χαχαχαχα με κοντυτερο γραναζι πχ ενα δοντι πισω ισως και να εχεις μεγαλυτερες τελικες? λεω εγω.. ξερω μεχρι που μπορει να φτασει θεωρητικα με την σχεση στο σασμαν αλλα μηπως υψηλοτερο στροφαρισμα τελικα να δωσει χλμ? κι αν οχι παιζει να μεινεις στα ιδια με μεγαλυτερη επιταχυνση? αν ειχα τα λεφτα να μαλκιστω θα τα δοκιμαζα για μου φυγει η περιεργια και με μετρησεις καταναλωσης ταυτοχρονα..
αν η 6η δεν γεμιζει μεχρι τα κοκκινα με τπτ τοτε πιθανο να γινει αυτο που λες.
αλλα ενα δοντι ειναι πολυ για μπροστα.
καλυτερα ενα δοντι πισω.
Το παρακάτω video είναι με CBR 600F4 στην Αττική οδό.
http://www.youtube.com/watch?v=ELO4M...&feature=g-upl
Εχει 47000 πιεσμένα χλμ και απο extra μόνο τελικό και ζελατίνα.
Τα κοντεράτα χλμ είναι:
Στο 1.20 σε ελαφρά ανηφορική ~265 (διόδια)
Στο 2.52 σε γερή ανηφόρα ~255 με 260 (γέφυρα Παιανίας)
Στο 3.30 σε ευθεία ελαφρά κατηφόρα με λίγο κόντρα άνεμο ~275 (Κάντζα)
Στο κατέβασμα στην αντίστοιχα γερή κατηφόρα είχα δει μέχρι ~285 χωρίς κάμερα δηλαδή καλύτερα ταμπουρωμένος.
Γιατί ειπώθηκε πως δεν υπάρχουν αυτά τα χλμ δεν ξέρω.
Ο τύπος της εποχής έδινε 255 πραγματικά σε ευθεία το ίδιο και το γραναζοσάιτ. Σε κατηφόρα το μοτό ανεβάζει ακόμα 500+ στροφές.
Για τα (Ιαπωνικά) χιλιάρια της εποχής (1999 έως 2003) αντίστοιχα ο τύπος έδινε 275 πραγματικά και 285 για το κτήνος GSXR του 01 με τα ram air. Στο xx αν θυμάμαι καλά έδιναν 288.
Η διαφορά φυσικά είναι στον τρόπο που βγαίνουν αυτά τα χλμ.
δεν το λες κι ελαφρια κατηφορα... καλα στα διοδια πληρωσες? αττικη οδος ομως.. δεν ξερω.. το ΧΧ το μοτο το εδινε 298. 289 ειχε το ZΖR1100 308 η πρωτη busa και 312 το πρωτο ZX12R ολα συμφωνα με τις μετρησεις του περιοδικου ΜΟΤΟ. φυσικα και το θεμα ειναι πως τα βαζουμε τα χ.α.ω... η μαλλον ποτε... και μια φωτο με την γριουλα μου με το F3. με ενα χερι και το αλλο να κραταει το κινητο.. στα 270 η υποπιεση ηταν τοση πολλη που δεν μπορεσα να σταθεροποιησω το χερι για να βγαλω φωτο αλλλα βγηκε το στροφομετρο.. κι αυτο κουνημενο..
και μια τελευταια.. ετσι γιατι μου λειπει..
![]()
Το γραναζοσιτε ειναι πραγματικα οτι ναναι...Εγω εχω 4 μηχανακια και σε ολα λεει οτι ναναι...αλλα τα βγαζει πολυ κοντυτερα αποτι ειναι και αλλα πολυ μακρυτερα...
στο γραναζοσιτε πρεπει να επιβαιβεωσετε με την βοηθεια του service manual ολους τους λογους προτεουσας μεταδοσης και σχεσεων καθως και να εισαγετε με ακριβεια την περιμετρο του πισω ελαστικου.
αυτο βγαζει οφ τα παντα.ειναι κατα προσεγγιση και συνηθως απεχει απο την πραγματικοτητα.
μερικεσ φορες πιο σπανια πρεπει να επιβεβαιωσετε οτι και το στροφομετρο υπολογιζει σωστα τις σαλ του κινητηρα καθως ακομα και αυτα μερικες φορες εχουν σφαλματα.
αν εξασφαλιστουν τα παραπανω τοτε η ακριβεια του προγραματος ειναι απιαστη.
Τελευταία τροποποίηση από GiannisBlessed; 07/11/2012 στις 23:11.
Ακόμα και τώρα στα γεράματα είμαι φαν της τελικής αλλά...
σε αυτές τις ταχύτητες η αντίληψή του οδηγού μοτοσικλέτας πλησιάζει πιλότου μαχητικού.
Παρόλα αυτά φίλε μου ειναι αρκετά ριψοκίνδυνο με τόσα αυτοκίνητά στον συγκεκριμένο δρόμο διότι δεν έχουν την ικανότητα να υπολογίσουν πίσω τους την μότο που έρχεται (μόνο εκείνοι που έχουν οδηγήσει μοτοσυκλέτα κάνουν εγκαίρως δεξιά,φαντάσου να κάνουν όταν είσαι διπλα τους!) το μόνο που μετριάζει την κατάσταση είναι να οσμίζεσαι την βλακεία των οδηγών πριν την κάνουν!
πάντα όρθιος και προσοχή εκεί έξω!!!
Σωστός και με προσεκτική διατύπωση. Οντως το μόνο που μετριάζει την κατάσταση είναι ο αναβάτης να οσμίζεται την πρόθεση των άλλων. Στην υποψία πως θα κάνουν αντίθετη κίνηση απο αυτήν που υπολογίσαμε στην αρχή κόβουμε. Αυτό γίνεται και στο video, δεν είναι τάπα παντού έχει αρκετά προσεκτικά και μαζεμένα κομμάτια τα οποία αφορούν σε λόγους που εκτιμήθηκαν εκείνη τη στιγμή.
Και εγώ στα γεράματα είμαι όπως και εσύ, αλλά για να φτάσουμε εδώ χρειάστηκε τύχη, λογική και εμπειρία. Η μαλακία μόνο δεν πήγε ποτέ κανέναν μακριά.
το Φ3 του 98 μπορει να περασει τα 285 στο κοντερ του.και αν ο οδηγος το καταφερει σε μεγαλη ευθεια πχ θηβα, να το κοκκινησει θα γραψει 290 κοντερ σιγουρα!!!
μαμα γραναζια μαμα λαστιχα
επισης μπορει να περασει ψεκαστο ειτε σε τελικη ειτε σε 0-1000 μετρα
πως γινεται να μην τα πιανει οταν σε αναβαση σχιστου ας πουμε δειχνει 240-245 αναβαση 800 μετρων?
αλωστε δεκαδες βιντεο υπαρχουν στο utoube. ολα εχουν πιασει 280
Τελευταία τροποποίηση από marmel.gr; 07/11/2012 στις 19:53.