Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 100

Θέμα: Έπρεπε τελικά να γίνει έτσι...

Απροσάρμοστος Το avatar του/της railDG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από webassasin
    ασε τα ξεκολλα και μιλα σαν ανθρωπος.
    μιλαω για τους σαπιους,δε μιλαω για ολους τους ΔΥ.
    αν δε μπορεις να παρακολουθησεις τη συζητηση,μην σχολιαζεις ασχετα.
    Στα 'χω μαζεμένα γενικώς,γιατί το συνηθίζεις να γενικεύεις και μην το αρνηθείς.
    Συγγνώμη,αν μίλησα απότομα,μιλάω και σαν άνθρωπος,απλώς νευριάζω κιόλας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
    Κάνεις πολύ καλά και κανείς δεν σου αφαιρεί ποτέ το δικαίωμα να είσαι ρομαντικός .

Κάνεις λάθος αν νομίζεις οτι όσοι μιλαμε είμαστε βολεμένοι,μέχρι να έρθει η ώρα μας.Πίπα τρώμε όλοι μαζί.Μπορώ όμως να αναγνωρίζω τα πράγματα που θέλω ν αλλάξουν ακόμα και σε εμένα την ίδια πόσο μάλλον τριγύρω μου.

Δεν ξέρω γιατί το χαρακτηρίζεις ρομαντικό,εγώ θα το έλεγα απλά πιο υγιές.Δεν μπορείς να είσαι μονίμως καχύποπτος,γιατί τότε θα βλέπεις παντού εχθρούς και θα φέρεσαι ανάλογα χωρίς να αξίζει σε όλους.Καλύτερα να ξεκινάς ανάποδα επομένως.

Πλέον κανένας δεν είναι βολεμένος.Ούτε οι δημόσιοι ούτε οι ιδιωτικοί ούτε οι ελευθεροι επαγγελματίες.Αλλά και κανένας επίσης δεν έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.Και μας φταίνε όλοι,δημόσιοι υπάλληλοι,μετανάστες,το κακό μας το χάλι κ.ο.κ. και τρωγόμαστε μεταξύ μας,όπως είπε και κάποιος.Αντί να κοιτάξουμε την αιτία που μας έφτασε εδώ κοιτάμε το διπλανό λες κι αυτός μας δημιούργησε το πρόβλημα.
    Ξύπνα...φτάσαμε...!

Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG
    Στα 'χω μαζεμένα γενικώς,γιατί το συνηθίζεις να γενικεύεις και μην το αρνηθείς.
    Συγγνώμη,αν μίλησα απότομα,μιλάω και σαν άνθρωπος,απλώς νευριάζω κιόλας.

αν διαβαζες καλυτερα, δε θα το επαιρνες προσωπικα.
    οτι μου τα εχεις μαζεμενα δε θα το σχολιασω,δεν εχω καν ιδεα ποιος εισαι.
    σε καθε περιπτωση υπαρχουν οι εξαιρεσεις, δεν ειμαι απολυτος και δε γενικευω, μπορει απλα να φαινεται ετσι.
    Αν δείτε τον Τσάκ, πείτε του οτι τον ψάχνω.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    To κράτους έχει ΚΑΙ παραγωγικούς Τομείς. Παράγει παιδεία, (κατώτερη, μέση, ανώτερη κλπ.), Υγεία (νοσοκομεία κλπ.), δημόσιες μεταφορές, Καθαριότητα, ενίοτε ΚΑΙ αγαθά (βλ. ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.), ακόμη και Τηλεόραση (όρα ΕΡΤ).

Μόνο η ΔΕΗ είναι παραγωγική μονάδα. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες που αναφέρεις , ειναι ακριβώς αυτό.. υπηρεσίες. Οχι παραγωγικές μονάδες. Η Ελλάδα άλλωστε κατά 95% είναι χώρα υπηρεσιών και οχι παραγωγής.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Καμμένο μέλος Το avatar του/της ERRIKA
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Μόνο η ΔΕΗ είναι παραγωγική μονάδα. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες που αναφέρεις , ειναι ακριβώς αυτό.. υπηρεσίες. Οχι παραγωγικές μονάδες. Η Ελλάδα άλλωστε κατά 95% είναι χώρα υπηρεσιών και οχι παραγωγής.

Εδώ δεν έχεις δίκιο. Η παραγωγή δεν αφορά μόνο προϊόντα αλλά ΚΑΙ υπηρεσίες. Και όταν μιλούμε για χαμηλή παραγωγικότητα, αναφερόμαστε ΚΑΙ στα δύο. Επίσης όταν μιλάμε για κόστος παραγωγής αναφερόμαστε και στα δύο. Η παιδεία π.χ. είναι αγαθό και πολλάκις εμπορεύσιμο ακόμη και εξαγόμενο. Το βασικότερο παραγωγικό αγαθό της Ελβετίας είναι οι τραπεζικές υπηρεσίες και ΕΠΟΝΤΑΙ τα ρολόγια και τα τυριά..

Όρα:
    http://www.euretirio.com/search/labe...B1%CE%B8%CE%AC
    Dura lex, sed lex.

Εγώ βλέπω ότι τα έχετε βάλει όλοι με τον "υπάλληλο". Μήπως τον υπάλληλο δεν τον προσέλαβες έτσι αλλά τον εκπαίδευσες να συμπεριφέρεται κατ αυτο τον τρόπο; Μήπως τελικά δεν φταίει ο υπάλληλος αλλά ο προϊστάμενος για την κακή λειτουργία του οργανισμού; Και όταν λέω προϊστάμενο ξεκινάω από υπουργό, ΓΓ κλπ κλπ κλπ.

Όταν (κατά την προσφιλή τακτική του κράτους) τον καλό υπάλληλο τον "τιμωρείς" με περισσότερη δουλεια και περισσότερες ευθύνες ενω τον τεμπέλη δεν τον ενοχλείς, μήπως το φαινόμενο το δημιουργεί το μοντέλο διοίκησης που έχεις επιβάλει και δεν φταίει ο υπάλληλος;

(Γίνεται άραγε να φταίει ο υπάλληλος χωρίς να φταίει ο προϊστάμενος

Αρχικά δημιουργήθηκε από Guido_Brasletti
    Εγώ βλέπω ότι τα έχετε βάλει όλοι με τον "υπάλληλο".
    Τι προιστάμενος και υπάλληλος μας λες φίλε μου, όταν το 70% των ΔΥ έχουν μπει με δόντι, πλάκα μας κάνεις, τι δεν φταίει ο υπάλληλος μας λες αφού και αυτός και οι προισταμενοι του μαζί ρουσφετολογίσανε με την εκάστοτε κυβέρνηση για να περνάν αυτοί καλά και μεις χειρότερα. Μαζί τα συμφωνήσανε κυβέρνηση οι μεν, τούφα και με καλό μισθό οι δε. Εξάλου δεν ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει, αυτό το ξέρουμε όλοι, το θέμα είναι τι θα γίνει τώρα, αν θα βελτιωθεί κάτι και τι θα γίνει με αυτούς που θα μπουν σε εφεδρεία (απόλυση)

το 70% που λες το ξέρεις από που;

Αυτό που σου λέω είναι ότι όσους και να απολύσεις, πάλι έτσι θα δουλεύουν γιατί πολύ απλά δεν κάνεις κάτι για να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν.

Πολύ απλά θα διώξεις και αυτούς που δεν είχαν μπει με μέσο (το 30% όπως λες) και θα μείνουν οι υπόλοιποι να κάθονται χωρίς να κάνεις κάτι

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγχεις ποιός δουλεύει και πόσο, να κάνεις μετατάξεις όπου χρειάζεται και να απολύσεις και μάλιστα χωρίς αποζημίωση όπως ήδη ορίζει ο νόμος όσους δεν τηρούν αυτά που έχουν συμφωνήσει να κάνουν με βάση τη σύμβαση που έχουν

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγχεις ποιός δουλεύει και πόσο, να κάνεις μετατάξεις όπου χρειάζεται και να απολύσεις και μάλιστα χωρίς αποζημίωση όπως ήδη ορίζει ο νόμος όσους δεν τηρούν αυτά που έχουν συμφωνήσει να κάνουν με βάση τη σύμβαση που έχουν
    Και ποιος θα ορίσει αυτόν που θα ελέγχει ή χειρότερα...ποιος είναι ικανός και αντικειμενικός να το κάνει;
    Είναι κάτι αντίστοιχο με τις αξιολογήσεις που έβαλαν στο εκπαιδευτικό σύστημα.
    Ξύπνα...φτάσαμε...!

το 70% που λες το ξέρεις από που;

πλάκα κάνεις έτσι??? πλάκα κάνεις δεν μπορεί να το εννοείς, εκτός αν ήρθες από άλλο πλανήτη. Δεν το ξέρω εγω αυτό, το ξέρουν και οι πέτρες. Συγγενη ΔΥ που δεν θα σου πει ψέματα δεν έχεις να ρωτήσεις να σε πει??? Αμα σε πείραξε το ποσοστό που έβγαλα από το μυαλό μου το πέρνω πίσω και το αλάζω στη θέση του με το "συντριπτική πλειοψηφία", καλύτερα τώρα ή θες να σου φέρω επίσημα στοιχεία στατιστικής υπηρεσίας για το αυτοννόητο.

Για τα υπόλοιπα που λες δεν διαφωνώ αν δεις και 2 σελίδες πίσω τα έχω γράψει και γω αυτά που λες όπως και ότι πολύ αμφιβάλω ότι θα γίνει ποτέ σε αυτό το κράτος σωστή αξιολόγηση. απλά σου επισήμανα ότι όσοι τα έχουν με τον υπάλληλο δεν τα έχουν άδικα με την πάρτη του γιατί και αυτός φταίει για αυτό που συνέβαινε και όχι μόνο οι πολιτικοί, μαζί τα κάνανε τακάκια και φυσικά φταίνε και αυτοί πολύ.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Τραβιεμαι απο Κορινθο - Αθηνα πουρνο-πουρνο σημερις, γιατι δυστυχως το Υπουργειο Συγκοικωνιων - Μεταφορων ειναι ακομη στην εποχη του χαλκου και δεν εχουν μηχανογραφη... ως εκ τουτου μια αρση παρακρατησης που ηθελα να κανω, επρεπε να γινει στην υπηρεσια που ειναι ο φακελος του οχηματος...

...και παω απεναντι απο το πενταγωνο οπου ειναι (ηταν) ο φακελος του οχηματος και αφου περιμενω μιση ωρα να ψαξουν τα κιταπια τους μου λενε:

"α ξερετε... ο φακελος αυτου του οχηματος εχει μεταφερθει στην υπηρεσια Μπραχαμιου - Αγ. Δημητριου..."

"Γιατί;" τους λεω εγω...

"Ειχε ερθει μια εντολη να αποσυμφορηθουν ορισμενες υπηρεσιες με μεγαλο ογκο αρχειων και το πλεονασμα να παει σε υπηρεσεις με μικροτερο φορτο εργασιας..."

"Ετσι αυθαιρετα;"

"Οχι κυριε... οχι αυθαιρετα... εντολη ηταν και στο κατω κατω δεν την εδωσα εγω!"

"Ναι, εντολη, αλλα απο Εθνικη Αμυνα - Μπραχαμι δεν ειναι και οτι πιο λογικο..."

"Τι να σας πω... αυτα μας ειπαν, αυτα καναμε..."

Περα απο αυτο, στο μισαωρο που περιμενα να ψαξουν τα κιταπια τους, παρατηρουσα τους τυπους στα γραφεια, απο το πλαι, σε μια καβατζα με φουλ θεα....ετσι για το γαμοτο με ολον αυτο το ντορο που εχει δημιουργηθει... Δεν μιλαω για τη μπροστινη σειρα που αναγκαστικα δουλευε, αλλα τη γαλαρια... 3-4 γραφεια ειχαν κατι σκορπιους φακελους (και μονο, ουτε τηλεφωνο, ουτε Pc) και οι "γραφειουχοι" κοιταγαν το κενο με ενα βλεμμα που σου μιλουσε ρε παιδι μου, σου ελεγε "ενθουσιασμος και ορεξη" & "κατσε καλα, IQ 190". Αυτοι προφανως θα ηταν στο πολυ "προχω" τμημα "διεκπεραιωση μεσω διαλογισμου" Μερικοι ειχαν pc αλλα τους τσεκαρα, ο ενας διαβαζε tromaktiko blogspot (τμημα διαδωσεως φαιδρων ειδησεων), ο αλλος κοιταγε με προσηλωση ενα excel (τμημα Microsoft Office - Yuri Geller Edition), ενας αλλος κοιταγε κατι προσπεκτους (φωτοβολταϊκα μαλλον - τμημα πρασινης ενεργειας) προφανως για πολυ ωρα αφου ειχε ενεργοποιηθει το screen saver...πιο διπλα κατι καρακαηδονες τα λεγανε και κακαριζανε...

δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου ουτε ειμαι αρνητικα προκατειλλημενος... αυτα εβλεπε για μιση ωρα μεχρι που να μου πουν "Πηγαινετε στο Μπραχαμι"...

λοιπον... ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ!!!!

RE-BOOT και RESTART!

ΑΪ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!

Θυμίζει και τον τίτλο του thread.

http://www.youtube.com/watch?v=FkuYhqWUGyk&NR=1
    Ξύπνα...φτάσαμε...!

Το να έχεις έναν άνθρωπο ο οποίος να ελέγχει ότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας είναι (κατ' αρχήν) στη θέση τους και δεν έχουν πάει για ψώνια, ότι είναι ευγενείς, τυπικοί στα καθήκοντά τους και ότι κάνουν τη δουλειά τους αντί να παίζουν πασιέτζες δεν νομίζω ότι είναι κάτι τόσο δύσκολο και ανέφικτο.

Αυτό που κάνεις τώρα είναι να βάζεις τον ίδιο άχρηστο προϊστάμενο που είχες τόσα χρόνια και τα είχε κάνει σκ@τα, να αποφασίζει ποιός είναι χρήσιμος και ποιός όχι. Έχουν και οι υπάλληλοι τις ευθύνες τους σίγουρα, αλλά με τον τρόπο που επιχειρείς να λύσεις το πρόβλημα αλλά δεν ξεκινάς από σωστή βάση. Ξαναλέω ότι τους υπάλληλους τους έχει εκπαιδεύσει το σύστημα να λειτουργούν έτσι και αυτό δεν το αλλάζεις. Όταν δεν φροντίζεις να ανταμοίβεις τους αποδοτικούς και να τιμωρείς τους λουφαδόρους αλλά το αντίθετο, είναι βέβαιο ότι θα γεμίσεις (πάλι) λουφαδόρους.

Με λίγα λόγια δεν χτυπάς την πηγη του προβλήματος αλλά μόνο τα συμπτώματα, σα να προσπαθείς να γιατρέψεις πνευμονία μόνο με αντιπυρετικά.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Η παραγωγή δεν αφορά μόνο προϊόντα αλλά ΚΑΙ υπηρεσίες.
    OXI ERRIKA... ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ... οι υπηρεσίες απλά διεκπεραιώνουν. Δεν παράγουν πρωτογενές κέρδος. Μεταποιούν, παρασκευάζουν, γενικά κάνουν ενέργειες που ΒΑΣΙΖΩΝΤΑΙ στην πρωτογενή παραγωγή και τα προϊόντα της.

Στον Δημόσιο τομέα τώρα, οι υπηρεσίες που παρέχονται έχουν να κάνουν με την διεκπαιρέωση γραφειοκρατικών διαδικασίων (μηδενική παραγωγή), και την εύρυθμη λειτουργία του κράτους που παρέχει το θεσμικό και νομικό πλαίσιο (τα ξέρεις καλύτερα απο μένα εδώ) για να ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ όπου πάνω της θα βασιστούν οι υπηρεσίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ακόμα και ο Τουρισμός που έχει γίνει μεγάλη ιστορία για την χώρα μας, και βασίζεται εξολοκλήρου στην παροχή υπηρεσιών , βασίζεται στο "προϊόν" της εθνικής φυσικής ομορφιάς.

Οπότε ναι.. οι υπηρεσίες δίνουν έργο.. αλλά οχι παραγωγή. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Αν δεν έχεις παραγωγή προϊόντων.. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Άρα μόνο παραγωγή δεν είναι οι υπηρεσίες.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Πριν λίγες μέρες συνάντησα τον δάσκαλο που είχα στο δημοτικό! Ωραίος δάσκαλος, προοδευτικός και με άποψη ! Σχεδόν με τον που τον είδα μου ήρθε στο μυαλό μια φράση που μας είχε πει στο μάθημα της ιστορίας και προφανώς μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση : Διαίρει και βασίλευε !!! Στην ανάλυση της τακτικής ,μου είχε δημιουργηθεί έντονα η εξής απορία!!! Πόσο ανόητος πρέπει να είσαι για να την πατήσεις έτσι ?!?!?!? Ποιος μπορεί να την πάθει έτσι και πώς διάολο γίνεται ????

Η μετέπειτα ιστορία και τα γεγονότα της ελληνικής πραγματικότητας μου έδωσαν την απάντηση.....

Ακριβώς αυτό σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες.

Άκουσα σήμερα μια κυρία που δουλεύει στο ΚΕΠ να λέει πως από τότε που άρχισαν να λένε για τις περικοπές στους δημοσίους είναι πολλοί που πάνε με μίσος και τους λένε ''καλά να πάθετε,γιατί σας πληρώνουμε και δεν κάνετε τίποτα''.Και σκέφτομαι...πρωτα απ'όλα κανείς δεν πληρώνει κανέναν,γιατί εισφορές και κρατήσεις είχαν πάντα ΠΡΩΤΑ οι δημόσιοι κι ύστερα όσοι δούλευαν σε ιδιωτικό τομέα κι έπειτα,γιατί η σκέψη μας στέκεται στο αν θα κόψουν 10 από το δημόσιο και 5 από τον ιδιωτικό κι όχι στο ότι όλες οι περικοπές προέρχονται από την ίδια πολιτική η οποία γενικώς είναι εναντίον των εργαζομένων;

Χθες πάλι στη συνέλευση της σχολής τα ίδια.Τρωγόμαστε μεταξύ μας για το τι πρέπει να κάνουμε κι αν μας φταίει η μια παράταξη ή η άλλη κι αν η σχολή θα είναι κλειστή με το ένα πλαίσιο κι όχι με το άλλο.Εννοείται πως έχει σημασία κι αυτό,αλλά αφού το πρόβλημα είναι κοινό και έχουμε τη δύναμη να το αντιμετωπίσουμε αν ενωθούμε,γιατί είναι ανάγκη να φαγωνόμαστε μεταξύ μας και τελικά να μην κάνουμε τίποτα;Μόνο απογοήτευση μας φέρνει αυτό δυστυχώς.

Γι'αυτό λέω πως είμαστε άψογα πιόνια στο παιχνίδι τους και άξιοι της μοίρας μας επίσης.Μας χτυπάνε το ντέφι κι εμείς χορεύουμε στους ήχους τους.
    Ξύπνα...φτάσαμε...!

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΩ Vfr ?
    από llrnr στο forum Honda VFR's
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2006, 16:27
  2. λες να ειναι ετσι;
    από κουκουρουκου στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2005, 19:48
  3. Απαντήσεις: 8