Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 71 από 71

Θέμα: ''Μικρό'' vs CBF 600S

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user

Αν η μηχανη εχει πανω 250 κιλα κ ξεκιναω σε ανηφορα, ισχυει το... ιδιο ?
    Αν ειμαι δικαβαλος με μπαγκαζια... ταξιδευω με 6η με 3-3,5 χιλ. στροφες ?
    Αν βρω ανηφορα (σε εθνικη & πολη εχει πολλες) συνεχιζω με 3,5 χιλ και τερματιζω το γκαζι ?

Η μηπως τοτε αλλαζει ο... "κανονας", λιγοτερες στροφες -> μικροτερη καταναλωση
    :hypnotize

Υγ. Το μονο που μπορω να υποθεσω, ειναι οτι εχεις μηχανη 1000cc, εκει σαφως το στροφομετρο "υπακουει" περισσοτερο το γκαζι λογω μεγαλης ροπης.
    1) ποσες φορες θα ξεκινησεις σε ανηφορα?
    2) αν εισαι δικαβαλος με μπαγκαζια θα ταξιδεψεις με τις λιγοτερες δυνατες στροφες και την τελευταια σχεση ετσι ωστε να μην σκορτσαρει ο κινητηρας..
    3) αν βρεις ανηφορα στην εθνικη θα συμπεριφερθεις αναλογα. δεν θα αυξησεις τις στροφες αν δεις οτι δεν τραβαει. απλα θα κατεβασεις ταχυτητα και θα συνεχισεις με λιγες στροφες. το ποσες ταχυτητες θα κατεβασεις εξαρταται απο τις συνθηκες. μπορει να μην ειναι π.χ. 5η (απο 6η που εχεις) και να χρειαστεις να κατεβασεις 4η μεχρι να τελειωσει η ανηφορα ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΡΤΣΑΡΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ.

και εν κατακλειδι ο φιλος που ανοιξε το thread θελει οικονομια στην δουλεια του. οχι σε ταξιδι και φορτωμενος κλπ...

αλλα και παλι, τα ιδια ισχυουν οπως εγραψα και απο πανω. παντα πρεπει να εχεις λιγες στροφες, τοσες ωστε να μην σκορτσαρει ο κινητηρας και αναλογων συνθηκων παιζεις με τις σχεσεις του κιβωτιου....

αλαμπουρνεζικα μιλαω ρπμ??

Υ.Γ. εχω και μηχανη 1000cc αλλα δεν εχει να κανει με τα κυβικα και την ροπη το θεμα. εχει να κανει με τροπο οδηγησης. μονο αν αλλαζεις ταχυτητες στις 3-3,5 (για τετρακυλινδρα μιλαμε) ξερεις ποσο χαμηλοτερη καταναλωση θα εχεις??

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    pedia ikonomia sinepagete ikonomiko oxima ola ta alla ine boyrdes

ama ine na paei ikonomika me goldwing na troei ena sanduits ke na to pigeni sproxto :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Το ιδιο πραγμα λεμε εκτος απο αυτο:

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

2) αν εισαι δικαβαλος με μπαγκαζια θα ταξιδεψεις με τις λιγοτερες δυνατες στροφες και την τελευταια σχεση ετσι ωστε να μην σκορτσαρει ο κινητηρας..
    Με μηχανη 1000cc ισως να κοιτας στροφομετρο, κ να ειναι κ οικονομικο,
    με 600ρι που για τις "λιγοτερες δυνατες στροφες δηλαδη 3,5-4.0 χλ" & 6η... χρειαζεται 100% γκαζι για να περπαταει... Θα καψει ενα τεποζιτο σε 150 km, το ξερω γιατι κ εγω καποτε νομιζα αυτο που λες, τελικα εκανα λαθος.

Υ.Γ. εχω και μηχανη 1000cc αλλα δεν εχει να κανει με τα κυβικα και την ροπη το θεμα. εχει να κανει με τροπο οδηγησης. μονο αν αλλαζεις ταχυτητες στις 3-3,5 (για τετρακυλινδρα μιλαμε) ξερεις ποσο χαμηλοτερη καταναλωση θα εχεις??
    Εχει να κανει ΚΥΡΙΩΣ με τα κυβικα κ την ροπη το θεμα μας

Προσωπικα τα 5 λιτρα στα 100 km δεν ειναι τραγικο νουμερο, τοσο κανω -σχεδον- παντα, μιλαμε για κατεχακη - λεωφορο κηφισιας πρωι & μεσημερι απο 30km κ αλλα 5-6 αττικη οδο, φανταζεσαι για τι κινηση λεμε.
    Ταξιδι παμε στα 5-6 λιτρα φορτωμενος κ φυσικα οχι την τελευταια σχεση. (αν ειμαι μονος... φυσικα με 6η)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Το ιδιο πραγμα λεμε εκτος απο αυτο:

Με μηχανη 1000cc ισως να κοιτας στροφομετρο, κ να ειναι κ οικονομικο,
    με 600ρι που για τις "λιγοτερες δυνατες στροφες δηλαδη 3,5-4.0 χλ" & 6η... χρειαζεται 100% γκαζι για να περπαταει... Θα καψει ενα τεποζιτο σε 150 km, το ξερω γιατι κ εγω καποτε νομιζα αυτο που λες, τελικα εκανα λαθος.

Υγ. Προσωπικα τα 5 λιτρα στα 100 km δεν ειναι τραγικο νουμερο, τοσο κανω -σχεδον- παντα, μιλαμε για κατεχακη - λεωφορο κηφισιας πρωι & μεσημερι απο 30km κ αλλα 5-6 αττικη οδο, φανταζεσαι για τι κινηση λεμε.
    Ταξιδι παμε στα 5-6 λιτρα φορτωμενος κ φυσικα οχι την τελευταια σχεση. (μονος ναι)

ας ξεκαθαρισουμε οτι εγω ΔΕΝ οδηγαω ετσι...
    με οτι και αν εχω, ειτε το cb1, ειτε το τζιξερ, ειτε το XR, ειμαι παντα σπασμενος σε ολες τις ταχυτητες και με ολες τις συνθηκες (κινηση, εθνικη, στροφες, φορτωμενος, ξεφορτωτος, κλπ)...

αν θελω να παω οικονομικα το κανω εμπειρικα. και συμφωνα με το μηχανακι που εχω. ο καθενας ξερει ποτε τραβαει και ποτε οχι το μηχανακι του. και στις ποσες στροφες δεν σκορτσαρει...

παντως οταν εστρωνα το 636 που πηγαινα για 1000χλμ με 5χιλ στροφες ειδα τρελα νουμερα στην αυτονομια...
    και δεν εχει να κανει τοσο με το φορτωμα. σε τετρακυλινδρα ανω των 600cc μια χαρα τσουλας με 3,5χιλ στροφες. (μπορει στα ss 600cc που ειναι ρυθμισμενα να βγαζουν τα αλογα ψηλα, να χρειαστει να πηγαινεις με 4-4,5 αλλα μεχρι εκει)

αν θελω να παω οικονομικα το κανω εμπειρικα. και συμφωνα με το μηχανακι που εχω. ο καθενας ξερει ποτε τραβαει και ποτε οχι το μηχανακι του. και στις ποσες στροφες δεν σκορτσαρει...

Κ αυτο που λεω να εφαρμοσεις, πανω απο 4-5 χιλ στροφες δεν θα πας ποτε.
    Το να κοιτας το γκαζι, κ οχι το στροφομετρο ομως, ειναι το ποιο πρακτικο για ολες τις περιπτωσεις.

Γιατι να ξερεις ποτε τραβαει το μηχανακι... κανεις το ποιο απλο, κρατας τοσες στροφες ωστε να χρειαζεται το 10-20% του γκαζιΟΥ.
    Ποσες στροφες θα ειναι ? συνηθως μεχρι 4-5χιλ το πολυ... ομως ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ. :wacko:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    εμενα παντως το μηχανακι παει ανετα με 6η και 30. Χαμηλοροπο τετρακυλ γαρ. Τοτε πεφτουμε σε αστειες καταναλωσεις εντος πολης. 1η 3η 6η κι ας δουλευει πολυ το αριστερο ποδι.

φιλε η πιο οικονομικη οδηγηση ειναι παντα κοντα στις στροφες που εμφανιζεται η μεγιστη ροπη με το ελαχιστο δυνατο γκαζι (και την τελευταια σχεση στο κιβωτιο).

Τα ψεκαστα μοντελα εχουν πολυ καλη ειδικη αποδοση σε ολο το φασμα των στροφων οποτε και σε πολυ χαμηλες στροφες να εισαι δεν καιει τον αμπακο χωρις λογο. Αμα εισαι με καρμπυρατερ τοτε ειναι προβλημα διοτι δε θα λειτουργει απολυτα στοιχειομετρικα, οποτε θα κατεβαζεις πολυ ακαυστη στις χαμηλες στροφες.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimzan
    εμενα παντως το μηχανακι παει ανετα με 6η και 30. Χαμηλοροπο τετρακυλ γαρ. Τοτε πεφτουμε σε αστειες καταναλωσεις εντος πολης. 1η 3η 6η κι ας δουλευει πολυ το αριστερο ποδι.

Αν ειχες μηχανημα που να σου λεει καταναλωση, με 6η & 30 km/h θα σου εγραφε ενα ωραιο 15 L/100...

φιλε η πιο οικονομικη οδηγηση ειναι παντα κοντα στις στροφες που εμφανιζεται η μεγιστη ροπη με το ελαχιστο δυνατο γκαζι (και την τελευταια σχεση στο κιβωτιο).

Καντο ποιο απλο:
    Η πιο οικονομικη οδηγηση ειναι με το ελαχιστο δυνατο γκαζι (τα υπολοιπα προκυπτουν ετσι κ αλλιως)

για να καψω 15 με 6η πρεπει να εχω 4κυλ 250αρι του 90 με καρμπς. Το δικο μου μια χαρα ροπη εχει χαμηλα και αμα το πατησω με 6η δινει αμεσως και δεν μπουκωνει οπως τα παλια με τα καρμπς. Ειχα cb400 και καταλαβαινω τι λες. Τωρα ομως με το ψεκαστο δεν τιθεται θεμα. Οσα αλογα μου λειπουν ψηλα τα εχω χαμηλα. Ανεβηκα δικαβαλο στο λυκαβηττος με 3η-4η και 20-40χλμ. Αν θες το δοκιμαζουμε.

τεσπα βαριεμαι να τσακωνομαι..

injection ρυθμισμενο σωστα εχει το μηχανακι μου. αμα θες τα πιστευεις αυτα που γραφω αν δε θες οχι.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από golis

Που να βγεί ρε μάστορι με την Κινέζικη μπανιέρα για την Εθνική όπως λέει ;
    Θα τον ψάχνουν στα χαντάκια.
    Την παπαρΙά το πψχ αποκλειστικά για πολύ κοντινές αποστάσεις μέσα στον αστικό ιστό και μόνο αν έχεις κατάθλιψη,γεροντική ανοία κτλ :ZZZ:
    κινεζικη μπανιερα το πισιεξ???

για αλλο σκουτερ θα μιλας....

http://www.cityauto.gr/moto/article....to.gr?aid=2294

ματζοβολο,οικονομικο,βολικο.

επιμενω για την δουλεια που το θελει ειναι ιδανικο!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

τεσπα βαριεμαι να τσακωνομαι..

injection ρυθμισμενο σωστα εχει το μηχανακι μου. αμα θες τα πιστευεις αυτα που γραφω αν δε θες οχι.
    Τελικα εισαι ηλιθιος, δεν εχει νοημα να εξηγω τα αυτονοητα

(Εντιτ: εισαι κ νεο ηρακλειο, σε ξερω.. )

Τελικα εισαι ηλιθιος, δεν εχει νοημα να εξηγω τα αυτονοητα

(Εντιτ: εισαι κ νεο ηρακλειο, σε ξερω.. )

να σαι καλα...

εγω σε ξερω??

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. CBF-600S ABS vs CB-600F HORNET
    από anixneyths στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2015, 15:45
  2. V-Storm 650 vs Cbf 600s
    από tzo80 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2014, 21:58
  3. Cbr 600 F 2007 Vs Cbf 600
    από diasak στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/02/2012, 19:52
  4. Cbr 600 F 2007 Vs Cbf 600
    από diasak στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 08/11/2011, 22:50
  5. Fazer 600 vs Cbf 600 !!!
    από Zan Klon στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 30/06/2010, 07:48

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ