Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 79

Θέμα: Ηθελα το Gladius...

Ρε αδερφε, το σκουτερ το οδηγουσες καθόλου;

Γιατι ετσι οπως τα γραφεις δε νομιζω. Εδω υπάρχουν ανθρωποι που ξεκινησαν απο το 0 με τετοιες μηχανες και δεν ήταν όπως εσυ που είχες και σκουτερακι. Οσο και να 'χει διαφορες (συμπλεκτης, πισω φρενο), δεν παυει να ειναι ενα διτροχο κι η οδικη συμπεριφορα εχει μεγαλες ομοιότητες.

Εχεις αγχωθει αδικαιολογητα (για μένα), φαινεται απο τον τροπο που ποστάρεις κι απο αυτα που γραφεις. Δε νομιζω οτι υπαρχει καποιος εδω μεσα (εμου συμπεριλαμβανομένου), που να μηνεχει μαζεψει τη μηχανη του απο κατω, είτε στην αρχη, ειτε μετα.

Εσυ ομως το αντιμετωπιζεις πολυ αρνητικα κι αυτο δε θα σε βοηθησει να μπορεσεις να κουμαντναρεις το μηχανακι. Οσο βαρυ και να 'ναι, ειναι απο την αλλη χαμηλό, αρα και πολύ μανιτζεβελο (πιο πολύ απο ενα ισοβαρο ονοφ πχ)

Πρέπει να συμφιλιωθεις με την ιδέα οτι ενα μηχανακι καποιες φορες θα ξαπλώνει κατω, ειτε απο μαλακια δικια μας, είτε απο άλλων. ΒΑΣΙΚΟ παντα να προστατευεις τα ποδια σου, να ΜΗΝ προσπαθεις να το κρατησεις ορθιο. Βγαζε το πόδι εξω και πηδα. Το να σας πλάκωσε και τους δυο, σημαινει οτι απλα το κοιταζες να πεφτει και δεν εφευγες.

Εχεις ξεκινησει στραβα

Στην αλανα που πήγες σε τι έκανες εξασκηση;

Αρχικά δημιουργήθηκε από eagleye101
    [...]Και σημερα (Δευτερα) δε μπορουσα να μην ερθω γραφειο, και με λεωφορεια δε θα μπορουσα να πατησω το ποδι (τωρα που γραφω με εχει πεθανει στον πονο αλλα ειπαμε, δε βγαζω αχνα) οποτε εκανα μια πατεντα που πιο γελοια δεν υπαρχει, εδεσα με δεματικα ενος ηλεκτρολογου φιλου ενα κομματι σιδερο πανω στον λεβιε ταχυτητων και ηρθα κουτσα στραβα τα 13-14 χιλιομετρα που ειναι μεχρι τον Πειραια.[...]
    Ασε τις χαζοπατεντες γιατι αν γλυστρισει το σιδερο και δε μπορεσεις να αλλαξεις ταχυτυτα και κοιταξεις κατω να δεις τι εγινε, πάλι ξαπλα σε βλέπω. Μπες στο νετ και δες για συνεργεια σουζουκι στον Πειραια
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Εξε-ληγμένο Μέλος Το avatar του/της eagleye101
    Το Σκουτερ;;

Χαχα, το ειχα σκισει, οχι απλα το οδηγουσα!
    13000χμ σχεδον σε ενα χρονο εκανα!

Γι'αυτο και πηρα το αλλο, λεω "σιγα, ισορροπια ξερω, θα μαθω ταχυτητες και συμπλεκτη και ολα οκ"

Ναι βιαστικα, το ξερω, αλλα και ενα 250κκ να επαιρνα το ιδιο θα περνουσα μεχρι να μαθω, οποτε λεω μια και καλη, να μαθω το μεγαλο να ξεμπερδευω!

Δεν μας πλακωσε, ευτυχως, μονο λιγο το ποδι κατω στα δαχτυλα!

Φοβος;
    Ναι υπαρχει, ψεματα να πω αλλα οχι τοσο ωστε να μα κρατησει να μην τη καβαλαω!

Η πατεντα ηταν για το πρωι μονο, τωρα ψαχνω μπας και το στειλω να μου το φιξ κανα μαστορι σημερα!

Το GLADIUS ειπες ε;;
    Χμμμ, λες να παω να το κανω τραμπα;

Τωρα που "εμαθα"

One with everything

Με 13000 χλμ σε ενα χρονο, δε θα 'λεγα οτι βιαστηκες. Στο κατω-κατω για το GSR μιλαμε, μια μαλλον φιλικη μηχανη, οχι κανενα τερας.

Γι' αυτο λέω οτι εχεις αδικαιολογητα αγχωθει. Στην αλανα εξασκήσου σε κλειστές μανουβρες με πολύ χαηλές ταχυτητες. Φτιάξε ενα οχτάρι και προσπάθησε να το μικραινεις μειώνοντας την ταχυτητα και παιζοντας με τον συμπλεκτη (ωστε να γλυτωσεις τα "κρουκουκρουκου" )

Διαπιστωμένα απο τη μηχανη πέφτεις ή με πολλά ή με πολύ λιγα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

1ον Περαστικά για το πόδι και σε σενα και στην κοπελιά. Εύχομαι το συντομότερο να αναρώσετε και οι 2

2ον Είσαι ΤΥΧΕΡΟΣ Μ@λ@κ@ς που ανέβασες την κοπελιά πάνω ενώ δεν έχεις μάθει ακόμα. Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα σοβαρό, φαντάσου πως θα ένιωθες αν γινόταν κάτι πιο σοβαρό. Σε βρίζω συναδελφικά, και εγώ του λόγου μου έχω κάνει μ@λ@κίες όπως όλοι. Ελπίζω να βάλεις μυαλό από αυτό και να μην παρεξηγηθείς

3ον Τώρα καταλαβαίνεις γιατί σου έλεγα να πας σε κάτι με λιγότερα άλογα όπως το Xj6 που είναι πολύ πιο φιλικό, με λιγότερα άλογα και συνγχωρεί περισσότερα λάθη? Νομίζω ότι κατάλαβες.

4ον Μην φοβάσαι τώρα που μπήκε και ο φόβος στην εξίσωση και κατάλαβες ότι η μηχανή σου είναι πάνω από τις δυνατότητες σου, θα σε βοηθήσει να είσαι εγκρατής και να την σέβεσαι περισσότερο, σιγά σιγά θα μάθεις και θα της πάρεις τον αέρα αλλά όλα θέλουν τον χρόνο τους μην βιάζεσαι....

και πάλι περαστικά και ποτέ ξανά σου εύχομαι

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Με 13000 χλμ σε ενα χρονο, δε θα 'λεγα οτι βιαστηκες. Στο κατω-κατω για το GSR μιλαμε, μια μαλλον φιλικη μηχανη, οχι κανενα τερας.

Γι' αυτο λέω οτι εχεις αδικαιολογητα αγχωθει. Στην αλανα εξασκήσου σε κλειστές μανουβρες με πολύ χαηλές ταχυτητες. Φτιάξε ενα οχτάρι και προσπάθησε να το μικραινεις μειώνοντας την ταχυτητα και παιζοντας με τον συμπλεκτη (ωστε να γλυτωσεις τα "κρουκουκρουκου" )

Διαπιστωμένα απο τη μηχανη πέφτεις ή με πολλά ή με πολύ λιγα
    θενκς καπταν!

Με πολυ λιγα επεσα κ εγω!

Εστειλα και μαιλ στο Σφακιανακη για ανταλλακτικο, 58 ευρω με ενημερωσαν!
    Ειπα να ακουσω τη συμβουλη σου και να το παω σημερα κ ολας, ή το πολυ αυριο το πρωι.
    One with everything

Πολυ προσφατα ημουν κ εγω στην θεση σου, υπαρχουν κανα δυο γενικες συμβουλες που θα σε βοηθησουν αρκετα.

1. Με την μηχανη... Οπου κοιτας, εκει πηγαινεις, ο λογος ?
    Οταν κοιτας σε ενα σημειο.. χωρις να το καταλαβαινεις, ευθυγραμμιζεις το σωμα κ το τιμονι ΑΚΡΙΒΩΣ εκει που κοιτας.
    Για να το διαπιστωσεις: προσπαθησε να οδηγησεις στην μεση του δρομου κοιτωντας δεξια. θα δεις οτι η μηχανη στριβει μονη της με εναν "μαγικο" τροπο.
    Το ξερω οτι ειναι δυσκολο στην αρχη, ομως ΠΡΕΠΕΙ να το εχεις υποψην ΣΥΝΕΧΕΙΑ

2. ΔΕΝ σφιγγεις ΠΟΤΕ το τιμονι, ειτε φρεναρεις, ειτε γκαζωνεις, ειτε βρεις μια τεραστια λακουβα... ΠΟΤΕ.
    Για να το διαπιστωσεις: βρες μια καλη λακουβα (φανταζομαι τις εχεις παρει ολες σβαρνα φυσικα) κ δοκιμασε να πεσεις πανω της ενω ακουμπας ελαφρα το τιμονι, θα καταλαβεις οτι ΔΕΝ υπαρχει λογος να φοβασαι κ να το σφιγγεις. Η μηχανη θα συνεχισει κανονικα.

3. ΔΕΝ οδηγεις στηριζοντας το βαρος σου στο τιμονι, γιατι ? Γιατι πολυ απλα θα ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να στριψει με αυτον τον τροπο.
    Για να το διαπιστωσεις: Δοκιμασε να σηκωθεις κ να στηριξεις ΟΛΟ το βαρος στο τιμονι κ να στριψεις ελαφρα... εκεινη την στιγμη η μηχανη πολυ απλα.. ΔΕΝ στριβει, ισως να πλαγιασει λιγο...
    Και αυτο ειναι αρκετα δυσκολο για εναν αρχαριο, ομως ΠΡΕΠΕΙ να το εχεις υποψην ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    (κ εγω οταν κανω πολλα χιλιομετρα στηριζομαι στο τιμονι, οταν ομως χρειαστει... αυτοματα παιρνω την σωστη σταση)

Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
    Πολυ προσφατα ημουν κ εγω στην θεση σου, υπαρχουν κανα δυο γενικες συμβουλες που θα σε βοηθησουν αρκετα.

1. Με την μηχανη... Οπου κοιτας, εκει πηγαινεις, ο λογος ?
    Οταν κοιτας σε ενα σημειο.. χωρις να το καταλαβαινεις, ευθυγραμμιζεις το σωμα κ το τιμονι ΑΚΡΙΒΩΣ εκει που κοιτας.
    Για να το διαπιστωσεις: προσπαθησε να οδηγησεις στην μεση του δρομου κοιτωντας δεξια. θα δεις οτι η μηχανη στριβει μονη της με εναν "μαγικο" τροπο.
    Το ξερω οτι ειναι δυσκολο στην αρχη, ομως ΠΡΕΠΕΙ να το εχεις υποψην ΣΥΝΕΧΕΙΑ

2. ΔΕΝ σφιγγεις ΠΟΤΕ το τιμονι, ειτε φρεναρεις, ειτε γκαζωνεις, ειτε βρεις μια τεραστια λακουβα... ΠΟΤΕ.
    Για να το διαπιστωσεις: βρες μια καλη λακουβα (φανταζομαι τις εχεις παρει ολες σβαρνα φυσικα) κ δοκιμασε να πεσεις πανω της ενω ακουμπας ελαφρα το τιμονι, θα καταλαβεις οτι ΔΕΝ υπαρχει λογος να φοβασαι κ να το σφιγγεις. Η μηχανη θα συνεχισει κανονικα.

3. ΔΕΝ οδηγεις στηριζοντας το βαρος σου στο τιμονι, γιατι ? Γιατι πολυ απλα θα ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να στριψει με αυτον τον τροπο.
    Για να το διαπιστωσεις: Δοκιμασε να σηκωθεις κ να στηριξεις ΟΛΟ το βαρος στο τιμονι κ να στριψεις ελαφρα... εκεινη την στιγμη η μηχανη πολυ απλα.. ΔΕΝ στριβει, ισως να πλαγιασει λιγο...
    Και αυτο ειναι αρκετα δυσκολο για εναν αρχαριο, ομως ΠΡΕΠΕΙ να το εχεις υποψην ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    (κ εγω οταν κανω πολλα χιλιομετρα στηριζομαι στο τιμονι, οταν ομως χρειαστει... αυτοματα παιρνω την σωστη σταση)

Ολα (μα ολα) οσα γραφεις τα εκανα λαθος!

Και συνεχιζω και λεω στον εαυτο μου (τι μλκς εισαι, τι μλκς εισαι...)
    One with everything

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αν και γενικότερα ισχύει σαν κανόνας, μπορείς άνετα να ξαπλώσεις από εμπόδιο ακριβώς επειδή είχες χαλαρό το τιμόνι. Υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται να το κρατήσεις δυνατά και σταθερά. Αλλά προχωράω παρακάτω.

Για να μη νομίζεις ότι είσαι ο μόνος "επιπόλαιος" και "βιαστικός"... Δεν είχα ποτέ μου παπάκι, σκουτεράκι ή δίτροχο οποιουδήποτε είδους (εκτός από ποδήλατο :P). Ξεκίνησα με ένα Hornet 600. Μάλιστα όταν ζήτησα από τον τύπο που το πουλούσε να το οδηγήσω, του έκανα τη θεϊκή ερώτηση "πρώτη πάνω, υπόλοιπες κάτω?", οπότε κατάλαβε ότι είμαι παντελώς άσχετος και κάναμε το τεστ ράιντ παρέα. Με άφησε σε ένα βενζινάδικο, το γέμισα και ξεκίνησα μόνος μου, κέντρο, Ακαδημίας, Εξάρχεια, σταματάω στο μαγαζί που δούλευε η - τότε - κοπέλα μου, καβαλάει και φεύγουμε. Όλα αυτά μη έχοντας την παραμικρή ιδέα περί μοτοσυκλετισμού. Επίσης είχα ανάμεσα στα πόδια μου ένα μηχανάκι 200 κιλών, όταν εγώ ήμουν με το ζόρι 60. Υπήρξαν ηλίθιες τούμπες, μικροατυχηματάκια, ευτυχώς τίποτα σοβαρό. Κάθε μέρα γινόμουν και καλύτερος. Ένα χρόνο μετά πήρα CBR1000. Το κράτησα 2 χρόνια. ΕΚΕΙ έμαθα να οδηγάω.

Με λίγα λόγια, έμπαινε. Μη μασάς. Θέλει θράσος. Αρκεί να έχεις λίγο μυαλό ε.
    Life begins at 45°.

τι ειπες τωρα;;;

δεν υπαρχεις φιλαρακι!

δε ξερω αν θα το εκανα κ εγω αλλα σιγουρα οχι με αλλον μαζι μου, αν και τα γεγονοτα δειχνουν αλλα, απλα ειχα μια εμπειρια 1 χρονου με το σκουτερ!

Να'μαστε καλα και να μας φιλαει.. ο,τι υπαρχει!
    One with everything

μην τον ακους αυτον, ειναι ανιατη περιπτωση

Και εγω σε 400ρι εμαθα κ εκανα τις απιστευτες μαλακιες, προφανως ημουν τυχερος που δεν επεσα ποτε. (με εκεινο)

Να μαστε καλα να μας φιλαει ο θεος απο... εσενα
    Πηγαινε καπου μονος σου να μαθεις

μην τον ακους αυτον, ειναι ανιατη περιπτωση

Και εγω σε 400ρι εμαθα κ εκανα τις απιστευτες μαλακιες, προφανως ημουν τυχερος που δεν επεσα ποτε. (με εκεινο)

Να μαστε καλα να μας φιλαει ο θεος απο... εσενα
    Πηγαινε καπου μονος σου να μαθεις

One with everything

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    και επειδη η κουβεντα ξεφυγε αποπ το γκλαντιους παμε μοτογενικες.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    καλοριζικη

περαστικα

και με το καλο να τη χαρεις!

Στο δια ταυτα:

τι υψος εχεις? μηπως δεν πατας καλα κατω?

συνεχισε με την προπονηση στις αλανες (μενεις και πειραια, δεν ξερω τι παιζει εκει κατω απο τετοιους χωρους) σιγουρα κανει καλο. Δοκιμασε και σιγα σιγα να στριψεις αρκετα με λιγα χλμ. Σιγα σιγα θα μαθεις το βαρος της και θα τη συνηθισεις.

Ειμαι 170, οδηγαω σχεδον 230κιλα μηχανακι μεσα στην κινηση και δεν εχω κανενα προβλημα. Θεμα συνηθειας και εμπειριας ειναι ολα, μην ανησυχεις. Κατα τη γνωμη μου αν οδηγας 3-4 φορες τη βδομαδα απο 10-15χλμ για να τη συνηθισεις θα αρχισεις να την "νιωθεις" σε 3-4 μηνες.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sernodas2
    γουσταρω που εχω μηχανακι 20ετιας τουμπανο κ του πινω το αιμα

κ εχω κ στραβη δισκοπλακα κ δουλευω μονιμα abs:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

συντομα θα μεινεις χωρις μηχανακι

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τι ηθελα κ το πηρα...
    από Pappios στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2009, 16:55
  2. δεν θα ηθελα να το δω πανω σε αυτο το μηχανακι!!
    από GTZ750 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2006, 10:03
  3. Σαμάρια για το γαϊδουράκι....εεε freewind ηθελα να πω...
    από yiannis4 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 01/08/2005, 10:42
  4. Βγαλμένο από το φορ..... τη ζωή ήθελα να πω!
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2005, 16:56
  5. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2005, 17:17

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ