Σήμερα στην παραλία ... :
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/...c/39393/473537
Το ξέρω γέρνει ... αλλά δεν χύνεται![]()
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/...c/39393/473564
Αρχισε να συννεφιάζει (ευτυχώς δεν έπιασε βροχή)
http:///briefcase.pathfinder.gr/zoom...c/39393/473566
Χθες το απογευματάκι.. την ώρα που ο ήλιος χάνεται κάπου κοντά στην Τουρκία
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/...c/39393/473562
Δεν είναι ότι καλύτερο έχω αλλά είναι οι πιο πρόσφατες
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από @@@
Σήμερα στην παραλία ... :
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/...c/39393/473537
Το ξέρω γέρνει ... αλλά δεν χύνεται![]()
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/...c/39393/473564
Αρχισε να συννεφιάζει (ευτυχώς δεν έπιασε βροχή)
http:///briefcase.pathfinder.gr/zoom...c/39393/473566
Χθες το απογευματάκι.. την ώρα που ο ήλιος χάνεται κάπου κοντά στην Τουρκία
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/...c/39393/473562
Δεν είναι ότι καλύτερο έχω αλλά είναι οι πιο πρόσφατες
![]()
Ιωάννα, υπέροχες φωτογραφίες!!!
Ειδικά η Νο 2 στο άλμπουμ (αυτή με το ηλιοβασίλεμα) είναι για βραβείο!!!
![]()
Ευχαριστώ πολύΑρχικά δημιουργήθηκε από ixnilatis
Ιωάννα, υπέροχες φωτογραφίες!!!
Ειδικά η Νο 2 στο άλμπουμ (αυτή με το ηλιοβασίλεμα) είναι για βραβείο!!!
![]()
.Οκ για βραβείο δεν νομίζω να είναι αλλά είναι αξιοπρεπής
.
Μέχρι προχθες έβγαζα φωτο αλλά από το πρόγραμμα που όλα γίνονται αυτόματα.Έχω πάρα πολλές που είναι υπέροχες.Δεν ξέρω πως θα μπορούσα να κατεβάσω μερικές γιατί είναι μεγάλες κ δεν γνωρίζω τον τρόπο
.Αυτές είναι από τις πρώτες μου που χρησιμοποίησα ή το πρόγραμμα S ή το A, πειράζοντας σε κάποιες κ το EV.Δυστυχώς δεν ξέρω καθόλου τί συνθήκες - επιλογές είναι αποδεκτές σε κάθε περίπτωση.Πώς ρυθμίζουμε το διάφραγμα? Τί προτείνεις για κάθε περίπτωση?Τί είναι προτιμότερο όσων αφορά την ταχύτητα?Γενικά υπάρχει κάποιος κανόνας?
Πληροφοριακά η μηχανή η οποία έχω είναι Sony Cyber-shot 5.0 mp DSC-V1 , 4xΟptical Ζoom.Τα προγράμματα που έχει και γενικά οι επιλογές με καλύπτουν .Όσων αφορά τα mp προς το παρόν τα 5 δεν είναι καθόλου άσχημα ίσως στο μέλλον να θελήσω πιό πολλά.![]()
Έχω και μία άλλη που είναι επίσης πολύ καλή.Δεν είναι ψηφιακή αλλά τα λεφτά της τα αξίζει κ με το παραπάνω.Είναι η Canon EOS 500.Δυστυχώς δεν την χρησιμοποιώ πια λόγω απόκτησης της ψηφιακής (είναι πιο ευχρηστη κ πιο μικρή, έχω τη δυνατότητα να διαγράφω ότι δεν μου αρέσει) κ λόγω του ότι θεωρώ πλέον ασύμφορο να αγοράζω κ να εκτυπώνω φιλμ. Δυστυχώς κ αυτή τη χρησιμοποιούσα στον αυτόματο
γιατί βεβαίως ούτε κ τότε όπως κ τώρα δεν ήξερα πώς να δουλέψω τα προγράμματα...
Αυτά τα "ολίγα".
Αν είναι ευκολο κ μπορείς κ έχεις τη διάθεσηδιαφώτησε με σε ότι είναι σχετικό με τα προγράμματα
Ευχαριστώ
![]()
Ιωάννα είδα την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (ψφμ) που χρησιμοποιείς από το pathfinder (με την εξής διαδικασία: δεξί κλικ σε μια φωτογραφία σου που κατέβασα, ιδιότητες , σύνοψη, για προχωρημένους)Αρχικά δημιουργήθηκε από @@@
Ευχαριστώ πολύ.Οκ για βραβείο δεν νομίζω να είναι αλλά είναι αξιοπρεπής
.
Μέχρι προχθες έβγαζα φωτο αλλά από το πρόγραμμα που όλα γίνονται αυτόματα.Έχω πάρα πολλές που είναι υπέροχες.Δεν ξέρω πως θα μπορούσα να κατεβάσω μερικές γιατί είναι μεγάλες κ δεν γνωρίζω τον τρόπο
.Αυτές είναι από τις πρώτες μου που χρησιμοποίησα ή το πρόγραμμα S ή το A, πειράζοντας σε κάποιες κ το EV.Δυστυχώς δεν ξέρω καθόλου τί συνθήκες - επιλογές είναι αποδεκτές σε κάθε περίπτωση.Πώς ρυθμίζουμε το διάφραγμα? Τί προτείνεις για κάθε περίπτωση?Τί είναι προτιμότερο όσων αφορά την ταχύτητα?Γενικά υπάρχει κάποιος κανόνας?
Πληροφοριακά η μηχανή η οποία έχω είναι Sony Cyber-shot 5.0 mp DSC-V1 , 4xΟptical Ζoom.Τα προγράμματα που έχει και γενικά οι επιλογές με καλύπτουν .Όσων αφορά τα mp προς το παρόν τα 5 δεν είναι καθόλου άσχημα ίσως στο μέλλον να θελήσω πιό πολλά.![]()
Έχω και μία άλλη που είναι επίσης πολύ καλή.Δεν είναι ψηφιακή αλλά τα λεφτά της τα αξίζει κ με το παραπάνω.Είναι η Canon EOS 500.Δυστυχώς δεν την χρησιμοποιώ πια λόγω απόκτησης της ψηφιακής (είναι πιο ευχρηστη κ πιο μικρή, έχω τη δυνατότητα να διαγράφω ότι δεν μου αρέσει) κ λόγω του ότι θεωρώ πλέον ασύμφορο να αγοράζω κ να εκτυπώνω φιλμ. Δυστυχώς κ αυτή τη χρησιμοποιούσα στον αυτόματο
γιατί βεβαίως ούτε κ τότε όπως κ τώρα δεν ήξερα πώς να δουλέψω τα προγράμματα...
Αυτά τα "ολίγα".
Αν είναι ευκολο κ μπορείς κ έχεις τη διάθεσηδιαφώτησε με σε ότι είναι σχετικό με τα προγράμματα
Ευχαριστώ
![]()
![]()
Είναι αρκετά καλή και αξιολογήτε ως ένα από τα πολύ καλά μοντέλα compact ψφμ της Sony.
Αρκετά καλό zoom και τα 5 mega pixels είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ.
Υπάρχει δυστηχώς η λανθασμένη αίσθηση στο αγοραστικό κοινό, ότι όσο περισσότερα είναι τα megapixels τόσο πιο καλή είναι η ψφμ.
Αυτό είναι μεγάλο λάθος, αφού ο αριθμός των mega pixels (εικονοστοιχείων) απλά καθορίζει το μέγεθος της εκτύπωσης της φωτογραφίας. Δηλαδή με τα 5 που έχεις εσύ, μπορείς πολύ άνετα να εκτυπώσεις μια φωτογραφία σε χαρτί Α3 χωρίς να έχεις παραμορφώσεις.
Κάτι άλλες ψφμ (dSLR) που είναι στα 16 megapixels για παράδειγμα, είναι κατά βάση για επαγγελματικές φωτογραφίσεις και για εκτυπώσεις σε μέγεθος αφίσας.
Το πιο σημαντικό ρόλο τον έχει ο φακός!
Εκεί είναι όλα τα ''λεφτά''. Θα δεις φωτογραφικές μηχανές (είτε αναλογικές είτε ψηφιακές) που έχουνε αποσπόμενο φακό (SLR ή dSLR) και πολλές φορές ο φακός είναι πιο ακριβός από το σώμα. Υπάρχουνε φακοί που έχουνε και 12.000 €
Με την ψφμ (και ειδικά η V1) μπορείς να πειραματιστείς πάρα πολύ καλά!
Πρέπει να βγάλεις πολλές φωτογραφίες και δεις μέσα από αυτές τα λάθη σου. Παίξε με τη ταχύτητα και με το διάφραγμα. Μάθε να δουλεύεις το πρόγραμμα S και Α και μετά το M.
Δεν υπάρχει φόρμα....
Άλλες ρυθμίσεις θα κάνεις το πρωι, άλλες το μεσημέρι, άλλες το απόγευμα, άλλες στις νυχτερινές λήψεις, άλλες στα πορτρέτα, άλλες στα κινούμενα θέματα κ.ο.κ.
Πολύ σημαντικό είναι να πάρεις κάποια στιγμή ένα εξωτερικό φλας το οποίο θα σε βοηθήσει πολύ.
Ένα τριποδάκι για τις νυχτερινές λήψεις είναι απαραίτητα για να έχεις το κατάλληλο αποτέλεσμα.
Τώρα όσον αφορά τα προγράμματα!
Οι περισσότερες ψφμ αλλά και οι SLR έχουν τα εξής ''προγράμματα'':
P
Πρόγραμμα auto multi. Η μηχανή ελέγχει αυτόματα την έκθεση, ενώ σου επιτρέπει να κάνεις και άλλες ρυθμίσεις, όπως αντιστάθμιση της έκθεσης ή ευέλικτο πρόγραμμα.
S
Προτεραιότητα κλείστρου.Εσύ ρυθμίζεις την επιθυμιτή ταχύτητα κλείστρου και η μηχανή το σωστό διάφραγμα.Μπορείς να ''σταματήσεις΄'' την κίνηση ενός κινούμενου θέματος με μια γρήγορη ταχύτητα κλείστρου ή να δημιουργήσεις ένα θόλωμα με μια πιο αργή ταχύτητα.
A
Προτεραιότητα διαφράγματος. Εσύ ρυθμίζεις το επιθυμητό διάφργμα και βάση αυτό, η μηχανή επιλέγει τη σωστή ταχύτητα (το αντίστροφο με πριν με το S).
Σου επιτρέπει να καθορίζεις το βάθος της εστιασμένης περιοχής.
Τα κοντινά και τα μακρινά θέματα μπορούν να εστιάζονται ευκρινώς ή το φόντο να βγαίνει ''φλου''.
M
Χειροκίνητη έκθεση.
Η ταχύτητα του κλείστρου και το διάφραγμα ρυθμίζονται χειροκίνητα.
Κατάλληλο για περιπτώσεις όπου είναι δύσκολο να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα με άλλους τρόπους έκθεσης.
Οτιδήποτε άλλο θέλεις να σου πω ή να σου διευκρινήσω ευχαρίστως να το κάνω!
λίγο off-topic, αλλά ixnilati μιας και έχεις ασχοληθεί με το θέμα, μπορείς να προτείνεις κάποιες καλές compact στα 200-300? που να είναι αρκετά καλές κυρίως σε κινούμενα θέματα; (action shots με μηχανάκια-αυτοκίνητα) και έχουν και αξιοπρεπή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό;
ps: ξέρω ότι δεν γίνονται όλα στα λεφτά που λέω, αλλά όσο το δυνατόν με λιγότερους συμβιβασμούς εννοώ....![]()
![]()
Fuck the universe.
Κοιτα να παρεις κατι σε mega zoom που παρεχουν χειροκινητα προγραμματα και συνηθως ειναι πιο γρηγορες σε εστιαση/αποκριση κλειστρου απο τις super compact
Σου προτεινω τις
Konica minolta Z20-Z5
canon s2is
fujifilm s5500 (ή νεοτερες)
nikon 8800
Αν θες να δωσεις πιο πολλα χρηματα,τοτε κοιτα για D-SLR,οι οποιες ειναι ταχυτατες σε εστιαση και αποκριση
thanks γείτονα θα τις κοιτάξω (αν και ψιλοακριβές τις κόβω..) ... α ξέχασα και να αναφέρω, να είναι και σε ψιλοφυσιολογικό μέγεθος (να χωράει σε ένα τσαντάκι μέσης) δεν μπορώ να κουβαλάω και ένα σάκο φωτογραφικά σε κάθε εκδρομή....![]()
![]()
Fuck the universe.
Σε τσαντακι μεσης αυτες δεν χωρανε!Αρχικά δημιουργήθηκε από GhostDog
thanks γείτονα θα τις κοιτάξω (αν και ψιλοακριβές τις κόβω..) ... α ξέχασα και να αναφέρω, να είναι και σε ψιλοφυσιολογικό μέγεθος (να χωράει σε ένα τσαντάκι μέσης) δεν μπορώ να κουβαλάω και ένα σάκο φωτογραφικά σε κάθε εκδρομή....![]()
![]()
Ομως οι super compact δυσκολα θα σε καλυψουν σε φωτογραφιση σπορ,η οποια γονατιζει ακομα και πανακριβες slr
H επιλογη δικη σου
Ευχαριστώ πολύΑρχικά δημιουργήθηκε από ixnilatis
Ιωάννα είδα την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (ψφμ) που χρησιμοποιείς από το pathfinder (με την εξής διαδικασία: δεξί κλικ σε μια φωτογραφία σου που κατέβασα, ιδιότητες , σύνοψη, για προχωρημένους)![]()
Είναι αρκετά καλή και αξιολογήτε ως ένα από τα πολύ καλά μοντέλα compact ψφμ της Sony.
Αρκετά καλό zoom και τα 5 mega pixels είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ.
Υπάρχει δυστηχώς η λανθασμένη αίσθηση στο αγοραστικό κοινό, ότι όσο περισσότερα είναι τα megapixels τόσο πιο καλή είναι η ψφμ.
Αυτό είναι μεγάλο λάθος, αφού ο αριθμός των mega pixels (εικονοστοιχείων) απλά καθορίζει το μέγεθος της εκτύπωσης της φωτογραφίας. Δηλαδή με τα 5 που έχεις εσύ, μπορείς πολύ άνετα να εκτυπώσεις μια φωτογραφία σε χαρτί Α3 χωρίς να έχεις παραμορφώσεις.
Κάτι άλλες ψφμ (dSLR) που είναι στα 16 megapixels για παράδειγμα, είναι κατά βάση για επαγγελματικές φωτογραφίσεις και για εκτυπώσεις σε μέγεθος αφίσας.
Το πιο σημαντικό ρόλο τον έχει ο φακός!
Εκεί είναι όλα τα ''λεφτά''. Θα δεις φωτογραφικές μηχανές (είτε αναλογικές είτε ψηφιακές) που έχουνε αποσπόμενο φακό (SLR ή dSLR) και πολλές φορές ο φακός είναι πιο ακριβός από το σώμα. Υπάρχουνε φακοί που έχουνε και 12.000 €
Με την ψφμ (και ειδικά η V1) μπορείς να πειραματιστείς πάρα πολύ καλά!
Πρέπει να βγάλεις πολλές φωτογραφίες και δεις μέσα από αυτές τα λάθη σου. Παίξε με τη ταχύτητα και με το διάφραγμα. Μάθε να δουλεύεις το πρόγραμμα S και Α και μετά το M.
Δεν υπάρχει φόρμα....
Άλλες ρυθμίσεις θα κάνεις το πρωι, άλλες το μεσημέρι, άλλες το απόγευμα, άλλες στις νυχτερινές λήψεις, άλλες στα πορτρέτα, άλλες στα κινούμενα θέματα κ.ο.κ.
Πολύ σημαντικό είναι να πάρεις κάποια στιγμή ένα εξωτερικό φλας το οποίο θα σε βοηθήσει πολύ.
Ένα τριποδάκι για τις νυχτερινές λήψεις είναι απαραίτητα για να έχεις το κατάλληλο αποτέλεσμα.
Τώρα όσον αφορά τα προγράμματα!
Οι περισσότερες ψφμ αλλά και οι SLR έχουν τα εξής ''προγράμματα'':
P
Πρόγραμμα auto multi. Η μηχανή ελέγχει αυτόματα την έκθεση, ενώ σου επιτρέπει να κάνεις και άλλες ρυθμίσεις, όπως αντιστάθμιση της έκθεσης ή ευέλικτο πρόγραμμα.
S
Προτεραιότητα κλείστρου.Εσύ ρυθμίζεις την επιθυμιτή ταχύτητα κλείστρου και η μηχανή το σωστό διάφραγμα.Μπορείς να ''σταματήσεις΄'' την κίνηση ενός κινούμενου θέματος με μια γρήγορη ταχύτητα κλείστρου ή να δημιουργήσεις ένα θόλωμα με μια πιο αργή ταχύτητα.
A
Προτεραιότητα διαφράγματος. Εσύ ρυθμίζεις το επιθυμητό διάφργμα και βάση αυτό, η μηχανή επιλέγει τη σωστή ταχύτητα (το αντίστροφο με πριν με το S).
Σου επιτρέπει να καθορίζεις το βάθος της εστιασμένης περιοχής.
Τα κοντινά και τα μακρινά θέματα μπορούν να εστιάζονται ευκρινώς ή το φόντο να βγαίνει ''φλου''.
M
Χειροκίνητη έκθεση.
Η ταχύτητα του κλείστρου και το διάφραγμα ρυθμίζονται χειροκίνητα.
Κατάλληλο για περιπτώσεις όπου είναι δύσκολο να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα με άλλους τρόπους έκθεσης.
Οτιδήποτε άλλο θέλεις να σου πω ή να σου διευκρινήσω ευχαρίστως να το κάνω!![]()
Πρέπει να αφιερώσω πολύ χρόνο για να πειραματιστώ και να κάνω παρατηρήσεις κ συγκρίσεις.Πιστεύω οτι σιγά σιγά θα ξεπεράσω αρκετά προβλήματακ θα μπορω να κάνω όμορφες λήψεις
![]()
Το μόνο που μένει μετά είναι να βρώ κ το Photoshop (πολύ δύσκολο...) για να κάνω επιπλέον πράγματα σε κάποιες φωτο μου
![]()
![]()
![]()
After ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ με κάλυψες απόλυτα!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Κοιτα να παρεις κατι σε mega zoom που παρεχουν χειροκινητα προγραμματα και συνηθως ειναι πιο γρηγορες σε εστιαση/αποκριση κλειστρου απο τις super compact
Σου προτεινω τις
Konica minolta Z20-Z5
canon s2is
fujifilm s5500 (ή νεοτερες)
nikon 8800
Αν θες να δωσεις πιο πολλα χρηματα,τοτε κοιτα για D-SLR,οι οποιες ειναι ταχυτατες σε εστιαση και αποκρισηαν και θα πρόσθετα και την Sony F828 όχι επηδεί είμαι κάτοχος της, αλλά γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις της.
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
Βασικα εχω και εγω μια Α70 cannon η οποια πιστευω πως μου κανει τα χατηρια...δειτε μια φωτο που μου αρεσει ιδιαιτερα με ταχυτητα 2sec και διαφραγμα στο αυτοματο..διοδια αφιδνων 10 το βραδυ
Καταπληκτικη φωτο !!!!!!!
αν εκοβες περιπου 2 δαχτυλα απο κατω τον Δρομο θα ηταν ΚΟΡΥΦΑΙΑ !!!!
Να αγαπιομαστε ....
Ωραία, χρήσιμη και περιεκτική εργασία. Μπράβο!
Πολλά, Καλά κι Ευχάριστα Χιλιόμετρα. Γρηγόρης Νάκος.