειγμα μια γυναίκα που φέρει το γεννετικό υλικό της εξυπνάδας συνήθως θα αφομοιωθεί στην κοινωνία και θα ασχολείται με τα νυχάκια, τα κιλωτάκια, τα μανό κλπ κλπ. Έτσι παρατηρείται εκφυλισμός του γονιδίου αυτού με αποτέλεσμα την συζήτηση αυτή και τις αντιδράσεις κλπ κλπ.

ΚΑΤΑΛΗΞΗ: Γενιέσαι με την δυνατότητα να γίνεις έξυπνος αλλά μπορεί να σε φάει και το μαύρο φίδι.

Αυτή είναι η άποψή μου ...

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo
    Εμπειρίες, ενημέρωση, γνώση κτλ, είναι το Νο 1 !
    Αν υπάρχει και το εμφυτο, ακόμα καλύτερα, αφού ξεκινάς ήδη από κάποιο επίπεδο,και αντιλαμβάνεσαι , ίσως ,λίγο ταχύτερα.

Χωρίς το Νο ενα όμως, απλά παραμένεις στο εμφυτο.

5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    59 κιλα???

και το λές ετσι ??

δεν ντρέπεσαι???
    να κάνεις γυμναστική και Δίαιτα....

:a28:
    και η ζωή συνεχίζεται...

Όσο μπορώ θ' αμφισβητώ! Το avatar του/της Trithen
    Αρχικά δημιουργήθηκε από free rider
    59 κιλα???

και το λές ετσι ??

δεν ντρέπεσαι???
    να κάνεις γυμναστική και Δίαιτα....

:a28:
    free rider, δεν το λέω έτσι, αλλά το γράφω έτσι...
    επίσης, θα ήθελα κάπου εδώ να προσθέσω ότι, βαριέμαι να κάνω διαίτα, από Σεπτέμβριο ίσως....
    Φιλιά...
    Κάποιοι θα κλαίνε και κάποιοι θα γελάνε,
    κάποιοι θα θυμούνται και κάποιοι θα ξεχνάνε,
    αλλά δεν με πειράζει, έμαθα να μην με νοιάζει,
    και για όσο αναπνέω, εγώ θα είμαι εντάξει...

η εξυπναδα να αποκτιεται????
    τοτε ολα τα ατομα με συνδρομο νταουν θα εκαναν τρεινιν!
    η εμπειρια ειναι αυτη που αποκτιεται και καποιοι μηχανισμοι αυτοματισμου που ενισχυουν τη μαθηση και την παραγωγικοτητα αυτης.
    ισως ακομα και ο σωστος τροπος επεξεργασιας δεδομενων .......
    αλλα σιγουρα γεννιεσαι εξυπνος ,δε γινεσαι
    συν τοις αλλοις ,υπαρχουν ανθρωποι που εχουν "ταλεντο" στο να κανουν καποια πραγματα καλα η ακομα και μονο ενα.
    αλλα αν πραγματικα σε ενδιαφερει να ασχοληθεις με τετοια ζητηματα(χωρις αυτο να πηγαζει απο το ερωτημα "ειμαι εξυπνη?μηπως παρα πολυ εξυπνη?"καλυτερα μη το ψαχνεις σε μοτοσυκλετιστικο φορουμ.
    το ιq αυτο κατ αυτο δεν ειναι παρα η βαση ...
    η εμπειρια,η καλλιεργεια ,το περιβαλλον που μεγαλωνει καποιος και αλλα τοσα πολλα ειναι αυτο που κανει εναν εξυπνο ανθρωπο να μαθει να λειτουργει με τετοιο τροπο ωστε να μπορει να εκμεταλλευτει την αρετη που του χαρισε η φυση
    ποσο το iq επηρρεαζεται απο το eq?
    μηπως θα ταν καλυτερα ο αινσταιν να μην εχει παρουσιασει ποτε στην επιφανεια την πυρηνικη ενεργεια ?
    μηπως καπου εδω μπαινει και η ηθικη?
    τα παντα επηρρεαζουν τον τροπο που σκεφτεται/πραττει ενα μυαλο!
    μακρια από σκυλαδες, ρατσιστες και απαιδευτους

η εξυπνάδα υπάρχει σε μερικούς απο εμάς απο τη γέννηση μας,
    κάποιοι δεν τη χρησιμοποιύν και έτσι χάνεται η ικανότητα αυτή και κάποιοι άλλοι ασχολούνται και προχωράνε κάποια επίπεδα..

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Τελικα ειμαι ευαριστημενος????
    από life_dab στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2005, 10:33
  2. Απαντήσεις: 61
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2004, 13:30
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 11:23
  4. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2004, 20:14